מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ניוקי ברוטב שמנת פטריות

ניוקי ברוטב שמנת פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 27, 2014
Last modified:אוקטובר 4, 2018

Summary:

ניוקי ברוטב שמנת פטריות

מצרכים:

500 גרם ניוקי מוכן לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר"כ בישול 4 דקות במים רותחים עד שהניוקי צפים).

1 בצל קטן קצוץ

1 שן שום כתושה

חבילת פטריות טריות

מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ"ל)

תיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

-מוסיפים את השום והשמנת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהשמנת מסמיכה מעט (אין להרתיח את השמנת אחרת מתקבל טעם מעט שרוף).

-מוסיפים את הניוקי המוכן למחבת ומערבבים עם הרוטב כדקה ומגישים.

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז'ן ולאכול עם לחם שום.

 

*טיפ! אני ממליצה על הניוקי של "פרפקטו".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

37 תגובות

הוסף תגובה
  1. רציתי להגיד שהמתכון מעולה!!!
    החלפתי את השמנת לשמנת לבישול 9% ויצא מושלם.דווקא לא יצא נוזלי…
    תודה על המתכון הקל והטעים 🙂

  2. הורדתי את הבצל, הוספתי 5 ערמונים טריים שקליתי על מחבת (הקפצתי אותם יחד עם הפטריות), השתמשתי בשמנת 9%-יצא קצת נוזלי אז הוספתי כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים ובישלתי עוד 3 דקות-יצא מדהים!!! מרגיש כמו רוטב שמנת 22%.
    תודה רבה!

  3. האם ניתן להוסיף לרוטב בשלב הבישול גם גבינת קשקבל מגורדת? אם כן אז באיזה שלב בדיוק?
    תודה

    1. כן בטח. לאחר שמוסיפים את השמנת מערבבים כדקה ואז אפשר להוסיף את גבינת הקשקבל ולערבב עד שהרוטב מסמיך.

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.

  4. היי,
    אני רוצה להכין ולהגיש בעוד יומיים בחג..האם ניתן להקפיא?והאם הכרחי לבשל ביחד את הרוטב והניוקי,בגלל שאני לא ישר מגישה חשבתי לערבב יחד לפני ההגשה..

    1. היי מיכל,
      ניוקי פחות מומלץ להקפיא כי הוא עשוי מתפו"א.
      אין בעיה לערבב לפני ההגשה, אפילו רצוי.
      שנה טובה 🙂

    1. כמעט כל סוג של פטריות יכול להתאים. אני בדר"כ משתמשת בשמפיניון או פורטבלו.
      יום מקסים 🙂

    1. כן יוליה אפשר. לכמות של 500 גרם הייתי ממליצה להכפיל כמויות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר