מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון להמבורגר

מתכון להמבורגרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 2, 2013
Last modified:אוגוסט 2, 2018

Summary:

 מתכון להמבורגר ביתי מנצח

מתכון להמבורגר

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים בינוניים-גדולים

1 כף חרדל גדושה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס מי סודה מוגזים

1/3 כפית כמון (לא חובה- רק למי שאוהב את הניחוח והטעם)

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד שהבצל נהיה שקוף-זהוב ומוציאים למסננת עד שיתקרר מעט.

-מערבבים בקערה את הבשר, הבצל ואת שאר המצרכים ולשים (לא יותר מדקה).

-יוצרים קציצות המבורגר בעובי של כס"מ וחצי , ומניחים על מחבת פסים עם מעט שמן (המחבת צריכה להיות חמה מאוד). למידת עשייה מדיום, מטגנים כ-2 דקות מכל צד.

*מומלץ להגיש עם לחמניית המבורגר עגולה, ממרח מיונז, עלי חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ.


טיפים להמבורגר מוצלח:

-החלק המומלץ לבשר המבורגר הוא אונטריב (לחלופין, ניתן להשתמש גם בצלעות בקר או צוואר ולהוסיף 10% שומן כבש). בקשו מהקצב.

-אין ללוש את בשר ההמבורגר יותר מידי אחרת הוא הופך למוצק.

-ליצירת הקציצה, מומלץ להשתמש ברינג עגול שלתוכו דוחסים את הבשר.

-תוספת של מי סודה מוגזים לתערובת הבשר גורמת לבשר להיות אוורירי יותר.

-במידה שתערובת הבשר מתפרקת, עטפו בניילון נצמד והניחו אותה במקרר כחצי שעה לפני הטיגון.

 

המבורגר ביתי, המבורגר מתכון

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

174 תגובות

הוסף תגובה
    1. בהמבורגר לא שמים הרבה תבלינים. מה שרשום במתכון מספיק.

  1. היי אפרת נראה מעולה כמו כלה מתכונים שלך.
    יש לך מתכון ללחמניות המבורגר? לא מצאתי באתר. תודה

  2. כל מחבת ברזל פסים מתאים?
    ועל איזה גובה להבה כדאי לשים? יש לי להבה אחת גדולה במיוחד האם זה כדאי או שזה יותר מדי?

    תודה

    1. כן.
      תכין בלהבה הגדולה אבל תשים לב שההמבורגר לא נשרף. אם כן, יש להנמיך קצת את האש.

  3. מעדן!

    כל כך טעים!

    לא שמתי כמון.

    אם הייתי מרסקת את הבצל המטוגן ואז מוסיפה אותו? היה יוצא גם טעים?

    תודה רבה!

  4. אפרת בוקר טוב
    הבאתי בשר טחון ושכחתי להגיד לקצב לטחון רק פעם אז הבשר נטחן פעמיים.
    יש מצב לעשות המבורגר מוצלח או שעדיף לוותר? תודה

    1. היי יוכי,
      את עדיין יכולה להכין אבל כדאי להכין את הקציצות קטנות כי התערובת פחות יציבה כשטוחנים אותה פעמיים.

  5. תשמעי אפרת, מתכון סוףףף.
    הכנתי בשבוע שעבר ורוצה להכין שוב. שאלה: אפשרי להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר? מהערב עד אחה"צ שלמחרת. מבשר טרי כמובן.

    1. היי איריס,
      הכמות במתכון מספיקה ל-5 המבורגרים גדולים או 8-10 המבורגרים בינוניים או 15 קטנים (מיני-המבורגר). מומלץ להכין בגודל בינוני.

  6. הי! מאוהבת במתכונים שלך. כל מתכון יוצא מושלם ופשוט כל כך…תודה רבה…

    יש לי 2 שאלות בקשר למתכון:
    1. אני צריכה להכין 60 יחידות המבורגר… תוכלי לומר לי כמויות מתאימות?
    2. אנ מתכננת להכין את ההמבורגרים בערב ולהכניס למקרר למשך הלילה ולמחרת לבשל את ההמבורגר על האש (מנגל פחמים), האם זה בסדר?
    תודה רבה רבה

    1. היי מורן,
      1. זה תלוי בגודל שתכיני אותם. הכמות במתכון מספיקה ל-5 המבורגרים גדולים או 8-10 המבורגרים בינוניים או 15 קטנים (מיני-המבורגר).
      2. את מתכוונת להכין את התערובת ולשמור במקרר נכון? אם כן אין שום בעיה.
      המשך יום מקסים 🌺

    2. הטעם יצא מעולה,תודה רבה! אבל במחבת זה התפורר ,מה לא עשיתי טוב?(חיכיתי שהשמן יהיה רותח)

    3. היי יוחאי,
      אם הקציצות התפרקו זה יכול להיות בגלל שתערובת הבשר היתה רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (אולי הוספת את הבצל המטוגן יחד עם הנוזלים שלו לתערובת הבשר או שאולי זה בשר מופשר ולא טרי).
      טיפ לתערובת יציבה הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
      אם הוא טחן פעמיים אז מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).

  7. תודה על מתכון מעולה.
    האם אפשר להקפיא, לאחר הכנה, את מה שנשאר? האם הטעם המעולה ישאר לאחר ההפשרה?

  8. אפרתוש, כל מתכון שלך מנצח!!
    בזכותך הבן שלי חזר לאכול בשר 😊
    הכנתי בתנור ויצא נפלא!!! ללא חרדל כי לא היה לי.

    שוב תודה ואל תפסיקי להפתיע אותנו בעוד מתכונים מנצחים 👍🏽👌🏽💪🏽

  9. שלום אפרת יקירה,
    אין לי כרגע בשר בקר טחון… יש אפשרות להחליף אותו בבשר אחר? איזה את ממליצה לי?
    תודה מראש,
    תיקי

    1. היי יפית,
      מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.

  10. היי אפרת
    המון תודה על המתכונים המעולים שלך!
    לגבי ההמבורגר, הכנתי אותו כבר כמה פעמים ותמיד יוצא לי מוכן מאוד מבחוץ ולא מבפנים… ניסיתי על אש נמוכה יותר, ניסיתי קציצות דקות יותר ועדיין אני לא מצליחה. מה לא בסדר? 😕
    שוב תודה,
    מירי

    1. היי מירי,
      פעם הבאה, לאחר שאת הופכת את הקציצות צד תכסי את המחבת ותנמיכי לאש בינונית-נמוכה. כך הקציצה תתבשל גם מבפנים.

    1. היי יפעת,
      במקום מי סודה את יכולה לשים שליש כפית אבקת סודה לשתיה.

    2. היי יפית,
      רבע כוס מי סודה = 60 מ"ל.
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה = 2 גרם

  11. היי אפרת.
    אני אתחיל כמו כמעט כולם כאן… אתר מושלם לבשלן החדש… את גילית לי שלבשל זה יכול להיות גם פשוט, קל וכמובן טעים.
    מבשל רק מהאתר שלך !! אין לו תחליף.

    לעניינו. כל מה שעשיתי כולל ההמלצות שלך, ההמבורגר מתפרק איך שמנסים להפוך אותו… יש עוד משהו שאני יכול לנסות לעשות או להוסיף ?

    תודה.

    1. היי אברי,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. תשמן את המחבת בנדיבות ותן להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שאתה הופך אותו (מקווה שאתה משתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
      דרך אגב, כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
      בהצלחה!

  12. אין מילים !! כ"כ נהנינו לאכול… בלי נקיפות מצפון (למרות שאני לא ממש אוהבת בשר) אפרת -את אלופה!!

  13. היי, לפי המתכון הזה,לכמה קציצות זה מספיק? ואני אם רוצה להכין 7 קציצות,כמה בשר טחון אני צריכה? תודה רבה!

    1. לדעתי כדאי לעשות כמות וחצי ולהשתמש ב750 גרם בשר. לשים 2 בצלים גדולים, כף וחצי חרדל, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור, שליש כוס סודה מוגזת ושליש כמון.

  14. היי. כל הכבוד על המתכונים באתר הם באמת עוזרים מאוד אני רוצה להכין חצי קילומבשר קניתי בשר צוואר כמה צריך לקחת מכל דבר? ניסיתי להכין כמה פעמים בבשר טחון רגיל היה מדהים. אבל הקציצות התפרקו מה אפשר לעשות?

    1. היי אלירן,
      אפשר להשתמש בחצי קילו בשר צוואר טחון.
      אם הקציצות מתפרקות זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:
      *תערובת הבשר רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (אולי הוספת את הבצל המטוגן יחד עם הנוזלים שלו לתערובת הבשר או שאולי זה בשר מופשר ולא טרי).
      *השמן לא חם מספיק בזמן טיגון הקציצות.
      טיפ לתערובת יציבה הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
      אם הוא טחן פעמיים אז מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).

  15. טוב, אז אחרי כמה שנים של ניסיונות המבורגר ביתי לא מוצלחים – זה אכן המתכון המנצח!
    קל, פשוט ועובד.
    ההמבורגרים יצאו טעימים כל כך, אווריריים ולראשונה לא התפרקו!
    ואפילו לא השתמשתי בכל הרכיבים – שמתי רק בצל אחד ולא שניים, לא שמתי חרדל וקמון, והבשר היה בשר טחון רגיל (צוואר)
    ולא איזה נתח מובחר.
    אימצתי. ממש תודה.

  16. היי אפרת.
    ההמבורגרים יוצאים טעימים אך מתפרקים במחבת…….
    השתמשתי בבשר טחון טרי ובמקום שומן הוספתי קצת שמן.

    מה יכולה להיות הטעות ??

    תודה

    1. היי אברי,
      אולי זה קשור לטחינת הבשר. אולי טחנו אותו פעמיים במקום פעם אחת.
      בכל מקרה אפשר לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.

    1. היי תמרה,
      מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.

    1. היי! רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך. בכל אופן, הכנתי אותם בגריל והם יצאו פצצה!!! לא להאמין כמה טעים. בהתחלה כמעט עשו לי לינצ' בגלל הכמויות האדירות של הבצל. אבל הרבה מהבצל נפל לתוך הגריל. פעם הבאה אני אקצוץ דק יותר. הכנתי בדיוק לפי המתכון והוא מנצח. תודה לך!!

  17. הכנתי -לדעתי 1 כף חרדל זה יותר מידי מספיק 1 כפית כי החרדל משתלט על הטעם ומרגישים מרירות. כשהכנתי בפעם השנייה עם כפית חרדל יצא יותר טעים

  18. הי המתכון מאד מוצלח ,אבל מתפרש לי במחבת בזמן ההפיכה. ניסיתי לשים במקרר יותר זמן ושאר טריקים..אבל ללא הועיל.
    מה עושים? האם אפשר להוסיף משהו לתערובת שייצב אותה? היא מאד רכה,תודה

    1. היי מיכל,
      תנסי ללוש את התערובת עוד קצת. אם זה עדיין מתפרק אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף כמה כפות פירורי לחם כדי שיספחו את הנוזלים וייצבו את התערובת.

  19. היי ..
    זה שמטגנים את הבצל ומעבירים אותו אחרי צינון לקערה עם הבשר והתבלינם זה בסדר ?
    כי אני יודעת שבדרך כלל שמים בצל חיי בתערובות ..או שבעצם הפעולה הזו זה מה שמוסיף לטעם הטוב ?

  20. הי
    האם אפשר להכין מראש את התערובת היום עם אבקת סודה ולהכין קציצות מחר לגריל?

  21. מתכון מצויין, גילוי נאות לא השמשתי בכמון.
    עשיתי פעם ראשונה לפני שלושה שבועות.
    חזרתי היום לאתר בכדי להכין בשנית.
    מעולה!

  22. הי,
    האם ניתן לעשות את זה במחבת חשמלית?
    שאלה נוספת – החרדל אמור להיות בבלילה של ההמבורגר?
    תודה

    1. היי ענת,
      אני מניחה שאפשר להכין גם במחבת חשמלית.
      וכן, החרדל בתוך התערובת.

  23. הכנת המבורגרים היא המומחיות של אשתי.
    היום היא ביקשה ממני להכין.לקחתי 800 גרם בשר טחון מאוכף אנטריקוט, והכנתי לפי המתכון. יצא מעולה. ההמבורגרים לא התפרקו ונשארו עסיסיים. שמרתי את המתכון לפעם הבאה (יש לי עוד 1.6 ק"ג בשר טחון במקפיא :). יש לך אתר נהדר. אהבתי.

  24. רציתי להודות לך על המתכון. יצאה לי פשוט מצויין. נצמדתי למתכון ב-100% (ללא כמון) ולא נידבק ולא היה דחוס מדי, פשוט טעים. תודה!

  25. רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במנגל חשמלי או רק במחבת פסים ..
    ובשביל שזה יהיה וול דאן כמה זמן צריך מכול צד

    1. היי טובה,
      אפשר להשתמש במנגל חשמלי. זה תלוי מה עוצמת המנגל החשמלי ובעובי ההמבורגר.
      אני ממליצה לשים 3-4 דקות מכל צד ואז לחתוך המבורגר אחד ולבדוק אם מוכן באמצע. אם מבחוץ זה צלוי היטב אך מבפנים זה עדיין לא מוכן יש להנמיך את עוצמת המנגל ולהמשיך לצלות עוד כמה דקות.

  26. פעם ראשונה שהעזתי להכין המבורגר בבית ויצא טעים לא פחות מבמסעדה, תודה רבה!!
    אבל, קצת נדבק למחבת והיה קשה להפוך… מה אפשר לעשות?

  27. נראה מעולה!
    מספר שאלות:
    1.האם אפשר להשתמש בחצי בשר בקר וחצי בשר הודו?
    2.האם זה ישרוד הקפאה?
    תודה!

    1. היי מירי,
      אפשר לשלב בין הודו לבקר. הטעם לא יהיה של המבורגר אבל עדיין זה ייצא טעים.
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא את זה.

  28. היי.
    כתבתי תגובה , אך כנראה שלא נשמרה או משהו כזה.
    אני מכינה את ההמבורגר בפעם המי יודע כמה…טעים ועסיסי!!!
    היום אני אשתמש ב800גר׳ בשר, מה היחס של המצרכים האחרים ?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      אלה הכמויות:
      800 גרם בשר טחון
      3 בצלים בינוניים
      כף וחצי חרדל
      כפית וחצי מלח
      שליש כפית פלפל שחור
      שליש כוס מי סודה מוגזים
      חצי כפית כמון
      שיהיה לך שבוע נפלא!

  29. היי 🙂
    אני מכינה את ההמבורגר הנפלא הזה בפעם המי יודע..כי הוא טעים ועסיסי !
    שאלה: אני מכינה מ800גר׳ בשר. מה הכמויות של יצר המצרכים?
    תודה

  30. הבשר לא משפריץ בטיגון בגלל מי הסודה? לא כדאי לשים במקרר לכמה שעות לפני הטיגון על מנת שלא ישפריץ? תודה רבה!

    1. היי דנה,
      לא בהכרח כי הבשר סופג את מי הסודה. בכל מקרה, את יכולה לשים כשעה לפני במקרר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ורד,
      אני מניחה שהסיבה היא שתערובת הבשר רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (האם סיננת את הבצל מנוזלים לאחר הטיגון? אולי הפשרת את הבשר ולא סיננת אותו מנוזלי ההפשרה?)
      סיבה נוספת יכולה להיות שהשמן לא חם מספיק כאת מטגנת את הקציצות.
      מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).
      טיפ נוסף הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
      בהצלחה בפעם הבאה ושבת שלום 🙂

    1. כן רוני, אפשר. כ-2 דקות מכל צד, תלוי בעובי ההמבורגר ובמידת העשייה הרצויה.
      שבת שלום 🙂

  31. שלום אם אני לא בטוחה מה כמות הבשר שיש לי אני חושבת שזה בין 500 ל700 גרם מה עושים שאר המרכיבים נשארים אותו דבר

    1. היי רינה,
      אם את לא בטוחה מה המשקל עדיף שתשאירי את יתר המרכיבים באותה כמות.

  32. בוקר טוב ושבוע טוב יקירה!
    אני אשתמש ב700גרם בשר, האם יש צורך להוסיף מעט יוצר מהתבלינים והיתר. אם כן מה וכמה?
    מצפה לנו הערב ארוחת המבורגרים מהסרטים!!!
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      חרדל ובצל -אותה כמות.
      שימי כפית ושליש מלח, חצי כפית כמון, שליש כפית פלפל שחור ובין רבע לשליש כוס מי סודה.
      תהנו!! ושבוע מעולה 🙂

    1. היי אלכס,
      מומלץ לצרוב את ההמבורגר מעט במחבת משני הצדדים עם מעט שמן ואז אפשר להניח על נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.

  33. הי אפרת, יש לי בשר בקר טחון טרי רגיל, לא יודעת איזה חלק זה.. זורם?
    וסודה לשתיה תיתן אותו אפקט או להתעקש על מי סודה?
    ודבר אחרון (: אין לי מחבת פסים.. לטגן את זה על סוטא'ז חם מאד זה סבבה? יש צורך בשמן?
    תודה רבה!!

    1. היי מעין,
      תכיני עם הבשר שיש לך ושימי שליש כפית אבקת סודה לשתיה.
      סוטאז' זה בסדר גמור, רק כדאי לשמן אותו מעט לפני.
      בהצלחה 😉 ושבוע טוב!

  34. היי המתכון נשמע חלומי!
    האם אפשר להקפיא את ההמבורגר ולהשתמש בו במועד אחר?
    להקפיא לפני או אחרי טיגון?
    כיצד להקפיא מבלי לאבד את צורתה?
    האם הטעם ישתנה, והאם יש תאריך תפוקה לשהייה במקפיא?
    תודה רבה!:)

    1. היי ענת,
      הכי טעים זה לאכול טרי ובמקום 🙂 אבל אם את רוצה בכל זאת להקפיא אז כדאי לקנות בשר טחון טרי (שלא הוקפא לפני כן), להכין את התערובת, לצור קציצות ולהקפיא אותן עם הפרדה בין קציצה לקציצה (אפשר לסדר אותן בקופסה בשכבות ובין כל שכבה להניח נייר אפיה).
      אני מניחה שהקציצות יישמרו במקפיא במצב טוב כחודשיים.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי איילת,
      אם אוהבים אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש לתערובת ההמבורגר והכוונה לחרדל רגיל.
      בהצלחה 😉

  35. טוב, אתחיל מהסוף…היה תענוג , טעם משגע!!!
    לא התעצלתי ויצאתי לקנות סודה. מה שכן הכנתי עם טחון דל שומן, מה שבכלל לא הפריע לטעם. השתמשתי בסך כל המתכון ב12/5 מל שמן.
    ההמבורגרים יצאו עסיסיים, טעימים בטירוף, וחבל שנגמר!!!
    אפרת את אלופה! גם ברמות הדיוק של התבלינים!!!
    המתכון שלך יכול להתחרות בהמבורגרים הידועים שעולים הון ! תודה כבר אמרתי? 🙂
    תודה, תודה!

  36. שבוע טוב אפרת היקרה.
    הערב אני אכין את ההמבורגרים, אך אין לי סודה.
    את ממליצה לא להתעצל ולקפוץ לחנות לקנות מי סודה או שהוספת אבקת סודה תתן את אותו האפקט בדיוק?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      מי הסודה מוסיפים לקציצות יותר עסיסיות אבל אפשר להוסיף לתערובת במקום שליש כפית אבקת סודה לשתיה וזה גם יוצא טעים. תלוי עד כמה בא לך לצאת מהבית בשביל זה 😉
      שבוע מעולה!

    1. היי חגית,
      יש חלקים שיותר מתאימים להמבורגר כמו אונטריב. אפשר גם להשתמש בצלעות בקר או צוואר ולהוסיף 10% שומן כבש.
      חג שמח 🙂

  37. מאחר שלבשר לא מתווספים מרכיבים "קושרים", כמו ביצה או פירורי לחם, חשוב ללוש אותו במשך כ־ 2 דקות. הלישה עוזרת להצמיד את חלקי הבשר זה לזה בלי לדחוס אותם, כך שיתקבלו אווריריים במידה.

    1. שמחה לשמוע אבישי!
      בקשר ללחמניות, אני מסכימה איתך שצריך מתכון כזה 🙂 מקווה לפרסם בקרוב.

    1. היי דני,
      הכמות מספיקה לכ 5 קציצות המבורגר. כמובן שזה תלוי בגודל שתכין אותן.

    1. היי הילה,
      את יכולה להוסיף שליש כפית אבקת סודה לשתיה. אין צורך במים.
      שבת שלום 🙂

    1. הי רבקה,
      מומלץ להשתמש באונטריב / צלעות בקר או צוואר בתוספת 10% שומן כבש (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לבשר את השומן ולטחון ביחד).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר