מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לדלורית

מתכון לדלוריתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 24, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לדלורית אפויה בתנור עם שני סוגי תיבולים טעימים, לבחירתכם 🙂

מתכון לדלורית

מצרכים:

דלורית בינונית (כ-600 גרם)

אופציה 1: דלורית בצ'ילי וסויה

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף שטוחה רוטב סויה

מעט מלח ופלפל

אופציה 2: דלורית בסילאן ושום

2 כפות שמן זית

כף מלאה סילאן

2 שיני שום קצוצות

כפית עלי טימין

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מקלפים את הדלורית, חותכים אותה באמצע לאורכה ומרוקנים את החלק החלול מגרעינים. חותכים לפלחים.

-מערבבים את פלחי הדלורית עם חומרי התיבול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהדלורית מתרככת (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי דבורה,
      אפשר לקנות אותם טריים וכתבלין יבש.
      במתכון הזה הכוונה לעלי טימין טריים.
      יום מקסים 🙂

    1. כן שרה, אפשר בהחלט. לסלק ייקח קצת יותר זמן להתרכך אבל אפשר לחתוך אותו לקוביות קטנות ובכך לקצר את הזמן.
      יום מקסים 🙂

  1. המתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך שהכנתי. שאלה – אפשר לשים דבש או מייפל במקום סילאן? מה יותר טוב?
    תודה רבה!

  2. בכל שנות חלדי, והן תודה לאל רבות, לא הכרתי מתכון כ"כ טעים. הכנתי קוביות גדולות של דלעת
    (במקום דלורית) בסילאן ושום. לא הספקתי אפילו להעביר לכלי הגשה. זה נטרף as is מהמגש
    כשבקושי הספיק להצטנן. תוך 10 דקות תבנית התנור הגדולה, נותרה ריקה ! תודה מקרב לב !

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר