מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לטנזיה

מתכון לטנזיהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 25, 2016
Last modified:ספטמבר 28, 2018

Summary:

מתכון טנזיה – תבשיל פירות יבשים על אורז לבן, מתכון חגיגי לאירוח

מתכון לטנזיה

מצרכים:

3 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק-דק (כל בצל חוצים לחצי וחותכים לחצאי עיגולים דקים)

2 כפות שמן זית/קנולה

כפית גדושה סוכר

כוס צימוקים

10 משמשים מיובשים חתוכים

10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים

כוס שקדים מולבנים/קשיו/אגוזי מלך (מומלץ לשלב)

3/4 כוס מים רותחים

תיבול לטנזיה: 4 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד להזהבה יפה.

-מוסיפים למחבת צימוקים, משמשים ושזיפים ומערבבים. מתבלים בסילאן, קינמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים.

-מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-15  דקות. מידי פעם מערבבים. מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד כ-3 דקות.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

מתכון לטנזיה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

39 תגובות

הוסף תגובה
    1. רק אם התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
      אני השתמשתי במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולא היה צורך להוסיף מים.

  1. יצא ממש טעים!
    שמתי ממש מעט קינמון כי פחות אוהבת את טעמו החזק.
    תודה רבה ממש!
    חג שמח!

  2. היי אפרת, חשבתי להכין את זה הבוקר, השאלה אם זה טעים אם מחממים במחבת שוב בערב? תודה רבה על האתר הנפלא שלך.

    1. היי מעיין,
      בספר יש מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
      בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
      אעדכן כשזה ייצא לאור.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אושרית,
      כמות הטנזיה מספיקה לכ-2 כוסות אורז לבן (לפני בישול) אבל צריך לקחת בחשבון שזו רק תוספת שמגישים מעל האורז או שאפשר להגיש בצד ואז כל אחד שם לו בכמות הרצויה.
      שנה טובה 🙂

    1. היי מאור,
      האמת שהקינמון ממש מוסיף במתכון הזה אבל אם אין לך פשוט תכין בלי.

  3. תודה על ההתחדשות וביותר על הפשטות,עושה חשק להתחדש במתכונים נהדרים ולא מסובכים , זה תמצית הכשרון של ההגשה והמטבח , לדעת להעביר ידע במינימום טרחה ומקסימום תוצאה.
    שנה טובה ומבורכת

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר