מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לשווארמה

מתכון לשווארמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

שווארמה הודו נקבה ביתית מעולה – מומלץ להגיש על אורז לבן או בתוך פיתה

מתכון לשווארמה

מצרכים:

500 גרם שווארמה הודו נקבה חתוכה לרצועות קטנות ודקות

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

שן שום כתושה

תיבול:  כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, מלח (מתחילים מכפית שטוחה), פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.

מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

83 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. אפשר לשים לשים כפית תבלין שווארמה וחצי כפית כמון.

  1. ערב טוב
    ראשית תודה על המתכונים הקלים והטעימים
    האם ניתן להשתמש בשוק הודו מפורק?
    במידה וכן – האם נדרש זמן בישול ארוך יותר?
    בתודה מראש
    אדוה

  2. אני חדש פה אבל הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא חבל על הזמן תודה רבה לך על המתכון החזק הזה באמת זריז וטעים

    1. כן. תתחיל מכפית מלאה. את המלח תוסיף בהדרגה ולפי הטעם כי אני לא יודעת כמה מלח יש בתבלין.

  3. היי , קראתי שלא טוב לשטוף את פרוסות חזה העוף או שאוורמה נקבה לפני הבישול. לא יכולה להעלות בדעתי לא לשטוף.
    האם את שוטפת ?

    1. גם אני הייתי נוהגת לשטוף אבל מאז קראתי שבשטיפה כל החיידקים מתפזרים לכל עבר, הפסקתי לשטוף. הבנתי שאין עם זה שום בעיה מאחר וכל החיידקים שבבשר עצמו נכחדים בבישול או באפיה.

    1. היי אוהד,
      עם פרגיות זה יעבוד מצוין.
      אפשר גם להכין עם חזה עוף אבל צריך לקחת בחשבון שזה חלק יותר יבש.
      יום מעולה 🙂

  4. מתכון מעולה!
    קל וטעים מאוד.
    מי שרצה, כמוני, לאפה אז יכול להשתמש בטורטייה.
    נותן את אותו הדבר אבל פחות מפוצץ את הבטן אז אפשר לאכול יותר בשר….

  5. האתר שלך מדהים, השתמשתי במתכונים שלך ויצא מוצלח וטעים , שאלה קניתי חזה עוף טרי וחתוך כשוורמה האם צריך לשים לימון ולשטוף במים או פשוט לדלג וישר למחבת?

  6. הי תודה על המתכון. שאלתי, אני מעטניינת לצלות את הנתחים גדולים ולאחר מכן לחתוך דק. כמה זמן לוקח לשאוורמה לההתבשל כך?

  7. תודה על אתר נהדר, ברור, פשוט, מזמין…. פשוט כייף
    ושאלה…האם אפשר להחליף את ההודו נקבה בחזה הודו?
    תודה

  8. שלום אפרת
    איזה יופי שיש לך את המתכון. אני מחפשת לעשות שווארמה. סליחה על השאלות אבל ממש אין לי נסיון בזה:
    לכסות את המחבת?
    זה משנה אם קונים שווארמה קפואה או טריה? האם הטיפול בשניהם הוא באותה דרך?
    תודה מראש

    1. היי,
      כן, אפשר לכסות את המחבת, זה יכול לזרז את משך הבישול.
      בחירת שווארמה קפואה או טריה משפיעה על הטעם. אין ספק ששווארמה טריה טעימה יותר. בכל מקרה, אופן ההכנה אינו משתנה אם זה קפוא או טרי.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. כן, אפשר לתבל בגריל עוף. עדיף להשתמש במחבת רגילה במקרה הזה אבל אם אין אז אפשר להשתמש במחבת פסים או ווק.

    1. היי ליאת,
      בדר"כ זה כפית אבל תתחילי בכפית שטוחה מלח ותוסיפי יותר לפי הטעם.

  9. היי יקירתי.
    יש לי תבלין שווארמה מהארץ, אבל אצלנו לא אוהבים כמון (וזה עוד בלשון המעטה),מוותרת על כמון, מה במקום? וכלמה מהתבלין. יש לי בסביבות 750 גר הודו
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      דווקא הכמון נותן את כל הטעם בשווארמה 🙂
      בכל מקרה אם אתם לא אוהבים אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.

    2. תודה על התגובה המהירה !
      יצא טעים מאוד!
      אכלנו בטורטיה , עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, בצל טרי ורצועוצ עגבניות טריות…. יאמי !

  10. נראה מעולה. אפשרי להכין בבוקר שישי לנכדיי ורק חימום בתנור חום שבת לארוחת ליל השישי?תודה

    1. כן ענתי, אפשר. אם במקרה התבשיל יוצא קצת יבש תוסיפי מעט מים לפני החימום בתנור.

  11. היי,
    יש לי בשר אדום הודו חתוך לחתיכות קטנות, זה בסדר?
    האם אפשר להוסיף פטריות משימורים? א"כ מה הכמות,מתי להוסיף, ומה התיבול המשתנה?
    ושאלה אחרונה- אם אני מכין פירה כתוספת- זה הולך?
    תודה!

    1. היי יצחק,
      זה בסדר גמור. אפשר להוסיף קופסת שימורים אחת של פטריות ולטגן אחרי הבצל. התיבול לא משתנה.
      אגב יש מתכון לשווארמה עם פרגית ופטריות. אפשר להכין לפי המתכון רק במקום פרגית לשים הודו.
      עם פירה זה הולך מצוין.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אושרת,
      אפשר לקנות נתח אחד ולחתוך לבד בבית או לבקש מהקצב שיחתוך לרצועות.

  12. האם המתכון ילך טוב אם אקח בצק פריך מלוח(מעדנות)במגש עגול.אאפה…ואז להוסיף את השווארמה ? והאם אוכל להוסיף טחול עוף על זה?

  13. שלום ותודה על המתכון..
    האם יצא טוב יותר אם אטגן את הבשר בשמן עם תבלינים, אוציא, אכניס הבצל ואחכ שוב הבשר?
    תודה
    לאה

    1. היי דני,
      אפשר להוסיף בסביבות 25-30 גרם שומן טלה קצוץ. יש לחמם מחבת עם כ-2 כפות שמן ולטגן את שומן הטלה עד שהוא נמס. לאחר מכן להוסיף את הבצל ולהמשיך כרגיל.

    1. היי טל,
      אם יש לך זמן אז אפשר אבל בגדול לא חובה. זה יוצא טעים בכל מקרה 🙂

  14. עשיתי כמה פעמים את המתכון אבל השוארמה יוצא עם מים נראה לי בגלל הבצל לא כדאי לחכות שהמים יתאדו לעוד זמן מה עד שיתאדה

    1. היי גלי,
      אם השווארמה מפרישה נוזלים אפשר להגביר את האש ולערבב עד שהנוזלים מתאדים מעט.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

    1. היי שרון,
      אפשר להכין בלי התבלין או לשים כפית שטוחה אבקת מרק.

    1. תתחיל בשליש כפית מלח (כי לפעמים הבשר עצמו כבר מלוח) וקמצוץ פלפל שחור (אם חריפות קלה לא מפריעה לך שים אפילו רבע כפית פלפל שחור). תטעם ותוסיף עוד מלח בהתאם לצורך.
      יום נפלא 🙂

    1. היי דור,
      כן, שים כפית מהתבלין.
      שני המתכונים טעימים, השאלה אם בא לך לשלב את זה עם פטריות או לא.
      שבוע טוב 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר