מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לחיטה עם ירקות

מתכון לחיטה עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 31, 2017
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

מתכון לחיטה עם ירקות – מנה צבעונית, טעימה ומזינה

החיטה עשירה בסיבים תזונתיים, בויטמינים (כגון ויטמין E וויטמיני B) במינרלים וחלבונים.

מתכון לחיטה עם ירקות

מצרכים (כ-3 מנות):

1 כוס חיטה שהושרתה במים לפחות לילה לפני

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 גמבה קטנה קצוצה

כוס אפונה משקית קפואה

גבעול סלרי + עלים קצוצים

כוס וחצי מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור, כפית תבלין יבש של פטרוזליה/כוסברה (מומלץ לשלב)

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן קנולה/זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים גזר וגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-8 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים אפונה וסלרי (גבעול+עלים) ומערבבים כדקה. מוסיפים את החיטה ומתבלים במלח, אבקת מרק, כמון, כורכום, פלפל שחור ותבלין יבש.

-מוזגים מים רותחים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה ורבע- שעה וחצי עד שהחיטה מתרככת (ככל שמשרים יותר את החיטה לפני, כך משך הבישול מתקצר).

הערה: יש לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בסיר ושהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים רותחים לפי הצורך.

אם נשארו נוזלים מיותרים בתבשיל לאחר שהוא מוכן- ניתן לאדות את הנוזלים על ידי חימום על אש בינונית בלי מכסה כ-5 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

28 תגובות

הוסף תגובה
    1. יש לבשל חצי כוס אפונה יבשה במים רותחים עד לריכוך ורק אז להשתמש בזה למתכון.

  1. בוקר טוב אפרת

    עכשיו עכשיו מכינה

    אבל עם שעועית מש במקום חיטה

    האם לשים גם את האפונה הקפואה או שלא?

    ואם כן האם לבשל את האפונה קודם ?

    תודה רבה .

    1. בוקר אור,
      אפשר להוסיף גם אפונה קפואה. אם היא משקית קפואה אין צורך לבשל אותה לפני.

  2. היי אפרת
    כשרשום בתבלינים תבלין יבש של פטרוזיליה /כוסברה

    הכוונה לתבלין יבש של כוסברה

    בתודה לך ולאתר המופלא שלך .

    1. כן, הכוונה לתבלין יבש של כוסברה או פטרוזיליה. זה בעצם כוסברה או פטרוזיליה מיובשת (כמו שיש אורגנו מיובש).

  3. היי, במקום כוס אפונה קפואה אפשר משימורים? ובכלל מה הכלל בזה באופן כללי? בנוסף, שאלה שקשורה למתכון אחר.. באיזה אורז את ממליצה להשתמש?? תודה רבה!!!!

    1. היי חיה,
      בדר"כ אפשר להמיר אפונה קפואה לאפונה משימורים, גם במתכון הזה.
      אני משתמשת באורז פרסי של סוגת אבל גם הסוגים האחרים טובים.

  4. הי, שני דברים-
    1.אינלי א.מרק וגם תבלין יבש של פיטרוזיליה או כוסברה,מה אפשר לעשות?
    2.ראיתי באחת התגובות שאמרת שאפשר לחסוך את ההשרייה של החיטה אך לא ממש הבנתי איך לעשות זאת, אשמח אם תוכלי לפרט לי, אני רוצה גם לעשות כך.
    תודה רבה רבה וצום מועיל לכל עמ"י 🙂

    1. היי שיר,
      1. זה בהחלט מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני בלי ושימי קצת יותר מלח. נגיד במקום כפית- שימי כפית ורבע או כפית ושליש.
      2. עדיף להשרות את החיטה בקערה עם מי ברז כ8 שעות לפחות לפני ההכנה אבל אם לא הספקת אז אפשר לבשל את החיטה כחצי שעה במים רותחים (לשים בסיר, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לאחר מכן להעביר למסננת). לאחר מכן תכיני כרגיל לפי המתכון רק שבמקום כוס וחצי מים תתחילי בחצי כוס ותוסיפי יותר לפי הצורך (אם המים מתאדים והחיטה עדיין לא מוכנה).

    2. הי, תודה
      האמת שכבר השריתי את החיטה במים חמימים במשך שעתיים, והיא עדיין בהשרייה..זה משנה משהו?
      שוב תודה 🙂

  5. היי אפרת!

    מתכון מוצלח טעים ובריא !!! ניסיתי ונגמר תוך יומיים (ועשיתי כמות משולשת:))

    תודה רבה!

  6. הי אפרת.
    האם אפשר להחליף את החיטה בשעועית מש מונבטת?
    והאם זה משנה משהו בתהליך הבישול?

    1. היי יהודית,
      אפשר. אני ממליצה לבשל את שעועית המש בנפרד עד לריכוך ולסנן.
      לאחר טיגון הירקות להוסיף את השעועית ולתבל לפי הטעם (ממליצה בשלב ראשון להפחית את כמות המלח לשליש כפית).
      אין צורך להוסיף מים ולבשל. אם התבשיל במקרה יוצא יבש אפשר להוסיף כרבע כוס מים.

    1. היי אסתי,
      אני מניחה שאפשר להכין את זה גם עם גריסים, שעועית מש/לוביה, עדשים. מומלץ לבשל קודם בנפרד את הקטניות ובנפרד את הירקות ובסוף לערבב ביחד ולתבל.

    1. היי ליאת,
      אפשר לבשל בנפרד את החיטה במים כחצי שעה ולסנן. לאחר מכן להכין לפי המתכון. אני מניחה שיהיה צורך להפחית את כמות המים מכוס וחצי לחצי כוס בלבד ולהוסיף יותר במהלך הבישול במידת הצורך. יש להמשיך לבשל עם הירקות עד שהחיטה מתרככת וראויה למאכל.

  7. וואו איך ידעת שזה בדיוק מה שאני מחפשת?? 🙂 רק היום גיליתי הרבה חיטה בארון וחשבתי מה אפשר לעשות עם זה לפני פסח (חוץ מהחמין שלך שכבר הכנתי כמה פעמים – יאמי 🙂 )! כבר הדפסתי ושמרתי ומתכוונת להכין בקרוב! תודה רבה אפרת 🙂

    1. היי אפרת, פורים שמח 🙂 סוף סוף הגעתי לזה! הכנתי כתוספת לסעודת פורים והיה ממש טעים! באמת תוספת מצוינת כתחליף לדברים הרגילים כמו פסטה, אורז וכו'. אין ספק שאכין את זה עוד הרבה, אבל אחרי פסח 🙂 תודה רבה על עוד מתכון מנצח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר