מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לרביולי

מתכון לרביוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 5, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

רביולי גבינות ברוטב שמנת בטטה

את המתכון הזה מכינים משקית רביולי מוכנה שזמן הכנתה הוא  2-3 דקות. כל שנשאר הוא להכין את הרוטב..

מתכון לרביולי

מצרכים:

שקית רביולי פרמזן ריקוטה

בטטה חתוכה לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום כתושה

1 מיכל שמנת מתוקה

תיבול: תבלין בזיליקום, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן או חמאה עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הבטטה והשום ומבשלים כ-3 דקות עד שהבטטה מתרככת.

-שופכים את השמנת, מתבלים ומבשלים 3-4  דקות עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה.

-מכינים את הרביולי לפי הוראות ההכנה (בדר"כ מבשלים 2-3 דקות במים רתוחים ומוציאים).

-שופכים את הרוטב על הרביולי ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

64 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין את הרוטב והרביולי מראש ולשמור בנפרד. לפני ההגשה לערבב בניהם.

  1. היי
    עשיתי את המתכון הזה עם רביולי בטטה.
    גירדתי את הבטטה במקום לחתוך לקוביות.
    יצא מעולה!!!

    1. אפשר. את הפטריות כדאי לטגן בהתחלה כ-5 דקות ואז להוסיף את קוביות הבטטה והשום ולהמשיך כרגיל.
      חג שמח 🌺

  2. אין לי תבלין בזיליקום, אני יכולה לא לשים בכלל או תבלין אחר שאת ממליצה? תודה מראש.

    1. ועוד שאלה לידע כללי; מתי אני יכולה להחליף שמנת לבישול בשמנת מתוקה?

    2. בדר"כ כשרשום שמנת מתוקה ואין צורך להקציף את השמנת, ניתן להשתמש בשמנת לבישול.
      ולהפך – כשרשום שמנת לבישול כמעט תמיד אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.

    1. יש שמנת מתוקה ויש שמנת לבישול. במקרה הזה שני הסוגים מתאימים, עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר.

  3. היי אפרת , הכנתי היום עם פיטריות משימורים כמות כפולה וכול מי שטעם אמר שטעים…תודה רבה .בחמאה טיגנתי את הפיטריות משימורים 2 קופסאות הוספתי שום כתוש את השמנת גם 2 חבילות מלח ולפלם ותבלין פטרוזיליה מיובשת וקצת שום גבישי עירבבתי ושפכתי מעל הרביולי ומעל פיזאתי גבינה צהובה ודמתי לתנור עד שהזהיב ויוצא מאוד טעים תודה רבה לכם על המענה והרעיונות לבישול למדתי הרבה.

  4. היי! מתה על המתכונים באתר.
    קראתי במקומות אחרים שגם מומלץ להוסיף אגוז מוסקט. היית ממליצה? במידה וכן, כמה?
    הולכת לנסות את המתכון היום, אעדכן 🙂

    1. היי איריס,
      אפשר להוסיף בין רבע לשליש כפית אגוז מוסקט, לפי הטעם.
      בהצלחה 😉

  5. שלום
    יש לי מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת, האם זה אותו דבר? אפשר להשתמש במקום השמנת המתוקה

    1. היי דליה,
      אפשר אבל לטעמי עדיף להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית במקרה הזה.

  6. היי אפרת,
    רציתי לישאול אם אני רוצה להכין עם פטריות ושחכתי ליקנות טריות ווש לי פטריות בשימורים, ובלי בצל ובטטה האם אפשר לטגן את השום ולטגן כמה דקות את הפיטריות ואז לשים את השמנת?המון תודות הכנתי עם המתכון הזה עם שום ופטריות טריות ויצא מאוד טעים והפעם יש לי בשימורים ורציתי לדעת איך ניתן להכין כדי שיצא לי טוב.
    שוב תודה.

    1. היי קרינה,
      אפשר להכין עם פטריות משימורים. זה עדיין ייצא טעים אך פחות ממה שהיה מתקבל אם היית משתמשת בפטריות טריות.
      אפשר לטגן את השום והפטריות ולהוסיף שמנת.
      יום מקסים 🙂

  7. האמת את הרוטב לפסטה או רביולי.. אני עושה עם קרם קוקוס מי שאוהב. פחות שומן ובריא. וזה יוצא ממש טעים. במקום השמנת מתוקה או שמנת לבישול. מומלץ..

  8. היי,
    האם אפשר להכין את הרוטב הזה גם עם פסטה?
    אנחנו בערך שישה סועדים, מה יהיו הכמויות?
    תודה רבה ויום טוב (:

    1. היי מיתר,
      אפשר להכין את הרוטב עם פסטה.
      אם מוגשות לצד זה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכין חבילה וחצי של פסטה (750 גרם) ואלה הכמויות של הרוטב:
      2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנטנות
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      3 שיני שום כתושות
      3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ"ל) – אפשר לשלב 1 שמנת מתוקה + 2 שמנת לבישול
      כפית שטוחה תבלין בזליקום, מלח ופלפל לפי הטעם.
      אם לא מוגשות מנות נוספות אז כדאי להכין 2 חבילות פסטה ו-4 מיכלי שמנת.
      יום נפלא 🙂

  9. פעם ראשונה שהכנתי רביולי בכלל (הכנתי לשבועות) וקל וחומר רוטב לרביולי…ממש התפללתי שיהיה טעים, כי אני ממש לא מבינה בזה, ונכנסתי להגיב רק כדי להמליץ בחום!!

    יצא מעלף, טעים טעים טעים! כולם רצו עוד:-)
    תודה רבה אפרת!

    1. היי לירז,
      אפשר להכין רוטב עגבניות או רוטב שמבוסס על שמן זית: מטגנים בצל ופטריות חתוכות. מוסיפים למחבת שמן זית (כשליש כוס). מתבלים במלח, פלפל שחור ועשבי תיבול קצוצים לפי הטעם: פטרוזיליה, טימין, אורגנו וכו'. ניתן להוסיף גם שן שום כתושה.

  10. שלום וכל הכבוד על האתר המדהים!
    האם ניתן להשתמש ברוטב זה לכל סוגי הרביולי הקנויים? רביולי 4 גבינות, רביולי בטטה…
    תודה רבה

    1. תודה 🙂
      כן, אפשר להשתמש ברוטב לכל סוגי הרביולי. אפשר גם לגוון ולשים במקום הבטטה פטריות חתוכות.
      יום נפלא!

  11. המתכונים באתר הזה מדהימים ובתור אחת שלומדת לבשל זה ממש עוזר. אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר ועם לא העם זה יהיה טעים בלי בטטה?

    1. תודה קרן, אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להכין גם בלי בטטה אבל מומלץ יותר להחליף את הבטטה בפטריות שמפיניון חתוכות.
      שבוע נפלא!

    1. הי נופר, אפשר להשתמש בשני הסוגים. שמנת לבישול או מתוקה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר