מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפיצה

מתכון לפיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 13, 2018
Last modified:מרץ 13, 2018

Summary:

מתכון לפיצה ביתית מנצחת בתנור עם רוטב פיצה מהיר (ללא בישול).

ארוחת ערב משפחתית מעולה!

מתכון לפיצה

מצרכים (2 פיצות בקוטר 33 ס"מ):

4 כוסות (560 ג') קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה

כף ושליש (14 ג') שמרים יבשים

2 כפות מלאות (30 ג') סוכר

כוס (240 מ"ל) מים חמימים

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

4 כפות (40 מ"ל) שמן זית

כפית ורבע (8 ג') מלח

למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה

רוטב פיצה מהיר ללא בישול (לערבב הכל בקערית, ניתן להקפיא שאריות):

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות מלאות (80 ג') רסק עגבניות , כפית שטוחה מלח, שליש כפית תבלין אורגנו

תוספות:

מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, פרוסות בצל, עגבניות, גבינה בולגרית וכו'

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים וחלב ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים חצי שעה-שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-33 ס"מ. מי שאוהב תחתית דקה ניתן לרדד לשני מלבנים בגודל תבנית התנור.

2 אפשרויות הכנה:

(1) אפשרות הראשונה והמוצלחת יותר בעיני היא להניח הפוך את תבנית התנור בתחתית התנור, לחמם את התנור ל-250 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להניח את בצק הפיצה ישירות על התבנית ההפוכה ולאפות במשך כ-5 דקות. להוציא את הבצק (יש להשאיר את התנור דולק),למרוח רוטב פיצה ולפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר לתנור (על התבנית ההפוכה).להוריד את הטמפ' ל-200 מעלות ולאפות במשך כ- 10 דקות עד להזהבה יפה. אפשרות זו היא במקום אבן שמוט לתנור. כמובן שמי שיש לו אבן זה הכי מומלץ.

(2) אפשרות שניה היא להניח את בצק הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם תנור מראש ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להכניס את התבנית לתנור ולאפות במשך 7 דקות. להוציא את התבנית (יש להשאיר את התנור דולק), למרוח רוטב פיצה, לפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר את הפיצה לתנור כאשר היא מונחת ישירות על רשת התנור (עם נייר האפיה). יש להמשיך לאפות במשך 8-10 דקות, עד להזהבה יפה.

מתכון לפיצה

מתכון לפיצהמתכון לפיצה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


43 תגובות

הוסף תגובה
    1. הכוונה אחרי שאופים רק את הבצק (5-7 דקות) ולפני ששמים את הרוטב והתוספות.

    1. היי לאה,
      קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
      2 כפות מלאות (25 ג') שמרים יבשים
      4 כפות (55 ג') סוכר
      כוס + 3/4 כוס (430 מ"ל) מים חמימים
      בין שליש לחצי כוס (110 מ"ל) חלב
      7 כפות (70 מ"ל) שמן זית
      2 כפיות ורבע (14 ג') מלח
      אפשר להמיר כמות של שן שום בכשליש כפית שום גבישי.

  1. מתכון מ-נ-צ-ח!!!! פעם ראשונה שיצא לי פיצה טעימה באמת היו לי אורחים ולא נישאר מהפיצה פרור הכנתי את הרוטב השני שצריך בישול כי היו לי עגבניות ולא עגבניות בקופסת שימורים ויצא מושלם. תודה רבה רבה.
    יש לך מתכון לרוטב פיצה ששמים מעל הפיצה לאחר האפיה תוך כדי אכילה?

    1. שמחה שנהניתם מהפיצה 🙂
      אם את מתכוונת לרוטב עגבניות ושום, כמו שיש בפיצריות אז אין לי מתכון מדויק אבל אשתדל להכין ולפרסם.

  2. מתכון מצויין , בצק נח לעבודה גם בלישה ידנית , התפחתי כ-שעה ממש הכפיל את עצמו .
    אני מרחתי חמאת שום עם עשבי תיבול יצא מצויין כמו פוקצ׳ה
    תודה רבה לך 😃

  3. היי יש לי שתי שאלות
    1.למה מוסיפים חלב ולא מים?
    2.אני רוצה להכין בצק ולהקפיא אותו?
    השאלה איך להקפיא אותו?
    לאפות אותו חלקי ואז להקפיא?
    או להקפיא אותו ככה כמו שהוא
    תודה
    יש לך אתר מקסים

    1. היי שלומית,
      1. זה למרקם אבל זה לא קריטי. אפשר להוסיף גם מים.
      2. אפשר להכין את הבצק ולהתפיח אותו חצי שעה-שעה. ליצור עיגול, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. אפשרות נוספת היא להקפיא אחרי אפיה ראשונה ולפני ששמת רוטב ותוספות.
      יום נפלא 🌷

  4. הי מה מומלץ יותר לגבי הרוטב-הרוטב שנתת כאן או הרוטב השני שבאתר?
    והאם ניתן להחליף בעגבניות טריות את הרוטב הנוכחי, פשוט לטחון במעבד מזון?אם כן כמה?
    תודה רבה 🙂

    1. היי שיר,
      שניהם טעימים אבל אם יש לך עגבניות טריות אז אני ממליצה להכין את המתכון השני שדורש בישול (תטחני 5 עגבניות טריות).

  5. מתכון באמת שחבל"ז..מוצלח לפיצה.
    עירבתי גם קמח מלא 2 כוסות, ו-2 כוסות קמח לבן. הייתי סקפטית(בגלל עצמי) והופתעתי לטובה….
    יצא עכשיו מהתנור…חטאתי וטעמתי…מקפיאה לשבת בבוקר:-)

  6. היי אני משתמשת באתר הזה והוא נפלא! מה אני יכולה לשים במקום עגבניות מרוסקות מהשימורים יש לי עגבניות?

    1. היי שמחה,
      את יכולה לרסק או לגרד 2-3 עגבניות טריות אבל בגלל שהן טריות לדעתי כדאי יהיה לבשל אותן קצת במחבת. אפשר כבר להוסיף את יתר החומרים ולבשל 5-7 דקות את כל חומרי הרוטב.

  7. היי, הכנתי את הבצק על פי הכמויות המדוייקות
    ובסופו של דבר כשזה הגיע לשלב הלישה הבצק היה כל כך דביק ולא יציב שלא היה ניתן ללוש אותו.
    לא הייתה ברירה אז התחלתי להוסיף קצת קמח פה קצת קמח שם על מנת לייצב את הבצק
    ואחרי בערך אני מעריכה, עוד 100 גרם קמח הבצק הסתדר באופן גבולי (אבל לא רציתי להמשיך עם הקמח על מנת לא לגרום לבצק להיות כבד)
    מה יכול להיות שהשתבש? יש לך רעיון? השתמשתי בכוס מדידה לכל אחד ואחד מהמרכיבים.
    בנוסף לכך, תהיתי לעצמי אם זה בסדר להשאיר את הבצק במצבו התופח במשך 4-5 שעות עד שאוכל להמשיך להתעסק איתו ולהכין את הבצק לקראת התנור.

    1. היי לי,
      אם הכנת בדיוק לפי הכמויות אז אני לא יודעת מדוע הבצק יצא דביק. אגב, באיזה קמח השתמשת?
      מה נפח כוס המדידה שלך? השתמשת במשקל לכמות הקמח? כי נראה שהיו יותר נוזלים ביחס לכמות הקמח.
      אין בעיה להתפיח את הבצק 4-5 שעות.

  8. שלום, תודה על שפע המתכונים והרעיונות.
    ניסיתי את שתי האפשרויות והשניה היתה יותר טעימה לחיכי. התוספות השתלבו ונדבקו יותר טוב לבצק.

  9. הרגע סיימנו את הארוחה החגיגית
    היה פשוט מושלם! טעים! מוצלח! קל להכנה!
    תודה תודה!

  10. היי נראה מעולה אם יש לי קמח עם שמרים לא צריך להוסיף עוד כמו במתכון נכון?
    ואם אני רוצה להכין מכל הכמות מה לגבי כמויות ? להכפיל ?

    1. היי אביטל,
      אפשר להשתמש בקמח שמרים ולוותר על השמרים.
      אין בעיה להכפיל כמויות רק לשים לב להכפיל את כל כמויות החומרים.
      יום מקסים 🙂

  11. איך להניח את הבצק על התבנית ההפוכה? קשה להעביר את הבצק בלי שיתקפל, ואפילו יותר כשהתבנית לוהטת…

    1. היי דנה,
      אפשר להניח את הבצק על התבנית למרות שהוא מתקפל בידיים (מניחים אותו בזהירות בצורה ישרה).
      אפשר להעזר בנייר אפיה. לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהעביר את הבצק עם הנייר על התבנית בצורה הפוכה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme