מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפתיתים


Warning: A non-numeric value encountered in /home/dakotco/public_html/wp-content/plugins/author-hreview/include/review_template.php on line 39
מתכון לפתיתיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
L
On אוגוסט 6, 2013
Last modified:יוני 5, 2018

Summary:

מתכון פתיתים אדומים ברוטב עגבניות

מתכון לפתיתים

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ דק

2 כוסות פתיתים מכל סוג

2.5-2 כוסות מים רותחים (ראו לפי הוראות לפי אריזה)

2 כפות קטשופ

2 עגבניות מגורדות

כפית אבקת מרק עוף, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

-מוסיפים את העגבניות המגורדות והקטשופ, מתבלים ומערבבים 2 דקות נוספות.

-מוזגים את המים, מערבבים היטב, מכסים ומשאירים על אש נמוכה למשך 10 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

*אם מכינים לילדים שלא אוהבים להרגיש את הבצל אפשר לוותר על הבצל או לגרד אותו בפומפיה דקה ולסחוט מנוזלים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אם אני עושה חבילת פתיתים של בערך כ400 גרם אחרי שמוזגים את המים ומערבבים היטב מכסים ומשאירים על אש נמוכה כ10 דקות-האם לעלות את מס' הדקות יותר מ10? כמה דקות לחכות ל400 גרם? תודה!

  2. שלום לך.
    את יודעת אולי אם יש כזה דבר לבשל פתיתים במיקרוגל?
    איך עושים את זה? זמן, כמות מים?
    אשמח לתגובה מהירה.

    1. היי דבורי,
      אני חושבת שאת יכולה לערבב כוס פתיתים עם כוס מים רותחים, לכסות ולהכניס למיקרוגל ל4-5 דקות. כל 2 דקות תוציאי ותערבבי.

    1. היי יונתן,
      אם אין לך בעיה להרגיש את הבצל פעם הבאה אפשר לקצוץ אותו דק ולטגן כמה דקות לפני שמוסיפים את הפתיתים.

  3. היי,
    האם ניתן להחליף את הקטשופ והעגבנייה המגורדת ברוטב עגבניות/ עגבניות מרוסקות?
    אם כן מה הכמויות?
    תודה

    1. היי ספיר,
      אם זה יצא קצת חמוץ אפשר פעם הבאה להוסיף כפית סוכר או סילאן כדי לאזן את החמיצות של העגבניות.
      הפתיתים אכן יוצאים קצת דביקים. כמה מים שמת על 2 כוסות פתיתים? טיגנת את הפתיתים לפני עם השמן?

    2. שמתי 2.5 כוסות .. והוספתי פפריקה מרוקאית מתוקה.. יצא טעים פעם הבאה אני אוסיף סילאן… אני פשוט לומדת לבשל דרכך איזה כיף 🙂 אם חסר מים סביר להניח שבגלל זה זה יוצא דביק?

    3. היי ספיר,
      דווקא נראה לי שאם זה יצא עיסתי ודביקי כדאי לנסות לשים פעם הבאה קצת פחות מים. נסי לשים 2 כוסות.

  4. היי 🙂 המתכון נראה מעולה והתמונה מגרה ממש 😉 ננסה ונראה מה יצא… תודה רבה על כל האתר הזה! מציל אותי כל פעם מחדש ואני מקבלת מחמאות בשפע! אין עליך אפרת !!

  5. היי, הפתיתים יצאו טעימים אבל זה מרגיש שהבצל לא התבשל מספיק טוב (מרגישים אותו והוא קשה) , מה לעשות בפעם הבאה ?

    1. היי אלונה,
      גירדת את הבצל בפומפיה או שקצצת אותו? פעם הבאה אפשר לגרד אותו בפומפיה דקה ואז לא ירגישו אותו או לטגן אותו בהתחלה עם 2 כפות שמן במשך 2-3 דקות, עד להזהבה קלה.

  6. היי,שבוע טוב ומבורך אם אין לי שתי עגבניות יש עגבניה אחת גדולה האם זה מספיק אני צריכה לשנות בכמויות של שאר המרכיבים שיהיה יותר אדום?

    1. היי רינת,
      את יכולה להשתמש בעגבניה אחת גדולה (הכמויות של שאר המרכיבים נשארות כמו שהן).
      שבוע נפלא 🙂

  7. היי אני עושה עם 400 גרם פתיתים ובמקום קטשופ ועגבניות מגורדות מחליפה ברסק עגבניות.
    אשמח לכמויות מדויקות של כוסות מים,שמן,תבלינים וכמה לפי גרם להשים רסק עגבניות במקום הקטשופ והעגבניות?
    וגם אם אפשר לציין מתי להוסיף את הרסק בבישול,באותו הזמן כמו הקטשופ והעגבניות,לפני הוספת המים?
    תודה רבה מראש.

    1. היי לי,
      400 גרם פתיתים
      3 כוסות מים רותחים (ממליצה לבדוק מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לשקית שלמה).
      2 כפות מלאות רסק עגבניות (100 גרם)
      בצל קטן-בינוני מגורד דק
      כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
      *את הרסק מוסיפים בזמן שמוסיפים את הקטשופ והעגבניות המגורדות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרון,
      אלה הכמויות:
      4 כוסות פתיתים
      4-5 כוסות מים חמים (ראי מה רשום על האריזה- אם על כל כוס פתיתים שמים כוס מים או כוס ורבע מים)
      2 כפות רסק עגבניות
      4 עגבניות מגורדות
      בצל גדול מגורד דק
      כף שטוחה אבקת עוף, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

  8. הי אפרת
    הכנתי ויצא פשוט מדהים.
    דבר יחיד קודם טיגנתי את הבצל ואז את הפתיתים בדיוק לפי המתכון.
    יצא מעולה.
    מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא יוצאת מהמטבח ועד עכשיו הכל הצליח לי.
    חג שמח!

  9. היי אפרת
    לפי ההוראות שעל שקית הפתיתים צריך כוס מים אחת על כל כוס פתיתים. המים צריכים להיות רותחים כאשר מוסיפים לפתיתים.
    צריך לקחת בחשבון שיש גם נוזלים של העגבניות.
    בישלתי את זה היום בכמות כפולה והוספתי רק 4 כוסות מים (לא רותחים) והייתי צריכה לבשל בערך 15 דקות אחרי הרתיחה עד שהמים נספגו היטב בפתיתים.
    יצא טעים מאד.

    1. היי דורית,
      את צודקת, רשמתי בטעות 2.5-3 כוסות במקום 2-2.5 כוסות (כי יש סוגי פתיתים ששמים בהם כוס ורבע מים). בכל אופן, הטעות תוקנה 🙂
      תודה רבה לך על תשומת הלב ועל עדכוני!
      שיהיה לך יום נפלא

    1. היי אבי,
      אם זו קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות- אפשר לשים כ-5 כפות.
      אם זו קופסת שימורים של עגבניות שלמות מקולפות- אפשר לשים 2-3 עגבניות ולקצוץ אותן דק.
      בהצלחה 😉

    1. היי שרון,
      במקום 2 כפות קטשופ תשימי כף אחת מלאה רסק עגבניות (כי הרסק יותר מרוכז).
      מספיק רבע כפית מלח (כי יש כבר מלח באבקת המרק) ומעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).

    1. היי שלומית,
      אני יודעת שיש פתיתים ללא גלוטן של חב' "בר-אל" שניתן להכין אותם כמו פתיתים רגילים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר