מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפיצה

מתכון לפיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 13, 2018
Last modified:מרץ 13, 2018

Summary:

מתכון לפיצה ביתית מנצחת בתנור עם רוטב פיצה מהיר (ללא בישול).

ארוחת ערב משפחתית מעולה!

מתכון לפיצה

מצרכים (2 פיצות בקוטר 33 ס"מ):

4 כוסות (560 ג') קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה

כף ושליש (14 ג') שמרים יבשים

2 כפות מלאות (30 ג') סוכר

כוס (240 מ"ל) מים חמימים

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

4 כפות (40 מ"ל) שמן זית

כפית ורבע (8 ג') מלח

למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה

רוטב פיצה מהיר ללא בישול (לערבב הכל בקערית, ניתן להקפיא שאריות):

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות מלאות (80 ג') רסק עגבניות , כפית שטוחה מלח, שליש כפית תבלין אורגנו

תוספות:

מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, פרוסות בצל, עגבניות, גבינה בולגרית וכו'

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים וחלב ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים חצי שעה-שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-33 ס"מ. מי שאוהב תחתית דקה ניתן לרדד לשני מלבנים בגודל תבנית התנור.

2 אפשרויות הכנה:

(1) אפשרות הראשונה והמוצלחת יותר בעיני היא להניח הפוך את תבנית התנור בתחתית התנור, לחמם את התנור ל-250 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להניח את בצק הפיצה ישירות על התבנית ההפוכה ולאפות במשך כ-5 דקות. להוציא את הבצק (יש להשאיר את התנור דולק),למרוח רוטב פיצה ולפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר לתנור (על התבנית ההפוכה).להוריד את הטמפ' ל-200 מעלות ולאפות במשך כ- 10 דקות עד להזהבה יפה. אפשרות זו היא במקום אבן שמוט לתנור. כמובן שמי שיש לו אבן זה הכי מומלץ.

(2) אפשרות שניה היא להניח את בצק הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם תנור מראש ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להכניס את התבנית לתנור ולאפות במשך 7 דקות. להוציא את התבנית (יש להשאיר את התנור דולק), למרוח רוטב פיצה, לפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר את הפיצה לתנור כאשר היא מונחת ישירות על רשת התנור (עם נייר האפיה). יש להמשיך לאפות במשך 8-10 דקות, עד להזהבה יפה.

מתכון לפיצה

מתכון לפיצהמתכון לפיצה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

107 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עדי,
      אפשר לשים 4 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.
      אופן ההכנה אינו משתנה.

  1. היי,
    הכנתי בדיוק לפי המתכון. הכנסתי את הבצק ל7 דק בתנור והוא התרומם ונהייה שחום. נראה כמו לחם. מה עליי לעשות?

      1. הי תודה וסליחה על הניג'וס אני שואלת בגלל שהגוף חימום של הטוסטר חשוף ואז אי אפשר להניח תבנית בתחתית הטוסטר ואני גם לא בטוחה שניתן להניח נייר על הרשת מאותה סיבה.
        אז אפשר פשוט לאפות את הפיצה בתבנית בשיטת האפיה הרגילה 🙂 ?

  2. יצא פשוט מושלם!!!!
    לא פעם שהמתכונים שלך בככבים במטבח שלי.
    אך כזאת פיצה אין כאלה דברים😋

  3. היי אפרת
    שוב תודה לך על המתכונים המקסימים!..
    אפשר להכין את הפיצה עם גבינה לבנה במקום צהובה? או קוטג'?
    פשוט מתנזרים אצלנו מגבנ"צ ובטוסט קוטג' יוצא ממש אותו דבר…

    1. היי רינה, לדעתי אין כמו פיצה עם גבנ"צ אבל זה עניין של טעם 🙂 מה עם בולגרית מפוררת?

  4. הי! אפשר להקפיא את הבצק ולהכין פעם אחת?
    עדיף לפני או אחרי אפייה?
    והאם זה יפגע בטעם?
    תודה רבה!

    1. היי אסתר,
      עדיף להקפיא את הבצק לאחר התפחה ראשונה (לעטוף אותו היטב בניילון נצמד).

    1. היי הילה,
      הכי מומלץ זה לאפות עם אבן שמוט שאז הבצק נאפה הכי טוב גם בגלל פיזור אחיד של החום וגם מקבל טעם מיוחד יותר.
      למי שאין אבן שמוט אז התבנית ההפוכה משמשת כמו תחליף של משטח חם מאוד שעליו מניחים את הבצק.

  5. המתכון מעולה,יצא בצק מושלם תודה רבה!!! קל הכנה וטעים, הספיק לשתי פיצות דקות ענקיות וגם פוקצ'ה קטנה 🙂

    1. נראה לי שכן. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך (לדעתי יהיה צורך בפחות מים).

  6. הי אפרת, האם הבצק יוצא אוורירי?
    אני מחפשת מתכון לבצק פיצה שיהיה לי מספיק עבה, אבל מאודדדד אוורירי וטעים. אשמח להכוונה 🙂 תודה!

    1. היי ריקי,
      ככל שתתפיחי, הבצק ייצא אוורירי יותר. אני ממליצה להתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו (בחום הזה לדעתי מספיק שעה-שעה וחצי).
      לאחר שאת מרדדת את הבצק לעיגול, תכסי את הבצק במגבת גדולה ותתפיחי כחצי שעה נוספת.

  7. ערב טוב
    הכנו לכבוד היומולדת שלי כמה מגשי פיצות..אבל הפעם לא כמו המתכונים באתר שיוצאים פצצות ברמות !!
    במתכון הנל יצא לנו מאד מאד חומצי…
    מה יכולה להיות הבעיה – והאם יש מה לעשות עכשיו – אחרי שזה מוכן..
    שוב תודה רבה על הכל –

    1. היי יעקב,
      קודם כל מזל טוב 🙂
      לגבי הפיצה, מה הכוונה חומצי? טעם חמצמץ בבצק עצמו? או שזה טעם של שמרים?
      באיזה שמרים השתמשת ומה הכמות ששמת?

      1. ערב טוב
        קודם כל תודה על התגובה 🙂
        לגבי הפיצה – הרוטב יצא חומצי – הבצק ייצא ממש מצוין וטעים !

        תודה על הכל

        1. אם זה הרוטב אז אפשר לאזן את החומציות על ידי הוספת כחצי כפית סוכר (אם זה עדיין רלוונטי..)

    1. היי איה,
      מומלץ לחמם את האבן לפחות 10 דקות מראש (מומלץ שהיא תהיה ממש חמה) ואין צורך להניח נייר אפיה מעל.

  8. באמת שכל מתכון שלך הוא מתכון מנצח! אין פעם שהכנתי מאכל מסוים מהאתר שלך ולא יצא פגז! כמובן שגם הפיצות יצאו מטריפות, תודה רבה לך ושבת שלום ומבורכת 😘

    1. היי חן,
      אלו הכמויות לקילו קמח:
      קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
      2 כפות מלאות (25 ג') שמרים יבשים
      4 כפות (55 ג') סוכר
      כוס + 3/4 כוס (430 מ"ל) מים חמימים
      בין שליש לחצי כוס (110 מ"ל) חלב
      7 כפות (70 מ"ל) שמן זית
      2 כפיות ורבע (14 ג') מלח

    1. הכוונה אחרי שאופים רק את הבצק (5-7 דקות) ולפני ששמים את הרוטב והתוספות.

    1. היי לאה,
      קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
      2 כפות מלאות (25 ג') שמרים יבשים
      4 כפות (55 ג') סוכר
      כוס + 3/4 כוס (430 מ"ל) מים חמימים
      בין שליש לחצי כוס (110 מ"ל) חלב
      7 כפות (70 מ"ל) שמן זית
      2 כפיות ורבע (14 ג') מלח
      אפשר להמיר כמות של שן שום בכשליש כפית שום גבישי.

  9. מתכון מ-נ-צ-ח!!!! פעם ראשונה שיצא לי פיצה טעימה באמת היו לי אורחים ולא נישאר מהפיצה פרור הכנתי את הרוטב השני שצריך בישול כי היו לי עגבניות ולא עגבניות בקופסת שימורים ויצא מושלם. תודה רבה רבה.
    יש לך מתכון לרוטב פיצה ששמים מעל הפיצה לאחר האפיה תוך כדי אכילה?

    1. שמחה שנהניתם מהפיצה 🙂
      אם את מתכוונת לרוטב עגבניות ושום, כמו שיש בפיצריות אז אין לי מתכון מדויק אבל אשתדל להכין ולפרסם.

      1. אפשר לרדד לעיגול בקוטר המחבת, להבריש את המחבת בשמן ולשים את הבצק. לכסות ולבשל במשך כ-2 דקות מכל צד. לאחר מכן למרוח רוטב וגבנ"צ, לכסות ולבשל עד שהגבינה מותכת.

  10. מתכון מצויין , בצק נח לעבודה גם בלישה ידנית , התפחתי כ-שעה ממש הכפיל את עצמו .
    אני מרחתי חמאת שום עם עשבי תיבול יצא מצויין כמו פוקצ׳ה
    תודה רבה לך 😃

  11. היי יש לי שתי שאלות
    1.למה מוסיפים חלב ולא מים?
    2.אני רוצה להכין בצק ולהקפיא אותו?
    השאלה איך להקפיא אותו?
    לאפות אותו חלקי ואז להקפיא?
    או להקפיא אותו ככה כמו שהוא
    תודה
    יש לך אתר מקסים

    1. היי שלומית,
      1. זה למרקם אבל זה לא קריטי. אפשר להוסיף גם מים.
      2. אפשר להכין את הבצק ולהתפיח אותו חצי שעה-שעה. ליצור עיגול, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. אפשרות נוספת היא להקפיא אחרי אפיה ראשונה ולפני ששמת רוטב ותוספות.
      יום נפלא 🌷

  12. הי מה מומלץ יותר לגבי הרוטב-הרוטב שנתת כאן או הרוטב השני שבאתר?
    והאם ניתן להחליף בעגבניות טריות את הרוטב הנוכחי, פשוט לטחון במעבד מזון?אם כן כמה?
    תודה רבה 🙂

    1. היי שיר,
      שניהם טעימים אבל אם יש לך עגבניות טריות אז אני ממליצה להכין את המתכון השני שדורש בישול (תטחני 5 עגבניות טריות).

  13. מתכון באמת שחבל"ז..מוצלח לפיצה.
    עירבתי גם קמח מלא 2 כוסות, ו-2 כוסות קמח לבן. הייתי סקפטית(בגלל עצמי) והופתעתי לטובה….
    יצא עכשיו מהתנור…חטאתי וטעמתי…מקפיאה לשבת בבוקר:-)

  14. היי אני משתמשת באתר הזה והוא נפלא! מה אני יכולה לשים במקום עגבניות מרוסקות מהשימורים יש לי עגבניות?

    1. היי שמחה,
      את יכולה לרסק או לגרד 2-3 עגבניות טריות אבל בגלל שהן טריות לדעתי כדאי יהיה לבשל אותן קצת במחבת. אפשר כבר להוסיף את יתר החומרים ולבשל 5-7 דקות את כל חומרי הרוטב.

  15. היי, הכנתי את הבצק על פי הכמויות המדוייקות
    ובסופו של דבר כשזה הגיע לשלב הלישה הבצק היה כל כך דביק ולא יציב שלא היה ניתן ללוש אותו.
    לא הייתה ברירה אז התחלתי להוסיף קצת קמח פה קצת קמח שם על מנת לייצב את הבצק
    ואחרי בערך אני מעריכה, עוד 100 גרם קמח הבצק הסתדר באופן גבולי (אבל לא רציתי להמשיך עם הקמח על מנת לא לגרום לבצק להיות כבד)
    מה יכול להיות שהשתבש? יש לך רעיון? השתמשתי בכוס מדידה לכל אחד ואחד מהמרכיבים.
    בנוסף לכך, תהיתי לעצמי אם זה בסדר להשאיר את הבצק במצבו התופח במשך 4-5 שעות עד שאוכל להמשיך להתעסק איתו ולהכין את הבצק לקראת התנור.

    1. היי לי,
      אם הכנת בדיוק לפי הכמויות אז אני לא יודעת מדוע הבצק יצא דביק. אגב, באיזה קמח השתמשת?
      מה נפח כוס המדידה שלך? השתמשת במשקל לכמות הקמח? כי נראה שהיו יותר נוזלים ביחס לכמות הקמח.
      אין בעיה להתפיח את הבצק 4-5 שעות.

  16. שלום, תודה על שפע המתכונים והרעיונות.
    ניסיתי את שתי האפשרויות והשניה היתה יותר טעימה לחיכי. התוספות השתלבו ונדבקו יותר טוב לבצק.

  17. הרגע סיימנו את הארוחה החגיגית
    היה פשוט מושלם! טעים! מוצלח! קל להכנה!
    תודה תודה!

  18. היי נראה מעולה אם יש לי קמח עם שמרים לא צריך להוסיף עוד כמו במתכון נכון?
    ואם אני רוצה להכין מכל הכמות מה לגבי כמויות ? להכפיל ?

    1. היי אביטל,
      אפשר להשתמש בקמח שמרים ולוותר על השמרים.
      אין בעיה להכפיל כמויות רק לשים לב להכפיל את כל כמויות החומרים.
      יום מקסים 🙂

  19. איך להניח את הבצק על התבנית ההפוכה? קשה להעביר את הבצק בלי שיתקפל, ואפילו יותר כשהתבנית לוהטת…

    1. היי דנה,
      אפשר להניח את הבצק על התבנית למרות שהוא מתקפל בידיים (מניחים אותו בזהירות בצורה ישרה).
      אפשר להעזר בנייר אפיה. לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהעביר את הבצק עם הנייר על התבנית בצורה הפוכה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר