מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סופגניות טבעוניות

סופגניות טבעוניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 9, 2015
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מתכון מיני סופגניות טבעוניות ללא שמרים ("סופגניות בננה") – סופגניות מהירות הכנה, פשוטות ונחטפות!

סופגניות טבעוניות

מצרכים (20 סופגניות טבעוניות קטנות בגודל כ-3 ס"מ):

1+1/4 (כוס ורבע) קמח רגיל

כפית מלאה אבקת אפיה

2 כפות גדושות סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

בננה בינונית מעוכה

כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דלילה (אם התערובת סמיכה- יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף אחת נוספת של מיץ תפוזים עד שמתקבלת תערובת רכה הדומה במרקמה לחומוס).

-מחממים שמן עמוק בסיר. טובלים 2 כפיות בצלוחית עם שמן (כדי שהבצק לא יידבק לכפיות). כשהשמן חם, לוקחים בלילה בכפית אחת ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים את האש ומטגנים כדקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת תרווד ומעבירים לנייר סופג.

-מפזרים סוכר או אבקת סוכר ומגישים.

*הערה: אם הסופגניות משחימות מהר מידי – זה אומר שהשמן חם מידי  לכן יש להנמיך את האש.

מיני סופגניות ללא ביצים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. הרבה תודה על העזרה!

    מעוניינת במתכון לסופגניות משמרים שאומרים שהן מעולות?

    איך שולחים לך תמונה?

  2. בוקר טוב!

    אם הכנסתי בצק הבוקר למקרר, כמה זמן לפני הטיגון להוציא?

    מיד לקרוץ עיגולים או קודם להתפיח כמה זמן כל שלב?

    תודה רבה ויום של אור!

    1. שבוע טוב וחודש טוב 🌺
      אם זה הבצק של המתכון הזה אפשר להוציא ומיד לטגן. אין צורך להתפיח.
      אם זה בצק של סופגניות עם שמרים אז את צריכה שזה יתפח התפחה ראשונה עד הכפלת הנפח (אם זה לא קורה במקרר תוציאי החוצה ותמתיני עד שהבצק יכפיל את הנפח) ואח"כ תקרצי עיגולים ותתפיחי עוד כחצי שעה-שעה בחוץ לפני הטיגון.

  3. בוקר אור לך,

    יש לי מתכון לסופגניות עם שמרים (לא מצאתי באתר) ואני מתלבטת איך להתפיח במקרר או בחוץ כי

    אני לא יודעת מתי אכין וכמה ואני לא רוצה שהבצק יחמיץ.

    תודה רבה!

    1. תתפיחי במקרר. שימי בקערה גדולה ותעטפי בניילון נצמד. אם הבצק מכפיל את נפחו, תוציאי ממנו את האויר, תלושי אותו כמה שניות ותחזירי למקרר.

  4. תודה רבה אפרת, תכננתי להכין לכיתה שלי סופגניות אבל אחד מאיתנו טבעונית ועכשיו הוא לא ירגיש בחוץ, יש אפשרות להכין את זה ללא גלוטן ? אם כן איך?

    1. היי ליבי,
      לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שאפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן.
      במקום כוס ורבע קמח רגיל אפשר לשים כוס ורבע קמח כרגיל.

  5. הכי טעים שהכנתי! מכינה כל שנה כבר 3 שנים וזה תמיד הצלחה. הכנתי את זה גם ללא גלוטן ויצא מהמם. תודה רבה על המתכון!

  6. יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂
    הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין, רסק מבננה שלמה, תפוח שלם וכוס מיץ תפוזים. רציתי יותר מתוק וללא סוכר אז הוספתי 8 כפות סילאן. בנוסף לתמצית וניל הוספתי כף ויסקי. יצא הרבה יותר טעים מהסופגניות אשל שהכנתי יומיים קודם! תודה

  7. תודה רבה!

    מה אפשר לשים במקום ביצה בכל מתכון של לביבות כדי להתאים לטבעונים?

    במיוחד במתכונים המאלפים שהבאת ללביבות אפויות…

    1. היי נחמה,
      אם אלה לביבות עם ירקות ולא לביבות המבוססות בעיקר על בצק אז אפשר לשים במקום ביצה חצי כוס מחית תפו"א (פירה) בטמפ' החדר או קר (מומלץ להכין מראש ולקרר במקרר).
      אפשרות נוספת שאימצתי כמה פעמים היא במקום ביצה – חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (רכים מאוד). אני השתמשתי בחומוס מקופסת שימורים בלי הנוזלים כמובן.
      בהצלחה 🙂

  8. אני רוצה לאפות ויש לי תבנית מאפינס מאלומיניום או את המנגטים מהנייר
    מה עדיף וכמה אמור לצאת?
    זה נשאר אותם כמויות באפיה?

    1. היי שלי,
      אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגניה אלא יותר כמו מאפינס.
      אני חושבת שעדיף התבניות מאלומיניום כי הן יותר יציבות. יש לשמן אותן היטב לפני.
      אם את אופה יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן. אין למלא יותר מידי את השקעים, מספיק לשים כף מלאה מהבלילה בכל שקע. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות בתנור.
      אמורים לצאת כ12 מאפינס.

    1. הכנתי עם בננה עם קליפה שחורה מבפנים הייתה נורא מתוקה
      יצא מדהים לא עבר יום ונגמר!

    1. היי מאי,
      כוס ורבע קמח = 175 גרם.
      לא ניסיתי להכין בלי בננה אבל נראה לי שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים או פשוט לגרד תפוח בינוני (יש לקלף אותו לפני).
      בהצלחה 😉

    1. היי ניקול,
      את יכולה לסחוט את התפוז ולהוסיף למיץ שהתקבל מים עד חצי כוס.

    1. היי אתי,
      אפשר לאפות אבל המרקם והטעם כבר לא יהיו כמו של סופגניה אלא יותר כמו מאפינס. אם בכל זאת רוצים לאפות יש להוסיף לקמח עוד רבע כפית אבקת אפיה (בנוסף לכפית המלאה) ולהוסיף לבלילה 3-4 כפות שמן. משמנים תבנית שקעים/מאפינס ויוצקים כף מלאה מהבלילה לכל שקע (לא כדאי לשים יותר מכף אחת). אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות בתנור. אמורים לצאת כ12 מאפינס.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר