מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סופלה שוקולד כשר לפסח

סופלה שוקולד כשר לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 1, 2014

Summary:

סופלה שוקולד לפסח ב-5 דקות הכנה : ביסים קטנים של אושר 

סופלה שוקולד כשר לפסח

תבנית שקעים /  מנג'טים לאפיה

מצרכים ל-2 עוגות אישיות:

25 גרם חמאה / מחמאה

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות סוכר

1 ביצה

2 כפיות שטוחות קמח מצה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 200 מעלות.

-מניחים בקערת זכוכית את החמאה עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת שוקולד חלקה.

-מוסיפים סוכר ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את הביצה ואח"כ את הקמח ומערבבים היטב.

-משמנים שני שקעים /מנג'טים ויוצקים לתוכם את הבלילה.

-אופים 7-8 דקות ומוציאים מהתנור (כשהעוגה נראת מוכנה מבחוץ אך נוזלית ורכה מבפנים). מגישים ואוכלים מיד.

 

סופלה שוקולד כשר לפסח, סופלה כשר לפסח, סופלה שוקולד לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואו עם האבקת אפייה זה היה הרבה יותר טעים וואו ממש מוצלח תודה הכנתי אתמול בלי והיום עם וזה ממש מוסיף רק הוספתי דקה שתיים😁

    1. היי נעמי,
      במקום קמח מצה אפשר לשים 2 כפות מלאות קמח ללא גלוטן.

    1. היי תמר,
      לא בטוחה אם קמח שקדים מספיק. עדיף לנסות עם קורנפלור או קמח תפו"א.

  2. הי אפרת
    תודה על אתר מדהים!!
    שאלה לגבי סופלה- האם אפשר להכין לפני הארוחה ולחמם אחרי? (יצא שיעמוד כמה שעות)
    תודה!

    1. היי רוני,
      אפשר אבל עדיף להכין את הבלילה לפני ולשמור במקרר ולאפות סמוך להגשה (הרבה יותר טעים).
      חג שמח 🙂

    1. היי בת-אל,
      אני לא חושבת שאפשר להמיר אותו במשהו. זה מרכיב די חיוני בסופלה.
      חג שמח 🙂

    2. היי רציתי רק לומר שניסיתי עם מקופלת ויצא יחסית טוב ברור שזה לא אותו דבר אבל טעים…

      תודה רבה

    3. חשבתי שאין לך שוקולד בכלל ושאת רוצה להמיר בקקאו או משהו 🙂
      האמת שעם מקופלת נשמע מעולה!
      תודה שחזרת לעדכן

  3. שלום אפרת,
    האם ניתן להשתמש בשמן במקום במרגרינה?
    (מתארחת אצל חמותי, לא רוצה שיהיו פדיחות:)
    אם כן, איזו כמות?
    תודה ופסח כשר ושמח!

    1. היי איילת,
      לא מומלץ להכין כעוגה אחת מאחר וזה יאבד ממרקם הסופלה הנוזלי.
      יום נעים 🙂

    1. היי יעל,
      נכון, הסיבה היא חימום יתר. פעם הבאה תנסי לקצר את משך החימום אפילו בדקה.

    1. היי,
      הכמות במתכון מספיקה לכ-2 מנות אישיות.
      תלוי מה מספר המנות שרוצים. אם רוצים 4 מנות צריך להכפיל ב-2, אם רוצים 6 מנות צריך להכפיל ב-3 וכך הלאה..
      חג שמח 🙂

    1. הי אנה, אם יש ברשותך תבנית שקעים מסיליקון זה הכי מומלץ.
      בכל מקרה אם תשמני היטב ובנדיבות את השקעים לפני שאת יוצקת את הבלילה, לא אמורה להיות בעיה להוציא את הסופלה בשלמותו (כמובן שיש לעשות זאת לאט ובזהירות).

    1. היי, מרתיחים על הגז סיר עם מים, כשהמים רתוחים (מבעבעים) מניחים קערה גדולה על הסיר (חשוב שהקערה תהיה גדולה מהסיר ושלא יכנסו מים לקערה). מניחים את קוביות השוקולד בתוך הקערה וממתינים עד שהשוקולד יימס.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר