מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ניוקי עם עגבניות שרי

ניוקי עם עגבניות שריFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 12, 2015
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

ארוחה מהירה ומושלמת:

מתכון לניוקי עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה, שום ושמן זית

ניוקי עם עגבניות שרי

מצרכים (2-3 מנות):

500 גרם ניוקי קנוי

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום פרוסות

30 עגבניות שרי חצויות (רצוי צבעוניות)

15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

חצי כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס

תיבול: 2 כפות שמן זית, רבע כפית מלח, פלפל שחור

*גבינת פרמז'ן מפוררת לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת רחבה בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את עגבניות השרי והשום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך  8-10 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. מוסיפים את זיתי הקלמנטה ומבשלים עוד כ-3 דקות.

-בינתיים מכינים את הניוקי לפי הוראות אריזה (בדר"כ 2 דקות בישול במים רותחים, עד שהניוקי צפים).

-מוסיפים למחבת את הניוקי המבושלים ועלי הבזיליקום ומתבלים ב2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה וזה מוכן.

הערה: מי שלא טבעוני מומלץ לפזר מעל גבינת פרמזן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

17 תגובות

הוסף תגובה
  1. המתכון מעולה!
    עשיתי בלי זיתים, הוספתי טיפה אורגנו וכף של רסק עגבניות,יצא פשוט מדהים.
    תודה רבה!!

  2. מי שרוצה לשדרג אני ממליץ כך
    עגבניות חתוכות קצת בצל שום טונה וזיתים
    גבינה מעל יוצא מעדן!

  3. מה דעתך על הקישואים או הפלפל? או אולי גם וגם וגם?
    האם מבשלים את הפטריות (או הקישוא/ פלפל) עם העגבניות כמו שכתוב במתכון לגבי בזיתים?

    1. מאחר ולזיתים יש טעם חזק ומיוחד, זה נותן נגיעות של טעם נוסף. ניסיתי לחשוב על תחליף עם טעם דומיננטי שיכול להשתלב ולא עלה לי רעיון (בינתיים..). אם את רוצה להוסיף קישואים או פלפלים אפשר בהחלט ואפשר גם וגם.
      את הפטריות, קישואים, פלפלים יש לבשל יחד עם העגבניות כדי שהם יספיקו להתרכך.

  4. היי אפרת
    כמה שאלות:
    1. ניוקי יבש או טרי?
    2. אם מחליפים בזיליקום טרי בתבלין בזיליקום יבש אז כמה?
    3. במה אפשר להחליף את הזיתים למי שלא אוהב זיתים? אולי פטריות? או אולי יש לך רעיונות נוספים?
    דורית

    1. היי דורית,
      1. לא משנה. אפשר להשתמש גם בניוקי טרי וגם ביבש (אני השתמשתי בניוקי יבש של פרפקטו).
      2. במקום בזיליקום טרי אפשר לשים בין חצי כפית לכפית שטוחה בזיליקום יבש.
      3. פטריות זו אופציה מצוינת במקום הזיתים. אם את אוהבת גבינה פרמז'ן – אני ממליצה לא לוותר 🙂
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר