מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לחמין

מתכון לחמיןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 21, 2016
Last modified:מאי 4, 2017

Summary:

חמין לשבת טעים במיוחד וקל להכנה. אפשר להכין חמין בשרי ואפשר להכין חמין צמחוני (ופשוט לוותר על הבשר). למרות שמדובר בבישול ארוך ההכנה היא פשוטה ומהירה.

רק זכרו שאם אתם מחליטים להכין חמין, יש להשרות את הקטניות במים לילה לפני.

מתכון לחמין

מצרכים (8-10 מנות):

1 קילו בשר שריר בקר (קדמי או אחורי) חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים גדולים קצוצים
10 שיני שום פרוסות
3 כוסות שעועית שהושרו במי ברז במשך לילה (מומלץ לגוון מסוגים שונים: אדומה, לבנה, מנומרת וכו')
2/3 כוס גריסים שהושרו במי ברז לפחות שעתיים (מומלץ כל הלילה)
5-6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחצויים
9-10 כוסות מים רותחים

תיבול:
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות מלאות סילאן
2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
כף כמון
2 כפיות גדושות מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
טיפול מוקדם בבשר (סגירה והרתחה): מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה "לסגור" את הבשר כדי שיישאר עסיסי מבפנים). שופכים לסיר מים רותחים באופן שיכסה את הבשר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מבשלים במשך כ-10 דקות (במהלך הבישול אמור להיווצר קצף בחלק העליון). מסננים את הבשר מהנוזלים.

הכנת החמין:
-מחממים סיר גדול מאוד עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים את השעועית והגריסים ושופכים מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מוסיפים את תפוחי האדמה והבשר ומערבבים.

*אם מכינים בסיר חשמלי: מעבירים את התערובת לסיר חשמלי, מכסים ומפעילים במשך שעתיים על חום גבוה. לאחר מכן מנמיכים לחום נמוך ומשאירים למשך 7-8 שעות לפחות.

*אם מכינים בתנור: מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים עם מכסה במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה. לאחר מכן מעבירים את הסיר לתנור ב100 מעלות למשך 7-8 שעות לפחות. (מומלץ להשתמש בסיר כבד ומסיבי שניתן לחימום בתנור).

*אם מכינים על פלטת שבת: מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים ומבשלים במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה. לפני שהולכים לישון מעבירים את הסיר לפלטת שבת למשך כל הלילה. מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה שיפזר את החום באופן אחיד. יש לסגור את הסיר עם מכסה ולכסות אותו בבד שישמור את החום.

*חשוב לוודא שהחמין לא מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מים לפי הצורך.

הערות לחמין:

*מומלץ להוסיף עצמות רגל בקר עם מח עצם, הן מוסיפות המון טעם.
*רצוי להשרות את הקטניות לפחות 12 שעות (אפילו 24 שעות) ומומלץ להחליף מידי פעם את המים (זה הופך את הקטניות להיות קלות יותר לעיכול).
*אפשר לגוון ולהוסיף בטטה וגזר.
*אפשר להכין חמין צמחוני ופשוט לוותר על הבשר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

301 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי! תודה רבה על המתכון, נראה נורא עסיסי וטעים!
    יש לי שאלה שלא הבנתי- איך אני אמורה להכניס את החמין לתנור לפני שהולכים לישון? את הבישול של השעתיים צריך לסיים לפני כניסת השבת וזה אומר היום בסביבות 17:00, וגם שאני לא בטוחה שמותר להכניס משהו לתנור בשבת..
    עזרה?

    1. היי,
      את יכולה לשים את הסיר על הפלטה או בתנור לפני כניסת השבת. לפני שאת הולכת לישון תוודאי שיש מספיק מים.

  2. תודה רבה לך על המתכון, אני מכינה אותו קבוע לשבת, אחרי שניסיתי הרבה מתכונים.זה המתכון המוצלח ביותר!

    1. היי יעל,
      ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת..
      במקרה שרוצים לצמצם את הנוזלים יש להסיר את המכסה ולהחזיר לתנור.

  3. הי הכרתי את האתר שלך לא מזמן ואני פשוט אוהבת ונעזרת מלא. תודה. רציתי לדעת אסור לי רסק עגבניות מה אפשר לשים במקום?

  4. הי,
    ראשית, מתכונים שלך שהם פשוט וואו!!!
    1. האם מתאים להוסיף כרוב לבן לחמין צמחוני?
    2. מה עוד אפשר להוסיף לחמין צמחוני כך שימלא את הנפח של הבשר?

    תודה מראש!

    1. היי זיוה,
      לא יודעת אם מתאים כרוב לבן, לא ניסיתי.
      האמת שאין צורך להוסיף שום דבר. זה טעים כמו שזה גם בלי הבשר. אפשר להוסיף בטטה וגזר חתוכים לשניים.

  5. מי ששומר שבת לא יכול להוסיף מים בשבת ומצד שני גם לא רוצה להסתכן בייבוש החמין אז כמה מים ישים לכתחילה?

  6. כמי שמכין באופן דןמה מדי שבוע כמה טיפים
    1. מומלץ להוסיף את הדבש\סילאן לשלב הטיגון של השום והבצל
    2. מומלץ מאד [למי שאוהב רך ושומני] להשתשמש בבשר ראש
    3. למי שאוהב 'כבד' מומלץ להשתשמש בחיטה ובפול גדול [לא הרבה]
    4. שילוב של עוף [כנפיים] עם הבשר הוא מדהים

    בהצלחה לכולם

  7. הי אפרת,
    א. אני מבינה שאין צורך לקמח את הבשר לפני הסגירה, אחרת היית אומרת
    ב. לגבי סוג הבשר, מה עדיף מס' 5 או שריר, ואם שריר קדמי/אחורי?
    ג. לגבי הזמן שזה בתנור, כתבת 7-8 שעות, מיום שישי בערב עד שבת בצהריים, זה יוצא הרבה יותר שעות, האם לשים בתנור בבוקר של שבת? או שזה לא מפריע מיום שישי בערב? אני לא רוצה שיתייבש

    1. היי ענת,
      1. אפשר לקמח אבל לא חובה.
      2. עדיף בשר מס' 5. גם שריר אחורי מתאים.
      3. תשימי בתנור לפני שאת הולכת לישון ובבוקר תוציאי. כשעה-שעתיים לפני ההגשה תחזירי לתנור.

  8. שלום,
    אני מתכוונת להכין את המתכון בסיר חשמלי. האם נדרש להרתיח קודם לכן את התערובת בסיר רגיל או להניח את הכל בסיר החשמלי ולהפעיל? כמו כן, את החיטה והאורז מתכוונת להכין בשקית צליה (קוקי), עלי לבשל אותם לפני שאני מכניסה לשקית? תודה

    1. היי גל,
      אפשר להרתיח את התערובת בסיר רגיל ולבשל שעתיים ואז להעביר לסיר חשמלי ואפשר להעביר את התערובת לסיר חשמלי ולהפעיל כשעתיים על חום גבוה.
      אפשר לא לבשל ולשים בתוך שקית הקוקי גם מים בכמות הרצויה, לחורר את החלק העליון של השקית ולשים בתוך החמין ואפשר לבשל לפני ולשים בשקית קוקי בלי להוסיף מים ולהוסיף לחמין.

  9. גשם, גשם מטפטף… ועושה לי חשק לנסות המתכון הזה :-). לפני שאני מארחת אתו, מתכוונת לעשות test drive עלי ועל בעלי, עם מחצית הכמויות. כמה שאלות תם, שלא הצלחתי לקבל עליהן מענה מהמתכון ומהתגובות:

    1. גם כמויות המים יורדות במחצית כשזה מיועד לשני סועדים? או שפשוט מוסיפים עד גובה הפרודוקטים בסיר? (בהנחה שרוצים להוסיף גם ביצים וגם 2 בטטות קטנות).

    2. אם החמין מיועד לאכילה בשעה 13:00 בשבת, מתי מומלץ לשים אותו לחימום והתבשלות, אחרי הבישול הראשוני על הגז בשישי? כל כמה זמן לבדוק אם חסרים מים?

    3. האם תכנית התנור ב- 100 מעלות לשעות שאחרי, צריכה להיות של "חימום"?

    תודה רבה על כל מענה.

    1. היי שרון,
      1. אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל כמות המים. בכל מקרה, כדאי שהמים ייכסו את כל הפרודוקטים בסיר.
      2. שימי בתנור לפני שאת הולכת לישון למשך כל הלילה. בבוקר אפשר להוציא ולחמם שוב כחצי שעה לפני שאוכלים.
      3. תוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון.
      בהצלחה 🙂

  10. הי אפרת.
    תודה על המתכונים המעולים שלך

    אם במקום השעועית אני רוצה לשלב שעועית חומוס וחיטה. כמה לשים והאם גם את החיטה להשרות? תודה

    1. היי אולגה,
      גם את החיטה מומלץ להשרות לילה לפני.
      שימי 2 כוסות שעועית, כוס גרגירי חומוס וחצי כוס חיטה (בהנחה ואת שמה גם גריסים).

  11. תודה על מתכונים מעולים, הפעם מנסה את החמין..מעוניינת להוסיף חצי כוס חיטה,האם מומלץ? כמה מים יש להוסיף? תודה

  12. אפרת יקרה!
    אני חוזרת לעדכן שהחמין יצא טעים ברמות על!!!!!
    הצלחות לוקקו תענוג של מתכון.
    תודה רבה לך עליו ועל כל העזרה!!
    שבוע נפלא.

  13. שלום אפרת ,
    זאת פעם ראשונה שאני מחליטה להכין חמין , לכן יש לי מספר שאלות , אשמח אם תוכלי לענות לי עליהם , אני רוצה להכין חמין על פלטת שבת .

    שאלה על מצרכים :
    1.תפוחי אדמה גדולים קלופים וחצויים ( איזה סוג תפוח אדמה את ממליצה אדום או לבן ?)
    שאלות הכנה :
    אני מתחילה להכין על גז :
    מתחילה ושלב ראשון :טיפול מוקדם בבשר (סגירה והרתחה):
    אחר כך :
    מחממים סיר גדול מאוד עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים במשך כ-2 דקות.
    -מוסיפים את השעועית והגריסים ושופכים מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
    -מוסיפים את תפוחי האדמה והבשר ומערבבים.
    2.כמה זמן אני מבשלת על גז לפני שאני מעבירה את זה לפלטת שבת ?
    3.אם אני משתמשת בפלת שבת ואני רוצה להוסיף ביצים אז אני מכינה בנפרד את הביצים , האם לבשל אותם פשוט במים או שיש לך איזה טיפ לתת כדי שיהיה להם צבע חום כבר שאני מבשלת אותם בנפרד ?
    4.לאחר מכן שסיימתי לבשל את הביצים אני צריכה להניס אותם לקוקי אם אני משתמשת בפלטת שבת או אין צורך ?

    תודה רבה ,
    סליחה על הרבה שאלות

    1. היי רנטה,
      1. אדום אבל אם יש לך לבן זה גם בסדר.
      2. יש לבשל במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה.
      3. לבשל במים. לקליפה בצבע חום מוסיפים למים קליפות של בצל אבל בדר"כ זה משפיע רק אחרי בישול ארוך.
      4. כן תכניסי לקוקי ותוסיפי לחמין.
      בהצלחה ושבת שלום 🌷

  14. שלום אפרת!
    רצתי לברר כמה דברים בקשר למתכון,
    אני רוצה להוסיף בטטה להוסיף אותה עם תפוחי האדמה?
    ועוד שאלה אנחנו משתמשים בפלטת שבת ניראה לך זה יהיה אפשרי לעשות את השלב של הבישול על הגז לפני המעבר לפלטה (הרתיחה והבישול על אש נמוכה שעתיים- רק אם לא הייתי מספיק מובנת) כבר ביום חמישי בצהרים- ערב? (כאילו יום לפני המעבר לפלטה)
    ושאלה אחרונה שבתות חורף עובר הרבה זמן מהרגע ששמים את הסיר על הפלטה לפני כניסת שבת עד שאוכלים אותו בסעודת שבת את חושבת שצריך לעשות משהו מיוחד כדי שזה ישמר בכל השעות האלה?
    תודה רבה (!) מראש.

    1. היי רעות,
      לגבי הבטטה – כן.
      אפשר לבשל כבר ביום חמישי ולשמור במקרר.
      ברגע שהחמין מוכן אפשר להוריד אותו מהפלטה. כחצי שעה לפני שאוכלים אפשר להחזיר את הסיר לחימום בפלטה.

    2. תודה אפרת!!!
      סליחה על מטר השאלות אבל גם רציתי לשאול כמה דקות בערך מטגנים כל צד של הבשר?
      מכינה חמין פעם ראשונה (wish me luck)
      שיהיה לך שבת שלום!
      וממש תודה על התשובות!

  15. הי אפרת שבת שלום. ברצוני לשאול אם יש אפשרות לקצר את זמן הבישול ולבשר בסיר לחץ.. אני בחרתי לבשל הפעם סלי בשר??

    1. היי אורית,
      אפשר לבשל בסיר לחץ. מרגע שהסיר שורק יש לבשל במשך 45-50 דקות.

    1. אפשר להוסיף ביצים.
      יש לבשל לפני את הביצים ואז לשים בשקית קוקי.
      מומלץ להוסיף לסיר לאחר שהחמין התבשל כשעתיים ולפני שאת שמה כל הלילה.

  16. קודם כל, יש לך מתכונים מדהימים ותודה רבה לך כל-כך..
    שאלה לגבי החמין, אין לי גריסים, אפשר לשים חיטה?
    ולהבא, האם יש הבדל בין גריסים לחיטה ברמת הטעמים בחמין?

    1. אפשר לשים חיטה במקום גריסים.
      המרקם של חיטה וגריסים הוא שונה אבל לאחר בישול ארוך זה יוצא טעים כך או כך.

  17. אפרת היקרה,
    תודה על המתכון. אני רוצה להכין לשבת בעזרת ה׳, השאלה שלי היא
    מה אפשר לשים במקום סילאן?
    תודה על המתכונים הנהדרים!!! קלים ומעולים!!!

  18. הייוש אפרת,
    יש דרך לקצר את השריית הקטניות אם שכחתי להשרות אתמול בלילה?
    פלאס, האם היית ממליצה להוסיף לצ'ולנט ארבעה רבעי סלק? לא יודעת מה נכנס לי לראש, אבל חשבתי להתייעץ…

    1. היי,
      אין דרך לזרז את השריית הקטניות. זה בדיוק מה שקרה לי וויתרתי על הכנת החמין 🙂
      בגדול אפשר להוסיף לצ'ולנט סלק אבל קחי בחשבון שזה צובע את התבשיל.

  19. הי אפרת, יש לי בשר מספר 5 (כתף) האם זה מתאים לחמין? זה יצא רך בסוף הבישול? אני אוהבת בשר שנימוח בפה..

    1. היי תהילה,
      שעועית משימורים היא כבר ממש רכה ולדעתי בבישול הארוך היא תהפוך לעיסה. לכן נראה לי שפחות מומלץ.

  20. הי אפרת!
    מהן הוראות הבישול מבחינת זמני בישול לכירה חשמלית? (לפי המתכון של חמין לשבת עם פלטה) בנוסף, אני אוהבת להוסיף גרגרי חומוס, אפשר להוסיף? איזה כמות?
    תודה רבה מראש!

    1. היי מעין,
      אפשר להוסיף כוס גרגירי חומוס במקום כוס שעועית. את גרגירי החומוס יש להשרות לילה לפני.
      כירה חשמלית – אותן הוראות כמו הכנה על הפלטה. לאחר שעתיים יש לשים על חום נמוך ולכסות את הסיר היטב.

  21. היי אפרת
    אני עושה בתנור אבל לא מדליקה אז בשבת אפשר לעשות אותו דבר כמו עם הפלטה? לבשבל שעתיים ואז בלילה להכניס לתנור שזה כבר קר כביכול? תודה ושבת שלום ❤️

    1. היי דנה,
      בטח. שעתיים ראשונות מומלץ לבשל על הגז. להסיר מהאש ולהניח בצד עד הלילה. לפני השינה להכניס לתנור עד הבוקר. התנור צריך להיות מחומם ל100 מעלות.
      שבת שלום 💜

    2. עוד שאלה אפרת
      החמין סיים שעתיים בישול והוא מרגיש די מוכן, יכול להיות?
      ובטח נאכל אותו מחר בצהריים לא לפני השעה 13:00 אז על כמה מעלות להדליק את התנור ולכמה שעות? בגדול אני יכולה להכניס לתנור גם ב2 בלילה..

      שוב תודהה 🙂

    3. ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת. בגדול אם זה מוכן אפשר להוציא את הסיר מהתנור ולהחזיר לחימום כשעה לפני שאוכלים.
      את הביצים עדיף לשים בקוקי. תוספת של מים לא אמורה לשנות כל כך את הטעמים, אולי אפשר לשפר קצת מליחות לפי הטעם (או שכל אחד יוסיף לעצמו).

    4. ואת הביצים שמים בקוקי מעל הכל, כן?

      ובמידה ויש צורך בהוספת מים זה אמור להתאים לכמות התבלינים?

  22. שלום
    ערב טוב
    מתחשק לי להכין קציצות בקר לחמין ( במקום נתח בקר )
    איך אני יכול לעשות את זה ?
    אשמח מאד לתשובה.
    תודה רבה על הכל 🙂

    1. היי יעקב,
      אני חוששת שמאחר ומדובר בבישול ארוך הקציצות יתפרקו בתבשיל.

  23. שלום אפרת,
    לפני שהגעתי למתכון שלך ניסיתי מספר פעמים להכין חמין, כשהתוצאות היו מאוד מאכזבות. מאז שמצאתי את המתכון שלך, כל חמין מנצח. נראה ונטעם בול כמו שצריך. הילדים מלקקים את האצבעות. תודה רבה רבה, את אלופה! יצרת אצלינו בשבועות האחרונים מסורת שתימשך מעתה שנים ארוכות 🙂

  24. שלום אפרת,

    הפשרתי חתיכה גדולה מאד של בשר, הבשר מופשר לחלוטין.
    האם אפשר לבצע את הבישול הקצרצר שרשמת (הסגירה וההרתחה ) ולהקפיא חלק מהבשר שאין לי בו צורך כרגע?
    האם יש דרך להקפיא בחזרה חלק מהבשר כי ידוע לי שבשר מופשר לא טוב להקפיא שוב.

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דינה,
      נכון, לא מומלץ להקפיא בשר שהופשר. אם בכל זאת את רוצה להקפיא עדיף לבשל קודם את הבשר. אפשר לאחר צריבה והרתחה ואפשר גם לבשל אותו יחד עם החמין ולהקפיא חלק ממנו כשהוא מבושל לגמרי.
      שבת שלום 🌺

  25. הי אפרת,
    אני אוהבת לשים ביצים בחמין מתי בידיוק מומלץ להוסיף?
    אני בדרך כלל שמה השקית קוקי בתוך הסיר.

    1. יש לבשל לפני את הביצים ואז לשים בשקית קוקי.
      מומלץ להוסיף לסיר לאחר שהחמין התבשל כשעתיים ולפני שאת שמה כל הלילה.
      יום מקסים 🙂

  26. שלום אפרת,
    סליחה על הבורות, פעם ראשונה שאני מתעסקת בבשר..
    ההוראות לטיפול בבשר זהות גם אם אני משתמשת באסאדו?
    תודה רבה ושבת שלום!

    1. שבוע טוב!
      שמחה שהחמין יצא טעים.
      אין לי מתכון לריבה אבל את יכולה להכין קומפוט .
      אפשר לחתוך את הפירות ולהקפיא ואח"כ להכין שייק פירות.
      יש עוגות שאפשר להכין עם פירות בשלים מאוד – עוגת שזיפים, עוגת אגסים, עוגת תפוחים ואגסים, עוגת תפוחים.

  27. שבוע טוב אפרת,

    יצא מעולה כרגיל, שוקלת לעבור קבוע למלח לימון. 😉

    יש לך מתכון להכנת ריבה מתערובת פירות?

    תודה רבה!

  28. הצילי! דחוף!

    הכנתי את החמין הזה כרגיל ואני חושבת ששמתי בטעות מלח לימון במקום מלח רגיל, לזרוק?

    תודה!

    1. מה פתאום לזרוק, לא חבל? תטעמי את הרוטב. אולי אפשר לאזן את הטעם על ידי הוספת יותר סילאן.

  29. היי
    המתכון נשמע מעולה ואני רוצה לנסות אותו שבת הבאה בעז"ה
    האם את הגריסים מכניסים כך לסיר בלי שקית?
    תודה

  30. שלום אפרת

    על איזה מס' בשר את ממליצה?
    אני עשיתי עם מס' 6 ואפילו בישלתי שעתיים בסיר לחץ אבל לא יצא מספיק רך.
    איך אפשר להסביר את זה?

    ועשיתי את מתכון מרק העדשים. יצא אלוף!!
    תודה רבה

    1. היי אסתי,
      חלקי בשר שמתאימים לחמין הם בעיקר 4,6,8,18.
      שעתיים בסיר לחץ זה המון. סיר הלחץ היה סגור כמו שצריך? כי אם לא אז יכול להיות שהוא בישל כמו סיר רגיל.
      שמחה שמרק העדשים יצא טעים 🙂

    1. היי רחלי,
      אפשר להכין מחצית מכל הכמויות:
      300-400 גרם בשר שריר בקר (קדמי או אחורי) חתוך לקוביות גדולות
      1 בצל גדול קצוץ
      5 שיני שום פרוסות
      כוס וחצי שעועית שהושרו במי ברז במשך לילה (מומלץ לגוון מסוגים שונים: אדומה, לבנה, מנומרת וכו')
      שליש כוס גריסים שהושרו במי ברז לפחות שעתיים (מומלץ כל הלילה)
      2-3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחצויים
      5-6 כוסות מים רותחים
      תיבול:
      כף גדושה רסק עגבניות
      כך מלאה סילאן
      כך מלאה פפריקה מתוקה
      חצי כף כמון
      כפית גדושה מלח
      רבע כפית פלפל שחור
      *זה אמנם יוצא קצת יותר מ-2 מנות אבל גם לא מומלץ להכין כמות יותר מידי קטנה. בכל מקרה זה נשמר כ-4 ימים במקרר.

    2. היי אפרת, לגבי המינון של המים- האם זהו מינון שלאחריו החמין לא ייצא נוזלי(חמין ששנוא עליי)???

    3. אם אתה לא רוצה חמין מאוד נוזלי אז שים כוס מים אחת פחות. זאת אומרת שאם רשום 5-6 כוסות, שים רק 5 כוסות.
      אם במקרה החמין יוצא בכל זאת נוזלי, תחמם אותו בלי המכסה עד שחלק מהנוזלים יתאדו.

  31. היי שלום תודה על המתכון!
    לא הבנתי את אופן ההכנה,מבשלים בסיר שעתים סהכ ואז בכניסת שבת מעבירים לפלטה?

  32. תודה רבה לך!

    לא יכולה קטניות. אבל יהיה אקטואלי אולי לשבת הבאה אם יהיה לך רעיון. נראה חשוב גם משהו להסמכה.

    שוב תודה וחג שמח!

    1. מועדים לשמחה!
      יש כאלה שמוסיפים לחמין קניידלך מקמח מצה (אלא אם כן אתם נמנעים מקניידלך).
      אם זה לא רלוונטי אפשר פשוט להכין עם בשר, תפוחי אדמה, גזר, בטטה וביצים ולהפחית מעט את כמות המים.

  33. דחוף לי מאד! אבל רק אם את יכולה: מה אפשר לשים במקום השעועית והגריסים?

    חג מקסים לך!

    1. על מה חשבת? מה האפשרויות?
      אולי גרגירי חומוס.
      חג שמח 🙂

  34. שלום אפרת
    כל שבת בעלי מכין את החמין (מתכון שונה) ולוקח לו יותר משעה..
    החלטתי השבת לקחת את המושכות לידיים ולהכין את המתכון שלך..
    לא רק הזמן הקצר להכנה, הטעם יותר ממושלם!!!!!!!
    את פשוט אלופה.

  35. היי אפרת,
    זו הפעם הראשונה שאנחנו מכינים חמין ויצא מעולה!
    עושה רושם שזו התחלתה של מסורת חדשה אצלנו… 🙂
    תודה רבה!

    1. היי דני,
      אפשר להוסיף חלקי עוף וגם קוביות בשר לגולש.
      אפשר לשים חומוס ועדשים ירוקות במקום או בנוסף לשעועית.
      שבוע מעולה 🙂

  36. בישלתי לפני שבועיים יצא מדהים… היום מכינה שוב….קצת התפרעתי והוספתי קצת חיטה שהושרתה וקצת עדשים ירוקות שהושרו…מקווה שלא יתקלקל

  37. חייבת לך הכרת הטוב! מצאתי את המתכון שלך לחמין כבר לפני מס' חודשים, ומאז הוא הצלחה ענקית. אפילו עשיתי אותו לאירוע קטן בשבת ל-40 משתתפים ויצא מדוייק וטעים להפליא עם טעם נדיר ומעורר את בלוטות הטעם.
    כולם התפעלו מהחמין ושיבחו את כישרונותיי, אבל העברתי את הכבוד למי שהוא שייך – אלייך!!
    אז, תודה על עונג שבת מידי שבוע, ומחמאות שנופלות על ראשי.
    שאלוקים ייתן לך הרבה הצלחה וברכה בכל דבר שתגעי ולכל מקום שתפני..
    שבת שלום!!

  38. הי,
    השריתי את השעועית הלבנה והאדומה למשך למעלה מ15 שעוץ האם אפשר לךהכין את החמין הצמחוני בסיר על הגז? ולכמה זמן. התנורש לי יהיה פעיל לדברים אחרים בטמפרטורה יותר גבוה.

    1. כן לאה, אפשר להכין את החמין על הגז.
      יש לבשל עם מכסה במשך כשעתיים על אש בינונית נמוכה. לאחר מכן לבשל על אש נמוכה במשך 3-4 שעות. לבדוק כל הזמן שיש מספיק נוזלים שהתבשיל לא התייבש.
      במקרה של בישול על הגז אני לא ממליצה להשתמש בסיר מנירוסטה אלא רק בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה ממתכת וכו'.
      אם התנור שלך יתפנה בהמשך אפשר להמשיך את הבישול בתנור.

  39. היי אפרת,
    רוצה למחר להכין חמין בשרי עם ביצים לשבת ויש לי כמה שאלות:
    1.האם אפשרי את הקיטניות להשרות באותה הקופסא? למלא במים קרים הכול וצריך להשאיר במקרר או שעל בשיש?והאם מידי פעם צריך לבדוק ובמיקרה הצורך להוסיף עוד מים?
    2.האם ניתן להוסיף בצל שלם עם הקליפה ?
    3.ביצים כמה זמן צריך להרתיח?
    4.אם אני אטגן בצל ואז אוסיף את הבשר לטיגון ואחרי שהבשר ישנה את ציבעו להוסיף את הקיטניות וכל זה לשים תפוחי אדמה וגזר שלמים ובצל וביצים? והאם נחתן לישפוך מעל העול מים ולתבל במלח ופלפל שחור ואבקת מרק ושום גבישי? ואיזו פפריקה תתאים יותר אדומה מתוקה או שחריפה? ואני רוצה לבשל את הכול ביחד כחצי שעה ואז אני אעביר לפלטה החמה זה יהיה בסדר ככה?
    תודה רבה על המתכונים וסליחה על השאלות המרובות רוצה שמחר החמין יצליח לי ויהיה טעים:)

    1. היי קרינה,
      1. אפשר. על השיש. המים צריכים לכסות את הכל אז תוסיפי הרבה מים מהתחלה.
      2. לא מומלץ להוסיף בצל עם הקליפה. תקלפי אותו.
      3. תכיני ביצים קשות ואז תוסיפי אותן לתבשיל בסוף.
      4. כל מה שרשמת אפשר. שימי פפריקה מתוקה.
      5. 10 כוסות מים מספיקות שהחמין יהיה נוזלי.
      בהצלחה 🙂

    2. המון תודות על הפירוט המדוייק אכין ואעדכן:)
      אנסה להכין גם את עוגת הקלמנטינות שניראת ממש מעניינת וטעימה! והתפוחי אדמה יצאו טעים עם השמנת פרווה והפיטריות מקופסת השימורים תודה על כול המענה המהיר:)

  40. היי אפרתי יש לי שעועית אדומה של סנפרוסט אז אני מניחה שאין צורך להשרות אותה
    אני רוצה להכין את החצים בסיר חשמלי ולהוסיף ביצים האם אני צריכה בכל זאת לבשל את הבשר לפני?
    ואם לא איך אני מסדרת את החצים בסיר מה לשים ראשון ומה אחרון
    תודה והמשך יום חמים💃☺

    1. היי רינת,
      נכון, אין צורך להשרות את השעועית אם היא קפואה.
      בישול הבשר הוא לא חובה אבל כן יש לטגן אותו מעט משני הצדדים לאחר טיגון הבצל ואח"כ להוסיף את יתר החומרים (שום, שעועית וכו') ולהמשיך כרגיל.
      את מתחילה עם הבצל, אח"כ בשר, אח"כ שום, שעועית, גריסים ומים ואח"כ מתבלת ומוסיפה את תפוחי האדמה ומבשלת כשעתיים על חום גבוה. לאחר מכן מוסיפה את הביצים וממשיכה לבשל בחום נמוך 7-8 שעות נוספות. רצוי לבשל את הביצים קודם לביצים קשות ורק אז להוסיפן לחמין.

    1. היי מאיר,
      כל העניין בחמין הוא הבישול הממושך הארוך. זה מה שמדגיש את כל הטעמים.
      אם רוצים לקצר את ההכנה אפשר להכין בסיר לחץ במשך כשעה אבל מומלץ להשתמש בשעועית קפואה (בסביבות שקית שלמה).
      אין להשאיר סיר לחץ כשהוא עובד יותר משעה ללא השגחה אז זה בעייתי להשאיר כל הלילה. אם הכנת בסיר לחץ, עדיף לקרר ולשמור במקרר ולמחרת לחמם.
      שבת שלום 🙂

  41. היי, שאלה- אני רוצה להכין את החמין לשבת בבוקר על הפלטה. הבעיה שהפשרתי כבר את הבשר ולא רוצה לחכות איתו למחר. האם אפשר להכין את הבשר בסיר היום, להכניס למקרר ומחר לשים על הפלטה לפני שבת?

    תודה רבה!

    1. הפעלתי את הסיר החשמלי אתמול ב1 בלילה על חום גבוה , ב5 בבוקר הורדתי לחום נמוך .כלומר עברו כבר 8 שעות, המים לא התאדו והבשר לא רך. יש דרך להציל את זה ??

    2. היי אלונה,
      ראיתי רק עכשיו.. מקווה שהסתדרת.
      ממש מוזר. בטוח שהסיר עבד בלילה? יתר המרכיבים התרככו?
      הדבר היחיד שהיה לעשות זה לשים על חום גבוה ולהניח לזה להמשיך להתבשל.

  42. היי שבת שלום. קודם כל תבורכי. כל מתכון שלך שאני מכינה יוצא מעולה . יש לי שאלה …. יש לי לקט קטניות סנפרוסט לחמין . ואני שמה בשר ועוף . האם יש שינוי בזמני הבישול בגז לפני תנור וכמויות המים ? ואני גם עובדת הלילה ככה שלא אוכל לבדוק אם חסר מים… יש לך טיפ בשבילי שלא החמין ? שוב תודה ושבת שלום

    1. היי אביטל,
      אפשר להשתמש בלקט. בגלל שהקטניות כבר חצי מבושלות אז מומלץ לשים את כל השקית (800 גרם).
      מומלץ לשים 7-8 כוסות מים (חשוב לוודא שהמים מכסים את התבשיל) ואין צורך לבשל כשעתיים, מספיק לבשל על הגז חצי שעה ולהעביר לתנור כמה שיותר מאוחר בערב.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  43. היי, המתכון נראה מדהים, הולכת לנסות אותו היום.
    אם אני מכניסה את הסיר לתנור ואני יודעת מראש שלא אוכל לבדוק אותו לפחות 12 שעות, מה עליי לעשות שונה?
    תודה רבה

    1. כדאי לבשל קודם על הכריים במשך שעתיים ואז להעביר לתנור. אין צורך לשנות משהו.

    2. כלומר אין לי מה לחשוש שזה יתייבש אם אשאיר בתנור 12 שעות במקום 7-8? האם עליי להנמיך את החום או להוסיף מים?

    3. שימי על 100 מעלות ומראש כדאי לשים 10 כוסות מים רותחים. ברגע שתהיה לך אפשרות לבדוק אותו אז תבדקי ואם לדעתך חסר נוזלים אפשר להוסיף גם לקראת הסוף.

  44. היי,

    תודה על המתכון!

    יש לי כמה שאלות של מתחילים 🙂

    1. אם אני מכין בסיר בישול איטי והוא יהיה שם בערך 15-16 שעות, האם אני יכול לשים על עוצמה 1 ולוותר על העוצמה הגבוהה? אם לא – מה החשיבות של העוצמה הגבוהה?

    2. למה צריך לשים כל כך הרבה מים? הרי הרבה מים יוצאים מהירקות, ואם יהיה כל כך הרבה מים זה יוכל לגלוש?

    3. האם זה חובה לעשות את ה"הכנה" עם המים הרותחים? למה לא פשוט לזרוק הכל בסיר ולחכות 15 שעות עד שהכל יהיה מוכן?

    תודה רבה!

    1. היי שלום,
      1. העוצמה הגבוהה חשובה בהתחלה. שים לפחות שעה על עוצמה גבוהה ואז תוריד לעוצמה 1.
      2. חלק מהמים מתאדים במשך הבישול הארוך. אתה יכול להתחיל ב-9 כוסות ולהוסיף יותר במקרה הצורך.
      3. טיגון הבשר מכל הצדדים נועדה לסגור אותו, כך שהוא יישאר רך ועסיסי מבפנים. ההרתחה יותר מנקה אותו. על הטיגון לא הייתי מוותרת. הרתחה מומלץ לעשות אבל לא חובה.
      בהצלחה 🙂

    2. היי,

      תודה רבה על התגובה!

      את יכולה להסביר למה צריך את החום הגבוה? אני פשוט רוצה להבין את ה"תאוריה" כדי שזה יהיה "טמוע" בי.

      בקשר לסעיף 2 – בסיר בישול איטי הסיר סגור כמעט הרמטית, האם גם בכזה מקרה צריך כל כך הרבה מים?

      ולגבי סעיף 3… 🙂 מה הכוונה "מנקה"? מה צריך לנקות?

    3. 1. הבישול בעוצמה גבוהה מבטיח שכל המרכיבים ובעיקר השעועית יתרככו במידה מספקת מאחר והשעועית סופחת את רוב הנוזלים בבישול בעוצמה גבוהה (גם אם אתה מתכוון לשים יותר שעות בעוצמה נמוכה).
      2. כן, כי השעועית עצמה סופחת הרבה מים. גם בסוף התהליך התבשיל אמור לצאת נוזלי ולא יבש.
      3. לפעמים כשמרתיחים את הבשר יוצר ממנו מין קצף עכור. הקצף הוא למעשה חלבונים שנקרשים על פני המים וכדי לשמור על צלילות התבשיל מביאים לרתיחה לפני.

    4. היי,

      תודה על התשובות!

      דילגתי על ההרתחה (אני רוצה להתקדם בשלבים…), עשיתי את השלבים של הבצל, שום, קטניות, תבלינים, מים רותחים.
      שמתי את התפו"א, בטטה, גזר, בשר בסיר בישול איטי (בסיר הקודם לא היה לי מספיק מקום לכל זה).
      שפכתי על הדברים בסיר בישול איטי את כל התערובת והמים הרותחים וערבבתי הכל בסיר בישול איטי.
      האם כל זה בסדר?
      בבת אחת כל הבשר הפך מאדום לחום – האם כך זה אמור להיות?
      המים מגיעים כמעט למכסה של הסיר בישול איטי – ככה זה אמור להיות? האדים יכולים להתנדף או שהמכסה יותר מדי צמוד, אני לא כל כך בטוח?

      תודה שוב!! 🙂

    5. כן, זה בסדר. גם לגבי הצבע של הבשר.
      לגבי המים, כל עוד הם לא גולשים מהסיר אין בעיה.
      בהצלחה 😉

  45. היי אפרת, סוף סוף הגיע החורף ויחד איתו, עונת החמין 🙂 רציתי לשאול אותך לגבי השעועית: אני שמה שעועית אדומה יבשה ושעועית לבנה יבשה ומשרה אותם במים לפחות 12 שעות, בדרך כלל יותר. בכל זאת אחרי שעתיים של בישול על הגז ועוד 24 שעות (כמעט!) על הפלטה (אנחנו אוכלים את זה בדרך כלל בסעודה שלישית), השעועית עדיין קצת קשה לטעמי. הכל מבושל ואכיל אבל אני אישית אוהבת כשהשעועית בחמין ממש רך כמו חמאה, ממש מושי כזה. מה אפשר לעשות? אולי פשוט לבשל את זה בנפרד במים רותחים כשעה-שעתיים לפני תחילת הבישול על הגז? אשמח לתשובה כי אני רוצה להכין עוד פעם לשבת הקרובה! אגב, יש גבול לכמה זמן אפשר להשרות את השעועית במים? ז"א, אני יכולה לעשות את זה כבר הערב ולבשל על הגז רק ביום שישי? אני שמה את זה בדרך כלל במקרר, אם זה משנה (אולי אין צורך??). תודה רבה וערב מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      קודם כל לשעועית אדומה לוקח יותר זמן להתבשל מאשר ללבנה. בישול השעועית בנפרד במים במשך כשעתיים עשוי לפתור את הבעיה (אפשר לבשל את שני סוגים יחד). גם ככל שאת משרה את השעועית יותר זמן היא מתרככת יותר מהר. מומלץ אפילו להשרות את השעועית כבר מהיום בתנאי שכל 12 שעות את מחליפה את המים. במזג האויר הזה אפשר להשאיר בחוץ (אפשר גם במקרר, איך שנוח לך).
      בהצלחה וערב מצוין 🙂

    2. ערב טוב אפרת! עשיתי כל מה שרשמת ויצא פשוט מושלם!! חברה שלי שהתארחה אצלי גם ביקשה את המתכון 🙂 אז קודם כל תודה רבה!! שאלה: מה הסיכויים שיש לך מתכון לקישקע פרווה (זה שעשוי מבצק)?? את זה אני קונה מוכן כי זה מאוד טעים לי ומוסיף הרבה לחמין, אבל הייתי רוצה ללמוד איך עושים את זה לבד. תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    3. היי אודליה
      שמחה שהחמין יצא טעים 🙂
      סורי אבל אין לי מתכון לקישקע.
      שבוע טוב!

    4. היי אפרת, מצטערת שאני מפריעה עם עוד שאלה 🙂 התכוונתי להכין עוד פעם לשבת הקרובה, והשעועית כבר בהשראה מאתמול בערב. עכשיו התכניות שלנו לשבת השתנו ואין כבר צורך להכין הפעם. רציתי לשאול, האם אני יכולה להמשיך להשרות את השעועית עד נגיד מחר בבוקר ואז להקפיא עד להזדמנות הבאה? ואם כן, פשוט להפשיר ולהמשיך עם השלב הבא במתכון, או שאני צריכה לעשות עוד משהו? תודה רבה וערב נפלא 🙂

    5. כן, תשרי את השעועית עד מחר בבוקר ואז תסנני ותקפיאי בתוך שקית אטומה.
      בפעם הבאה שתרצי להכין רק תפשירי ותמשיכי במתכון רגיל.
      ערב מצוין 🙂

  46. היי אפרת
    יש לי שועית מבושלת עם רוטב בקופסת שימורים אני יכולה להשתמש אין לי מספיק לקט לחמין
    תודה לך

    1. היי מור,
      פחות מומלץ כי שעועית משימורים תהפוך לעיסה בחמין מאחר והיא כבר מאוד רכה.

  47. שבת שלום וברכה. הכנתי את המתכון בגרסה הצמחונית, אני רוצה להודות על הדיוק, ההסברים והטעם הנפלא הקרדיט כולו שלך.. תודה רבה היה נהדר!

  48. היי, הכנתי בדיוק לפי המתכון. ואחרי שעתיים היה בסיר הרבה נוזלים אז נתתי לו רבע שעה להתבשל עם מכסה פתוח כי רציתי לצמצם נוזלים.
    מה שקרה זה שהתפוח אדמה התפרק וזה פשוט נהיה כמו עיסה , די דומה למרק.
    עדיין מאוד טעים אבל לא במרקם שרציתי, במיוחד התפוח אדמה.
    מה עשיתי לא בסדר?
    יכול להיןת שלא הייתי צריכה לפתוח את המכסה?
    המים שהיו בסיר למרןת שעתיים שחלפו זה בסדר?
    יש לציין שחתכתי את התפוח אדמה ל4 אז זה לא היו חתיכות ממש גדולות.
    שמתי מים בדיוק שיכסה את התפוחי אדמה ולא יותר.
    לא יודעת מה גרם לזה להיןת ככה

    1. היי רוני,
      שעתיים זה לא מספיק כדי שהנוזלים יצטמצמו. כמות המים הרשומה במתכון מתאימה לבישול ארוך של 7-8 שעות. ככל שמשך הבישול קצת יותר יש לשים פחות מים כי הם לא יספיקו להתאדות.
      זה נכון שאם רוצים לצמצם את הנוזלים יש לבשל ללא מכסה אבל כנראה שתפוחי האדמה היו חתוכים קטן מידי ולכן התפרקו (לכן כשמכינים חמין מומלץ לחתוך אותם ל-2 ואם הם קטנים להשאיר אותם שלמים).
      מקווה שבכל זאת יצא טעים ומאמינה שפעם הבאה יצליח יותר 🙂

  49. היי, זו הולכת להיות הפעם הראשונה שאני מכינה חמין… ואני רוצה לנסות חמין צמחוני.
    יש לי רק שעועית לבנה..
    אפשר להוסיף חומוס וביצים?
    האם ללא בשר גם יש בצורך של בישול כ7 שעות?
    יש לי גז חשמלי כמו פלטה של שבת, האם 3 שעות על אש נמוכה יספיקו וזהו? באיזה שלב להכניס את הביצים, והאם אפשר להכניס אותן ישירות ללא שקית?
    ואיך הופכים את הביצה להיות חומה?
    סליחה על כל השאלות, כפי שאמרתי פעם ראשונה שאני מכינה חמין.
    וכמובן שרק מהאתר שלך כל המתכונים שאני מכינה מפה ותמיד יוצא טוב!
    תודה:)

    1. היי רוני,
      אפשר להוסיף כשני שליש כוס גרגירי חומוס. את החומוס יש להשרות לילה לפני.
      גם ללא בשר יש צורך בבישול ארוך. ככל שהחמין מתבשל יותר זמן, הטעם משתבח לכן מומלץ לבשל לפחות 4-5 שעות.
      את הביצים מומלץ לבשל לפני ורק אז אפשר להכניס אותן ישירות לחמין. הביצה הופכת לחומה ככל שהיא מתבשלת יותר זמן עם החמין.
      בהצלחה 🙂

    1. היי קרינה,
      1. שימי 2 כפיות מלח ושליש כפית פלפל שחור. את יכולה לשים 2 כפות פפריקה מתוקה וחצי כף פפריקה חריפה או שום גבישי.
      2. גריסים אין בעיה. שעועית מומלץ להשרות לילה לפני לפחות (אחרת יכול להיות שהן לא יתבשלו לגמרי).
      3. אני חושבת ש10 כוסות מים יספיקו. אם לא, תמיד אפשר להוסיף מים ולשפר תיבול בהתאם.
      4. אפשר.
      5. את הגזר להוסיף לאחר שמוסיפים את השעועית והגריסים.
      בהצלחה 🙂

  50. היי אפרת,
    יש לי כמה שאלות:
    1)אני רוצה להכין לשבת הבאה חמין פרווה ללא בשר ורוצה לשים מלח ופלפל שחור בלי סילאן ורסק עגבניות.כמה מלח ופלפל לשים והאם אפשרי יהיה לשים פפריקה מתוקה וחריפה טיפה? או שום גבישי?
    2)האם אפשרי להשרות שעתיים את הגריסים והקיטניות?
    3)אני אוהבת כמו מרק לשים הרבה מים אחרי הטיגון של הבצל והשום. כדי שיהיה כמו מרק טעים כמה מים בעצם צריך לשים כדי שיהיה לא דליל ולא סמיך?
    4) וביגלל ששבת רציתי לדעת אם אני מכינה ללא בשר האם ניתן להרתיח את הקיטניות כחצי שעה או 40 דקות על אש בינונית ואז אחרי זה להעביר לפלטה של שבת כדי שיתבשל עד הבוקר?האם זה עדיין יצא טעים וטוב?
    המון תודות על המתכונים.

  51. היי אפרת לפי הבנתי אם מכינים בסיר חשמלי לא צריך לבשל קודם אלא רק לטגן את הבצל. אני רוצה להרכיב את החמין בסיר החשמלי כי אני לא אוהבת לערבב הכל. מה שמים בתחתית את הקטניות או את הבשר? והאם רסק העגבניות הכרחי? האם החמין לא יוצא חמצמץ בגלל הרסק? בתודה וסופשבוע נעים

    1. היי אירית,
      את יכולה רק לטגן את הבצל אם את לא רוצה לערבב הכל.
      בתחתית עדיף לשים את הבשר ואז את הקטניות. רסק עגבניות מוסיף טעם בחמין. פחות ממליצה לוותר (הוא לא מחמיץ את התבשיל).ל-2 ק"ג בשר לא חובה להגדיל את כמויות התיבול אלא אם כן את שמה יותר מ10 כוסות מים.
      שבת שלום 🙂

  52. תודה על המתכון..
    האם בכוס, הכוונה לכוס חד-פעמית? או יותר מזה? כי בכל כוס שיש לי בבית נכנסות לפחות כוס וחצי חד פעמית…

  53. היי, רציתי לשאול מספר שאלות:
    1. אני מעוניינת להוסיף ביצים לחמין. איך ובאיזה שלב יש להוסיף אותן? האם יש לבשלן לפני כן?
    2. האם אפשר להשתמש בשעועית קפואה של סנפרוסט במקום שעועית יבשה?
    3. האם ניתן לשים חלקי עוף במקום בשר בקר?
    תודה רבה!

    1. היי יפעת,
      1. מומלץ לבשל אותן לפני. יש להוסיף אותן לאחר בישול של שעתיים.
      2. אפשר אבל בגלל שהשעועית כבר חצי מבושלת יש לשים 9 כוסות במקום 3 כוסות.
      3. אפשר.
      שבת שלום 🙂

    2. הביצים ניתן לשים ללא בישול קודם לכן , הרי לגמרי החמין יושב כמה שעות על הפלטה.
      יש אנשים שעושים עם עוף כי לא אוהבים בשר .
      שניהם יוצא טעים מאוד

  54. היי אפרת,
    אני רוצה להכין תחמין היום בערב יש אפשרות לוותר על השעתיים רתיחה ולשים ישר בתנור?
    תודה

  55. היי,
    כמה זמן החמין צריך להיות על הכיריים וכמה זמן בתנור?
    אני רוצה להכין את החמין ליום שישי ב7 בערב, האם להכין אותו מחר ולשים כל הלילה בתנור עד שישי כמו שעושים לשבת בצהריים או להכין אותו בשישי על הבוקר?
    בנוסף, אני רוצה להכין עם שוקיים של עוף במקום בשר, האם יש לשנות משהו במתכון?

    1. היי נטע-לי,
      בתנור – 7-8 שעות.
      על הכריים – 6-7 שעות.
      בכל מקרה יש לעקוב ולוודא שזה לא מתייבש. אם כן יש להוסיף מים.
      לגבי מתי כדאי להכין אותו, איך שנוח לך כל עוד זה לפחות 7 שעות.
      אם שמים עוף אין צורך להרתיח אותו כמו את הבשר. מספיק לטגן אותו כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ולהמשיך במתכון כרגיל.

    1. היי חן,
      בכל מקרה כדאי לטגן את הבצל אבל כדי שייצא מוצלח כדאי להתחיל את ההכנה בסיר רגיל על הגז ורק אח"כ להעביר לסיר חשמלי.

    1. היי רינת,
      אין צורך לשנות את יתר החומרים, פשוט כמות הבשר תהיה קטנה יותר.

    1. היי שירה,
      אני מניחה שזה קשור לסוג הסיר או לבישול על אש גבוהה מידי.
      אם זה לא נשרף אפשר להוסיף מים ולערבב.

    1. היי שירה,
      בגדול ככל שהחמין מתבשל יותר זמן כך הוא יותר טעים. גם לקטניות לוקח הרבה זמן להתרכך לכן אני מניחה שזה ייקח לפחות 4-5 שעות.

  56. הי אפרת!
    לא הבנתי ככ מה עלי לעשות אם אני רוצה לבשל את החמין לגמרי ואז רק לחמם אותו על הגז לפני האוכל..כאילו כמה שעות בישול ועל איזה אש?

    1. היי ירדן,
      אם מכינים על הגז יש להביא את התבשיל לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עם מכסה במשך 6-8 שעות, עד שהתערובת רכה. אח"כ אפשר לחמם במיקרוגל או על הגז במשך 10-15 דקות על אש בינונית נמוכה.

  57. שלום אפרת 🙂
    לא הבנתי את כמות הגריסים…
    שני שליש או שתיים עד שלוש כוסות?
    (בישלתי מאתמול בלילה לפי המתכון ועדיין יש הרבה מים….)

    1. מודבר בשני שליש גריסים.
      שמת 3 כוסות שעועית?
      כמה כוסות מים שמת?
      איך בישלת את זה (תנור, סיר חשמלי וכו') וכמה זמן?
      דרך אגב זה לא אמור להיות יבש לגמרי, זה אמור להיות מעט נוזלי אבל סמיך.

    2. תודה על התגובה המהירה 🙂
      אה יופי! שמתי שני שליש
      כן שמתי שלוש כוסות שעועית ו9 כוסות מים
      בישלתי בסיר שעתיים על אש בינונית ואז כל הלילה על רמה 1 (בכיריים חשמליות)

    3. אז נראה שעשית הכל כמו שצריך ובכל זאת זה יצא מימי או נוזלי-סמיך?
      בכל מקרה אם את רוצה לצמצם נוזלים ניתן לבשל על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים.

  58. הי!
    רציתי רק להעיר שמבחינת שבת זה לא פשוט להניח על הפלטה לפני שהולכים לישון אל צריך להניח על הפלטה לפני כניסת שבת.
    תודה רבה!
    המתכונים מעולים!!!

  59. שלום אפרת,

    אני רוצה להכין עכשיו את החמין שלך. האם אפשר לוותר על הסילאן? (אין לי סילאן…)

    תודה על אתר מעולה!

    1. היי צופי,
      ממליצה לשים כף מלאה דבש במקום. אם אין לך דבש אז תכיני בלי.

  60. הי אפרת.
    אז אחרי שהתענגתי מהחמין עוף שלך הגיע הזמן להכין חמים בשר לשבת! 🙂
    שאלה.. אני רוצה להשתמש עם גריסי פנינה ושעועית מש בדיוק כמו בחמין עוף.
    האם יש צורך להשרות אותן לילה לפני? כי בחמין עוף לא היה כתוב…

    הלוואי ותעני לי מהר כי אני משתוקקת כבר להתחיללל… 🙂

    1. היי יהודית,
      גריסי פנינה ושעועית מש לא חובה להשרות כל הלילה.
      שבת שלום 🙂

  61. שלום ותודה רבה על המתכונים!!
    רציתי לשאול אם אני משתמשת בבשר מס 2 צלעות ( שבדרכ מתבשל לאחר כ3-4 שעות) בכמות של 500 גרם ולהכין רק על הגז. מה עלי לשנות במתכון?
    * אני פשוט מחפשת מתכון לבשר הזה עם גריסים וירקות, מעין גולש, האם להכין גולש ולהוסיף לו גריסים? איך? מתי?
    תודה רבה!!

    1. היי קארין,
      את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות לפי מתכון הגולש (גם מחצית מכמויות התיבול). במקום שליש כוס גריסים, שימי כוס גריסים (זה אם את מוותרת על השעועית). בנוסף לתפוח אדמה אפשר להוסיף גם גזר ובטטה. תבשלי על הגז עם מכסה ותעקבי אחרי הבישול לוודא שלא חסרים נוזלים.
      בהצלחה 🙂

  62. טוב אני חייבת לעדכן . האמת שראיתי את המתכון פחדתי להכין בגלל הרסק. שאלתי ומלא אמרו לי איכסה מי שם רזק רק קטשופ. אבל אז אמרתי לעצמי רכע אם כל האתר לב מוצלח וכל מתכון שהכנתי יצא מעולה מה הסיכוי שזה יהרס. אז הכנתי וחברים של בעלי באו. ויצא מעולה !!!! הכי טעים שלי עד היום
    ממליצצה בחום !!!

  63. היי אני רוצה להכין את החמין בפעם הראשונה ואף פעם לא שמעתי ששמים רסק. זה יהיה מוזר? או שכולם שמים בדרך כלל? ואני יכולה להשתמש בשקיות של סנפרוסט כי אין לי להשרות חומוס ושעועית.
    ומשהו אחרון אם אני רוצה לשים גם חיטה בשקית קוקיז את יודעת איך עושים ומה מומלץ?

    1. היי לאה,
      הרסק דווקא מאוד מעשיר את הטעם בחמין.
      לגבי סנפרוסט, אני מניחה שאת יכולה רק שבמקום 3 כוסות שעועית יבשה (או חומוס יבש) יש לשים כ-9 כוסות משקית קפואה.
      אפשר להוסיף בין שליש לחצי כוס חיטה ישירות לתוך התערובת (לא מכירה את האפשרות של בישול חיטה בתוך שקית קוקיס).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. להחזיר לתנור ואם יש צורך לשפר תיבול אז כדאי לעשות זאת.

  64. היי אפרת, האם צריך לכסות את הסיר בשלב של הבישול במשך שעתיים על אש נמוכה – בינונית? והאם גם בתנור? מכינה עכשיו ואשמח אם תעני לי. המון תודה ❤️

    1. זה בסדר שיש נוזלים (זה לא אמור להיות יבש לגמרי) אבל אם יש יותר מידי נוזלים אז פשוט תסירי את המכסה ותחזירי לתנור עד שהנוזלים מתאדים.
      אם הכנת בסיר חשמלי פשוט תפעילי על חום גבוה ללא מכסה.

  65. כרגיל, החמין שלך היה מצוין.

    שאלה לי אליך: בלי לספור כוסות, מה הכלל?
    המים צריכים בדיוק לכסות?
    יותר?
    מעט פחות?

    תודה לך ושבוע טוב!

    1. היי דבי,
      רצוי שהמים יכסו את התערובת לפחות בגובה של כ1 ס"מ. בכל מקרה, יכול להיות שבמשך הבישול יהיה צורך להוסיף מים.
      שבוע נפלא 🙂

  66. ערב טוב, אני רוצה להכין את החמין עם אסדו, האם ממולץ? והטיפול בבשר הוא זהה?
    תודה על המתכונים הנפלאים באתר!!

    1. אפשר אבל לא מומלץ כי הוא מוסיף המון טעם.
      שבת שלום 🙂

  67. דבר ראשון אני ממש אוהבת את כל המתכונים שלך!
    תמיד זאת הצלחה…

    דבר שני
    אני רוצה להכין את החמין (פרווה) לבן אדם אחד.
    תפ"א אחד
    בטטה אחת
    וכו…

    מה כמות/יחס התבלינים שאני צריכה להוסיף..? תודה!

    1. היי,
      כמויות מומלצות:
      1 בצל קטן קצוץ
      2 שיני שום פרוסות
      חצי כוס שעועית שהושרתה במי ברז במשך לילה
      2 כפות גריסים שהושרו במי ברז לפחות שעתיים
      1 תפו"א קלוף וחצוי
      1 בטטה קטנה קלופה וחצויה
      1.5-2 כוסות מים רותחים
      תיבול:
      חצי כף רסק עגבניות
      חצי כף סילאן
      חצי כף פפריקה מתוקה
      שליש כפית כמון
      חצי כפית מלח
      מעט פלפל שחור
      יום מקסים 🙂

  68. היי אפרת,
    ראשית זו הפעם הראשונה שאני מגיבה באתר, אבל ממש לא פעם ראשונה שאני משתמשת מתכונים המעולים שלך!
    אז תודה רבה על על השיתוף והטיפים המעולים 🙂

    לעניין המתכון, יש לי שועית לבנה- אותה אני אוסיף.
    אך האם ניתן להוסיף חומוס? אם כן, האם גם אותו צריך להשראות במים? האם את ממליצה, או כדאי לוותר?
    דבר אחרון, אם יש לי חיטה- זה "גריסים"- או שזה שני דברים שונים?
    ניתן להשתמש בחיטה?
    תודה רבה!

    1. היי מעיין,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      את יכולה לשים 2 כוסות שעועית לבנה + כוס גרגירי חומוס. את החומוס יש להשרות במים לילה לפני כמו את השעועית.
      גריסים וחיטה הם שני דברים שונים אבל אין בעיה להשתמש בחיטה במקום הגריסים. את החיטה מומלץ להשרות לילה לפני אבל לא חובה.
      בהצלחה!

    2. תודה על התגובה..

      הוספתי בטעות יותר מידיי גריסים והם שתו לי הרבה מיים ומילאו לי כמעט את כל הסיר..יש דרך לתקן את זה??? להוציא חלק ולהוסיף מים ??

    3. אפשר פשוט להוסיף עוד מים. אין צורך להוציא חלק מהגריסים.
      אח"כ כדאי לתקן תיבול לפי הטעם.

  69. יצא טעים!!!!!!
    חשבתי שהעוף יוריד מהעסיסיות של הרוטב אבל כנראה הרסק עשה את העבודה- הרוטב היה טעים וסמיך. הכל מושלם! תודה אפרת!

  70. הי אפרת.אתחיל ואומר שיצא מדהים! הכנתי עם כוס גריסים לא מושרים וחצי שקית של מיקס קטניות קפואות מבושלות מראש.אני הוספתי רק 4 כוסות מים (ממש הספיק) וכף תבלין גריל עוף בנוסף לתבלינים שרשמת. בישלתי שעתיים על הגז ועוד שעתיים בתנור ב 150 מעלות . יצא מדהים וטעים והביצים אפילו הפכו לחומות. תודה רבה על מתכון מנצח.

  71. היי
    אז אפשר לעשות בגז שעתיים על אש בינונית ועוד שבע שעות על אש נמוכה?
    העוף ותפוחי אדמה לא יתפרקו?

  72. תודה על המתכון
    נראה טעים ונהדר
    אם אני מבשל על הכיריים שעתיים על אש בינונית – אני מעביר לסיר חשמלי ומבשל עוד שעתיים על אש גבוהה – או ישר מבשל על אש נמוכה?

    1. היי חזי,
      אם בישלת כבר שעתיים על אש בינונית, אתה מעביר לסיר חשמלי על אש נמוכה.
      בהצלחה 🙂

  73. היי
    כמה שאלות
    אפשר חומוס במקום שעועית?
    אפשר לשים גם חלקי עוף?
    ואפשר להכין יום שישי ואז רק לחמם?

    תודה רבה

    1. היי דני,
      ממליצה לשלב שעועית עם חומוס.
      אפשר להוסיף גם חלקי עוף.
      מה הכוונה להכין בשישי ואח"כ לחמם? כל עוד זה מתבשל שעתיים + 7-8 שעות על אש נמוכה, אין בעיה.

  74. מתכונים נהדרים. המשפחה שלי רוצה לאכול חמין בערב שבת. אני מתחילה לבשל בבוקר ועד 20:00 יש כמה שעות טובות. מבקשת טיפים לחמין של ערב שבת. תודה

    1. היי מירי,
      זה יוצא כמעט 12 שעות? אם כן, זה בסדר גמור. את יכולה להכין כרגיל.
      שבת שלום 🙂

  75. בסד מתכונים נפלאים תבורכי, האם תוכלי להוסיף בבקשה מתכון לקישקע פרוה כמובן אני מכינה בשני אופנים עם חלות או קמח ואף פעם לא יוצא ממש טעים כמו הצולנט הקנוי…שהקישקע מתערבב עם הכל. חהההה תודה רבה רבה

  76. ראשית האתר שלך מדהים! כל הכבוד !
    שנית, איך אני מכינה את החמין בגירסה ללא גלוטן? תודה רבה!

    1. היי 🙂
      את יכולה לוותר על הגריסים בכלל או לשים אורז לבן או מלא במקום.

  77. הכנתי ויצא מעולה! אחרי פחות משעתיים על הגז נגמרו המים, הוספנתי מים שיכסה פלוס קצת ולאחר רתיחה הכנסתי לתנור.
    יצא ממש טעים!! פעם ראשונה שהבן שלי מסכים לאכול תפוח אדמה ומבקש עוד.

  78. ערב טוב אפרת! החמין נראה מעולה ואני מעוניינת להכין אותו (בגרסה הפרווה) לשבת (בחצי הכמות – ל4-5 מנות). אז ככה: יש לי שעועית אדומה יבשה, חיטה יבשה ושעועית לבנה קפואה מבושלת, זה מה שמצאתי בבית. האם אפשר להסתדר עם זה איך שהוא? זה עדיין יצא טעים לדעתך? אם כן, אשמח אם תתני לי כמויות (כשלוקחים בחשבון שאכין חצי כמות)? והאם עלי להשרות רק את השעועית האדומה והחיטה כל הלילה, ולא השעועית הלבנה הקפואה? אני מתכוונת להוסיף גם בטטה וקישקע פרווה! תודה רבה רבה!

    1. היי אודליה,
      אם את מכינה מחצית מהכמויות שימי כוס שעועית אדומה וכוס וחצי שעועית לבנה קפואה (אם זאת היתה שעועית לבנה יבשה היית אמורה לשים חצי כוס אך אחר וזאת שעועית קפואה שהיא כבר מבושלת יש לשים כמות גדולה יותר). חיטה את יכולה לשים בין שליש לחצי כוס.
      יש להשרות רק את החיטה והשעועית האדומה.
      שבת שלום 🙂

    2. שבוע טוב וחנוכה שמח (מה שנשאר 🙂 ! הכנתי את החמין הצמחוני ויצא מושלם!! ללא ספק החמין הכי טעים שהכנתי (והיו לא מעט ניסיונות!). בזכותך זה הולך להיות החמין הקבוע אצלי בחודשי החורף! הכנתי גם את הלביבות תפו"א וקישוא וגם חוסל! אין מילים, אפרת, פשוט מודה לך מאוד על כל המתכונים המדויקים וטעימים 🙂 🙂

  79. היי אפרת
    חנוכה שמח!
    תודה רבה על כל המתכונים המקסימים שלך שלא מפסיקים להתחדש! כתבתי לך הרבה פעמים תגובות אבל משום מה זה לא עובר כשאני כותבת בפלאפון אז אני מודה לך עכשיו על הכל…
    לגבי החמין:
    יש אפשרות לעשות כמות ל2 אנשים? זה עדיין יהיה טעים?
    יש לך מושג איך נקרא חלק הבשר באנגלית? אני גרה בחו"ל ורוצה לדעת איזה בשר לקנות (אני מבית צמחוני ואין לי שום הבנה בבשרים)
    אשמח אם תוכלי לענות לי בהקדם ואוכל לעשות את זה לכבוד שבת בעז"ה
    תודה מראש

    1. היי שרה,
      מוזר שאת לא מצליחה להגיב מהפלאפון. ניסית לעשות "רענן" עמוד ולבדוק אם התגובה נקלטה?
      לגבי החמין, אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. בשר אפשר לשים 300 גרם (הכמות יוצאת קצת יותר גדולה אבל זה כל כך טעים שעדיף שיהיה יותר מאשר יהיה חסר 🙂 ).
      אם אני לא טועה החלק נקרא shin or front shank. בכל מקרה, אם יש לך אפשרות לשאול את הקצב אז תבקשי ממנו בשר בקר שמתאים לבישול ארוך.
      בהצלחה ושבת שלום!

    2. היי אפרת
      תודה על התגובה המהירה שלך!
      הכנתי את החמין עם בשר shin ועשיתי חצי כמות. אבל רק עכשיו זה התחיל להתבשל בסיר החשמלי. השבת נכנסת אצלינו בעוד 3 וחצי שעות. מה את ממליצה לי לעשות?
      אם אני מפעילה שעתיים על גבוה נשאר לי רק שעה וחצי להפעלה נמוכה ואז אני כבר צריכה להפעיל את זה על חימום.
      אני מאד מקוה שתספיקי לענות לי לפני שבת אצלכם.
      תודה מראש
      (יש לי פלטת שבת אם זה יכול לעזור)

    3. תפעילי על שעתיים בחום גבוהה + שעה וחצי חום נמוך ואז שימי על חימום. שימי לב שיש תמיד נוזלים ושזה לא מתייבש.
      שבת שלום 🙂

    4. היי אפרת
      פעם ראשונה שהצלחתי לבשל חמין אמיתי!
      בעלי אמר שכל מה שאני עושה מהאתר שלך תמיד מצליח! ב״ה

  80. הי,
    מספר שאלות:
    1. כתבת שאת שמה את הביצים בשקית קוקי. האם את שמה אותן בשקית קוקי לאחר שבישלת אותן בנפרד?
    2. האם ניתן לבשל את החמין במשך הרבה שעות בסיר על הגז? (אין לי סיר שאפשר להעביר לתנור).
    3. אם אני רוצה להוסיף קישקע? באיזה שלב אני מוסיפה ומה עלי לעשות.

    המון תודה על כל המתכונים הטעימים ! (מכינה המון מתכונים מהאתר שלך)

    1. היי רונית,
      1. אני שמה בשקית קוקי לאחר שבישלתי את הביצים קודם בנפרד (לאחר שקושרים את השקית כדאי לגזור את הקצוות המיותרים כדי שהשקית לא תתפוס מקום).
      2. לאחר שעתיים שבישלת את החמין באש בינונית-נמוכה אפשר לבשל את החמין על הגז על אש נמוכה במשך 6-7 שעות. מטעמי בטיחות, יש לבשל במהלך היום כשהסיר בפיקוח (הכוונה שלא כדאי להשאיר את הסיר על הגז במשך הלילה) ואם שמים מגבת מעל המכסה יש לוודא שהמגבת רחוקה מהאש.
      3. אפשר להוסיף קישקע לחמין. אין לי ניסיון אישי בזה אבל אני יודעת שכדאי לבשל אותו במים קרים על אש נמוכה מאוד ומומלץ לדקור את המעיים במזלג לפני הבישול כדי שלא יתפוצץ. לאחר מכן להוסיף לחמין בסוף, יחד עם תפוחי האדמה.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  81. הי רוצה קודם כול להודות לך על המתכונים הטעימים לא פעם הכנתי יצא מעולה , עכשיו יש לי שאלה בנוגע לחמין אפשרי לעשות את זה בסיר לחץ חשמלי ? או שעדיף בבישול איטי ?פעם ראשונה שאני מכינה חמין אין לי מושג איך זה הולך , ואם אפשר לעשות חצי מהכמות ? תודה

    1. היי סבטה,
      אפשר להכין בסיר לחץ אבל מבחינת טעם עדיף להכין בבישול איטי, כך הטעמים נעשים יותר חזקים.
      אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
      בהצלחה 🙂

  82. שבוע טוב לך אפרת!

    יצא מצוין, מאד מאד טעים!
    לא היה לי ממש את כל המרכיבים אבל כמעט. בתיבול ניסיתי לדייק (בלי כמון).

    רוב תודות!

  83. שלום,
    רציתי לדעת כמה מיים להוסיף לסיר, האם עד גובה המצרכים בסיר ?
    כתבת "מוסיפים את השעועית והגריסים ושופכים מים רותחים". כמה מיים והאם זה באמת בשלב הוספת השועית והגריסים או רק בסוף לפני תחילת הבישול ?
    תודה.
    גידי.

    1. היי גידי,
      יש להוסיף 9-10 כוסות מים. ממליצה להתחיל ב-9 כוסות ולהוסיף כוס נוספת לאחר כשעתיים בישול, לפי הצורך (כי בזמן זה הקטניות תופחות וסופחות נוזלים).
      את המים מוסיפים לאחר הוספת השעועית והגריסים. לאחר מכן מתבלים, מוסיפים תפו"א ובשר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעתיים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  84. איזה מבאס…לפני שבוע בדיוק חיפשתי מתכון לחמין.
    מקווה בעז"ה לנסות אותו בהזדמנות, נראה מעולה!

  85. בדיוק חשבתי להכין את החמין שלך לשבת הקרובה!
    כבר הספקתי להכין את זה (קיבלתי ממך בעבר את המתכון)
    פשוט נפלא, טעים, אין מילים!!!!!
    ממליצה בחום.
    שבת שלום אפרת יקרה

    1. היי מיטל,
      אפשר להוסיף ביצים כמובן. אני ממליצה להרתיח את הביצים לפני (כלומר להכין ביצים קשות).
      אפשר להוסיף את הביצים ישירות לחמין או לעטוף אותן בנייר כסף ולהוסיף לסיר. אני אישית שמה אותן בשקית קוקי, קושרת ומכניסה לסיר.
      אפשר להוסיף כחצי כוס חיטה. גם אותה מומלץ להשרות לילה לפני.
      בהצלחה 🙂

  86. היי,
    לא כתבת כמה זמן בישול לאחר שמוסיפים את הבשר והתפוח אדמה…? (בישול רגיל על כיריים גז/חשמל)
    תודה 🙂

    1. היי מיה,
      לאחר הוספת תפוח האדמה והבשר מבשלים על הכיריים במשך שעתיים (אש בינונית-נמוכה). לאחר מכן מעבירים את הסיר לתנור, לפלטה או שמעבירים את התערובת לסיר חשמלי ומפעילים לכל הלילה.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר