מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון למפרום בתנור

מתכון למפרום בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 21, 2016
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון למפרום קל להכנה ללא טיגון: מפרום תפוחי אדמה ובשר אפוי בתנור

מתכון למפרום בתנור

תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית בגודל 22X31.

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינונייים-גדולים קלופים חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

לרוטב עגבניות: 2 כפות שמן זית, 400 גרם עגבניות קלופות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות/מגורדות, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור.

לתערובת הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון, 1 בצל בינוני, שן שום, חצי כוס עלי פטרוזיליה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים.

-מערבבים בקערה את החומרים של רוטב העגבניות (אין צורך לבשל).

-מניחים במעבד מזון את כל החומרים של תערובת הבשר וטוחנים (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד את הבצל והשום, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם יתר החומרים בעזרת כף).

-משמנים תבנית ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כל פרוסה יוצקים שכבה עבה של תערובת בשר. מעל מכסים בפרוסה נוספת של תפוח אדמה (כמו סנדוויץ'). יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומשטחים. עוטפים בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 45 דקות. מסירים בזהירות את נייר הכסף ואופים כ-30 דקות נוספות.

מתכון למפרום בתנור

מתכון למפרום - שלבי הכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

197 תגובות

הוסף תגובה
  1. תוכלי בבקשה לשלוח גם לי מתכון למוסקה במייל?
    תודה רבה וחג שמח!
    המתכונים שלך יפארו לנו את החג בעזרת ה'!

  2. האם אפשר את המתכון מוסקה למייל בבקשה?

    ולגביי המתכון אם יש לי 250 גרם בשר אני יכולה עדיין לעשות עם 4 תפו"א?

    1. שלחתי מתכון במייל.
      אפשר אבל אז תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. עדיף להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).

  3. תודה רבה על המתכון
    יצא נחמד אבל רוטב העגבניות קצת הרס, הוא יצא חמוץ
    אני יודעת שתמיד צריך להוסיף סוכר ברוטב עגבניות ולא היה רשום פה במתכון סוכר.

  4. שלוןם רב
    הכנתי לפי המתכון הבשר פשוט לא אכיל לדעתחי חסר בתערובת פרורי לחם שיהיה אווריררי.
    יצא מאוד קשה .

  5. היי,
    המתכונים שלך מושלמים 🙂
    רציתי לבדוק איתך אם אפשר במקום לסגור את הבשר עם תפוח אדמה לסגור אותו עם חצילים?
    כלומר תפוח אדמה- בשר- חצילים
    בתודה מראש

    1. היי חני,
      אני חושבת שכן רק יש צורך קודם לטגן או לאפות את החצילים.

  6. אפרת היי

    תודה על התגובה המהירה אבל לא קיבלתי את המתכון של המוסקה למייל תוכלי לשלוח לי אותו פעם נוספת?

    1. שלחתי למייל אחר שהיה רשום בתגובה.
      שולחת שוב למייל הזה. אם לא קיבלת עדכני אותי.

  7. היי
    האם ניתן להחליף במתכון הזה את התפוחי אדמה בחצילים? האם נדרש לבצע שינוי נוסף במתכון?

  8. ב"ה יצא נדיר.
    את יכולה להעלות מתכון של אורז כמו באולמות ( הסוד זה הכמות שמן הגדולה , אבל צריכה כמויות .) תחודה

    1. שבוע טוב זוהר 🌷
      הכוונה לאורז לבן שמגישים באולמות או אורז עם תוספות כלשהן?

    2. אני יודעת שבאירועים בדר"כ משתמשים באורז מסוג יסמין. לגבי כמות השמן, אני לא יודעת אבל אני אנסה לברר.

  9. הי אפרת!
    תודה על כל המתכונים הנהדרים.
    האם אפשר לקבל למייל את המתכון למוסקה חצילים עם בשר טחון ברוטב עגבניות?
    תודה רבה

  10. היי אפרת,
    אני פעם ראשונה רוצה להכין את המתכון ויש לי טוסטר אובן ותבנית של 18X26.
    כמובן שאני אצטרך להתחשב בכמות.
    איך אדע בדיוק כמה לשים?

    1. היי סיון,
      לא ניסיתי להכין על הגז כך שאני לא יודעת איך ייצא. כעקרון יש להשתמש בסיר רחב בעל ציפוי שאינו נדבק ולשים בו את המפרום במקום לשים בתבנית. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות עד שעה, עד שזה מוכן.

    1. תודה! יש לי עוד שאלה. נשארה לי כמות לעוד תבנית קטנה כי הכנתי כפול 1.5
      אפשר להשאיר במקרר ולהכין מחר ואז כבר יהיה לערב חג?

    2. אני חוששת שתפוחי האדמה ישחירו עד מחר. עדיף לשמור את תערובת הבשר והרוטב ומחר לחתוך את תפוחי האדמה, לסדר בתבנית ולאפות.

  11. היי אפרת אני מכינה בדיוק את המפרום שלך ויוצא טעים מאוד רציתי לעשות בדיוק את אותו המתכון רק עם חצילים אגב אני מבשלת את רוטב העגבניות עם עגבניות טריות חתוכות קטנים תודה על תשובתך

    1. היי שרה,
      שלחתי לך למייל מתכון למוסקה חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות.
      חג שמח 🙂

  12. קודם כל תודה רבה לך על הכל😍
    ניתן להשתמשבעגבניות טריות מגורדות(או בדרך אחרת שתמליצי) במקום השימורים?

    1. היי 🙂
      אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן או סוכר לאיזון החמיצות.

    1. אין כל כך מה לעשות כי אי אפשר לייבש את הבשר. בכל מקרה, זה לא כזה נורא 🙂

  13. היי אפרת, נראה מתכון מהמם!
    האם צריך גם את הבשר לטחון במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים לתערובת?

    1. בשר שמקפיאים אותו מפריש הרבה נוזלים וכנראה שזאת הסיבה שיצאו המון נוזלים באפיה.

  14. ערב טוב,

    האם ניתן להכין בערב את כל השלבים, לסדר בתבנית ולאפות רק למחרת בצהריים?

  15. לא ממש הבנתי האם צריך לבשל את הבשר לפני האפייה או או שהוא צריך להיות לא מבושל בתערובת?

  16. אהבתי מאוד כולם נהנו הרבה יותר טוב מהטיגוו . לא הרגישו הבדל בכלל! .תודה רבה מתכון שאני מאמצת בחום כמו הרבה מהמתכונים שלך

    1. היי רינת,
      אני לא חושבת שהבשר יספיק לכל הכמות, תהיה שכבה מאוד דקה של בשר לעומת תפוחי האדמה. אני מציעה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית קטנה יותר (אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20-22).

  17. הפעם התאכזבתי. זה בכלל לא נדבק הבשר לתפוח אדמה . בלי טיגון בביצה שמאחד את הכל איך זה בכלל יכול היה להידבק?שאר המתכונים עד היום היו מצוינים.

    1. היי אסנת,
      זאת גרסה אחרת למפרום. הבשר לא אמור במקרה הזה להדבק לתפו"א.
      אולי זה פחות מתאים למי שאוהב את המפרום המקורי המטוגן.

  18. וווווווואווווו
    ניראה אחד הדברים!!!
    אני בהחלט הולכת להכין את זה לחג!!!
    אני רוצה כמות כפולה, פשוט להכפיל את המתכון?

    1. כן, תכפילי את הכמות רק תוודאי שריככת מספיק את תפוחי האדמה בבישול המקדים כדי שזה יהיה אפוי כמו שצריך.

    1. היי נטליה,
      את יכולה לשים 4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת ולהוסיף כפית סילאן/סוכר לאיזון החמיצות.

  19. אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי פטרוזיליה טריה רק יבשה (בשקית…).. האם אני יכול להשתמש גם בפטרוזיליה מיובשת? אם כן כמה לשים?

    1. אני חושבת שכן. חשוב רק להקפיד על בישול מקדים של פרוסות תפוחי האדמה כדי שהם יתרככו כמו שצריך.
      שבת שלום 🙂

  20. היי רציתי להודות על מתכון מעולה ,עשיתי ויצא מעדן ממליצה בחום!!

    תודה על האתר הנפלא!

    1. היי אביבה,
      לא היה צריך לבשל את הבשר לפני. ערבבת אותו עם כל התבלינים?
      כמה זמן הוא היה בתנור? בדר"כ בשר טחון נאפה מאוד מהר. אגב תפוחי האדמה התרככו?
      השתמשת בבשר טרי או קפוא?

  21. וואוו יצא מעולה!!!תמיד הכנתי את המפרום הרגיל ןהמטוגן עם ים של עבודה,בעלי לא אהב וגם הילדים לא היו מתלהבים..הפעם כולם אהבו וביקשו שאני אכין שוב!!!!כול הכבוד למדתי מתכון חדש שללא ספק ירוץ אצלי בבית!!!

  22. נראה יאמי.. באיזה תוכנית את עושה בתנור? (טורבו, גריל, אפיה {למעלה ולמטה} טורבו גריל )

  23. היי

    האם אפשר להכין את תערובת הבשר ללא ביצה? או לחילופין מה אפשר לישם במקום ביצה ?

    תודה
    מאיה

  24. צהריים טובים,
    נשארה לי תערובת בשר וחבל לי לזרוק אותה. מה לדעתך אוכל לעשות איתה?
    תודה מראש!

  25. שאלה דחופה ! 🙂 זה כבר בתנור שעה ורבע והתפוח עדיין קשה .. בישלתי לפני את התפוחי אדמה במשך 10 לפני ועכשיו אמור לצאת מהתנור ועדיין התפוחי אדמה מאוד קשה .. מה לעשות ??

    1. היי שרה,
      תחזירי את נייר הכסף ותמשיכי לאפות עוד חצי שעה לפחות ב180 מעלות.

    2. המון תודה ! אולי עשיתי אותם יותר מדיי עבות ? שמתי שעה בטנור לפי מה שאמרת , נקווה שיהיה לנו ארוחת ערב !

    3. כן, אני מניחה שזאת הסיבה ולכן 10 דקות בישול בהתחלה לא הספיק להן להתרכך.
      אני מקווה שזה יהיה בסדר 🙂

  26. תודה רבה על המתכון, ממש אחלה!
    רציתי לשאול משהו קטן, למה בסוף אחרי שחיממתי עם הנייר כסף ובלי נשאר לי קצת רוטב מימי בתבנית. למה הוא לא מתאדה?
    ממש תודה על האתר הפצצה הזה, מאמין שאשתמש בו עוד כמה פעמים.

    1. היי אורי,
      זה בסדר שנשאר קצת רוטב נוזלי, הוא יתייצב מעט לאחר שהמפרום יתקרר.
      שבת שלום 🙂

    2. היי
      לי מצד שני התאדה כל הרוטב, קצת מבאס שאין רוטב. אפשר אולי להכין עוד קצת רוטב, לשפוך מעל ולחמם עוד? אני רק חוששת כי גם ככה התייבש לי קצת הבשר, מצד שני עוד רוטב יכול לעזור לבשר. .

    3. היי קורין,
      אם אצלך הבעיה הפוכה אז זה רעיון להכין יותר רוטב, לשפוך מעל ולחמם.

  27. היי קודם כל המתכונים שלך ממש מצוינים ורציתי לדעת אם את יכולה להעלות גם מתכון למקרונים (העוגיות הצבעוניות) אם יש לך אי ממש אשמח 🙂

    1. תודה מיכל 🙂
      אין לי מתכון למקרונים אבל אם אני אמצא דרך קלה להכין את העוגיות האלה אני אפרסם מתכון.
      חג שמח ושנה טובה!

  28. הי, הכנתי את המפרום ויצא מעולההה.

    יש לי שאלה: לטעמו של בן זוגי היה חמצמץ מידי. איך מפחיתים את החמיצות? השתמשתי ב-4 עגבניות חלוטות וקלופות (כי לא מצאתי בשימורים)
    וב – 2 כפות מלאות של רסק עגבניות.

    תודה,
    אתי.

    1. היי אתי,
      זה בגלל העגבניות הטריות. כדי לנטרל את החמיצות כדאי פעם הבאה לשים כף מלאה של סוכר או סילאן (אפשר גם לשים כף שטוחה דבש או סירופ מייפל).
      חג שמחה ושנה טובה 🙂

    2. להוסיף את הסוכר רק כשמשתמשים בעגבניות טריות או גם כשמשתמשים בעגבניות משימורים?

      אתי

    3. רק כשמשתמשים בעגבניות טריות. אם את משתמשת בעגבניות משימורים את יכולה להוסיף כפית שטוחה של סוכר ליתר ביטחון 🙂

  29. היי. קודם כל,אני חייבת להגיד לך תודה על אתר מדהים ומתכונים מעולים!!
    האם התפוחי אדמה אמורים להיות רכים אחרי 10 דקות בישול? כי הם עדיין קשים..

    1. היי מלכי
      הם אמורים להיות חצי רכים. 10 דקות בישול זה מרגע שהמים רתחו.
      שנה טובה 🙂

  30. היי,
    המתכונים אחד אחד!!
    אני מספרת לכולם על האתר הזה.

    אין לי רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות. אפשר להשתמש עם קטשופ ומים או אולי יש לך רעיון לרוטב אחר?
    תודה!

    1. תודה! שמחה לשמוע 🙂
      יש לך עגבניות רגילות?
      אם כן, במקום עגבניות מרוסקות אפשר לגרד בפומפיה כ-3 עגבניות בינוניות ובמקום רסק לשים 2 כפות גדושות קטשופ.

  31. היי אפרת, המתכון הזה ממש מגרה! שוקלת להכין אותו לראש השנה. את חושבת שאולי אוכל לשים תערובת של דג טחון במקום בשר, כך שיהיה פרווה? אם כן, יש לך רעיון איך להכין את התערובת? תודה וערב טוב!

    1. היי אודליה,
      האמת נשמע מעניין אבל מאחר ולא יצא לי להכין תערובת של דג טחון אין לי מושג איך זה ייצא ואני לא רוצה לומר לך משהו שאני לא בטוחה בו 🙂

    2. צודקת! במידה ואנסה להכין בכל זאת עם דג, מבטיחה (בלי נדר!) לחזור ולעדכן! נראה לי שכל סעודה של כל החגים הולכת להיות פרסום לאתר המדהים שלך 🙂

    3. חוזרת לעדכן 🙂 לא יכולתי לחכות עד ראש השנה אז הכנתי כבר לסעודה שלישית! היה ממש טעים עם תערובת הדג הטחון! רק מה, התפוח אדמה עדיין היה טיפה קשה, אבל אכיל. עשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון, הרתחתי סיר מים, הכנסתי את פרוסות התפו"א והשארתי אותם 10 דקות. כנראה שהייתי צריכה קודם כל להביא אותם שוב לרתיחה ואז להשאיר אותם 10 דקות, נכון? אבל חוץ מזה היה ממש טעים! תודה ושבוע טוב 🙂

    4. היי אודליה,
      תודה שחזרת לעדכן! שמחה שיצא טעים גם עם דג טחון.
      לגבי התפו"א, היה צריך להרתיח קודם את המים ואז להשאיר את הפרוסות בפנים 10 דקות. לא נורא, תדעי לפעם הבאה.
      שבוע נפלא 🙂

  32. קודם כל תודה רבה על המתכון:)
    מה את ממליצה לי לעשות עם כמות גדולה של תערובת בשר שנשארה לי?
    חבל לי לזרוק

    1. היי,
      מתערובת הבשר שנותרה אפשר להכין קציצות ולטגן. אפשר להכין את הקציצות ברוטב אדום (רוטב מהמתכון הזה או הזה). בכל מקרה אפשר גם להקפיא את הקציצות המוכנות ולהפשיר במידת הצורך.
      שבת שלום 🙂

    2. היי אפרת,
      האם בבקשה אפשר לקבל גם את המתכון של המוסקה חצילים במייל?
      תודה רבה 🙂
      מיה

  33. ?בטעות שחכתי לבשל את התפוחי אדמה וזה כבר בתנור. כמה זה נורא
    ועוד שאלה- לגבי החום? גם אחרי שמסירים מהנייר אלומיניום 200 מעלות?

    1. היי ירדן,
      קרוב לוודאי שאם לא בישלת קודם את תפוחי האדמה הם יהיו עדיין קצת קשים.
      אם אכן הם קשים, יש לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על 180 מעלות עד שהם נעשים רכים.
      לאחר שמסירים את הנייר יש להמשיך לאפות על 200 מעלות.
      בהצלחה 🙂

  34. נראה מעולה!!
    רציתי לשאול אם אני מכינה את כל התבנית ביום שישי, האם אני יכולה להשאיר אותה במקרר ולהכניס לתנור רק למחרת בשבת?
    תודה!

    1. כן נופר, אני לא רואה בעיה 🙂
      אל תשכחי לחמם תנור מראש על 200 מעלות 8-10 דקות לפני שאת מכניסה את התבנית.

    1. היי גל,
      מיקסר לא מתאים אלא אם כן יש לו להבי סכין שחותכות או קוצצות.
      בכל מקרה, אפשר פשוט לגרד בפומפיה.

  35. הכנתי ויצא סוף!
    כולם התלהבו.
    הכנתי תערובת בשר קצת אחרת
    אבל בטוחה שזו של המתכון מעולה לא פחות.
    איזה כיף להכין בקלות מפרום!
    תודה רבה

    1. היי אודליה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!

  36. בוקר אור!

    מה אפשר במקום כמון?

    אגב לאיזה מאכלים יותר מתאים כרכום? למי כמון?

    בעיקרון אפשר לעשות עם הודו אדום? מה אם יש רק תפוא קטנים?

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      את יכולה לוותר על כמון.
      הכמון מוסיף טעם בסגנון מזרחי. מתאים בתבשילי בשר, עדשים ועוד.
      הכורכום הוא בעיקר בשביל הבריאות, הוא מאוד בריא אבל צריך לקחת בחשבון שהוא צובע את התבשיל בצהוב. רצוי גם לא לשים הרבה ממנו כי הוא יכול להשתלט על הטעם. הוא מתאים לתיבול מרקים, קציצות, עוף, תפוחי אדמה וכו'.
      אפשר להכין עם הודו אדום אבל עם בשר בקר טחון לדעתי יותר טעים.
      את יכולה להשתמש בתפוחי אדמה קטנים באותו אופן.
      יום נפלא 🙂

  37. אפרתוש 🙂 כמו תמיד המתכונים שלך לא מאכזבים!!
    הכנתי לשבת, ויצא ממש טעים.
    פעם ראשונה שאני מכינה מפרום בכזאת קלות ומהירות ובינינו לראשונה יוצא טעים ואכיל 🙂
    שוב תודה,
    תבורכי!!

  38. יצא מדהים. אבל עשיתי עם כמה שינוייים. את התפוחי אדמה טגנתי במחבת עד השחמה .ורק אחר כך אפיתי.
    ועשיתי רוטב אחר.טגנתי 2 שומים עד השחמה הוספתי 2 כפות קמח.1 וחצי כוס מים. 5 כפות רסק עגבניות.לבשל עד הסמכה.
    בהצלחה!

  39. נוצר מצב שהבשר זולה מחוץ לתפוחי האדמה למרות שהבלילה מעטה .
    מה אפשר להוסיף לגלילה שתהיה יציבה?

  40. נפלא נפלא נפלא.
    שאלה: תבנית אפיה קפיצית חדשה נוזלת. מה עושים? אודה על תשובה למייל
    שבת שלום

    1. היי הדסה,
      אם התבנית היא חדשה והיא נוזלת זה לא תקין. אם קנית אותה לא מזמן הייתי ממליצה לך לנסות להחליף אותה.
      אם בכל זאת תרצי להמשיך להשתמש בה כדאי לעטוף אותה בחלק הפנימי בנייר כסף/אלומיניום (בתחתית ובדפנות) כדי למנוע זליגה של הבלילה לתנור.
      שלחתי לך את התשובה למייל.

    1. היי נלי,
      בגלל שתערובת העגבניות המרוסקות היא יחסית נוזלית אין צורך להוסיף מים לתערובת. בכל מקרה, במידה ותרצי לדלדל את הרוטב, את יכולה להוסיף קצת מים.
      בהצלחה 🙂

  41. היי אפרת.
    האם תפוחי האדמה צריכים להיות ממש סנדביץ'? או שאפשר סתם למלא את התבנית בשכבה מלאה. בצורה שאת מתארת התבנית לא מלאה. מה קורה עם הרווחים שנוצרים? הרוטב נשפך ביניהם.האם כך צריך להיות?

    1. היי דורית,
      הסיבה לרווחים היא שהרוטב יחלחל ביניהם, אבל זה לא קריטי 🙂

  42. שלום אפרת!

    אולי אכין שבוע הבא. האם יש חתיכות בעגבניות המרוסקות? אפשר רק רסק עגבניות? אפשר בלי כמון או שיש משהו אחר?
    איך אפשר לדעת אם פתוח מבושל?
    אפשר להקפיא?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      לא מרגישים את החתיכות. זה ממש עגבניות מרוסקות. עם רסק בלבד זה ייצא פחות טעים.
      את יכולה לוותר על הכמון.
      אחרי כל הזמן הזה בתנור זה אמור להיות מוכן. אין בעיה להשאיר 10 דקות יותר אם את מעדיפה את זה יותר אפוי.
      לא מומלץ להקפיא שום דבר שיש בו תפוחי אדמה.

  43. היי
    מה ההבדל בין עגבניות מרוסקות לבין רסק עגבניות?
    אולי זו טעון והתכוונת לרכז עגבניות?

    1. היי אילנה,
      עגבניות מרוסקות הכוונה לעגבניות קלופות שריסקו אותן (כמו "סלסלה").
      רסק, תרכיז ורכז עגבניות הם כמעט אותו דבר. הכוונה לממרח הסמיך האדום המרוכז. ההבדל העיקרי ביניהם הוא אחוזי הריכוז. יש 22% ויש 28%-30%. ככל שהאחוזים גדולים יותר כך הרסק יותר עשיר וטעים.
      יום נפלא 🙂

  44. בדיוק חשבתי להכין מפרום אבל נבהלתי מכמות העבודה, והנה פרסמת מתכון שמפשט את העניינים וחוסך המון עבודה!
    אכין לשבת 🙂 תודה!

    1. היי ענת,
      אני חושבת שכן, אבל לדעתי עם בשר טחון זה יותר טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר