מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לגלידה ביתית

מתכון לגלידה ביתיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 24, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

גלידה ביתית בטעם שוקולד-מוקה 

מתכון לגלידה ביתית

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

2 כפות מים

1 כף אבקת שוקולית

1 כפית אבקת נס קפה

אופן הכנה:

-שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערית מזכוכית, מוסיפים 2 כפות מים וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.

-מקציפים שמנת מתוקה (או קצפת צמחית) במשך כדקה (חצי הקצפה) ומוסיפים את תערובת השוקולד, אבקת השוקולית ונס הקפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

-מעבירים לקופסת פלסטיק ומכסים. מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

121 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה:
      200 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת
      3 בננות גדולות קלופות קפואות
      1-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)

    1. לא אבל אם יש לך אז מומלץ להוסיף כשליש כוס חלב ממותק ולוותר על המים.

    1. כדאי להכפיל ב-6 אבל לא כדאי להכין את כל הכמות בבת אחת אלא לחלק ל-3 ובכל פעם להקציף 2 מיכלי שמנת.

    1. כן, רק יותר בהיר (אפשר להכהות את הצבע ע"י הוספת קקאו).
      המרקם יוצא קצת יותר קשה מגלידה רגילה.

  1. הי אפרת,
    חייבת לך תודה ענקית על מתכונים מוצלחים,קלים ומהירים!

    באיזה עוד טעמים נראה לך אפשר לעשות את הגלידה הנ"ל?
    תודה

    1. היי אסתי,
      אני לא מכינה עם ביצים מחשש לסלמונלה אבל כעקרון יש להקציף בקערה נפרדת את הביצים עם כרבע כוס אבקת הסוכר ואז מקפלים בעדינות את קרם השוקולד שהוקצף עם תערובת הביצים.

  2. למתכון של הגלידה הזאת מתאים?
    אם לא תוכלי לשלוח לי?
    לגבי ציפוי לעוגה זה עם גושים לא נראה מתאים לדעתי,
    תודה רבה על כל העזרה.

    1. לא הבנתי נכון. חשבתי שהמסת עם השוקולד כדי להגיע למרקם חלק. נכון, אם עדיין יש גושים לציפוי זה לא מתאים.
      את יכולה להכין את המתכון הזה.

  3. היי אפרת,
    יש לי במקפיא שוקולד מריר שהמסתי עם חמאת בוטנים שהייתה קצת ישנה ולא מספיק נוזלית ונוצר גושים,
    האם יש לך רעיון מה ניתן להכין עם זה?
    תודה.

    1. את יכולה להמיס את השוקולד ולהשתמש בו כציפוי לעוגה או להכין ממנו גלידה.

    1. תכניסי את הקערה למקפיא למשך רבע שעה (שהתערובת תהיה קרה מאוד אבל לא קפואה). תוציאי ותוסיפי 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (או וניל) ותקציפי שוב על מהירות הגבוהה ביותר.

    1. היי חגית,
      אפשר להקציף מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל) עם רבע כוס חלב סויה ו-2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, עד לקצפת יציבה ואז להקפיא.
      לגיוון אפשר להוסיף לגלידה: שוקולד צ'יפס מריר, עוגיות חתוכות גס, פקאן מסוכר ועוד.

  4. שלום אפרת,
    1. אני לא משתמשת במיקרוגל האם ניתן להמיס את השוקולד בסיר ו2. אם ניתן להמיר את השוקולית בקקאו או פודינג.
    תודה מזל

    1. היי מזל,
      1. אפשר להמיס במחבת קטנה על אש הכי נמוכה.
      2. במקום שוקולית אפשר לשים כפית שטוחה אבקת קקאו.

  5. הי.
    אפשר להכין את המתכון בתבניות סיליקון של ארטיק או שהמרקם רך מידי ולא "ישלף" מהתבנית בצורה יפה?
    חשבתי להכין כארטיק ולצפות בשוקולד.נראה לך בסדר או שזה יהיה שוקולדי מידי ומתוק מידי?
    תודה!

    1. היי יעל,
      אפשר להכין בתבנית ארטיק ולצפות בשוקולד. זה תלוי בסוג התבנית אבל בגדול זה אמור להשלף לאחר הקפאה טובה.

  6. תקשיבי, איזה גלידה….
    הכנתי אותה לשבת, פשוט ליקקו את האצבעות, טעימה במיוחד וקלה להכנה ובאמת הכנה של 10 דקות בלבד.
    תאמת שלא היה לי מספיק לכל השבת, פעם הבאה אכין כמות כפולה או משולשת.
    אתר פשוט מושלם!!!
    מאז שאני מכירה את האתר שלך אני לא מפסיקה להכין ממנו מתכונים והכל תמיד יוצא ב"ה בטעם הטוב ביותר.

    1. נראה מעולה!!
      שמחה שיצא טעים. תודה על התמונה והשיתוף 🙂
      יום מקסים

    2. אוי, הצלחתי כמה פעמים אפילו ולא שמתי לב, סליחה.
      אבל נכון שזה נראה מגרה……

  7. הי
    אני רוצה להכין את הגלידה בצורה יותר לייט. האם אפשר להשתמש בשמנת של 9% או יוגורט?
    תודה.

    1. היי נדיה,
      הבעיה ששמנת 9% או יוגורט לא ניתנים להקצפה.
      אם את מחפשת גלידה לייט אז את יכולה להכין גלידת פירות ולהוסיף לה שוקולד קצוץ.

    1. אם התערובת עדיין רכה תוציאי אותה, תוסיפי 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (או וניל אם אין לך בטעם שוקולד) ותקציפי עד שהיא מסמיכה.

  8. ערב טוב אפרתוש,

    הקצפתי סערך 7 דקות ועשיתי מה שרשום הכנסתי למקפיא עברו 5 שעות וזה נראה כמו קצפת ולא גלידה.
    מה הבעייה? בגלל שהכפלתי כמות אני הייתי צריכה להקציף הרבה יותר? או שפשוט לתת לזה 24 שעות במקפיא?
    כמה זמן זה אמור להיות במקפיא מסיום ההכנה כדי שיהיה מוכן לאכילה?
    תודה רבה 🙂

    1. היי מיכל,
      הקצפת לקצפת יציבה?
      יכול להיות שמאחר ומדובר בכמות יותר גדולה לוקח לזה יותר זמן במקפיא.

  9. הכנתי בשישי שעבר ויצא מדהים!
    זה גם ממש קל להכנה+
    הבעיה שזה התחסל מהר מידי 🙁
    הולכת להכין שוב, בכמות כפולה 🙂

  10. שלום קוראים לי הדסה ואני בת 12 אני ממש אוהבת את המתכונים שלך אבל רציתי לדעת אם אפשר להמיס את השוקולד והמים בבן מארי כי אין לי עדיין מיקרוגל כי עברתי עכשיו לבית חדש
    אשמח אם תעני בהקדם יום טוב

  11. היי. קודם כל תודה על כל המתכונים… אין עליךךך!!! כל פעם שאני מחפשת מתכטן אני מייד רצה לאתר שלך והמלצתי לעוד כמה חברות שגם מרוצות… מתכונים קלים וטעימיםםםם!!!
    רציתי לשאול, לגלידה יש טעם של קפה? בעלי מת על גלידת קפה יש משו שאני אוכל לשנות במתכון כדי שיהיה יותר טעם של קפה?

    1. תודה שני, שמחה לשמוע 🙂
      לגלידה יש טעם עדין של קפה. אני מניחה שאם תוסיפי כפית נוספת של אבקת נס קפה, זה יחזק את הטעם של הקפה. כמובן שכדאי לטעום את התערובת בסוף ההקצפה ואם במקרה חסרה מתיקות יש להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
      בהצלחה!

  12. הכנתי ביום העצמאות עם שוקולד מריר ושמנת פרווה ולא הוספתי סוכר כי השמנת מתוקה. יצא ממש טעים!!! עכשיו הכנתי גלידה עם שוקולד ( גם הפעם פרווה בגלל אלרגיה ללקטוז) וגלידה נוספת עם פירות יער במקום שוקולד. פשוט לקחתי חצי חבילה של אוכמניות אדומות קפואות, טחנתי אותן למחית, הוספתי 2 כפות סילן והוספתי לקצפת באותו שלב בו מוסיפים שוקולד. תודה רבה על המתכון ומתכונים אחרים 🙂

  13. הכנתי וזה יצא מצוין אבל לא כלכך אהבתי את הטעם של השוקולד המריר, יכול להיות שאפשר להכין את זה עם שוקולדים אחרים?

  14. האם את השוקולד המומס מוסיפים תוך כדי הקצפה? או שעושים עצירה בהקצפה?
    אשמח לתשובה..

    1. היי יעל,
      את השוקולד המומס מוסיפים תוך כדי הקצפה אם אפשרי. חשוב רק שהשוקולד יהיה בטמפ' החדר ולא חם.

  15. שלום אפרת וחג שמח!!!
    חש לך תחליף לשמנת מתוקה? ביצים אולי?
    אנחהו לא אוכלים דברים מתועשים בפסח, אז אשמח למשהו טבעי,
    ושוב-אין עליך ועל המתכונים שלך, הם מצילים אותי!!!

    1. היי דבורי,
      כעקרון אפשר להכין מוס/גלידה מביצים בלבד אבל קחי בחשבון שזה כרוך באכילת הביצים חיות (שיש בזה סיכון של סלמונלה וכו').
      בכל אופן אין לי מתכון אבל בגדול אני יודעת שמקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב ומערבבים שוקולד מומס עם החלמונים, עושים השוואת טמפרטורה ומערבבים בתנועות קיפול.
      חג שמח יקירה 🙂

    2. עשיתי כמו שאמרת, הקצפתי 10 חלבונים ו10 חלמונים בנפרד עם 3/4 כוס סוכר, חיברתי ביחד בתנועות קיפול והוספתי 2 כפות קפה וכף שוקולית ו150 גרם שוקולד מומס, הגשתי עם קישוטי שוקולד שהכנתי ויצא— מדהים!!!!!!!!!!!!!
      המחמאות לא הפסיקו להגיע!!!!!
      הגיעה אלינו משפחה ענקית בחג וכולם טרפו את זה אז הייתי צריכה להכין עוד כמות, אין עליך בעולמות!!!!
      מחכה לניוזלטר של השבוע…

    3. אלופה! שמחה שיצא מוצלח 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך שבוע מעולה!

  16. שלום,
    רציתי לדעת איך בתמונה יצאה הגלידה בצבע לבן גם? השוקולד לא משתלט על הכל ונהפך להיות הכל חום?
    אשמח לתשובה.

    1. היי חנה,
      הלבן הוא תוצאה של התאורה של הצילום 🙂
      כל הגלידה היא שוקולית חומה.
      יום נפלא!

    1. היי אריאל,
      הכוונה למספר שניות בודדות בכל פעם. לחמם במיקרו 5-10 שניות, להוציא ולבדוק אם נמס. אם עדיין לא, להחזיר לעוד כמה שניות ושוב לבדוק.

  17. שלום! אני ילדה בת 11 ואני רציתי לשאול אם אפשר להכין את הגלידה בשיטה כמו של פעם:

    1.לקחת קערה ולשים את המרכיבים בתוכה.
    2. לקחת עוד קערה יותר גדולה ושים בה הרבה קרח.
    3. לשים את הקערה הקטנה יותר בתוך הקערה הגדולה עם הקרח, ולערבב בכף את המרכיבים בקערה הקטנה יותר.
    4. לכסות את הקערה הגדולה במגבת ולאחר כל 5 דקות לערבב את התערובת עד שתהיה גלידה במרקם טוב.

    האם זה יזרז את תהליך הכנת מרקם טוב לגלידה מאשר לחכות כמה שעות שהיא תהיה מכונה מהמקפיא?

    תודה מראש,
    מאי 🙂

    1. היי מאי,
      השיטה שציינת לא כל כך מתאימה במתכון הזה לכן עדיף במקרה הזה להקפיא את הגלידה למספר שעות.
      ההמתנה בסוף תשתלם 😉
      שתהיה לך שנה טובה ומתוקה!

  18. היי 🙂
    תודה רבה על התשובה המפורטת איזה כיף!
    האם יש לך רעיון לעוד טעם לגלידה ואיך עושים?

    תודה! 🙂

    1. הי נוי,
      אפשר להכין גם גלידה בטעם וניל: מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל+ 1/3 כוס חלב.
      אפשר להוסיף לגלידה פירות יער או עוגיות אוראו שבורות.

    2. אני לא אוהבת גלידת שוקולד ואני רוצה להכין בטעם וניל. אפשר לשים פה את המתכון המלא .

  19. היי,

    המתכון נראה מעולה (כמו הרבה מתכונים כבר הדספתי לעצמי מלא) אז תודה רבה אתר מצוין
    האם אני יכולה להשתמש במתכון הזה כקצפת לעוגת ביסקוויטים?
    לשים בתחתית ביסקוויטים ואז את הגלידה ואז שוב ביסקוויטים?
    אם כן תוכלי להדריך אותי איך לעשות זאת?
    תודה לך
    🙂

    1. הי נוי,
      את בהחלט יכולה להשתמש במתכון כקצפת לעוגת ביסקוויטים, האמת שזה רעיון מצוין 😉
      תשפכי חלב לקערה ותטבלי טבילה קצרה כל ביסקוויט משני הצדדים ותניחי בתבנית. כך תמשיכי ותסדרי שכבה כפולה של ביסקוויטים. מעל תחתית הביסקוויטים תשימי חצי מכמות הקצפת ומעל שוב תסדרי שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב (הפעם מספיקה שכבה אחת)ומעל שוב תצקי את המחצית השניה של הקצפת. לקישוט את יכולה לגרד שוקולד מריר/חלב מעל.
      לדעתי כמות הקצפת במתכון תספיק לתבנית אינגליש קייק אחת אבל אם תרצי להכין בתבנית יותר גדולה פשוט תכפילי כמויות.
      בהצלחה! אני בטוחה שזה ייצא טעים 🙂

    1. הי ליה,
      עם אבקת שוקולית זה יוצא יותר מעודן מבחינת הטעם. אבקת קקאו יותר חזקה ומודגשת.
      אם אין לך שוקולית אני ממליצה לשים במקום חצי חבילת שוקולד מריר (50 גרם) או כפית שטוחה אבקת קקאו.

  20. שלום , המורה ביקשה ממני ומיהרתי לעשות פעילות בכיתה , ובחרתי את הנושא גלידה .
    אין למורה זמן להשאיר את זה כמה שעות ….
    אז רציתי לדעת אם במקרה יש גלידה שלוקחת פחות זמן.
    תודה , אגב את הגלידה הנ״ל הכנתי בבית והיא יצאה ממש טעים , רק שעשיתי בטעם וניל

    1. היי,
      כל גלידה שמכינים לבד משמנת מתוקה חייבת להיות כמה שעות במקפיא לפני שאוכלים אותה.
      מה שאפשר לעשות לצורך הפעילות בכיתה זה להשתמש בגלידת וניל מוכנה (אפילו קנויה) ולהביא כל מיני תוספות כמו עוגיות אוראו שבורות, שוקולד צ'יפס, מקופלת מפוררת, סוכריות עדשים, ממרח שוקולד, סירופ שוקולד ותכינו במסגרת הפעילות כל מיני סוגים של גלידות עם התוספות.

  21. יש משהו שאני יכולה כדי להציל את המצב? ואם אני אקציף שמנת בצד ואוסיף אותה לתערובת?

    או שחייבת להתחיל הכל מתחלה?

    1. אם יש לך מיכל נוסף של קצפת, עדיף שתכיני הכל מהתחלה. אבל לפני זה אני מציעה שתכניסי למקפיא למשך 8-10 דקות את תערובת הקצפת שלא הצלחת להקציף, תוציאי ותנסי שוב להקציף אותה במשך לפחות 5 דקות. אם תצליחי להסמיך אותה מעט רק אז תוכלי לערבב אותה עם הקצפת החדשה.

    1. היי איריס, אם זה המיכל הקטן (של 250 מ"ל) שמים מיכל שלם. אם זה המיכל הגדול (של 500 מ"ל) שמים 1/2 מיכל.

  22. היי אני רותם ואני בת 11 וחצי אני רוצה להכין את הגלידה אבל יש לי שאלה כשמוסיפים 2 כפות מים אז מים רותחים,פושרים או קרים?

  23. את הגלידה צריכים לאכול באותו יום(כמה שעות אחרי ההכנה)? כי בדר"כ כבר יום אחרי היא נעשת קרח ולא גלידה

  24. שלום אני יהב ואני בת 10 והצלחתי להכין את גלידה אני בדרך להכין עוד המשפחה שלי טרפה את הגלידה תודה על המתכון!!!

  25. הי
    אשמח לדעת אם במידה ואין לי אבקת נס קפה (יש לי קפה נמס מיובש), האם אוכל להשתמש בקפה נמס מיובש או לוותר בכלל על הקפה?
    תודה

    1. היי מאיה, במידה והנס קפה שברשותך עשוי מגרגירים גדולים לא כל כך מומלץ מאחר ורצוי להקציף את השמנת עם מרקם אבקתי. את יכולה לנסות להמיס חצי כפית נס קפה מגורען עם 2 כפות חלב לפני שאת מקציפה. תוספת הנס קפה נותנת טעם עדין של מוקה אך אפשר לוותר בכלל על הקפה לשיקולך

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר