מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ניוקי ערמונים

ניוקי ערמוניםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 15, 2015
Last modified:אוקטובר 4, 2018

Summary:

מתכון לניוקי ברוטב שמנת, פטריות וערמונים

 ניוקי ערמונים

מצרכים (כ-3 מנות):

500 גרם ניוקי תפוח אדמה מוכן קנוי (2 דקות בישול)

בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)

375 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)

2 כפות גבינת פרמזן מפוררת

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק פרווה/אבקת פטריות, מלח ופלפל

לקישוט: גבינת פרמזן מפוררת, עירית קצוצה (לפי הטעם).

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם מעט חמאה עד להזהבה קלה.

-מוספים את הפטריות והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.

-מוסיפים את הערמונים הקצוצים, מתבלים ומערבבים כדקה.

-שופכים את השמנת ומוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן. מביאים לרתיחה כ-3 דקות עד שהשמנת מסמיכה.

-בשלב זה, מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה המצוינות על גבי השקית (בדרך כלל 2 דקות בישול במים רותחים).

-לאחר שהניוקי מוכן, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.

ניוקי ערמונים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

70 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, תודה על המתכון. חיפשתי ניוקי ברוטב שמנת וערמונים והגעתי לפה 🙂
    אכלתי פעם מנה כזאת עם קוביות בטטה. יש לך רעיון איך לשלב אותן במתכון? לבשל בטטה בנפרד ואז להוסיף לרוטב?

    1. תודה רבה!
      ועוד שאלה קצת משונה… במנה ההיא שאכלתי ואני מנסה לשחזר היו גם פקאנים. לא זוכרת אם טבעי או סיני. מה את אומרת? לשים או לוותר?

    2. זה כנראה היה פקאן סיני מסוכר קצוץ. לאחר שהמנה מוכנה אפשר להוסיף קצת לפי הטעם.

  2. הי אפרת,
    יש לי ערמונים קלופים וקלןיים ומוכנים לאכילה. לא בשקית וואקום.
    אפשר להשתמש?

    1. אפשר. תזלפי מעליו קצת שמן זית ותערבבי (כדי שלא ידבק אחד לשני). חשוב לכסות.

    1. היי מיכל,
      את הרביולי יש לבשל לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
      לגבי הרוטב, אפשר לטגן חצי בצל בצל קטן קצוץ, 1-2 שיני שום קצוצות ולהוסיף את השמנת. לבשל על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מסמיכה.

  3. היי אפרת, אחרי העוף עם הערמונים שיצא מדהים התחשק לי עוד מהו עם ערמונים אז הולכת על המתכון הזה.. כמה שאלות:
    האם ניתן להשתמש בניוקי ללא גלוטן?
    האם ניתן להשתמש בשום כתוש מצנצנת או שזה יהרוס?
    האם פתיתי פרמזן שניתן לקנות בסופר נחשבים לגבינת פרמן מגוררת?
    כמה עירית צריך בערך?
    האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית לבישול של אלפרו? דורש שינוי בכמות?

    1. 1. כן
      2. כן
      3. כן
      4. כף עירית קצוצה
      5. אפשר אבל יותר טעים עם שמנת חלבית.

  4. הי אפרת,
    הכנתי את המתכון הקליל הזה וחייבת לומר שהאורחים (וגם אני) מאד התלהבו. האמת יצא ממש טעים ובכלום עבודה.
    תודה רבה 😊

    1. יש שמנת מתוקה של קרמים וקצפות ויש שמנת לבישול. אפשר להכין עם שני הסוגים אבל עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר וטעים.

  5. הי אפרת,
    אמרו לי שניוקי קנוי הוא לא ככ מוצלח, אבל אני סומכת עליך ולכן מאד רוצה להכין את המתכון הזה.
    תוכלי בבקשה לומר לי באיזה ניוקי את משתמשת?
    תודה

    1. איזו מקסימה את שאת עונה לכולם ככ מהר.
      זה בכלל לא ברור מאיליו.
      תודה רבה 😊

    1. משך הבישול ארוך יותר כשמדובר בגזר רגיל.
      גזר גמדי יותר מתקתק.
      שבת שלום 🙂

  6. בוקר אור!

    קניתי ערמונים ואני רוצה להכין לארוחה בשרית.

    את מכירה תבשיל אחר עם ערמונים? עוף או תוספת?

    לפעם אחרת, זה מתאים לאנטיפסטי?

    תודה לך ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      קנית ערמונים רגילים או רכים בשקית ואקום? אלה בואקום כבר מוכנים לבישול ולמאכל.
      אין לי מתכון אחר לערמונים אבל אני כבר כמה זמן רוצה להכין עוף עם ערמונים ועדיין לא הגעתי לזה. מקווה להכין אחרי שבועות.
      לדעתי הולך פחות עם אנטיפסטי אבל יש כאלה שקולים אותם בתנור ומגישים אותם כמו שהם.

    1. היי שפרה,
      בגדול זה ערבוב של קמח ותפו"א (פירה) במידות הנכונות.
      אין לי כרגע מתכון מדויק. מקווה בהמשך להכין ולפרסם 🙂

  7. הי
    תודה על המתכונים המעולים שמצילים אותי כל שבת. האם יש לך מתכון לעוף או בשר בערמונים? אשמח מאוד. תודה.

    1. היי רוזי,
      יכול להיות שאפשר להכין מקצפת צמחית. לא ניסיתי כך שמבחינת טעם אין לי מושג איך זה יוצא.

    1. היי נועה,
      בתערובת עצמה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת במקום.
      לפיזור מעט אפשר לוותר.

    1. היי אוריה,
      את יכולה להכין את רוטב השמנת עם הערמונים (המתכון הזה).
      כעקרון אם אלה ערמונים רכים משקית ואקום אפשר לשלב אותם בתבשילי עוף ובשר או לקצוץ ולשים בתוך אורז. אפשר גם לפזר אותם על ירקות בתנור.

  8. ראשית, תודה רבה על אתר מדהים!מתכונים טעימים ומהירים!!
    לגבי הניוקי, האם אפשר להקפיא?

    1. תודה ליאת, שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      לגבי הניוקי, לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה לא מומלץ. את השאריות אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה.

    1. היי ליאת,
      רבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור (הכוונה לכמות של כמה גרגירים שאת תופסת עם האצבעות).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר