מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפיצה

מתכון לפיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 13, 2018
Last modified:מרץ 13, 2018

Summary:

מתכון לפיצה ביתית מנצחת בתנור עם רוטב פיצה מהיר (ללא בישול).

ארוחת ערב משפחתית מעולה!

מתכון לפיצה

מצרכים (2 פיצות בקוטר 33 ס"מ):

4 כוסות (560 ג') קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה

כף ושליש (14 ג') שמרים יבשים

2 כפות מלאות (30 ג') סוכר

כוס (240 מ"ל) מים חמימים

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

4 כפות (40 מ"ל) שמן זית

כפית ורבע (8 ג') מלח

למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה

רוטב פיצה מהיר ללא בישול (לערבב הכל בקערית, ניתן להקפיא שאריות):

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות מלאות (80 ג') רסק עגבניות , כפית שטוחה מלח, שליש כפית תבלין אורגנו

תוספות:

מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, פרוסות בצל, עגבניות, גבינה בולגרית וכו'

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים וחלב ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים חצי שעה-שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-33 ס"מ. מי שאוהב תחתית דקה ניתן לרדד לשני מלבנים בגודל תבנית התנור.

2 אפשרויות הכנה:

(1) אפשרות הראשונה והמוצלחת יותר בעיני היא להניח הפוך את תבנית התנור בתחתית התנור, לחמם את התנור ל-250 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להניח את בצק הפיצה ישירות על התבנית ההפוכה ולאפות במשך כ-5 דקות. להוציא את הבצק (יש להשאיר את התנור דולק),למרוח רוטב פיצה ולפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר לתנור (על התבנית ההפוכה).להוריד את הטמפ' ל-200 מעלות ולאפות במשך כ- 10 דקות עד להזהבה יפה. אפשרות זו היא במקום אבן שמוט לתנור. כמובן שמי שיש לו אבן זה הכי מומלץ.

(2) אפשרות שניה היא להניח את בצק הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם תנור מראש ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להכניס את התבנית לתנור ולאפות במשך 7 דקות. להוציא את התבנית (יש להשאיר את התנור דולק), למרוח רוטב פיצה, לפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר את הפיצה לתנור כאשר היא מונחת ישירות על רשת התנור (עם נייר האפיה). יש להמשיך לאפות במשך 8-10 דקות, עד להזהבה יפה.

מתכון לפיצה

מתכון לפיצהמתכון לפיצה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

274 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב ושבת שלום, אפרת. אפשר להמיר את החלב בשמן זית עם רבע כוס שמן זית פלוס ה-4 כפות שכתבת? תודה.

    1. הסיבה שכדאי לאפות קודם את הבצק בנפרד היא שכשאופים את הכל יחד, החלק העליון מוכן בעוד שהבצק עדיין לא אפוי לגמרי.

  2. וואיי
    פעם ריאשונה שהכנתי זה היה בשביל מסיבה כיתתית שלהבת שלי
    כל האמהות בקשו ממני את המתכון
    ממש טעים

    1. היי תהילה, כמויות לקילו:
      קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
      2 כפות מלאות (25 ג') שמרים יבשים
      4 כפות (55 ג') סוכר
      כוס + 3/4 כוס (430 מ"ל) מים חמימים
      בין שליש לחצי כוס (110 מ"ל) חלב
      7 כפות (70 מ"ל) שמן זית
      2 כפיות ורבע (14 ג') מלח
      אפשר להקפיא את הבצק אחרי התפחה ראשונה או לאחר אפיה ראשונה (לפני שמוסיפים תוספות).

  3. היי אפרת, לא מצאתי את השאלה שלי.. קצת מופתעת שאין מתעצלות כמוני… הקטע של לאפות ולהוציא ועוד תבנית הפוכה בלי נייר אפייה קצת מורכב לי…🤔 אפשר מראש למרוח את החומרים על הבצק ולאפות רגיל? או שהבצק הזה לא מתאים? ואם כן בכמה מעלות?

  4. היי אפרת 🤗
    לא פעם ראשונה שאני מכינה מתכון מהאתר שלך..ובכל פעם מחדש אני גורפת מחמאות עד בלי סוף!
    הפיצה פשוט מושלמת וכל כך קלה להכנה! זאת פעם ראשונה שניסיתי להכין פיצה ופשוט יצא מדהים! גם במראה וגם בטעם!
    תודה..תודה ושוב תודה!! 😘

    1. אפשר לאפות בטורבו אבל ב190 מעלות (במקום 200 מעלות) וכדאי לעקוב אחרי האפיה כי יכול להיות שזה יהיה מוכן לפני הזמן.

  5. עשיתי עם האבן ויצא לי מדהים , קצת מתוק , הייתי מורידה חצי כף אבל מדהים , הפיצה הכי טעימה שיצא לי להכין , כמו כל מתכון אצלך !!!!

    1. אפשר לשים יותר רסק מדולל בקצת מים אבל זה יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.

    1. היי הדס,
      רצוי לשלב חצי כמות עם קמח רגיל כדי שהבצק לא ייצא דחוס מידי.

  6. חג שמח אפרת ותודה על המתכונים
    לגבי השמרים באם שמים יותר האם יש בעיה?
    מה קורה אם נותנים לבצק לתפוח כמה שעות, בבית יש מזגן ואני מניח שקצב התפיחה יהיה איטי? האם יש בעיה עם מזגן ובטמפ רגילה

    1. אם שמים יותר מידי שמרים זה יכול לגרום לטעם חזק של שמרים ולפגוע במרקם הבצק (תלוי כמה שמרים יותר).
      אם יש מזגן אז ייקח יותר זמן לבצק לתפוח.
      חג שמח 🌸

  7. היי אפרת
    אם אני רוצה להקפיא האם להמתין שתיתקרר לגמרי ? וכיצד הכי טוב להפשיר ?
    ובאופן כללי לחמים/לחמניות יש לחכות שיתקררו לפני שמקפיאים?
    כרגיל תודה על העזרה

    1. כן, כדאי להמתין שהפיצה תתקרר. זה נכון לגבי כל מאפה/מאכל.
      מומלץ להוציא להפשרה על השיש ואח"כ לחמם בתנור.

    1. יש לשים 35 גרם. זה יוצא כ- 4 כפות (אם הכוונה לשקית שמרים טריים בגרגירים).

  8. היי אפרת.
    הכנתי את הפיצה המיוחדת הזו לסוף צום ט' באב, וכולם לא הפסיקו לאכול!!!
    הבצק היה קל ללישה וכיף היה לעבוד איתו.
    החלב מוסיף טעם מיוחד והרוטב המהיר ללא בישול רק מוסיף.
    שמתי גבינה צהובה במקום מוצרלה ויצא פשוט מושלם!

    אחים שלי אכלו המון מהפיצה ואפילו נשאר לארוחת בוקר למחרת. גם אמא שלי התלהבה מאוד והיא מוסרת לך בהצלחה בהמשך ותודה רבה!!
    אני בת 14 ואוהבת להתעסק במטבח ומכינה המון מתכונים מהאתר פה.
    תודה רבה רבה רבה!
    צופיה פ.

  9. היי אפרת,
    קניתי אבן לאפיית פיצה רציתי לדעת איך משתמשים באבן האם לשים את האבן על התבנית של התנור? או כמו שרשמת להפוך את התבנית של התנור לצד השני לשים באמצע של התנור ועל זה את האבן ? והאם אפשר בלי חמאה להכין את הפיצה? זה יהיה עדיין טעים?ואז לוותר על השלב של האפייה הראשונית אם אני לא אשתמש בחמאה נכון ..
    תודה רבה לך על המתכונים:)

    1. את האבן מניחים בתחתית התנור. מומלץ לחמם את התנור עם האבן לפחות 25 דקות מראש ל-250 מעלות (האבן צריכה להיות לוהטת). על האבן מניחים את הבצק.
      האבן היא במקום התבנית.
      אפשר לוותר על החמאה.

    2. היי בהמשך לשאלה ….
      האם את האבן מניחים ישירות על תחתית התנור?
      האם את הפיצה מניחים על האבן ללא נייר אפייה?
      ושאלה אחרונה איך מוצאים את הבצק לאחר האפייה כדי למרוח את הרוטב?

    3. כן, ישירות על התחתית.
      אין צורך בנייר אפיה.
      מוציאים בזהירות רבה. אפשר בעזרת תרווד או כפפות מטבח/מגבת.

  10. רציתי להגיד לך שניסית המון מתכונים של בצק לפיצה ושום דבר לא הצליח לי כמו עם הבצק שלך אני ממש שמחה תודה לך על המתכון🤗🤗

  11. היי אפרת המתכונים שלך מדהימים .
    יש לי שאלה לגבי הבצק. בשבוע שעבר עשיתי קילו כוסמין לבן כאשר כוס אחת הוספתי קמח חיטה רגיל . ההתפחה הייתה עשירה והכמות הייתה גבוהה.

    היום אפיתי עם חצי קילו (4 כוסות) קמח כוסמין מלא כאשר כוס אחת מה4 היא קמח חיטה רגיל . הבצק לא תפח כל כך ובסוף היה לו מרקם קצת קשה ושברירי .

    יכול להיות שכוסמין מלא תופח פחות והוא יותר שברירי מקמח כוסמין רגיל? שמתחתי אותו הוא לא נקרא זאת אומרת הגלוטן שלו היה טוב אך היה מאוד קשה באכילה אולי לישת יתר? עשיתי לפי המתכון בזמנים . והאם זה נורמלי שכוסמין מלא יתפח פחות ?
    תודה

  12. היי אפרת,
    במקום לשים לרוטב את העגבניות מרוסקות מקופסת שימורים אפשר לשים עגבניות רגילות?אם כן כמה?
    תודה רבה!

  13. היי אפרת חולה על המתכונים שלך.
    יש לי קמח כוסמין מלא וקמח כוסמין לבן.לא יודע איך הם באפייה. עם איזה עדיף להשתמש ועם מי אם בכלל צריך לשלב קמח חיטה רגיל וכמה?

    1. היי שי,
      מבחינת מרקם וטעם עדיף לאפות עם קמח כוסמין לבן.
      קמח כוסמין מלא כדאי לעיתים לשלב עם קמח לבן.

  14. היי אפרת,
    רציתי לדעת אם אפשר לאפות את הפיצה בתנור פיצה ואם כן, יש הוראות מיוחדות?
    אשמח לתשובה מהירה
    נ.ב. משוגעת על האתר שלך!!!!!!!!!

    1. היי 🙂
      סורי על העיכוב בתשובה. אני לא יודעת, אין לי תנור פיצה. אין הוראות שימוש לתנור?
      *חשוב הפעיל על חום עליון ותחתון ולחמם את התנור מראש.

  15. יצה טוב, הבצק יוצא קצת מאוד תפוח אם רוצים פיצה משובחת צריך לרדד דק נורא כי אחרת זה קצת לחמניה הכנתי בלי אפיה מוקדמת, הכנתי אם כוסמין 80% יצא רך וטעים צריך להוסיף טיפה יותר קמח

  16. בסופו של דבר אפיתי את הבצק כשעליו רוטב עגבניות וגבינה צהובה שכחתי שצריך לאפות את הבצק בנפרד ואחר כך להוסיף רוטב וגבינות ואז לאפות עוד 10 דקות האם הפיצה לא תהיה אפויה כמן שצריך

  17. היי אפרת.
    השאלה שלי אולי קצת מוזרה, אז סורי…
    כתוב במתכון שצריך לשים חלב, נכון? האם צריך ליטול ידיים על פיצה כזו או שהיא הופכת למזונות?
    ועוד שאלה,
    אפשר להחליף רסק עגבניות בקטשופ?
    תודה מראש
    גליה

    1. היי גליה,
      אני רואה שקיבלת כבר תשובות לגבי השאלה הראשונה 🙂
      אפשר לשים קטשופ במקום רסק עגבניות.

  18. כמה עגבניות צריך במקום המרוסקות משימורים? והאם צריך לשנות או להוסיף משהו ברוטב בעקבות זה? תודה!

  19. אפרת יקרה
    רוצה להכין את הבצק עכשיו ולהשתמש בו לפיצה בערב עוד כחמש או שש שעות. איך את מציעה לי להתנהל עם ההתפחה?
    תודה מראש

    1. היי יעל,
      מתנצלת, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
      היה אפשר להתפיח את הבצק במקרר ואז ההתפחה הייתה איטית יותר.

    1. היי שרית,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה.
      גם יוגורט לא בא בחשבון? אם כן, אפשר להכין את המתכון הזה- פיצה ללא שמרים.
      אם זה לא יכול להיות חלבי אז יש את המתכון הזה – פיצה מקמח מלא, שאפשר להכין מקמח לבן רגיל אבל קחי בחשבון שתחתית הפיצה יוצאת דקה ופריכה ולא עבה ואוורירית.

  20. היי אפרת,
    הכנתי את הפיצה אתמול לארוחת ערב והיא יצאה
    ממש טעימה, כמו בפיצריה! כולם אהבו מאוד 😋
    מכינה כל פעם מתכון אחר שלך ויוצא מוצלח וטעים ממש, אתר מדהים! אין כמוך!
    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
    (מצרפת תמונה של הפיצה)

    1. אם יש לך מקום בתנור לשלושתן אז אפשר. יכול להיות שתצטרכי להחליף בניהן במהלך האפיה כי הפיצה שתהיה בחלק העליון תזהיב מהר יותר.
      וכן, בטורבו.
      *בכל מקרה כדאי לאפות קודם את הבצק בנפרד.

  21. היי, אני רוצה להכין את הבצק כמה שעות לפני שאני אופה. היום להכין ולתת לו לתפוח את מספר השעות הללו, או להתפיח כמה שרשום ואז להכניס למקרר? מה לעשות?
    בנוסף רציתי לשאול אם רידוד דק יוכל לוותר על ה2 חלקים של האפייה, ופשוט לאפות באותו רגע הכל. מכיוון שאני מכינה את זה עם עוד הרבה אנשים וזה יחסוך בלאגן וזמן

    1. אפשר להתפיח אותו שעה בחוץ, להציא ממנו את האוויר ולשמור במקרר עד להכנה (לשים בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד).
      לדעתי עדיף לאפות את התחתית בנפרד, גם אם מרדדים דק.

  22. שלום אפרת,
    יש לי קובייה שמרים טריים כמה גרם לשים ?
    ואיך זה משתנה בסדר הפעולות של המתכון?
    תודה רבה

    1. היי חנה,
      שימי 35 גרם שמרים טריים.
      יש לערבב אותם תחילה עם כף מלאה סוכר עד לקבלת מרקם משחתי ואז להמיס אותם עם רבע כוס מים חמימים. לאחר כ-10 דקות אמורה להיווצר תסיסה בתערובת (קצף עדין). את זה מוסיפים לקמח.
      לא לשכוח להפחית כף מלאה סוכר ורבע וכוס מים מהכמות הרשומה!

  23. מדהים וטעים! הכנתי פעמיים והכול נטרף על ידי מבוגרים שלא האמינו בפיצה שמכינים בבית 🙂 תודה על האתר והמתכונים הנהדרים!!

  24. היי, קודם כל חייבת להגיד שמתה על המתכונים שלך, מכינה כל יום משהו חדש.
    האם את הבצק של הפיצה ניתן להחזיק 24 שעות במקרר? יצא שהכנתי אותו כבר אבל בסוף לא ייצא לא להכין היום את הפיצה.

    1. אפשר אבל יש להמנע מהתפחת יתר. זאת אומרת שברגע שהבצק מכפיל את נפחו יש להוריד ממנו את האויר, ללוש אותו כדקה ושוב להחזיר למקרר.

  25. היי אפרת , אם אני רוצה להכין 10 -12 עיגולים של פיצה פיצות אישיות כאלה , מה כמות הקמח שאני צריכה להשתמש בה?
    תודה רבה!

    1. תלוי בקוטר שלהם. אני חושבת שכדאי שתכיני את הכמות במתכון. מקסימום אם יהיה חסר תכיני כמות או חצי כמות נוספת.

    1. אפשר להקפיא גם לפני אפיה וגם אחרי אפיה.
      יום נפלא 🙂

  26. השתמשתי בקמח כוסמין והמרתי סוכר לכף סילאן ויצא ממש טוב, בצק עבה וטעים כמו שאני אוהבת.
    השתמשתי בגבינה צהובה דקה 9% לצערי קצת התקשה באפייה :/ אולי פחות מתאים..
    אבל לא נורא העיקר יצא טוב
    תודה על המתכון!

    1. שבוע טוב ענת,
      לגבי הגבינה, יכול להיות שהיא פחות מתאימה.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

    2. אולי אפשר להניח את הגבינה מייד אחרי האפיה כשהפיצה עוד חמה. כך שהיא תימס מהחום ולא תתאפה סתנור בכלל.

  27. שלום,

    האם מורחים את החמאה עם השום לפני האפייה הראשונית
    או
    יחד עם הרוטב והגבינה באפייה השנייה?

    מאוד אוהבת את הבלוג שלך. פשוט יש בו הכול!

  28. טוב..נגמרו לי המילים..
    את הגיבורה שלי!
    מתכון אליפות
    חילקתי ל3 כדי שיצאו לי דק יותר
    טעים כלכך

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אם את אוהבת בצק דק פעם הבאה כדאי לרדד את הבצק דק יותר ולקחת בחשבון שהוא תופח באפיה.

  29. היי אפרת ותודה על מתכונים פשוט מעולים!כתבת שאם אוהבים פיצה דקה אז כדאי לרדד לגודל תבנית מלבנית וכמובן שיוצאות 2 פיצות,השאלה היא האם מומלץ להכניס לתנור כל אחת מהפיצות בנפרד עד להכנה מלאה או שאפשר להכין את שתיהן במקביל בתנור?
    תודה!

    1. היי מעיין, אם שתי הפיצות נכנסות באותו מדף של התנור אז אין בעיה לאפות אותן ביחד. אם לא, כדאי יהיה לאפות כל אחת בנפרד.

  30. שלום אפרת, אני תמיד אוהבת להכין דברים על מצב טורבו אבל כאן החום גבוה מאוד והתנור שלנו יחסית חזק ועוד לא הכנתי בו פיצות… עדיף לשים את התנור על מצב טורבו או רגיל? תודה 🙂

    1. היי אפרת,
      אם את יודעת שהתנור שלך חזק שימי על מצב רגיל (עליון ותחתון) ועל 230 מעלות (במקום 250) או 190 מעלות (במקום 200).

  31. היי

    רציתי רק לשאול אם יש לי תבנית עגולה עם חורים כדאי לשים נייר אפיה ואז לשים את בצק הפיצה או שיש אפשרות ללא נייר אפיה ורק לשמן מעט את התבנית?

    תודה שרה

  32. היי תגידי ספציפית למתכון הזה וגם בכללי שמרים טריים עדיפים על יבשים? הכוונה יש הבדל בבצק ? כי נגיד שהכנת את החלות שלך אז עם הטריים יוצא בהרבה יותר טעים.

    1. היי לאה,
      בחלות עדיף להשתמש בשמרים טריים. בבצק פיצה ההבדל הוא לא משמעותי.

  33. היי אני רוצה להכין את המתכון השבוע ורק עכשיו שמתי לב שכתבת שרצוי מיקסר עם וו לישה .
    אם אין לי מיקסר וגם את ההוו לישה. לישה ביד זה יהיה ממש גרוע ?
    הכוונה נראה לך שיהיה שוני בבצק ?

    1. אפשר ללוש ידנית במשך 4-5 דקות ואח"כ 3-4 דקות נוספות לאחר שאת מוסיפה את המלח. זה מצריך קצת מאמץ אבל אפשרי בהחלט.

  34. הכנתי השבוע לארוחת ערב ויצא פשוט מצויין!!!! בצק מדהים מדהים ומתכון טעים בטערוף!! תודה רבה אפרת על מתכונים מצויינים

  35. שלום!
    אני באמצע להכין, ויש לי קופסת שימורים של בסיס עגבניות לשקשוקה (אין לי עגבניות מרוסקות..) נראה לך שזה בסדר??

  36. פיצה מ ד ה י מ ה!!!!! לא מביישת שום פיצריה,גם הרוטב נהדר- הוספתי גם עגבניות טריות וטחנתי את כל המרכיבים. עשיתי שתי פיצות לפי המתכון: אחת לילדים עם תוספות של זיתים ואורגנו השנייה עם תוספת של בולגרית, עגבניות מיובשות יצא מושש!!
    תודה רבה על המתכון כולם נהננו

    1. באמת לא מביישת שום פיצרייה ברמה (אם לא יותר) ולא, אני לא מגזימה.

      טיפ שלי – לשים את הבצק בתנור על תבנית הפוכה (מצדה השני של התבנית).

    1. אני חושבת שכן. אני ממליצה לשלב חצי או שליש כמות עם קמח רגיל כדי שהבצק ייצא אוורירי יותר.
      את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך (לדעתי יהיה צורך בפחות מים). הטמפ' והזמן אינם משתנים.

    1. כן. שימי את הבצק בקערה, כסי בניילון נצמד ושימי במקרר, כדי שהבצק ימשיך לתפוח גם בקירור.
      יום נפלא 🌺

  37. חייבת לציין ….. הבצק הכי טעים שיצא לי לאכול עד היום …. מאז שהכרתי את האתר שלך אני משתמשתרק בו . בזכותך התחלתי להנות לבשל .

  38. תקשיבי שזה יצא מדהים ברמות על….יצאו 2 מגשים מפנקים נהננו והתפוצצנו…תודה על עוד מתכון נפלא כיתר מתכונייך😍

  39. יש לי תבנית עגולה מחוררת המיועדת לפיצה. האם כדאי להניח אותה על רשת התנור או על תבנית תנור הפוכה?

    1. היי עדי,
      אפשר לשים 4 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.
      אופן ההכנה אינו משתנה.

  40. היי,
    הכנתי בדיוק לפי המתכון. הכנסתי את הבצק ל7 דק בתנור והוא התרומם ונהייה שחום. נראה כמו לחם. מה עליי לעשות?

    1. הי תודה וסליחה על הניג'וס אני שואלת בגלל שהגוף חימום של הטוסטר חשוף ואז אי אפשר להניח תבנית בתחתית הטוסטר ואני גם לא בטוחה שניתן להניח נייר על הרשת מאותה סיבה.
      אז אפשר פשוט לאפות את הפיצה בתבנית בשיטת האפיה הרגילה 🙂 ?

  41. יצא פשוט מושלם!!!!
    לא פעם שהמתכונים שלך בככבים במטבח שלי.
    אך כזאת פיצה אין כאלה דברים😋

  42. היי אפרת
    שוב תודה לך על המתכונים המקסימים!..
    אפשר להכין את הפיצה עם גבינה לבנה במקום צהובה? או קוטג'?
    פשוט מתנזרים אצלנו מגבנ"צ ובטוסט קוטג' יוצא ממש אותו דבר…

    1. היי רינה, לדעתי אין כמו פיצה עם גבנ"צ אבל זה עניין של טעם 🙂 מה עם בולגרית מפוררת?

    2. איך הבצק אמור לצאת דביק ? איך המרקם שלו צריך להיות כי הוא יצא לי ממש רף ודביק

    3. הוא אמור לצאת נוח לעבודה. תוסיפי עוד קצת קמח. לא נורא אם הוא קצת דביק.

  43. הי! אפשר להקפיא את הבצק ולהכין פעם אחת?
    עדיף לפני או אחרי אפייה?
    והאם זה יפגע בטעם?
    תודה רבה!

    1. היי אסתר,
      עדיף להקפיא את הבצק לאחר התפחה ראשונה (לעטוף אותו היטב בניילון נצמד).

    1. היי הילה,
      הכי מומלץ זה לאפות עם אבן שמוט שאז הבצק נאפה הכי טוב גם בגלל פיזור אחיד של החום וגם מקבל טעם מיוחד יותר.
      למי שאין אבן שמוט אז התבנית ההפוכה משמשת כמו תחליף של משטח חם מאוד שעליו מניחים את הבצק.

  44. המתכון מעולה,יצא בצק מושלם תודה רבה!!! קל הכנה וטעים, הספיק לשתי פיצות דקות ענקיות וגם פוקצ'ה קטנה 🙂

    1. נראה לי שכן. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך (לדעתי יהיה צורך בפחות מים).

  45. הי אפרת, האם הבצק יוצא אוורירי?
    אני מחפשת מתכון לבצק פיצה שיהיה לי מספיק עבה, אבל מאודדדד אוורירי וטעים. אשמח להכוונה 🙂 תודה!

    1. היי ריקי,
      ככל שתתפיחי, הבצק ייצא אוורירי יותר. אני ממליצה להתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו (בחום הזה לדעתי מספיק שעה-שעה וחצי).
      לאחר שאת מרדדת את הבצק לעיגול, תכסי את הבצק במגבת גדולה ותתפיחי כחצי שעה נוספת.

  46. ערב טוב
    הכנו לכבוד היומולדת שלי כמה מגשי פיצות..אבל הפעם לא כמו המתכונים באתר שיוצאים פצצות ברמות !!
    במתכון הנל יצא לנו מאד מאד חומצי…
    מה יכולה להיות הבעיה – והאם יש מה לעשות עכשיו – אחרי שזה מוכן..
    שוב תודה רבה על הכל –

    1. היי יעקב,
      קודם כל מזל טוב 🙂
      לגבי הפיצה, מה הכוונה חומצי? טעם חמצמץ בבצק עצמו? או שזה טעם של שמרים?
      באיזה שמרים השתמשת ומה הכמות ששמת?

    2. ערב טוב
      קודם כל תודה על התגובה 🙂
      לגבי הפיצה – הרוטב יצא חומצי – הבצק ייצא ממש מצוין וטעים !

      תודה על הכל

    3. אם זה הרוטב אז אפשר לאזן את החומציות על ידי הוספת כחצי כפית סוכר (אם זה עדיין רלוונטי..)

    1. היי איה,
      מומלץ לחמם את האבן לפחות 25 דקות מראש כי לוקח לאבן זמן להתחמם כמו שצריך (מומלץ שהיא תהיה ממש חמה) ואין צורך להניח נייר אפיה מעל.

  47. באמת שכל מתכון שלך הוא מתכון מנצח! אין פעם שהכנתי מאכל מסוים מהאתר שלך ולא יצא פגז! כמובן שגם הפיצות יצאו מטריפות, תודה רבה לך ושבת שלום ומבורכת 😘

    1. היי חן,
      אלו הכמויות לקילו קמח:
      קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
      2 כפות מלאות (25 ג') שמרים יבשים
      4 כפות (55 ג') סוכר
      כוס + 3/4 כוס (430 מ"ל) מים חמימים
      בין שליש לחצי כוס (110 מ"ל) חלב
      7 כפות (70 מ"ל) שמן זית
      2 כפיות ורבע (14 ג') מלח

    1. הכוונה אחרי שאופים רק את הבצק (5-7 דקות) ולפני ששמים את הרוטב והתוספות.

    1. היי לאה,
      קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
      2 כפות מלאות (25 ג') שמרים יבשים
      4 כפות (55 ג') סוכר
      כוס + 3/4 כוס (430 מ"ל) מים חמימים
      בין שליש לחצי כוס (110 מ"ל) חלב
      7 כפות (70 מ"ל) שמן זית
      2 כפיות ורבע (14 ג') מלח
      אפשר להמיר כמות של שן שום בכשליש כפית שום גבישי.

  48. מתכון מ-נ-צ-ח!!!! פעם ראשונה שיצא לי פיצה טעימה באמת היו לי אורחים ולא נישאר מהפיצה פרור הכנתי את הרוטב השני שצריך בישול כי היו לי עגבניות ולא עגבניות בקופסת שימורים ויצא מושלם. תודה רבה רבה.
    יש לך מתכון לרוטב פיצה ששמים מעל הפיצה לאחר האפיה תוך כדי אכילה?

    1. שמחה שנהניתם מהפיצה 🙂
      אם את מתכוונת לרוטב עגבניות ושום, כמו שיש בפיצריות אז אין לי מתכון מדויק אבל אשתדל להכין ולפרסם.

    2. אפשר לרדד לעיגול בקוטר המחבת, להבריש את המחבת בשמן ולשים את הבצק. לכסות ולבשל במשך כ-2 דקות מכל צד. לאחר מכן למרוח רוטב וגבנ"צ, לכסות ולבשל עד שהגבינה מותכת.

  49. מתכון מצויין , בצק נח לעבודה גם בלישה ידנית , התפחתי כ-שעה ממש הכפיל את עצמו .
    אני מרחתי חמאת שום עם עשבי תיבול יצא מצויין כמו פוקצ׳ה
    תודה רבה לך 😃

  50. היי יש לי שתי שאלות
    1.למה מוסיפים חלב ולא מים?
    2.אני רוצה להכין בצק ולהקפיא אותו?
    השאלה איך להקפיא אותו?
    לאפות אותו חלקי ואז להקפיא?
    או להקפיא אותו ככה כמו שהוא
    תודה
    יש לך אתר מקסים

    1. היי שלומית,
      1. זה למרקם אבל זה לא קריטי. אפשר להוסיף גם מים.
      2. אפשר להכין את הבצק ולהתפיח אותו חצי שעה-שעה. ליצור עיגול, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. אפשרות נוספת היא להקפיא אחרי אפיה ראשונה ולפני ששמת רוטב ותוספות.
      יום נפלא 🌷

  51. הי מה מומלץ יותר לגבי הרוטב-הרוטב שנתת כאן או הרוטב השני שבאתר?
    והאם ניתן להחליף בעגבניות טריות את הרוטב הנוכחי, פשוט לטחון במעבד מזון?אם כן כמה?
    תודה רבה 🙂

    1. וגם כמה גבינה מומלץ לשים על כל פיצה?(אני משתמשת בכוס של שתיה חמה סטנדרטית)

    2. היי שיר,
      שניהם טעימים אבל אם יש לך עגבניות טריות אז אני ממליצה להכין את המתכון השני שדורש בישול (תטחני 5 עגבניות טריות).

  52. מתכון באמת שחבל"ז..מוצלח לפיצה.
    עירבתי גם קמח מלא 2 כוסות, ו-2 כוסות קמח לבן. הייתי סקפטית(בגלל עצמי) והופתעתי לטובה….
    יצא עכשיו מהתנור…חטאתי וטעמתי…מקפיאה לשבת בבוקר:-)

  53. היי אני משתמשת באתר הזה והוא נפלא! מה אני יכולה לשים במקום עגבניות מרוסקות מהשימורים יש לי עגבניות?

    1. היי שמחה,
      את יכולה לרסק או לגרד 2-3 עגבניות טריות אבל בגלל שהן טריות לדעתי כדאי יהיה לבשל אותן קצת במחבת. אפשר כבר להוסיף את יתר החומרים ולבשל 5-7 דקות את כל חומרי הרוטב.

  54. היי, הכנתי את הבצק על פי הכמויות המדוייקות
    ובסופו של דבר כשזה הגיע לשלב הלישה הבצק היה כל כך דביק ולא יציב שלא היה ניתן ללוש אותו.
    לא הייתה ברירה אז התחלתי להוסיף קצת קמח פה קצת קמח שם על מנת לייצב את הבצק
    ואחרי בערך אני מעריכה, עוד 100 גרם קמח הבצק הסתדר באופן גבולי (אבל לא רציתי להמשיך עם הקמח על מנת לא לגרום לבצק להיות כבד)
    מה יכול להיות שהשתבש? יש לך רעיון? השתמשתי בכוס מדידה לכל אחד ואחד מהמרכיבים.
    בנוסף לכך, תהיתי לעצמי אם זה בסדר להשאיר את הבצק במצבו התופח במשך 4-5 שעות עד שאוכל להמשיך להתעסק איתו ולהכין את הבצק לקראת התנור.

    1. היי לי,
      אם הכנת בדיוק לפי הכמויות אז אני לא יודעת מדוע הבצק יצא דביק. אגב, באיזה קמח השתמשת?
      מה נפח כוס המדידה שלך? השתמשת במשקל לכמות הקמח? כי נראה שהיו יותר נוזלים ביחס לכמות הקמח.
      אין בעיה להתפיח את הבצק 4-5 שעות.

  55. שלום, תודה על שפע המתכונים והרעיונות.
    ניסיתי את שתי האפשרויות והשניה היתה יותר טעימה לחיכי. התוספות השתלבו ונדבקו יותר טוב לבצק.

  56. הרגע סיימנו את הארוחה החגיגית
    היה פשוט מושלם! טעים! מוצלח! קל להכנה!
    תודה תודה!

  57. היי נראה מעולה אם יש לי קמח עם שמרים לא צריך להוסיף עוד כמו במתכון נכון?
    ואם אני רוצה להכין מכל הכמות מה לגבי כמויות ? להכפיל ?

    1. היי אביטל,
      אפשר להשתמש בקמח שמרים ולוותר על השמרים.
      אין בעיה להכפיל כמויות רק לשים לב להכפיל את כל כמויות החומרים.
      יום מקסים 🙂

  58. איך להניח את הבצק על התבנית ההפוכה? קשה להעביר את הבצק בלי שיתקפל, ואפילו יותר כשהתבנית לוהטת…

    1. היי דנה,
      אפשר להניח את הבצק על התבנית למרות שהוא מתקפל בידיים (מניחים אותו בזהירות בצורה ישרה).
      אפשר להעזר בנייר אפיה. לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהעביר את הבצק עם הנייר על התבנית בצורה הפוכה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר