מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפנקייק

מתכון לפנקייקFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:יולי 13, 2017

Summary:

מתכון לפנקייק המקורי והמנצח – קל להכנה וטעים במיוחד

מתכון לפנקייק

מצרכים (6-8 יחידות):

1 כוס קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

2 כפות סוכר

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כוס חלב

קמצוץ מלח (מהמלחייה)

*סירופ מייפל/ שוקולד

אופן הכנה:

-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.

-משמנים מחבת (ניתן להשתמש במחבת רגילה רחבה או מחבת פנקייק) בחמאה או שמן וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (של מרק).

-לאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך 1/2 דקה נוספת.

*מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל.

מתכון לפנקייק סמיילי

*מחבת פנקייק סמיילי באדיבות "מיסטרל".

 

מתכון פנקייק, פנקייק קל להכנה, איך מכינים פנקייק

*שימו לב שהכמויות בסרטון הן כפולות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


463 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי רציתי לשאול האם ניתן להכין ללא הביצה? יש לי ילדה עם אלרגיה והמתכון הזה מעולה מכינה אותו באופן קבוע לבנות הגדולות

  2. רציתי לשאול לגבי המתכון המקורי לאיזו כמות של פנקייק זה מיועד, קרי, כמה חתיכות אני יכול להכין ?
    תודה

    1. היי אלכס,
      הכמות במתכון מספיקה ל-6 פנקייקים קטנים. אם רוצים יותר אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  3. אומייייגאדדדדדדדדדד זה הפנקייק הכי טעים שאכלתי בחיים, כמעט קיבלת אורגזמה
    פאק איך הייתי מנשק לך את הפנים היית לייד.
    בברכה ושבוע טוב
    תודה.

  4. יצא טעיםם הילדים אכלו אחד אחרי השני בהנאה. תודה רבה! משתמשת במתכונים שלך המון והכל מוצלח!
    מהיר וטעים

  5. היי, הפנקייקים יצאו פנטסטיים מחכה לפעם הבאה שאכין אותם
    יש לי שאלה, הם אמורים לצאת שחורים ממש הפנקייקים?
    בבקשה תתייעצו לי אני אל מומחית בבישול

    1. היי,
      הפנקייקים אמורים לצאת זהובים, לא שחורים. אם הם יצאו שחורים אז יכול להיות שלא שימנת מספיק את המחבת (יש לשמן מחדש בכל "נגלה") או שהשתמשת במחבת מנירוסטה או בעלת ציפוי נדבק.

  6. היי יצא מאוד טוב וטעים אני מכין לילדים ארוחת בוקר וממש טורפים אותם …שמתי עם קנמון ואוווו זה נפלא

  7. יצא מאוד טעים. עשיתי עם חלב שקדים כי לקטנה יש רגישות לחלב.לא שמתי
    שמן על המחבת ולא נדבק כלום 🙂 .מתכון מעולה ומהיר.תודה רבה!!!!

  8. היי אפרת!
    המתכון יצא ממש מעולה וטעים!!!
    נהרס לי המחבט של הפנקקים ולכן השתמשתי במחבט רגיל ויצא לי ממש דביק וקשה להפיכה.
    יש מצב שאת נותנת לי טיפ איך להפוך נורמלי?
    תודה רבה!

    1. היי מיכל,
      כשמכינים פנקייק סוג המחבת הוא מאוד חשוב אחרת זה באמת נדבק.
      לא חייבים מחבת פנקייק אבל כן חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (טפלון למשל ממש לא מומלץ במקרה הזה).
      אם בכל זאת אין לך מחבת אחרת אז חשוב לשים שמן בנדיבות.

  9. מתכון מעולה!! תודה אפרת 🙂
    החלפתי את הקמח בקמח כוסמין לבן, ועם כף וחצי סוכר דמררה במקום 2 – יצא אחלה ממש 🙂

    1. היי יעלה,
      ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-6: 6 כוסות קמח, 6 כפיות אבקת אפיה, 6 שקיות סוכר וניל וכו'.

    1. היי,
      אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר.
      אם אין לך תמצית וניל אפשר לוותר ולשים רק כף שטוחה סוכר.

  10. הפנקייקים יצאו מאוד טעימים! זה המתכון שאני כל הזמן מכינה בבית וזה נטרף תוך שניה. ויש לי סתם שאלה, איך את מצליחה לעשות את המתכונים האלה? איך את מגיעה לכמויות הנכונות? את נעזרת ממתכונים באנטרנט או מנסה בעצמך מספר אפשרויות לכמויות עד שהכמויות נכונות… איך למדת את זה?

    1. היי רוני,
      שמחה שיצא טעים.
      זה הכל ניסוי וטעייה. בסוף אני מעלה את המתכון הטוב ביותר 🙂

    1. זה ייצא טעים גם בלי הביצה פשוט הביצה מעניקה לפנקייק מעט יותר אווריריות. זכרי להוסיף 4 כפות מים/חלב במקום.

  11. אז לא היה לי קמח רגיל בבית כי הכנתי אתמול את העוגת שוקולד שלך
    שמתי קמח תופח והוספתי רבע כוס חלב לבלילה בנוסף לכוס שרשמת.
    טיפ קטן:
    אני שוטפת במים את המחבת בכל סיבוב.
    זה מקרר קצת ואז השמן – אני משתמשת בספריי- לא נשרף
    והפנקייקים יוצאים זהובים ויפים

    מתכון מאד טעים

  12. יצא פצצצות!!!!
    הכנתי עם האחינים ופשוט מהיר טעים ומוווווושללללללםםםם!!!!!!!!!!!!! תודה רבה!!!!

  13. מתכון פשוט ומושלם!!!!
    הכנתי את זה כלכך הרבה פעמים וזה יוצא תמיד טעים כלכך.
    תודה רבה על המתכון וכמובן גם תודה על שאר המתכונים!
    אין על המתכונים שלך.

  14. הי,
    כמה זמן אפשר להכין את הבלילה מראש ולהשאיר במקרר?
    לחילופין: אם הכנתי את הבלילה בשבת בבוקר והכנסתי למקרר, האם ניתן עדיין להשתמש בה בראשון בערב?

    1. היי ורד,
      אפשר להשתמש בבלילה, יכול להיות שהפנקייקס פשוט פחות יתפחו (מאחר והאפקט של חומרי ההתפחה נפגע ככל והבלילה עומדת).
      שבוע נפלא 🙂

  15. היי!!
    המתכון נראה פצצתי!!
    אני באמצע להכין אותו ורציתי לשאול אם אפשר לשים חלב סויה במקום חלב רגיל??

  16. היי רציתי לדעת אם יש תחליף מסוים לאבקת אפייה.
    שמעתי שאפשר לשים קמח תופח אבל מה יהיו הכמויות?
    תודה רבה מראש:)

      1. היי אלירן,
        אם אוהבים אפשר לשים חתיכות של תותים בבלילה עצמה.
        אפשר גם לפזר מעל לאחר ההכנה.

    1. היי נעמה,
      אם את מכינה יום קודם כדאי להוסיף כחצי כפית אבקת אפיה לפני ההכנה (ולערבב היטב).

  17. שלום
    אם אני מכינה את הפנקייק למחר בבוקר האם לשמור אותו במקרר ואז להוציא ולחמם זה בסדר?
    תודה

    1. היי,
      הכי מומלץ זה להכין את הפנקייק בסמוך לאכילה אך במקרים שלא ניתן להכין אז אפשר לשים בתוך קופסה סגורה במקרר ולחמם לפני ההגשה. חשוב קודם להניח לפנקייקים להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה.
      שבת שלום 🙂

  18. היי,רציתי לדעת אם ניתן לעשות את המתכון הזה פרווה .
    אשמח לתשובה כמה שיותר מהר יש לביתי יומולדת היום,
    בברכה לאה!

  19. מכינה באופן קבוע לילדים, טעים מאד, אני מוסיפה בננה אחת-אחת וחצי לבלילה וזה משדרג ברמות!

  20. כמו כולם מחמאות גדולות למתכונים הכי טובים ברשת
    תמיד מצילים אותי ותמיד טעים

    1. האם אפשר להוסיף טחינה אולי במקום כף שמן? (בשביל הבריאות)
    2. החמאה תמיד נשרפת לי שמן קוקוס ושמן רגיל לא מתקבל אצל הילדים בברכה – יש פתרון אחר?

    1. היי שגית,
      1. לדעתי את יכולה להוסיף לבלילה עצמה טחינה גולמית. ממליצה להתחיל באמת בכף אחת כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
      2. אני לא מכירה תחליף אחר שיכול להתאים אבל מדוע החמאה נשרפת? אולי זה על להבה גבוהה מידי או שהמחבת לא טובה? מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז לא אמורה להיות שום בעיה.
      יום מקסים 🙂

  21. זה יוצא מספיק סמיך?
    אני חולה על פנקייק וכל פעם אני מנסה מתכון חדש. משום מה ניראה לי שאת המתכון הזה עוד לא עשיתי אז באלי לעשות אותו.
    רק אני רוצה לדעת מה רמת הסמיכות בו כי אני אוהבת אותו סמיך במיוחד.

    1. הבלילה יוצאת נוזלית אבל את יכולה לשחק עם זה ולהוסיף פחות חלב, לפי הסמיכות שאת אוהבת.
      יום מקסים 🙂

    2. המתכון נראה לי קצת מוזר עם ביצה אחת על כוס קמח. אני עושה כך: 1יוגורט טבעי, 4 ביצים, בין חצי כוס קמח לשלושה רבעי כוס, כ-4 כפות סוכר, אפשר להמתיק עם נוזל מלאכותי, ולזה ממש מומלץ לערבל במעבד המזון גם תפוח או שניים גרני סמית מקולפים או פרי קיץ אחר כמו נקטרינות או אפרסקים וכדומה (את הפרי אפשר גם לחתוך לקוביות קטנות ביד ולהוסיף לתערובת בסוף הערבול). מערבבים, מטגנים במעט חמאה במחבת רחבה ונהנים. אפשר לשים מעל אבקת סוכר או רוטב מייפל. הכמות מספיקה לכמה אנשים. להגיש עם קפה או כוס תה..(אפשר לערבב את החומרים גם ידנית או עם מטרפה.

      1. היי אדוה,
        המתכון שלך נשמע מצוין ובלי קשר אני ממליצה שבהזדמנות תנסי להכין גם את המתכון הזה.

  22. אפשר לדעת אם אפשר להכין את המתכון הזה בלי ביצים או אם יש תחליף לביצים פשוט אני לא אוהבת בכלל ביצים.?

    1. היי,
      אני ממליצה להשאיר את כמות הסוכר כמו שהיא (מדובר סה"כ ב3 כפות סוכר, כולל שקית סוכר וניל).

    1. היי שקד,
      אני מניחה שאפשר להוסיף כפית מלאה קקאו בסוף ולערבב. ממליצה להוסיף כף שטוחה נוספת של סוכר (כי בקקאו יש מרירות).

  23. עבדתי לפי ה "ספר" פעם ראשונה בחיים, יצא מעולה!! הבלילה הספיקה לכמות של כ 7 פנקייקים, עבים, עסיסיים, משביעים וטעימים.

    מקמח מלא ומעט מעט סוכר (בשביל זה יש מייפל)

  24. היי אפרת,
    הכנתי עכשיו, יצא טעים. אבל היו לי כמה בעיות קטנות, אשמח לעזרתך:
    1. הפנקייק הראשון שהכנסתי למחבת יצא מושלם, לא שרוף וגם יצא בצורה ממש יפה. הפנקייק השני כבר יצא קצת שרוף מצד אחד, לפני שהפכתי אותו. וגם שאר הפנקייקים יצאו קצת שרופים, חוץ מהראשון.
    2. כשהפכתי את הפנקייקים, הבלילה התפזרה במחבת ועשה קצת לכלוך במחבת. איך אפשר להתגבר על זה?

    כן, אני חדשה במטבח, מצטערת על השאלות השטותיות :/

    תודה רבה,
    דנה

    1. היי דנה,
      באיזה סוג מחבת השתמשת (טפלון, נירוסטה, מתכת וכו')?
      האם שימנת את המחבת גם בפעם השניה או רק בפעם הראשונה?
      זה בסדר שהבלילה מתפזרת מעט בצדדים כשהופכים את הפנקייק, זה טבעי.

    1. היי עירית,
      תכפילי את כל הכמויות ב-2.
      כנראה שאת מכינה אותם גדולים מידי ולכן יוצאת לך כמות קטנה וגם הם יוצאים שטוחים.
      ממליצה להכין אותם יותר קטנים (מבחינת הקוטר) ואם יש לך רינגים אפשר להשתמש בהם. בכל מקרה אני ממליצה להשתמש בקמח תופח (במקום קמח רגיל ואבקת אפיה) או לפחות לשים יותר אבקת אפיה. על כל כוס קמח רגיל לשים כפית מלאה אבקת אפיה ולערבב היטב. רק לאחר מכן להוסיף את יתר החומרים.
      בהצלחה 🙂

  25. אם אני רוצה שיצא לי פי 2 ממה שיוצא כשאני משתמשת בכמויות האלה, אז להכפיל את הכמות של כל דבר? ככה יוצא לי 3 ואני רוצה 6.

    1. היי דבורי,
      תכיני חצי כמות – חצי כוס קמח, חצי כפית אבקת אפיה, כף סוכר, חצי שקית סוכר וניל, חצי בלילה של ביצה, כף שמן, חצי כוס חלב.
      בהצלחה 😉

  26. הכנתי אתמול בערב, קלי קלות וכלכך טעים.יצא מוצלח ביותר.
    למרות שהכנתי עם מיים,כי החלב נגמר.
    פשוט טרפו, אין על האתר הזה..הכי מוצלח שיש.
    מתכונים פשוטים וכלכך טעימים…
    תודה רבה!!

  27. תמיד המתכונים מתפקששים לי… זה מתכון כ"כ פשוט, שאין בו מה להתפקשש… זה יצא כ"כ טעים! וגם הילדים שלרוב לא אוהבים מטוגן, חיסלו את זה!!!
    אני רוצה לומר שזה פעם ראשונה שאני נפגשת עם האתר שלכם, וממש ממש נהנתי ממנו!
    תודה רבה, והרבה הצלחה!

    1. היי,
      עדיף להגיש חם או לפחות חמים.
      אפשרות אחת היא שכל אחד שם לעצמו את הסירופ בעצמו. אפשרות שניה היא להגיש בערימה ואת הסירופ למעלה. לאחר מכן, כל אחד יכול להוסיף לו סירופ לפי הכמות שהוא אוהב.

    1. כן שקד, אפשר להשתמש במברשת שימון. במקביל חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
      יום נפלא 🙂

  28. אין לי קמח רגיל בבית אפשר לעשות מקמח חום? ועם כן זה יצא טעים כמו עם קמח רגיל לבן?
    וחשוב לציין שכבר הכנתי מיפה מהקמח הלבן ויצא טעים מאוד!!

    1. היי הודיה,
      את מתכוונת לקמח מלא? אם כן אפשר. עם קמח לבן יוצא יותר מוצלח אבל גם עם קמח מלא יוצא טעים.

  29. היי אפרת,
    אני רוצה להכין לחג בלינצ'סים במילוי של תפוחי אדמה עם רוטב של פטריות.אפשר להוריד מהמתכון הזה את סוכר הווניל ובמקום חלב להשתמש במים?או שזה לא יתאים למילוי והרוטב?
    תודה וחג שמח

    1. היי לאה,
      אני מניחה שאפשר רק יש להפחית את כמות אבקת האפיה לרבע כפית (במקום כפית שטוחה).
      אפשר לוותר על סוכר הוניל ולשים מים במקום חלב. סוכר אפשר לשים כף אחת.
      חג שמח 🙂

  30. היי,
    מתכון מעולה, רק דבר אחד שיניתי וזה את כמות הסוכר, במקום 2 כפות סוכר שמתי 2 כפיות סוכר, וכמובן שיצא מעולה.

    1. כן מזל אפשר. שימי במקום כף נוספת של סוכר רגיל וכפית תמצית וניל אם יש לך (אפשר להכין גם בלי).

  31. היי, תודה על על אתר מדהים שכזה!
    כל מתכון מהיר וטעים בצורה יוצאת דופן…
    שאלה, במה אפשר להחליף את אבקת הוניל? אם אין גם תמצית וניל…
    אבקת סוכר תתאים?

    1. היי נעמה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      את יכולה להכין גם בלי (אבקת סוכר פחות מתאימה).
      יום נפלא!

  32. מתכון נהדר! אני משתמשת באתר המון לאחרונה וחייבת לציין שכל מתכון שניסיתי יוצא מעולה. גם מאוד נעים לקרוא אותך. תמיד נעימה וסבלנית. ישר כוח גדול!

    1. היי,
      מצטערת לשמוע שלא הצליח. הכמויות בסרטון הן כפולות. בכל אופן, אם זה נשרף זה לא בגלל המתכון אלא בגלל שימוש במחבת לא מתאימה או טיגון על אש גבוהה מידי.

  33. הכנתי את זה למסיבה והחברה בכלל לא ידעו מה זה………
    חחחחחחחחחחחחח
    הכנתי גם סירופ שוקולד ולימדתי אותם איך אוכלים
    הם התענגו על כל ביס!!!!!!

    1. הם לא מכירים פנקייק?
      כל הכבוד לך שלימדת אותם, עכשיו בזכותך הם יודעים מה זה 😉

  34. תקשיבי המתכונים שלך פשוט מופלאים!!!
    זה כבר פעם חמישית שאני מכינה את המתכון הזה וזה יוצא כל כך טעים!

  35. הפנקייקים יצאו מעולה ממש כמו המקור בבית הפנקייק, ורציתי בכלל לפרגן לך על האתר המעולה הזה אני כל כך שמחה שהכרתי, והכנתי כבר הרבה מתכונים ויוצא טעים, יש לי מקום תמיד לחפש מתכונים חדשים וקלים להכנה.

  36. הכנתי את הפנקייקים כבר כמה פעמים והם מעולים! רציתי לדעת אם אני יכולה להוסיף בננה ? תודה

    1. היי טלי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לכמות שבמתכון הייתי מוסיפה חצי בננה מעוכה בתור התחלה.
      בהצלחה 😉

  37. הי
    רוצה להכין למחר בבוקר לצערי אין אפשרות להכין על המקום … מה דעתך יצא טעים עדיין?

    תודה
    יפעת

    1. היי יפעת,
      כמובן שמיד לאחר הכנה הם הכי טעימים אבל אם אין לך אפשרות, את יכולה להכין מראש, לצנן לטמפ' החדר ולשמור במקרר בתוך קופסה אטומה או לעטוף בניילון נצמד.
      למחרת כדאי לחמם אותם כמה דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות או כמה שניות במיקרוגל.

  38. מעולה!
    התחלנו עם בלילה אחת וסיימנו עם שלוש.
    יצאו פנקייקים עבים. כמו עוגה קטנה. עם מייפל סירופ מעל פשוט תענוג!
    זו פעם שנייה שאנחנו מכינים מתכון מהאתר. הראשון היה המתכון לעוגת אננס שיצאה מצוין.
    תודה על עוד מתכון נפלא. נמשיך להיכנס ולחפש עוד מתכונים נפלאים ונמליץ בשמחה למכרינו וחברינו.
    המון תודה.

  39. שלום לך,
    הכנתי לילדים יצא מעולה,כמו תמיד שלוקחים מהאתר שלך מתכונים,אגב כל הכבוד לך על הסבלנות להגיב לכל מני שאלות מוזרות של אנשים כמו:אם אין לי חלב\סוכר\מלח\שמן\ביצים\סומסום ועוד אלף שינויים או ואם אין לי תנור או סיר\כף\מזלג וצלחת הגשה מה עושים?!יישר כח

    1. היי,
      הפנקייקס לא מתוקים מאוד. הם במתיקות מעודנת. ממליצה לשים לפחות שקית סוכר וניל או כף אחת של סוכר כדי שיהיה להם טעם.

  40. אפרת,
    אמרתי לך כבר שאני מאוהבת בך?
    אולי לא כמו בעצמי, אבל את בכל זאת מספר שתים,
    איזה כיף לראות מתכון קל, כתוב ברור, ועכשיו בכלל עם המצגת.
    פשוט מייצר תיאבון להכין ועוד יותר— לאכול.
    אולי תוסיפי תמונה שלך לדף של "אודות"?
    בהרבה אתרי מתכונים יש, מענין איך את ניראית….
    נכין פנקייקס לארוחת ערב ויהיה טעים.

    1. תודה יקירה! איזה מקסימה את!
      שיהיה בתאבון עם הפנקייקס
      ולגבי התמונה- אני אשקול להוסיף 🙂

  41. היי, רציתי לדעת אם יש תחליף לסוכר וניל ? אפשר לשים סוכר רגיל במקום? ואם כן כמה לשים?

    1. היי ליאל,
      אפשר לשים כף סוכר רגיל במקום (סה"כ 3 כפות סוכר לכל המתכון).
      בנוסף – אם יש לך תמצית וניל אפשר להוסיף כפית. אם לא, אפשר לוותר.

  42. היי
    הכוס שאת משתמשת היא הכוס עם הידית
    כמה כוסות חלב וקמח זה עם הכוסות החדפ הרגילות

    1. היי אביגיל,
      אם הכוונה לכוס חד פעמית מפלסטיק (לשתיה קרה) אז שימי כוס ורבע חלב וכוס ושליש קמח.

  43. היי,אני מחפשת מתכון לבלינצ'ס ,האם יש באתר כזה ? ואם כן אפשר קישור ?
    אני מבשלת רק במתכונים של אתר זה וכל דבר יוצא טעים..

    1. היי לייה,
      יש מתכון לבלינצ'ס כשר לפסח. אני חושבת שאפשר להמיר את קמח תפו"א בקמח רגיל אבל יהיה צורך להוסיף יותר מים אך אין לי את הכמות המדויקת.
      בקרוב אעלה מתכון לבלינצ'ס רגיל עם כמויות מדויקות.
      חג שמח 🙂

  44. ערב טוב
    אני צריכה כמות של 35 פנקייקים לארוחת בוקר בבית הספר אשמח אם תרשמי לי כמויות מדוייקות

    1. היי ליאורה,
      כמות לכ35 פנקייקים קטנים:
      5 כוסות קמח
      5 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      5 שקיות סוכר וניל
      10 כפות סוכר
      5 ביצים
      10 כפות שמן
      5 כוסות חלב
      מעט מלח (מהמלחייה)
      בהצלחה 🙂

    1. היי אורלי,
      את יכולה לשים חלב סויה או מים. זה יוצא טעים גם ככה.
      יום נפלא 🙂

  45. היי
    אין לי סוכר וניל, אך יש לי תמצית וניל. אפשר להחליף?
    והאם את הקמח צריך לשים כמות של כוס מדידה אחת?
    או כוס רגילה אחת?
    תודה!

    1. היי שירה,
      במקום סוכר וניל את יכולה לשים כף סוכר + כפית תמצית וניל.
      לגבי מדידת הקמח, הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם הידית (ראי בתמונה). כוס קמח= 140 גרם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שיר,
      אם מכינים מקילו קמח זה יוצא בסביבות 50 פנקייקים קטנים. יש להכפיל את כל הכמויות במתכון ב-7.

  46. ערב טוב!
    תודה ענקית על האתר המקסים !!!
    אני נשואה טריה והחלק של הבישולים די מסובך לי, עכשיו כשמצאתי את האתר הזה יש לי חשק לנסות. היום רציתי להכין נשנוש קל וניסיתי את הפנקייקס זה יצא טעים מאד ב"ה ובעלי מאד נהנה.
    גם את העוגת גבינה של בית מלון אפיתי במנז'טים וזה גם יצא מוצלח ב"ה.

    תודה רבה ובהצלחה הלאה!

  47. שלום.

    חזרתי לעדכן: הכנתי הערב את הפנקייקים,
    כאשר במקום קמח רגיל השתמשתי בקמח מלא.
    הפנקייקים נאכלו בתיאבון רב ובהנאה.
    תודה על מתכון מנצח.

    עינת

  48. הי אפרת,
    המתכון מצוין! כבר הכנתי אותו פעמיים והיה טעים להפליא!
    היום הכנתי אותו שוב, אבל לא יצא לי טוב…
    הפעם הכנתי על כיריים חשמליות וללא אבקת אפייה. האם אלו יכולות להיות הסיבות שיצא בצקי ולא טעים במיוחד?
    תודה ושבת שלום!

    1. היי אלומה,
      אני מניחה שזה בגלל אבקת האפיה שהיתה חסרה. תפקידה להתפיח את הפנקייק ולהעניק לו אווריריות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי פנינית,
      אפשר לשים במקום כף סוכר + חצי כפית תמצית וניל ואם אין לך שימי רק כף סוכר (סה"כ 3 כפות סוכר לכל המתכון).
      בהצלחה 😉

    1. היי שיר,
      הכוונה לכלי ידני שעשוי מלולאות צולבות מפסי מתכת דקים (רשמי "מטרפה ידנית" בגוגל והסתכלי על התמונות). נוח יותר לערבב עם זה אבל אין בעיה להשתמש גם בכף רגילה במידה ואין מטרפה.

  49. האתר שלך מקסים!! לא ראיתי את הסרטון אך תמיד תהיתי לגבי גובה הלהבה..אשמח פעם אחת ולתמיד לדעת כך שלא ישרף ולא יהיה מוכן מבפנים לבין שלא יספוג הרבה שמן. תודה 🙂

    1. תודה אפרת 🙂
      מחממים את המחבת על להבה גבוהה. מיד לאחר שיוצקים את התערובת למחבת מנמיכים לאש בינונית-נמוכה עד שהפנקייקים מוכנים.
      בהצלחה ושבוע טוב!

    1. היי לי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. לדעתי כדאי לשלב בין שמנת מתוקה לחלב.
      בהצלחה 😉

    1. היי דבורי,
      תערבבי כרבע כוס מים חמימים עם 2 כפות שטוחות אבקת קקאו עד שהקקאו יימס. תוסיפי כפית תמצית וניל ו3-4 כפות גדושות דבש.
      *אפשר לדלל על-ידי הוספת מים או להמתיק יותר בדבש, לפי הטעם.

    1. היי אלה,
      במקרה הזה הסודה לשתיה לא מספיקה. צריך אבקת אפיה. אם יש לך קמח תופח את יכולה להשתמש במקום.

    1. כן אביגיל. שימי במקום כף גדושה סוכר רגיל ואם יש לך תמצית וניל שימי כפית ואם אין לך- לא נורא, זה ייצא טעים בכל מקרה 🙂

    1. היי רנה,
      עדיף להכין באותו יום מאחר ואני לא בטוחה אם חומרי ההתפחה עדיין יעבדו בצורה טובה והפנקייקס יתפחו כמו שצריך.

        1. היי נעמה,
          אם זה לא חשוב לך שהפנקייק יתפח את יכולה להכין את הבלילה יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.

  50. פצצה של מתכון..פשוט להכנה וטעים טעים טעים
    אני ניסיתי בפעם השניה של ההכנה לשים קמח מלא וסוכר חום ויצא מעולה-מומלץ

    1. לא הודיה, לפנקייק צריך להוסיף אבקת אפיה או להשתמש בקמח תופח אחרת זה ייצא דק ושטוח.

    1. היי יוני,
      עדיף להשתמש במחבת מחומר שאינו נדבק. טפלון זה מצוין (נירוסטה למשל פחות מומלץ לזה).

  51. הבן שלי זולל את הפנקייקים ! שמתי במקום כוס אחת של חלב – חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת מתוקה 😉
    תודה על המתכון המעולה !

    1. היי מורן,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בתנאי שמגדילים את כמות השמן לרבע כוס שמן או ששמים במקום 50 גרם חמאה מומסת.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂

    1. כן דניאל.
      אם יש לך קמח תופח אפשר להשתמש בו במקום בקמח רגיל+אבקת אפיה.
      שבוע טוב 🙂

  52. סדר המצרכים במתכון פה שונה מסדר המצרכים בסרטון. הכנתי לפני שצפיתי בסרטון ולא יצא משהו. חבל

    1. היי נטלי,
      לא היה רשום לערבב לפי הסדר הרשום, בשביל זה הסרטון 🙂 אבל בכל אופן כדי שיהיה ברור יותר שיניתי את סדר המצרכים לפי הסדר בסרטון. תודה על ההערה ויום טוב 🙂

  53. הכנתי הבוקר בשינויים קלים: במקום קמח לבן שמתי קמח כוסמין מלא והורדתי לגמרי את הסוכר. יצא טעים מאוד ונהדר. מי שרצה מתוק יצק סירופ מייפל ומי שלא – כמוני אכל בטעם טבעי לא מתוק. מתכון נהדר.

    1. היי גילי,
      צריך להכפיל את כל הכמויות שבמתכון ב-2 ואז ייצאו 16 פנקייקים קטנים (2 ביצים, 2 כוסות קמח, 2 כוסות חלב, 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה, 2 שקיות סוכר וניל, 4 כפות שמן, 4 כפות סוכר). אם רוצים יותר אפשר להכפיל ב-3.

  54. יצא מעולה תודה רבה, לא הכנתי פנקייקים מאז שההיתי בן 15 🙂
    אחלה מתכון, למי שמתעניין סה"כ המצרכים בקניית אריזות חדשות עלו לי פחות מ-40 ש"ח, מהיר, זול וטעים 🙂

    1. כן ציפי, אפשר. ממליצה לערבב עם חצי כוס מים אם את לא רוצה שהטעם של התפוזים יהיה חזק מידי.

  55. הכנתי עם חלב סויה ויצא פשוט מדהים תודה רבה!!
    ליותר מ2 אנשים יש להכין כמות יותר גדולה ממה שרשום במתכון

    1. הי מיטל,
      כן אפשר לוותר בכלל או לשים במקום חצי כפית תמצית וניל. בכל אופן אם את מוותרת תוסיפי במקום חצי עד כף סוכר רגיל בנוסף לכמות הרשומה.

    1. הי סבינה,
      כדי שהפנקייקים יצאו עבים ניתן להכין אותם במחבת בקוטר קטן. אם משתמשים במחבת רחבה ניתן להעזר ברינגים (טבעות אפיה) או לצקת כמויות קטנות עם המצגת ולשמור שהבלילה לא תתפשט במחבת (ראי בסרטון מתחת למתכון).
      שבוע טוב 🙂

חזור למעלה

להגיב על ליאורה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »