מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת סברינה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 31, 2016
Last modified:מרץ 27, 2017

Summary:

מתכון עוגת סברינה אישית בסירופ סוכר וקצפת וניל- גרסה מהירה וקלה להכנה, ללא הפרדת ביצים.

עוגת סבירנה

מצרכים (כ-12 יחידות):

עוגת סברינה:

2 ביצים

שליש כוס סוכר

רבע כוס שמן

שליש כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס קמח רגיל

כפית אבקת אפיה

סירופ לסברינה:

2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר

קצפת:

מיכל שמנת מתוקה- 250 מ"ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)

3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

-הכנת עוגת סברינה:  מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג'ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.

-הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.

-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ' החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).

-שומרים במקרר עד להגשה.

*הערה: אם מכינים בתבנית אחת גדולה יש לשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשו בו).






אהבתם? שתפו

74 תגובות

הוסף תגובה
  1. כמה זמן אמור להיות בתנור? תבנית חד פעמית 26×32

    האם אפשר קמח תופח?
    קצפת צמחית להוסיף 4 כפות מים קרים?
    תודה רבה
    מליון שאלות…

    1. אפשר לשים 2+1/4 כוסות קמח תופח. מומלץ להוסיף עוד כחצי כפית אבקת אפיה (במקום 3 כפות שטוחות).
      אם את מקציפה 2 מיכלי קצפת שימי כרבע כוס מים קרים.
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם.

  2. בוקר טוב
    איזה כיף לחפש מתכון לעוגת סברינה, לשמוח שיש אותו באתר שלך ולדפדף בתגובות ולגלות שענית על כל השאלות שלי..
    בדרך להכין בתבנית 26
    רק 2 שאלות קטנות ראיתי שענית שמישהי הרטיבה מדי את העוגה לכן יצאה לה ממש רטובה והתפוררה
    כמה את ממליצה להרטיב את העוגה?
    וכמה כפיות של תמצית רום להוסיף למים?
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי דקלה,
      אני ממליצה לשים 2 כפות של סירופ בכל אזור בעוגה. יכול להיות שבסופו של דבר זה ייצא בסביבות חצי כוס סירופ על כל העוגה.
      לגבי תמצית רום, אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  3. היי אפרת, יצא פשוט מדהים. אושר ע"י חובב סברינות מושבע. היה חסר לו רום, אבל ראיתי שהמלצת להוסיף 2-3 טיפות לסירופ סוכר. על איזה רום כדאי ללכת?

    1. היי ענת,
      אם שמים תמצית אפיה רום (כמו תמצית וניל) יש להוסיף כמה טיפות לסירופ הסוכר. הכמות תלויה בחוזק התמצית ולכן מומלץ לטעום ולהוסיף לפי הטעם.
      אם שמים רום שהוא משקה אלכוהולי אז אפשר לשים בסביבות 2 כפות. אגב מי שאוהב מאוד רום יכול לשלב ולשים גם משקה אלכוהולי וגם תמצית רום.
      כל רום עשוי להתאים.
      יום נפלא :-)

  4. היי אפרת.
    האם אפשר לדעתך לאפות את הסברינות להקפיא אותן ורק לאחר מספר ימים להפשיר להרטיב ולמרוח קצפת?

    1. היי עמית,
      אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

    1. היי רויטל,
      לדעתי עם קמח מלא זה ייצא דחוס מידי. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז עדיף להשתמש בו או לפחות לערבב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח לבן.
      קחי בחשבון שעם קמח לבן בלבד זה ייצא הרבה יותר מוצלח.

    1. היי שירן, שבוע טוב :-)
      כמות ל-6 מאפינס:
      1 ביצה גדולה
      3 כפות סוכר
      4 כפות שמן
      6 כפות מיץ תפוזים
      חצי כוס קמח
      שני שליש כפית אבקת אפיה
      סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר
      קצפת: חצי מיכל שמנת מתוקה + כף וחצי אינסטנט פודינג וניל + 3 כפות חלב
      עדיף להקציף במיקסר אם יש לך אפשרות.

        1. לתבנית אינגליש קייק קצרה בגודל 10X23. אם מכינים באינגליש קייק חשוב להרטיב 2 כפות מהסירופ בכל חלק בעוגה ולא לשפוך את כל הסירופ.

  5. עשיתי לפי הכמויות שרשמת לתבנית 26 והעוגה יצא דייסהההה בדקתי עם קיסם היה יבש ואז שהתקרר שמתי מי סוכר וקצפת ואחרי כמה זמן במקרר כל העוגה נהייתה דייסה מימית וזרקתי את הכל מה יכלה להיות הבעיה? ממש התבאסתי אני מאוהבת באתר הזה וכל מה שהכנתי יצא פצצה על הפעם הראשונה! זאת פעם ראשונה שאני מכינה משהו מהאתר ויוצא לי על הפנים :/

    1. היי נופר,
      אוי, אולי זה בגלל ששפכת את כל הסירופ על העוגה (כוס וחצי)? זאת כמות ממש גדולה. צריך לשים כ-2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה.

    1. היי סיגל,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
      כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
      3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      סירופ לסברינה:
      2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
      קצפת:
      2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ"ל
      6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      שנה טובה :-)

    1. היי שני,
      עדיף להכפיל ב-2. אני חוששת ששילוש הכמות יפגע קצת במרקם של העוגות.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  6. שלום וברכה!
    ממש תענוג לעיניים לראות מתכונים חדשים ומהממים!
    מקציפים רק את הביצים והסוכר? אם כן על איזו דרגה? ובאיזה מיקסר ידני או נייח?
    אפשר להשמש במיקסר ידני בשביל השמנת?

    1. היי הילה,
      מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ידני על מהירות גבוהה. לאחר מכן כשמוסיפים את יתר החומרים אפשר להמשיך להקציף במיקסר על מהירות בינונית.
      גם את הקצפת אפשר להכין במיקסר ידני ולהקציף במהירות הגבוהה ביותר.
      בהצלחה ;-)

    1. היי שרית,
      את מתכוונת לעטרות נייר? אם כן, עדיף להשתמש בכאלה שהן מקרטון יחסית קשיח ויש לשמן אותן לפני.

  7. וואי, אפרת נשמה, אין עליך!!!!
    להיכנס לאתר שלך ורק לגלוש בו כבר עושה מצב רוח, את יודעת……….בשיעורים……..(לא לספר למורות…..)
    ואם את אומרת שהכל בראש, אז את לא מכירה ת'מורות שלי, יאללה, חבל סתם ללכלך.
    אני כותבת לך את זה לא בקטע שכולם יראו, סתם שתדעי שהאתר שלך עושה טוב לאנשים ותמשיכי להביא דברים טובים כמוך כי מאז שהכרתי אותך, החיים שלי השתפרו!!!!!

        1. מקווה שהכל בסדר.
          העוגה היא כמו עוגה רגילה פשוט רטובה ועסיסית יותר בגלל שמרטיבים אותה עם סירופ הסוכר.

    1. היי דבורי,
      זאת עוגה במרקם של עוגה רגילה פשוט היא רטובה ועסיסית בגלל סירופ הסוכר. בדר"כ נהוג לאכול אותה עם קצפת מעל.

        1. בגדול כן :-) קחי בחשבון שזה גם ימתיק יותר את העוגה לכן אם את מתכוונת לעשות את זה אפשר להפחית את כמות הסוכר מהעוגה עצמה (להוריד בסביבות 1-2 כפות סוכר ממה שרשום במתכון).

          1. תודה.
            לגבי המתיקות זה בסדר גמור, אצלי-כמה יותר מתוק יותר טוב!!!!
            אולי תעלי כמה מתכונים לכבוד תחילת השנה?
            כריכים מהירים?
            אוכל נגד דיכאון?
            סירופים שממריצים את פעילות המח?
            או כל מיני שיעזרו לעבור ת'שנה בלות……..

          2. כבר?? רק התחלנו!
            כמה מתוקים והכל עובר ;-)
            הכל בראש יקירתי. קטן עליך :-) מאחלת לך שנה מוצלחת, קלה ומלאת חוויות טובות!

    1. היי רפי,
      אתה יכול להכין את אותו מתכון בתבנית אינגליש קייק או להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 22X31.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »