מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סהרוני גבינה

סהרוני גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 18, 2014
Last modified:אוגוסט 3, 2015

Summary:

מאפי גבינה קטנים ומלוחים בצורת סהרונים – נשנוש קל להכנה טעים וממכר.

סהרוני גבינה

מצרכים (12-15 יחידות):

1 כוס קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

3 כפות שמן קנולה

2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גדושות קוטג'

1 כף גבינה בולגרית מפוררת/ גבינת פרמזן

1/2 ביצה טרופה

לקישוט:

1/2 ביצה טרופה

שומשום

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עם כף ואח"כ בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-חותכים חתיכות מהבצק, מגלגלים בעזרת הידיים לצורת נקניק ואח"כ מקפלים את הקצוות לצורת סהר. מסדרים את כל הסהרונים על נייר אפיה עם רווח בניהם, מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות, עד להזהבה קלה.

*הערה: אם קשה לעבוד עם הבצק, מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהכניס אותו למקרר למשך 20 דקות לפני שמגלגלים לסהרונים.

 

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

78 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על המתכון הקליל, המהיר ובעיקר הטעים! מתחסל ממש מהר ולכן מציעה מראש להכפיל כמויות. אני הוספתי גם קצח מעבר לשומשום ויצא טעיייייים 🤤

  2. קודם כל, תודה על האתר המושלם הזה, נהייתי שפית בזכותך, לא זוכרת מתי פעם אחרונה הכנתי משהו שלא מהאתר שלך…
    שנית, יש לך מתכון לגביניות מתוקות שמתאימות למשלוחי מנות?
    תודה מראש.

    1. היי ציפי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אם הכוונה למאפה שמרים במילוי גבינות אז אין לי מתכון.

    1. היי אילה,
      כמויות לקילו קמח:
      7 כפיות שטוחות אבקת אפיה (או 3 שקיות)
      2 כפיות שטוחות מלח
      כוס פחות 3 כפות שמן
      2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
      2 כוסות קוטג'
      כוס גבינה בולגרית מפוררת/ גבינת פרמזן
      4 ביצים
      לקישוט:
      ביצה טרופה
      שומשום

    1. אפשר לוותר על הביצה ולשים במקום 2-3 כפות חלב או מים.
      בציפוי אפשר למרוח קצת שמן בחלק העליון ולפזר שומשום.

    1. היי מיכל,
      שוברים ביצה לכוס, טורפים עם מזלג ומשתמשים בחצי מהבלילה.

  3. היי,

    אפשר להקפיא?

    אני מחפשת מתכון למאפה כל שהוא (בלי שמרים) ממולא גבינה ושאפשר להקפיא, מה אומרת?

    תודה ולילה טוב!

  4. אני חייבת לציין שרוב האפיה שלי כיום מגיעה מהאתר שלך והכל יוצא מדהים תודה רבה רבה על כל המתכונים

    1. דרך אגב אם אני רוצה להכין את הסהרונים בכמות של קילו קמח קמה צריך להכפיל כל מרכיב במתכון ?

    2. נכון, לקילו קמח יש להכפיל את כל הכמויות ב7.5.
      לגבי הציפוי, מספיק 1-2 ביצים.

  5. יוצא מושלם! אנחנו שמים בפנים גם בולגרית וגם פרמזן ומגלגלים אותם לנחשים ולא לסהר. הכננו כבר 3 פעמים וזה מתחסל בשניות

  6. הי….
    לשמחתי נחשפתי היום לאתר המדהים שלך.
    לגבי העוגיות הנ"ל איזה מרקם מתקבל בתוצאה הסופית?
    האם זה במרקם עוגייה פריכה או כמו קרואסון?

    1. היי אורנה,
      המרקם שמתקבל הוא פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. נראה לי שאפשר. יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      חג שמח 🙂

  7. תודה לך על הכל, הכנתי היום 5 סוגי עוגיות ועוגת אגוזים מהאתר ויצא לי פצצה כולם אהבו. תודה!!!
    רציתי לשאול אם אני יכולה להחליף את הקוטג' עם גבינת שמנת זיתים( זה מה שיש לי כרגע)???

  8. היי

    אני רוצה במקום לעשות סהרונים למלא את הבצק….לעשות ממנו עיגולים לשים מלית באמצע ולסגור אותו…יש אפשרות לעשות עם המתכון של הבצק הזה? אני בכוונה מחפשת מתכון ללא שמרים

    1. היי תהילה,
      יכול להיות שסלסה עגבניות (עגבניות מרוסקות/מגורדות בפומפיה עם כפית מיץ לימון, מלח ופלפל שחור) אבל אני חושבת שיותר כדאי להגיש לצד זה סלט ירקות קצוץ, סלט עלים או אפילו סלט בולגרית.
      שבוע נפלא 🙂

  9. תודה על המתכונים!! כמה זמן אפשר לשמור במקרר? והאם במקום כף פרמזן אפשר עוד כף של גבינה צהובה מגורדת?

    1. היי ענהאל,
      אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים ולחמם לפני ההגשה. אם רוצים ליותר זמן, אפשר להקפיא.
      במקום פרמזן אפשר לשים גבינה צהובה.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  10. גם אני עשיתי גבינה לבנה, ויתרתי על הצורה הנאה… ויצא מעולה מעולה, אה, ויתרתי גם על הביצה והשומשום למעלה… אבל הכפלתי כמויות

  11. זה כמה זמן שאני נעזרת במתכונים באתר שלך, לרוב עוגות. מאוד מודה לך , מתכונים מהירים וברורים ויוצא נפלא. תודה רבה רבה. יישר כוח.

  12. הי. יצא ממש טעים.
    לדעתי צריך להוסיף עוד קצת גבינה שיהיה יותר מורגש. ואולי תוספת זיתים וזה יהיה פצצה!
    תודה 🙂

  13. ממש יצא לי טעיםםם!וזה לא הדבר היחידי שיוצא לי בזכותך מושלם!את ממש עוזרת לי בשלום בית בזכותך האוכל יוצא לי מעדן !!!!:):))

    1. היי לאה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. שימי 1-2 כפות סוכר ותוותרי על המלח, הבולגרית והפרמזן.
      שבוע נפלא 🙂

    1. הכוונה ל2 כפות גבינה צהובה מגורדת (הוספתי את המילה מגורדת במתכון שיהיה יותר ברור 🙂 )

  14. פשוט תענוג להכנס לאתר ולהכין את המתכונים. ממש פשוטים, הוראות מדוייקות ומאכלים מגוונים. הכנתי את סהרוני הגבינה ועוד מתכונים רבים נוספים מהאתר. אני וחברות מעבירות מתכונים ומסתבר לא אחת שהמתכונים מקורם מאתר זה! יישר כח ורוב תודות:)

  15. הכנתי בדיוק לפי מה שרשום ולפי הכמויות עם קמח תופח, הביצה מודה לא הייתה ממש חצי ביצה אף פעם לא נתקלתי בזה הלכתי לפי העין והגינות כמו שציינתי, יצאו שטוחות אבל טעימות

    1. יכול להיות שהיה צריך להוסיף פשוט עוד קמח כדי לייצב את הבצק אבל לא נורא, העיקר שלמרות הכל זה יצא טעים 😉

  16. הכנתי אך משום מה לא יצאו כמו בתמונה, הבצע היה מאוד אך ונכנסתי אותו המקפיא לכמה שעות אך עדיין היה רך באפליה זה השטח כנראה בגלל שהיה רך, מה עשיתי לא טוב? שמתי קוטג` גבינה צהובה מלווה של פרוס שגם שמנת חמולה וכל השאר.

    1. הי אורית,
      מוזר, הבצק לא אמור להיות רך כל כך.
      הכנת בדיוק לפי המתכון ולפי הכמויות שרשומות? כדי שאני אבין היכן הבעיה אני צריכה לדעת בדיוק מה הוספת לקמח בנוסף לרכיבים המצוינים במתכון או במקומם.

  17. האם אפשר בלי קוטג'?
    ומה עושים במידה והבצק אינו אחיד והוא מתפורר? (להוסיף שמן,מים?)

    1. הי כרמי,
      אפשר לשים במקום קוטג' גבינה לבנה או יוגורט.
      אם הבצק מתפורר מוסיפים מעט מים/חלב (1-2 כפות).

    1. היי ענת, את יכולה להכין את הסהרונים ללא בולגרית או פרמזן (הם פשוט מוסיפים יותר טעם).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר