מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לקרפ צרפתי

מתכון לקרפ צרפתיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2013
Last modified:יולי 16, 2017

Summary:

מצרכים:קרפ צרפתי

כוס מלאה קמח רגיל מנופה (150 גרם)

3 ביצים

כוס חלב

קמצוץ מלח

50 גרם חמאה מומסת

3 כפות סוכר

למילוי: ממרח השחר העולה + אגוזי מלך קצוצים דק (ניתן לוותר על האגוזים)

 אופן הכנה:

-ממסים בסיר/מיקרוגל את החלב עם החמאה.

-שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. יוצקים עליהם את החלב עם החמאה ומערבבים היטב.

-מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים (ניתן להעביר את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת כדי שהתערובת תהיה חלקה לגמרי).

-משאירים את הבלילה במקרר למשך כ- 1/2 שעה (לא חובה).

-מחממים מחבת רחבה עם מעט חמאה ויוצקים את הבלילה למחבת (מומלץ להשתמש במצקת של מרק). מטלטלים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תתפזר על כל המחבת בשכבה דקה.

-מטגנים כחצי דקה- דקה עד ששולי הקרפ מתייבשים ונוצרות בועות על פניו.

-הופכים ומייבשים עוד כמה שניות מהצד השני ומוצאים לצלחת.

-פורסים את הקרפ, מורחים ממרח השחר העולה (ניתן לגוון ולהשתמש בטעמים שונים), מפזרים אגוזים קצוצים ומקפלים.

קרפ צרפתי, קרפ צרפתי מתכון, קרפ, קרפ מתכון, איך מכינים קרפ

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


92 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את המתכון לפי כוס חד פעמית יצא פצצה
    ובגלל שהביצים הם xl השתמשתי רק ב2 פשוטות גדולות .
    אחלה מתכונים !!

  2. היי. עד כמה חשוב הזמן של הבלילה במקרר? כתוב שזה לא חובה-אבל זה משנה לטעם או המרקם בסוף?
    (צריכה תשובה דחוףףףף)
    תודה

  3. רציתי לדעת האם זה אפשר להחליף את החלב בחלב דל לקטוז? (2% שומן עם מתיקות מעודנת של תנובה)
    תודה רבה וישר כח על כל המתכונים! אנחנו ממש נהנים מהם!

    1. היי בר,
      זה יוצא כוס קמח + כף קמח נוספת.
      יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו כוס כזו:

      glass

    1. מהכמות שבמתכון אמורים לצאת 5 קרפים גדולים.
      ממליצה להכין בפעמיים ולהכפיל ב-3 ואח"כ להכפיל ב-2 (הסיבה היא שזה פוגע במרקם אם מכינים כמות גדולה מידי).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי שירה,
      יש להשתמש קמח לבן רגיל, לא בקמח תופח (אחרת זה יתפח כמו פנקייק 🙂 ).

    1. היי יערה,
      הכוונה להוסיף לבלילה עצמה נכון? אם כן, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף כף אבקת קקאו או אבקת שוקולית.

  4. היי אפרת,
    אפשר להחליף את החמאה המומסת בשמן?אם כן,כמה לשים?
    אגב המתכון של המוס עם שתי המצרכים יצא מעולה!!…(:

  5. היי, אפשר להשתמש במקום חמאה בשמן? כי ראיתי עוד מתכונים שהיה כתוב שמן ולא חמאה. ואם לא איזה תחליף יש לחמאה?

  6. היי ותודה על מתכון מדהים רציתי לשאול במה אפשר עוד למלא אבל שלא יהיה מילוי מתוק תודה על התשובה

    1. היי מיטל,
      את יכולה למלא בגבינה לבנה, גבינת ריקוטה, רסק תפוחים עם אגוזים קצוצים וקינמון.

    1. היי רינה,
      מידה של כוס סטנדרטית זה בדר"כ 140 גרם כשמדובר בקמחים (150 גרם זה כוס מלאה עד הסוף).
      כשמדובר בנוזלים זה 240 מ"ל.
      יום נעים 🙂

  7. שלום לך
    יש לי מכונת קרפ מקצועית,ממש כמו בדוכנים,על איזו טמפרטורה אני אמור לשים ולהכין את הקרפ-

    1. היי שרון,
      לא יצא לי לעבוד עם המכונה אבל לדעתי הטמפ' צריכה להיות גבוהה מאוד.
      יום נפלא 🙂

    1. היי יעקב,
      מכינים את הקרפ עם קמח רגיל מאחר והוא אמור להיות דק. קח בחשבון שאם תשתמש בקמח תופח הבצק יתפח מעט ויהיה במרקם של פנקייק (מבחינת העובי). זה עדיין יכול להיות טעים, לשיקולך 😉

    1. היי מירב,
      הכמות במתכון מספיקה בערך לכ-5 קרפים גדולים. את יכולה להכין את כל הכמות המצוינת במתכון (זה כל כך טעים שלפעמים כל אחד רוצה יותר מקרפ אחד) ואם בכל זאת נשארה לך בלילה מיותרת את יכולה לעטוף את הבלילה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד 3 ימים ולהכין שוב מתי שתרצי.
      אם בכל זאת את רוצה להכין מנה קטנה שתספיק בדיוק לשניים, את יכולה להכין חצי מהכמויות הרשומות במתכון: 1/2 כוס קמח, ביצה גדולה, 1/2 כוס חלב, קמצוץ מלח, 25 גרם חמאה מומסת, 1.5 כפות סוכר.

    1. הי רעות,
      מעבירים דרך מסננת כדי שהבלילה תהיה חלקה ללא גושים. אפשר לוותר על זה ולערבב היטב.

  8. אני רוצה להכין את זה היום ויש לי בבית כרגע רק חלב בטעם וניל 1% . זה יצא טוב? או שכדאי רק עם חלב רגיל?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »