מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון למטבוחה

מתכון למטבוחהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 7, 2016
Last modified:אוגוסט 9, 2017

Summary:

מתכון למטבוחה ביתית מהירה וטעימה

מתכון למטבוחה

מצרכים:

3 כפות שמן זית

3-4 שיני שום כתושות

400 גרם (משקל נקי) קופסת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות (לא מרוסקות)

חצי גמבה אדומה מגורדת (בלי הקליפה)

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)

תיבול: חצי כפית מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה סוכר, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים עגבניות חתוכות, גמבה מגורדת ופלפל ירוק חריף. מתבלים במלח, פפריקה, סוכר ופלפל שחור ומערבבים.

-מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

89 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני משתמש בעגבניות טריות חותך אותם קצוץ כמה שניתן יוצא מאד טעים, אבל לא רסק. איך עושים שיצא כמו בתמונה שלא רואים חתיכות?

    1. היי דודי,
      זה בגלל שהשתמשתי בעגבניות משימורים בלי הקליפה. לאחר בישול הן מתרככות והמרקם יוצא די אחיד.

    1. היי ליטל,
      התמונה לא צורפה.
      הכוונה לקופסת שימורים שרשום שהעגבניות בה חתוכות ולא מרוסקות.

  2. היי אפרת האם אפשר לשים תבלין פפריקה חריפה
    במקום ואם כן כמה ?(שיצא פיקנטי לא מאוד חריף) והאם יוצא טעים גם לא חריף ? חג שמח

    1. כן אפשר. תתחילי ברבע כפית ותטעמי.
      אפשר גם בלי חריף בכלל.
      חג שמח 💗

  3. היי אני באמצע להכין ושמתי לב שכתוב לי על הקופסה 240משקל מסונן ו400 משקל נקי מה אני צריכה לעשות
    תאמת השתמשתי עם 2 קופסאות זה בסדר

    1. היי אסתר,
      זאת אומרת ששמת סה"כ 800 גרם משקל נקי? אם כן, זה בסדר רק תכפילי את כמות התיבול.

    2. תמשיכי לבשל רק הפעם בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים. שימי לב שהתבשיל לא נשרף בתחתית ותערבבי מידי פעם.

  4. היי אפרת במידה ואני רוצה לעשות נאמר כמות כפולה כלומר 800 גרם של הקופסאת שימורים של עגבניות קלופות,מה משתנה מבחינת כמויות?

  5. אפרת
    כל חיפוש מתכון זה דבר ראשון באצר שלך! הכל נגיש ונח.
    תודה!!!

    שאלה: כמה עגבניות במספר זה כמו קופסת שימורים שהמלצת עליה במתכון?
    תודה!

    1. תודה מרים, כיף לשמוע 🙂
      אפשר לשים 3 עגבניות בינוניות טריות.
      ראי מה רשמתי לגבי שימוש בעגבניות טריות שתי תגובות אחורה.
      המשך יום מקסים

  6. בטעות קניתי עגבניות מרוסקות…. מה אפשר להכין עם זה?(שתי קופסאות גדולות!) ושפכתי לסיר עם שמן…..
    מה אפשר לעשות עם זה?
    מטבוחה תצא..?

    1. היי אפרת,
      אם את משתמשת בקילו עגבניות טריות אז רצוי מאוד שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
      אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם הסופי אז אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה. אם במקרה התערובת מתייבשת יש להוסיף קצת מים לפי הצורך.

    1. היי אביטל,
      אפשר לקלף בעזרת קולפן רגיל (כזה שמקלפים איתו תפו"א וכו').

    2. וואו
      לא חשבתי על רעיון כזה אנסה השבוע ואעדכן איך יצא
      רק שתדעי שהמתכנים בספר שלך אליפות. במיוחד החטיף עם תערובת אגוזים שמככב אצלי כמעט קבוע

      אז תודה ענקית

  7. הי אפרת, האתר הזה מדהים! אין על המתכונים שלך.ברוך ה תמיד יוצאים מוצלחים וטעימים ו בעיקר קלים ומובנים להכנה.
    הכנתי בשבוע שעבר את המטבוחה ו היא יצאה טעימה ברמות השתמשתי העגבניות טריות ובשאטה מיובשת .יצא מצוין, היה רק חסרון אחד… נגמר מהר מהצפוי…תודה

  8. היי אפרת
    קודם כל תודה על המתכונים המופלאים-נעזרת בהם המון
    2 שאלות- אם אפשר לקבל את צילום קופסת העגבניות שאת משתמשת בה
    והאם את מסננת את העגבניות לפני שאת שופכת למחבת או שופכת את כל תכולת הקופסא עם הנוזל
    תודה

    1. היי ניווה,
      צירפתי תמונה.
      אני משתמשת בכל תכולת הקופסא בלי לסנן.

    2. בוקר טוב
      זאת שוב אני – מתנצלת אבל אני פני בישול והסתבכתי
      על הקופסה של יכין שקניתי רשום 800 גרם ו-485 לאחר סינון
      זאת הקופסה או שיש ליכין קופסה קטנה יותר ולהשתמש רק בחצי?
      רוצה לדייק כדי שיצליח – חחח
      תודה וסליחה על ה"נידנוד"

    3. יצא מעדן למרות שטעיתי והשתמשתי בגריל עוף במקום בפפריקה (אותו צבע-חחח)
      הכנתי גם את סלט החצילים וגמבה ברוטב אדום – גם מעדן
      כמו שאמרתי – אין כמוך – כל מתכון בינגו

  9. היי . עשיתי בדיוק את מה שאמרת. הבעיה היא שזה ממש לא יוצא כמו בתמונה. יצא לי חתיכות של עגבניות מבושלות עם ריח מצויין אבל ממש לא נראה כמו מטבוחה. מה עושים ?

    1. היי משה,
      השתמשת בקופסת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות? כי זה קריטי למרקם. מה היה רשום על קופסת השימורים?
      לגבי המרקם שיצא לך, אם יש לך מוט בלנדר ידני אפשר לנסות לטחון קצת כדי לקבל מרקם אחיד.

  10. עד לפני 7 חודשיים לא הייתי יודעת לעשות אורז בלי לשרוף אותו, מאז שהכרתי את האתר שלך אין דבר שאני לא מצליחה לעשות,
    אני מכורה למתכונים שלך, תבורכי על העבודה הקשה שאת עושה!
    תודה רבה רבה רבה שאת משתפת אותנו עם כל הידע הנהדר שלך!
    שוב תודה 🙂

  11. היי אפרת! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא ממש מוצלח! אז קודם כל תודה רבה 🙂 במידה ואני רוצה להכין עם עגבניות טריות (פשוט אני לא תמיד מוצאת את הסוג המתאים בקופסת שימורים בסופר שלי), מה הדרך הכי קלה/פשוטה לעשות את זה, לדעתך (כדי שיצא אותה כמות)? לא ממש בא לי להרתיח/לקלף אז חשבתי אולי זה מספיק לחתוך לקוביות עם הקליפה ולבשל. אם כן, כמה זמן את חושבת שאני צריכה לבשל אותם לפני שאני מוסיפה את שאר המרכיבים? תודה רבה!!

    1. היי אודליה,
      את יכולה להשתמש ב-3 עגבניות בינוניות טריות. רצוי מאוד שהן יהיו עגבניות כמה שיותר רכות.
      אם חתיכות הקליפה לא מפריעות לך במרקם הסופי אז אפשר לחתוך לקוביות מבלי לקלף ולבשל עם יתר החומרים (כולל התיבול) במשך 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומתקבלת מחית רכה. זמן הבישול כמובן תלוי בעגבניות עצמן, אם הן רכות או קשות.
      אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם במקרה התערובת מתייבשת יש להוסיף קצת מים לפי הצורך.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה רבה אפרת!! בטוח שאנסה בדרך זאת בהמשך אבל בינתיים מצאתי עגבניות קלופות בסופר, רק במשקל כפול (800 גרם). אין לי בעיה להכין כמות כפולה, השאלה: האם אני יכולה להקפיא חלק מהמטבוחה המוכנה? או לחלופין, ניתן להקפיא חצי מכמות העגבניות הקלופות ישר מהקופסה? תודה רבה ולילה טוב 🙂 מעריכה מאוד את הסבלנות שלך! בזכותך אני מכינה דברים שלעולם לא חלמתי שאכין 🙂

    3. כן, אין בעיה להקפיא את המטבוחה או את העגבניות הקלופות.
      לילה טוב 🙂

  12. היי! פעם ראשונה שהכנתי מטבוחה כי תמיד זה היה נראה לי מלא עבודה ויצא ממש מוצלח!!
    היו לי הרבה עגבניות רכות אז השתמשתי בהן, פשוט קצצתי אותן בסלייסר יחד עם הגמבה (בלי לקלף את הקליפה וכל זה..)
    יצא ממש טעים! אחלה אתר!!
    תודה!! 🙂

  13. היי תגידי אני בדרך כלל עושה את העבודה הקשה מרתיחה עגבניות ומוציאה קליפה. יש ממש הבדל בטעם אם קופסת שימורים או עגבניות??

    1. היי לאה,
      לדעתי אין הבדל כל כך גדול שמצדיק את הטרחה.
      אני ממליצה לך לנסות פעם עם עגבניות משימורים. שימי לב רק שמדובר בעגבניות קלופות ולא מרוסקות.
      יום נפלא 🙂

  14. היי אם אני רוצה מנה של מטבוחה ל7 אנשים מה הכמות של התבלינים העגבניות הפלפלים שאני צריכה?

    1. היי סיון,
      אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות:
      5 כפות שמן זית,
      6 שיני שום כתושות
      800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
      גמבה אדומה מגורדת (בלי הקליפה)
      כחצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
      כפית שטוחה מלח, כפית וחצי גדושות פפריקה, 2 כפיות שטוחות סוכר,רבע כפית פלפל שחור.
      *לאחר שמתבלים מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
      *אם במקרה נשארת לך כמות עודפת, ניתן להקפיא.
      שבת שלום 🙂

  15. תיבלתי בדיוק לפי הרשום ויצא מלוח.
    יכול להיות שהעגבניות המשומרות מלוחות.
    משתפת.
    חוץ מזה יצא מרקם נהדר .
    תודה.

    1. היי גילה,
      אני מניחה שזאת אכן הסיבה.
      תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
      שבוע טוב

  16. תודה, הכנתי והמטבוחה יצאה טעימה!
    רק זה יצא לי קצת מיימי משום מה :/
    נאלצתי לסנן ממים בסוף הבישול כדי שיהיה סמיך יותר

    1. הסוכר מנטרל את החמיצות של העגבניות. ממליצה לטעום ואם לדעתך יש צורך להמתיק אז אפשר עם סילאן או כל תחליף סוכר אחר.

  17. ערב טוב אפרת, תודה רבה לך על מתכונים מעולים וטעימיםםםם. בערב שישי אירחתינאת המשפחה והדתמדתי בהמון מתכונים מהאתר, כולם התענגו ושיבחו והכל בזכותך! הכנתי את המטבוחה , את הטנזיה, עוף בדבד וצ'ילי ואת עוגת האגוזים והקינמון. הכל יצא מדהים! תודה ענקי מכל הלב.חשבת להוציא ספר עם המתכונים? אם כן, אני הראשונה שאקנה

    1. כיף גדול לשמוע!
      אני מתכננת בקרוב להוציא חוברת מתכונים 🙂
      תודה רבה ושבוע נפלא

  18. איך אני שמחה שנחשפתי לאתר הזה. הארוחות במשפחתי השתדרגו להפליא. כל מתכון יוצא מדהים טעים ומדוייק. תודה רבה לך. אני פשוט מכורה לאתר. וכל שבוע בוחרת מתכונים לשבת. יישר כוח

  19. העגבניות אמורות להיות מרוסקות או לא?
    תחילה כתוב דווקא חתוכות ובהמשך כתוב מרוסקות
    תודות על המתכונים הנפלאים

    1. היי שוקי,
      העגבניות צריכות להיות קלופות חתוכות (תיקנתי את הטעות במתכון 🙂 )
      תודה ויום נפלא!

  20. היי ,אם אני מרתיחה עגבניות ולא משתמשת בקופסת שימורים, עדיף לחתוך לקוביות או לגרד בפומפייה ?

  21. היי אני משתמשת בעגבניות בשלות קלופות ומוסיפה פלפל קלוי שקליפתו הוסרה (גמבה אדומה יפה), ומוסיפה עגבניות שרי מתוקות חצויות ואז אין צורך בסוכר 🙂

  22. היי ותודה על המתכון אפשר לעשות עם עגבניות מרוסקות? אפשר לשים חתיכות קטנות של גמבה ולא לגרד? תודה.

    1. היי מיטל,
      אפשר להכין מעגבניות מרוסקות אבל מבחינת טעם ומרקם עדיף להשתמש בקופסת שימורים שרשום עליה "עגבניות חתוכות קלופות" אחרת זה ייצא יותר כמו רוטב מאשר כמו מטבוחה.
      אם אין לך אפשרות לגרד את הגמבה בפומפייה אפשר לקצוץ את הגמבה דק מאוד.
      שבוע נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר