מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפירה

מתכון לפירה

איך מכינים פירה?

מתכון לפירה

פירה פרווה מתפוחי אדמה

כשמכינים פירה תפוחי אדמה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה אדומים מאחר והמרקם של הפירה יוצא יותר מוצלח וטעים.

מצרכים (2-3 מנות):

5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

מלח לפי הטעם

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים תפוחי אדמה בסיר ומכסים במים מהברז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר (ניתן להשאיר פתח קטן שהאדים ייצאו). ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים). הערה: אם במהלך הבישול המים מתאדים – יש להוסיף מים רותחים.

-בעזרת כף מחוררות מוציאים את תפוחי האדמה לקערה (בלי הנוזלים).

מעיכת תפוחי האדמה לפירה:

*אם יש לכם מוט בלנדר – טוחנים את תפוחי האדמה בעזרת מוט הבלנדר ואז הוא יוצא במרקם רך ומושלם מבלי שנצטרך להוסיף לו חמאה/שמן או מים.

*אם אין לכם מוט בלנדר -אפשר למעוך בעזרת מועך פירה או מזלג ואז להוסיף למחית כמה כפות ממי הבישול  ו 1-2 כפות שמן זית/קנולה ולהמשיך למעוך עד למחית אחידה. אם רוצים לרכך את המחית מוסיפים עוד מים.

-ממליחים, מפלפלים ומגישים.

טיפ לקיצור משך בישול תפוחי האדמה– חתכו את תפוחי האדמה לקוביות במקום לבשל אותם שלמים.

 

מתכונים נוספים לפירה:

פירה בטטה

פירה כרובית

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

27 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי יעקב,
      אתה משתמש במועך פירה רגיל? אם כן, לפעמים נשארים גושים מאחר והחורים לא מספיק צפופים.
      אם אתה רוצה שייצא לך פירה יחסית חלק אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני (במקום מועך פירה) אבל צריך לקחת בחשבון שהפירה יוצא במרקם רך.
      אפשרות אחרת היא לקנות מועך פירה עם חורים צפופים. חשוב גם לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך מוחלט ולהוסיף כף שמן וכמה כפות ממי הבישול.

    2. האמת שהפעם השתמשתי בבלנדר יד
      לא היה גושים אך ייצא ממש ממש דביקי …
      הוספתי שמן גם מים מהבישול אך ללא הועיל לצערי 🙁
      אבל זה בוודאי לא קשור אלייך 😉

    3. נכון, לפעמים בבלנדר מוט זה יוצא במרקם מעט דביק.
      נראה לי שהכי כדאי לקנות מועך פירה עם חורים צפופים 🙂

  1. יש לי בלנדר. אם אני רוצה להשביח את הפירה- (להוסיף חמאה או שמנת מתוקה…) יש לך רעיון בשבילי? ומה הכמויות להוספה?

    1. היי מיכל,
      את יכולה להוסיף בסביבות 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות וכרבע כוס חלב.
      אם כך, אפשר למעוך גם עם מועך פירה רגיל.

    1. היי ענת,
      במסעדות מוסיפים לפירה חמאה ולפעמים גם קצת שמנת מתוקה במקום מים.

  2. יצא טעים מאוד והילדים ביקשו עוד ועוד. בגלל העמילן יוצא קצת דביק. יש לך רעיון מה להוסיף כדי להשביח את הטעם?

  3. היי אפרת

    בישלתי את הפירה אתמול ויצא טעים ב"ה. חצי מהכמות ניסיתי למעוך עם בלנדר ובלי לשים לב מעכתי יותר מדי זמן וזה יצא כמעט נוזלי, יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם זה?

    1. היי שרה,
      אפשר להכין עם זה כדורי פירה ותירס. יכול להיות שתצטרכי לשים יותר קורנפלור כדי שהתערובת תתקשה.
      אפשר להכין כיסונים במילוי פירה ושוב, אם המילוי ממש נוזלי אפשר להסמיך אותו על ידי הוספת קצת קורנפלור או קמח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר