מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סורבה

סורבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: סורבה

Rating:
4
On ספטמבר 24, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

סורבה פירות קפואים (פרווה)

סורבה

מצרכים:

500 גרם פירות קפואים לפי הטעם (תותים, מלון, אננס, מנגו וכו')

2 כפיות אבקת סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומקפיאים לכמה שעות. כדי לזרז את התהליך, ניתן להשתמש בפירות קפואים מוכנים (ניתן לרכוש בכל סופר).

-מניחים בבלנדר את כל החומרים. טוחנים 1-2 דקות עד לקבלת מרקם של גלידה.

*מומלץ להגיש מיד או לפחות להכין סמוך להגשה (ניתן לשמור עד 4 שעות במקפיא, לאחר מכן הסורבה קופא ונעשה כמו "קרח").

טיפים!

*רצוי להוסיף את המיץ בהדרגה כדי למנוע מרקם דליל מידי. אפשר להוסיף יותר מיץ במידת הצורך (אם הסורבה יבש/ פירורי מידי).

*אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר בסוף לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    ניתן להכין להקפיא ולהוציא להפשרה במקרר כשעתיים לפני ההגשה? אני ממש רוצה להכין מראש לסעודת פורים ביום חמישי.

    1. היי הדס,
      לא מומלץ. מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. אם תקפיאי את זה לדעתי זה יהפוך לגוש קרח ויאבד מהמרקם שלו.

    2. תודה רבה. אשתדל לפנות לזה זמן לפני תחילת הסעודה.
      (שואלת שאלה כי עלתה לי לראש- יכול להיות שהקפאה ואז שוב טחינה בבלנדר יחזירו לו את המרקם הרצוי?)

    3. חשבתי גם על האפשרות הזו אבל לדעתי יהיה קשה מאוד לטחון את זה אם זה יהפוך לגוש קרח. אם את גם ככה טוחנת אז עדיף לטחון כבר את הפירות הקפואים.
      פורים שמח 🙂

  2. רציתי מאד לדעת אם אפשר להכין מראש כיון שיש לי אירוע בעוד שלוש שבועות
    אשמח מאד לתגובה מהירה תודה רבה!

    1. היי חיה,
      לא מומלץ להכין מראש כי זה מתקשה והופך לקרח.
      שבוע נפלא 🙂

  3. שלום רב אפרת במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
    אפשר לשים סוכר במקום אבקת סוכר?
    אפשר להשיג את הספר בחנויות?
    תודה.

    1. היי מיטל,
      אפשר להמיר בכל מיץ אחר שיש לך שמשתלב עם הטעמים או במים קרים.
      אפשר להוסיף סוכר. הסיבה שכדאי לשים אבקת סוכר היא שלפעמים כשמוסיפים סוכר נשארים גבשושים של הסוכר והוא לא נמס לגמרי. אם יש לך דבש או סירופ מייפל זאת גם יכולה להיות אפשרות.
      לגבי הספר, נכון לעכשיו ניתן לרכוש אותו באשראי מאובטח באתר או בחנות מיסטרל בדרך בן צבי 29 בתל אביב.
      יכול להיות שבהמשך הוא יהיה זמין לקנייה גם בחנויות. אני עדיין לא יודעת.
      יום מקסים 🙂

  4. היי, אני הולך לנסות את המתכון היום, הוא נראה פשוט ומעולה כרגיל!
    אני תוהה אם זה תופס גם לגבי סורבה קוקוס? או שהמשחק עם השבבי קוקוס מורכב יותר?

    תודה וסופ"ש נעים!

    1. היי גיא,
      לא ניסיתי אבל זה נשמע מעניין.
      הייתי מנסה דווקא לשלב מיכל יוגורט קפוא עם שבבי הקוקוס ואז להמתיק בסוכר, דבש או מייפל.
      אם תנסה אשמח לשמוע איך יצא 🙂

  5. שלום לך נראה מתכון קליל. תודה אם מכינים אותו כשעתיים לפני ההגשה האחסון הוא במקפיא?

  6. היי, נראה ממש טוב. לכמה מנות מספיקה הכמות, והאם ניתן להכין מראש, להקפיא ולהוציא בחג ועדיין יישאר במרקם סורבה?

    1. היי,
      הכמות מספיקה ל 6-7 מנות.
      מומלץ להגיש מיד לאחר ההכנה כי אז המרקם הכי מוצלח. לגבי הכנה מראש, לדעתי זה ייקפא שוב ויהפוך לקרח. תהיה לי תשובה ודאית בקשר לזה מחר 🙂 אשלח לך תשובה במייל ואעדכן גם במתכון עצמו.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר