מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

מתכון לגולש

מתכון לגולשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 15, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

גולאש קל להכנה וטעים בטירוף – אמנם משך הבישול ארוך אך ההכנה היא קלה ומהירה ולאחר מכן, לא צריך לעשות כלום, רק להמתין שהתבשיל יהיה מוכן..

מתכון לגולש

מצרכים (כ-8 מנות גולאש):

1 קילו צלי כתף (מס' 5) חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)

2 בצלים גדולים קצוצים

6  שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות

גמבה חתוכה לרצועות דקות

2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס

5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס

כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (260 גרם)

כף מלאה רסק עגבניות

3-4  כוסות מי בשר  (*הכוונה למים שבישלנו בהם את הבשר)

תיבול: כף גדושה סילאן, כף פפריקה מתוקה, כף גדושה אבקת מרק, כפית גדושה תבלין פטרוזיליה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם כף שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון- יש להסירו בעזרת כף גדולה). מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כ2 דקות. מוסיפים את הגמבה והגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את קוביות הבשר, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ו 3-4 כוסות ממי הבשר. מתבלים בסילאן, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (עד שהמים מבעבעים). לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים מעט וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הערות:

*לאחר הוספת תפוחי האדמה יש לערבב כמה שפחות אחרת תפוחי האדמה יתפרקו.

*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

מתכון לגולש, צלי כתף, בשר בקר, גולאש

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

272 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום
    הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מעולה. רוצה להכפיל את כמות הבשר.
    האם להכפיל במקביל את כל המרכיבים ?

    1. היי צביקה,
      תכין כרגיל לפי המתכון (בלי להכפיל את יתר הכמויות) ותטעם בסוף. אם צריך לשפר תיבול או להוסיף מלח תוסיף.
      חג שמח 🙂

  2. אפרת,שלום!
    עשיתי כבר כמה פעמים לפי המתכון שלך ויצא מעולה.
    בפעם האחרונה נוצרה לי שכבה (כנראה של הבצל) בתחתית הסיר והתחתית נשרפה.
    זה קורה לי גם בחמין (שכבה של גריסים).
    אני לא חושב שזו בעיה של אש גבוהה אלא של "משקעים".
    מה את אומרת, והאם יש לך פתרון?

    1. היי שלמה,
      באיזה סוג סיר אתה משתמש?
      במהלך הבישול אתה מערבב את התבשיל?

    1. כן. אפשר להוסיף ראש סלרי או גבעולי סלרי קצוצים כשמוסיפים את תפוחי האדמה.

    1. יש לטגן קודם את הבצל, אח"כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה. את תפוחי האדמה תוסיפי כבר בהתחלה עם על החומרים. לאחר שהסיר שורק תבשלי על אש בינונית-נמוכה.

  3. היי, אפרת,
    אפשר להכין בתור חמין שישאר על הפלטה עד שבת בצהריים? ואם כן האם זמן הבישול משתנה?
    תודה מראש.

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. חשבו לוודא רק שיש מספיק מים ושזה לא מתייבש.
      מספיק לבשל על הכיריים במשך כשעה ולהוריד מהאש. אח"כ לשים על הפלטה למשך כל הלילה ובבוקר להוציא מהפלטה. להחזיר לחימום על הפלטה כחצי שעה לפני ההגשה.

  4. הכנתי את המתכון לשישי בערב שאירחתי, ויצא ממש טעים, הרבה מחמאות..
    לא מכניסה הביתה אבקת מרק אז שמתי 2 כפיות מלח, ובלי תבלין פטרוזיליה..

  5. הי,
    ראשית תודה רבה על מתכונים מוצלחים וטעימים שתמיד קוצרים מחמאות.
    יש אפשרות להכין עם בשר מספר 3 (בריסקט)?
    והאם יש אפשרות להכין בתוך טאג׳ין? האם אופן ההכנה משתנה?
    תודה.

    1. היי שמרית,
      אפשר להשתמש בבשר מס' 3.
      לגבי טאג'ין אני יודעת שיש שמבשלים תחילה בסיר אחד על הכיריים ורק אחר כך מעבירים את התערובת לטאג'ין לכל הלילה.
      לא יצא לי להכין בטאג'ין כך שאני לא יודעת.

  6. שלום האם אפשר להכין עם בשר מספר 7?
    ואם אני מבשלת בבוקר בישול ראשוני עם מים רק ואז ממשיכה בלילה מתי לטגן את הבשר עם בצל או שאפשר לוותר על זה?
    תודה ויומטוב

    1. כן. את יכולה לבשל בבוקר בישול ראשוני עם המים, להעביר לצלחת ולעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד. יש לשמור במקרר עד הערב. כדאי גם לשמור 3-4 כוסות ממי הבישול.
      בערב, תטגני בצל ושום ותמשיכי במתכון רגיל.
      יום נפלא 🙂

    1. כן. יש לטגן קודם את הבצל, אח"כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה.

  7. שלום אפרת,
    המתכון נראה מעולה, אבל הייתי רוצה לשאול מה צריך לשנות בו ובכמות המצרכים על מנת שהארוחה תספיק לחצי מכמות הסועדים?

    תודה מראש 🙂

    1. היי, אפשר להכין חצי מכל הכמויות, כולל של התיבול.
      זמן הבישול אינו משתנה.

  8. אפרת היקרה
    שוב מתכון שלך יוצא לא פחות מנפלא!
    תודה על שאפשרת לי לקצור מחמאות גם ממבקרים קשוחים:)
    תבורכי אלופה😍

  9. הי 🙂 ,האם את תפוחי האדמה מוסיפים לאחר שעה וחצי של בישול הבשר לשעה וחצי נוספות? (כלומר סה"כ 3 שעות בישול) או מלכתחילה לשעה וחצי של בישול סה"כ?

    1. לאחר שעה וחצי של בישול הבשר לשעה וחצי נוספות (כלומר סה"כ 3 שעות בישול).

  10. אם עושים בסיר לחץ..
    האם שמים את תפו"א בהתחלה או חצי שעה לפני סיום הבישול בסיר מה שמצריך לפתוח את הסיר ולהעלות שוב לחץ

  11. עשיתי עם מספר שמונה.
    היה ממש מייגע! ממש לא "10 דקות".
    אפשר לפשט את המתכון ולהתחיל את התהליך בסיר אחד והטיגון בסיר אחר. ככה מעבירים פעם אחת ולא פעמיים.
    הוספתי את כל מי הבשר.
    לא שמתי סילאן. גם ככה זה היה קצת מתקתק בגלל הגמבה.הוספתי כרוויה (קימל טחון).
    הבשר יצא רך מאד וגם תפוחי האדמה נימוחים ועם טעם מיוחד.
    תודה אפרת.

    1. אפשר לבשל בסיר לחץ. יש לטגן קודם את הבצל, אח"כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה.

    1. כן, אפשר עם בשר מס' 8.
      נכון, זה לא תבלין שאני מרבה להשתמש בו אבל כמובן שמי שאוהב יכול להוסיף.

  12. תודה רבה – יצא מצוין.

    יש אפשרות להכין גם בלי הבשר (בשביל הצמחוניים), או שצריך תחליף כלשהו

  13. היי אפרת, אם אני רוצה להוסיף שעושעית, להוסיף סאנפרוסט או יבשה לאחר השרייה? ובאיזה שלב של הבישול?
    תודה רבה! מיכל

    1. עדיף שעועית משקית קפואה כי לשעועית יבשה ייקח המון זמן להתבשל.
      אפשר להוסיף את השעועית כבר בהתחלה כשאת מוסיפה את הבשר, העגבניות המרוסקות וכו'.

  14. יצא מעולה . תודה על המתכון . אני הוספתי שוקי עוף 45 דקות לפני הסיום עבור הילדים מעדיפי התרנגולת

  15. אפרת ערב טוב
    הכנתי עם שעועית ללא תפוחי אדמה ויצא מעולה. הבעיה שמרוב התלהבות הכנתי יותר מידי. האם ניתן להקפיא את השאריות?

  16. כרגיל,עוד מתכון מעולה שלך! אף פעם לא מאכזב!
    קל לביצוע וטעים בטרוף,הקטנים אוכלים את זה בהנה!
    תודה רבה 🙂

  17. אפרת יקרה,

    הכנתי כבר מתכונים רבים מהאתר שלך, ולא היה מתכון אחד שלא יצא מוצלח!

    רוצה להכין את הגולאש בפעם הראשונה. אם אשתמש בחצי מכמות הבשר ויתר המרכיבים, האם אמור להשפיע על זמן הבישול לדעתך? או בכל מקרה לתת לזה 3 שעות?

    תודה!

    1. תודה נילי, כיף לשמוע ❤️
      גם אם את מכינה חצי מכמות הבשר זמן הבישול לא אמור להשתנות הרבה.

  18. היי אפרת,
    בגלל חוסר זמן – האם אני יכולה לבשל את הבשר כשעה במים בבוקר ולחזור ולבשל אותו ברוטב אחרי הצהריים?
    אני משארת שכן רק מפחדת שיקרה משהו לבשר

    1. היי,
      אם מבשלים את הבשר בבוקר ומשאירים אותו עד הערב להמשך בישול התבשיל – האם משאירים את הבשר במים שלו או להפריד?

      תודה

    2. אפשר להוציא אותו מהמים, לשים בצלחת ולעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד. כדאי לשמור 3-4 כוסות ממי הבישול.

    1. כן אפשר. בגלל שהגרגירים כבר רכים מומלץ להוסיף בסוף הבישול, כ-20 דקות לפני סיום.

  19. שלום! יצא מעולה לאחר בישול איטי אני הוספתי עלי דפנה לפלפל אנגלי ומעט קינמון יצא רך וטעים

    1. מוזר שלוקח לו כל כך הרבה זמן.
      אפשר להוציא אותו ולחתוך לקוביות יותר קטנות ולהחזיר לסיר ואפשר להוציא אותו ולשים במיקרוגל כמה דקות עד לריכוך ולהחזיר לסיר.

  20. האם אפשר להשתמש בקוביות הודו אדום? אם כן , האם היית עורכת שינויים במתכון?
    אם לא קשה לך, אשמח אם תוכלי לענות לי (גם) במייל.
    תודה!

    1. היי חיה,
      אני לא בטוחה שכדאי מאחר והודו הוא בשר שאם מבשלים אותו יותר מידי הוא הופך לצמיגי.
      שלחתי גם למייל.
      יום מקסים 🙂

  21. היי אפרת
    אם אכניס את הבשר עם מים ללא תבלינים לסיר לחץ לשעה שיתרכך
    ואחכ אכין את הרוטב ואכניס את הבשר לסיר עם הבשר
    זה יהיה בסדר ?
    תודה

    1. ממליצה לבשל בסיר לחץ את הבשר עם במים 30-40 דקות ואז להמשיך בישול עם הרוטב.

    1. את יכולה לבדוק אם הבשר רך מספיק אחרי שעתיים-שעתיים וחצי.
      הכי חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ושהתבשיל לא מתייבש.

  22. הי אפרתי בוקר טוב
    יש לי פילה מדומה-מס'6
    האם זה מתאים לגולש?
    אני מאוד רוצה להכין אותו לערב שבת

    1. וואי את מהממת!
      בדיוק את התבשיל הזה העמדתי כרגע….
      נראה אש!!
      סתם מעניין, מה ההבדל בין 4 ל5 חוץ מזה ש4 יותר זול?

    2. נראה מעולה 🙂
      4 זה כתף, 5 זה צלי כתף. שניהם חלקים בלי הרבה שומן ומתאימים לתבשילים ארוכים.

  23. היי אפרת אפשר לעשות את המתכון בתנור ? אם כן מאוד אשמח שתגידי לי איך כי יש לי קצת פחד לעשות בשר כי תמיד לא היה יוצא לי טוב ( כמה זמן כמויות והכל )
    ובאיזה סיר אפשר להשתמש אם אני מכינה את המתכון בתנור
    תודה מראש

    1. היי רחלי,
      כדאי לבשל על הגז לפחות חצי שעה. לאחר מכן להכניס לתנור על 170 מעלות (כמובן שהסיר צריך להיות מכוסה).
      מומלץ שהסיר יהיה מונח במרכז התנור על רשת ולא ישירות בתחתית התנור כדי שהתחתית לא תשרף.
      כשמכינים בתנור חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר ושהם לא מתאדים יותר מידי. מומלץ לבדוק מידי פעם את כמות הנוזלים.
      אחרי 3 שעות כדאי לבדוק אם התבשיל כבר רך (קחי בחשבון שלעיתים זה גם יכול לקחת 5-6 שעות).
      את תפוחי האדמה אפשר להוסיף מהתחלה.
      לגבי סיר, זה צריך להיות סיר שמיועד לתנור, מברזל יצוק (כולל הידיות שלו).
      חייבת לציין שלא ניסיתי להכין בתנור לכן אם את רוצה ללכת על בטוח מומלץ שתכיני בסיר על הגז.

  24. תודה על המתכון הנהדר והפשוט להכנה.
    הכנתי אותו 3 פעמים בשבועיים האחרונים בווריאציות שונות והוא יצא נהדר.
    בפעם הראשונה הכנתי עם בשר מספר 5 שהיה יקר ולאחר מכן עם בשר אסאדו שהיה במבצע, ומלבד הבישול הראשוני של בשר האסאדו שלקח עוד כשעה על מנת לרכך אותו (בשלב של לפני הוספת תפוחי האדמה), התבשיל יצא נפלא.
    המתכון הוכנס לרשימת המועדפים :O)

  25. שאלה: יש כל מיני תאוריות לגבי הזמן הנכון להמליח את הבשר. שמעתי שאם מוסיפים מלח בהתחלה, הבשר ישאר קשה וללא מיצים אז מה דעתך? להוסיף מלח בהתחלה, במשך או בסוף הבישול? תודה על התשובה !

    1. היי,
      לאחר ש"סוגרים" את הבשר, כלומר מטגנים אותו מכל הכיוונים אפשר להוסיף את המלח. במתכון הזה מוסיפים את המלח לאחר טיגון הבשר והרתחתו במים. למעשה כשמוסיפים אותה לתבשיל מתבלים.

  26. אני חסיד של בשר שריר מספר 8 גם לפעמים קפוא
    טיבון ביל מצויין רגיל קפוא ללא עיבוד אבל להפשיר היטב היטב כמעט יומיים במקרר
    ללא הניילון יש לנקות מחלקים מיותרים
    כן כן כן בסיר לחץ לא יותר מארבעים דקות את הנתח השלם וכל זאת אחרי
    סגירת טיגון במעט שמן אחרי רתיחה ואחרי סילוק הקצף עכשיו עוברים לבישול כמו במתכוןנ שנרשם גזר מיותר התיבולים לפי הטעם

  27. היי… אין לי שום טרי אבל יש לי שום גבישי, האם זה יתאים למתכון ומה הכמות שתדרש?
    תודה 🙂

  28. אחת המנות הטעימות!
    הורדתי את הגמבה והוספתי גזר.
    במקום קופסת שימורים השתמשתי בעגבניות טריות והוספתי כפית מלח במקום אבקת מרק.
    השתמשתי בפטרוזיליה טרייה.
    ליקקנו את האצבעות! כולל הילדודס

  29. חיפשתי הרבה זמן מתכון טוב של גולש
    תודה על ההסבר המפורט.
    ויתרתי על הגמבה והאבקת מרק ויצא מצוין
    הילדים ניקו את הצלחת

  30. שלום
    ואווווו איזה טעים ורך !!!
    משובח במיוחד !
    הכנתי לכבוד שבת – פשוט מעדן 🙂
    הוספתי רבע כוס יין וזה ממש הוסיף לטעם.
    תודה רבה רבה על הכל !!!!

  31. פחדתי ככ להכין בשר זה הרבה זמן וכו , , אף פעם לא הכנתי, היום פעם ראשונה הכנתי את המתכון שלך , קראתי לפני שהתגובות טובות , וגם לא נשמע קשה , ויצא וווווווווווווווווווווואו . כולם אהבו ! וככ קל להכנה שאני בהלם .
    לא יצא לי 3 שעות , אלא שעה וחצי ועוד שלושתרבעי שעה בערך ויצא מוכן .תודה רבה וכנל הדגים המרוקאים ווואו מככבים תמיד.
    רק יש לי שאלה , בבשר שהכנתי הבסיס של הסיר נשרף קצת למטה, יש משהו לעשות כדיש לא ישרף ? תודה ושוב תודה על העזרה במתכונים !!

    1. היי זוהר,
      שמחה שיצא טעים!
      באיזה סוג סיר השתמשת? או שאולי לא בישלת על אש נמוכה מספיק?

    1. היי ענת,
      אם את מכינה חצי קילו בשר והירקות נשארים באותה כמות אז אפשר להכין את הכמויות לפי המתכון, כולל של העגבניות המרוסקות כי זה לרוטב.
      יום נפלא 🌷

  32. תודה רבה – מתכון מעולה! הכנתי אותו בפעם הראשונה לפני כמה חודשים ומאז הוא מככב אצלנו במטבח לפחות פעם בשבוע, כולם עפים עליו.

  33. שלום ותודה על המתכונים הנהדרים שבאתר וגם בספר שרכשתי מכאן. רציתי לשאול אם ניתן להוסיף חיטה או אורז אדום לגולש במקום תפוחי אדמה. תודה

    1. היי נטלי,
      אפשר להוסיף חיטה אבל היא תספח את הנוזלים ויהיה פחות רוטב.
      ערב נעים 🙂

  34. היי אפרת, אתר ממש מקסים, לא הבנתי האם צריך להרתיח את הבשר בנפרד לפני הבישול..
    וגם אני רוצה להכין את זה לשבת בבוקר (כמו חמין) אז לשים על הפלטה מלפני שבת? או בבוקר ? מה כדאי לדעתך

    1. היי,
      את הבשר מומלץ להרתיח לפני בישול בנפרד (רשום כיצד בפסקה הראשונה באופן ההכנה).
      אני ממליצה לבשל את זה כ-3 שעות על הגז ולשמור במקרר עד שבת. ביום שבת אפשר לחמם על הפלטה כמה שעות לפני ההגשה, רק כדאי לשים לב שהתחתית לא מתייבשת. אם כן, יש להוסיף מים.

  35. הי אפרת
    יצא טעים מאוד, ההכנה ממש פשוטה. מה שכן נשרפו לי כמה חתיכות בשר ותפוח אדמה, כמה היה צריך לערבב.
    לא נורא עדין טעים 🙂

  36. היי אפרת,
    אני לא אוהבת סילאן, אפשר לוותר עליו ועדיין ייצא טעים? (באופן כללי לא חובבת מתוק בבשר)
    תודה רבה!

  37. הי, אני משתמשת הרבה במתכונים שלך, הם מצויינים!
    בגולש אפשר להוסיף כוסברה טריה במקום הפטרוזיליה היבשה?

  38. חברה אמרה לי שהיא מבשלת צלי מס. 5
    כ 3 שעות על אש,קטנה רק במים שמכסים את גובה הבשר ורק אז מכינה את מטגנת בסיר נפרד,את הבצל והירקות ומעבירה את הבשר עם חלק מהנוזל שהתבשל בו.
    שאלתי היא, מה קורה לבשר שמתבשל רק במים 3 שעות?

    1. היי חיה,
      הבשר פשוט מתרכך אבל קצת חסר טעם (אם מבשלים אותו רק במים).

  39. היי, אני מתכננת להכין את הגולש לליל הסדר.
    האם אפשר לטגן את נתחי הבשר אחרי (או יחד עם) הגמבה והגזר ולחסוך את שלב הטיגון הראשוני והוצאת הבשר? כמובן רק אם זה לא פוגע בתהליך ובטעם
    תודה מראש וחג שמח

    1. היי מיכל,
      אפשר לטגן את הבשר לאחר טיגון הבצל ואז להוסיף את יתר החומרים כפי שרשומים במתכון.
      חג שמח 🙂

  40. לאפרת שלום וברכה!המתכון יצא כמו כל המתכונים אלוף,מאוד טעים,השתמשתי עם בשר מספר 4,5,8 ולא הייתי מרוצה מהבשר היה כמו מסטיק,תוכלי להמליץ לי איזה סוג בשר שיהיה טעם מעודן רך וטעים,בברכת חג פסח כשר ושמח,ריקה.

    1. היי ריקה,
      כל אחד מהחלקים שהזכרת יכול להתאים לגולש. אם מבשלים אותו מספיק זמן הוא הופך לרך. אם הבשר יוצא כמו גומי זה אומר שהוא עדיין לא מבושל כמו שצריך.
      כמה זמן את מבשלת את הבשר?

  41. היי אפרת
    אני רוצה לבשל עם סיר לחץ זה אפשרי ? האם צריך לטגן את הבשר ? או שאין צורך כי הבשר יצא רך…
    אפשר להכניס לסיר לחץ בצל, תפוא וכו? (פעם ראשונה עם סיר לחץ…)
    תודה

    1. היי לימור,
      אפשר לבשל בסיר לחץ. יש לטגן קודם את הבצל, אח"כ להוסיף את הבשר ולטגן משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים כולל מים, לסגור את הסיר ולבשל במשך כשעה.
      בהצלחה 🙂

    2. אם את לא מרתיחה לפני את הבשר אז תשתמשי במים רגילים.
      יש לטגן רק את הבצל וקוביות הבשר. אח"כ מוסיפים את פרוסות השום, הגבמה והגזר, עגבניות מרוסקות, מים ומתבלים.
      שבת שלום 🙂

    3. האם צריך לטגן את הבצל, השום, גמה וגזר ? או להוסיף הכל על ההתחלה בסיר לחץ עם תבלינים ו30 דקות עם תפוא ?
      תודה רבה

  42. מתכון מצוין! מכינה עכשיו כבר פעם שלישית.
    אנו מוסיפה פפריקה חריפה ו/או פלפלון חריף.
    שאלה: בשביל שיצא יותר כמו מרק רק להוסיף יותר מים, או שיש עוד איזה טריק (אולי לשמור בנפרד את תפוחי האדמה)?
    ביום הבישול יש רוטב נהדר ולמחרת הכל כבר נספג…
    תודה 😋

    1. היי שרון,
      שימי יותר מים (עדיף מים שבישלת בהם את הבשר). אם עד עכשיו היית שמה 4 כוסות אז שימי הפעם 6 כוסות. בגלל תוספת המים אני מניחה שיהיה צורך לשפר תיבול בסוף, בעיקר מליחות.
      שבוע טוב 🙂

  43. תודה רבה
    יצא מעולה.
    הדבר היחיד שאני עדכנתי זה להכניס את תפוחי האדמה. בטמפרטורה שאני בשלתי, הבשר היה מעולה אחרי 3 שעות אבל תפוחי האדמה היו קשים והיו צריכים עוד יותר משעה.

    1. היי אסף,
      אולי חתכת את תפוחי האדמה גדול מידי?
      בכל מקרה שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

    1. תכיני כרגיל לפי המתכון (בלי להכפיל כמויות) ותטעמי בסוף. אם צריך לשפר תיבול או להוסיף מלח תוסיפי.
      שבת שלום 🙂

  44. איזה מושלם!!יצא ממש טעים, וכולם אכלו את זה בהנאה!תמיד נמנעתי מלעשות את זה כי חשבתי שזה מסובך,אבל המתכון הזה ממש קל להכנה!
    תודה😊

  45. אפרת המקסימה
    תודה על כל המתכונים המדהימים שלך
    היום מכינה את המתכון הזה
    שאלה – מה זה תבלין פטרוזיליה ? זה קוביות קפואות ? לא מכירה…
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי לימור,
      תבלין פטרוזיליה זה בעצם פטרוזיליה מיובשת (דומה לתבלין אורגנו, בזליקום וכו').
      אפשר לשים קוביה קפואה במקום או פשוט לוותר.
      שבת שלום 🙂

    2. תודה אפרת
      בעלי קנה לי קוביות פטרוזיליה קפואות , מקווה שזה יהיה בסדר וטעים…

  46. הי אפרת ותודה על המתכון, בדיוק על האש ומקווה שיצא טעים, הוספתי גם שעועית לבנה שהושרתה 24 שעות, יש צורך לבשל יותר זמן ממה שכתוב במתכון לדעתך?

    1. היי עדי,
      בגלל שלשעועית לוקח הרבה זמן להתרכך אני ממליצה לבשל את השעועית בנפרד במים רותחים כשעתיים ורק אז להוסיף לתבשיל.

  47. שלום אפרת
    כמה עגבניות רגילות שמים במקום העגבניות מהקופסא?
    תודה על כל המתכונים הטעימים

  48. הייתי כל כך סקפטית…אבל התבשיל יצא מושלם ואפילו שלוש בנותיי סופסוף אכלו ונהנו מהתבשיל שהכנתי להן.
    קצרתי תשואות של ממש.
    תודה רבה רבה!

    1. אם אוהבים אז אפשר. קחי בחשבון שיהיה פחות רוטב כי הגריסים סופחים נוזלים. שימי בסביבות שני שליש כוס גריסי פנינה שטופות. זמן הבישול אינו משתנה.

  49. היי אפרת..
    הקצב התעקש "לדחוף לי" נתח מס' 4 לגולאש. האם זה בסדר? כמו כן האם ניתן לוותר על שלב הבישול של הבשר במים בהתחלה ולטגן אותו עם הבצל והשום לאחר הזהבתם?

    1. היי דורית,
      זה בסדר. אין בעיה להשתמש בו.
      ולגבי הויתור על שלב הבישול במים, אפשר.
      יום נפלא 🙂

    2. תודה על התשובה המהירה.. יצא מעולה! אם כי פעם הבאה אשתמש בנתח מס'5 כדי שהבשר יהיה יותר נימוח. סופש נפלא ונעים 🙂

  50. שלום אפרת,
    אם אני רוצה להכין את הגולש בסיר בישול איטי, על איזו רמה לשים את הסיר ולכמה זמן?

    תודה,
    אביגיל

    1. היי אביגיל,
      את כל השלבים הראשונים עד הרתיחה כדאי להכין בסיר על הגז.
      לאחר הוספת כל החומרים והבאה לרתיחה, מעבירים בזהירות את התערובת לסיר חשמלי ומפעילים כשעה על חום גבוה ואז חום בינוני ל3-4 שעות נוספות. כל הזמן יש לבדוק שהתבשיל לא התייבש. אם כן יש להוסיף מים לפי הצורך.
      אם את מכינה בסיר חשמלי כדאי להוסיף את תפוחי האדמה מהתחלה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי הנסי,
      זה לא סטייק? אין לי כל כך ניסיון עם החלק הזה. הכי טוב לשאול קצב אם זה מתאים לבישול ארוך. אם כן אין בעיה.

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להקפיא למעט את תפוחי האדמה (הם לא עוברים כל כך טוב הקפאה).
      שבוע טוב

  51. היי
    רציתי לשאול. האם אפשר להוסיף למתכון הגולש עלי דפנה ובמקום דבש סילאן להוסיף דבש רגיל?!
    תודה על התשובה!
    המתכונים באתר מצטיינים ונוחים מאוד לעשיה והכי חשוב יוצא טעים

  52. היי אפרת,
    תודה על כל המתכונים המדהימים!
    אני רוצה להכין היום את הגולש ובקצביה ממש המליצו לי על בשר מס' 3.האם הוא באמת מתאים כמו 5 או 8 ודורש אותן הוראות הכנה, או להתעקש על 5/8?שילוב של שניהם?

  53. יופי של מתכון הסילן מוסיף המון ואפשר גם עם דבש אני התרגלתי לבשל עם מספר 8 שריר קפוא ומפשיר הרבה זמן ומנקה מכל מיני שיירים בלתי רצויים בנוסף עקב חוסר סבלנות הנתח מתבשל בסיר לחץ 40 30 דקות ולאחר מכן
    מצנן פורס רוחב אצבע או חותך לקוביות וממשיך
    בסיר רגיל במתכון המוצלח שלך אוהב לגוון ולנסות תיבולים שונים להוסיף חריפות ממעיט במלח
    וסוחט לפעמים חצי תפוז ביי ממני הנסי

  54. הכנתי אתמול לשבת.הוספתי פלפל חריף ופתיתי צ׳ילי..היה טעים בטירוף.
    תודה על המתכון ועל עוד הרבה מתכונים שמשתמשת מפה.

  55. קניתי בשר בקר בישלתי אותו כמעט ארבע שעות,הוא יצא רך.אך בנגיסות בו.הוא נלעס מאד יבש.מה בדיוק לא בסדר?

  56. היי אפרת ! מודה לך על האתר הנפלא שלך שרק איתו אני נכנסת למטבח !
    אם במתכון הנוכחי אוריד את כמות תפוחי האדמה נניח ל2? האם זה אומר שעליי לתבל פחות?

    1. היי רוזי,
      אם יתר הכמויות אינן משתנות תשאירי את התיבול כפי שהוא.
      יום מקסים 🙂

  57. היי
    הכנתי יצא מעולה !!!
    כולם התענגו
    מרגישה מאושרת
    לא מוותרת על המתכונים שלך
    תודה ושוב תודה
    רויטל

    1. היי רינת,
      זה יכול להתאים אבל קחי בחשבון שבדר"כ נהוג לבשל את הבשר הזה כשהוא בנתח שלם ורק בסוף הבישול לחתוך לפרוסות. פשוט להניח אותו כמו שהוא בתוך התבשיל.

    2. אפשר לשים פטרוזיליה טריה (כרבע כוס עלים קצוצים).
      במקום סילאן אפשר לשים כף דבש.

  58. אפשר לוותר על אבקת מרק ו מלח?
    אפשר לשלב גם דבש?
    אני נעזר בסיר לחץ 30 דקות ולאחר מכן מחכה ופורס לפרוסות שריר 8 קפוא ולא מספר 5
    ההערה:-אתר מ ד ה י ם

  59. שלום
    מבקש אישור קולינרי לוותר בגולש על אבקת מרק מלח ולשלב עם הסילן דבש
    ואני מבשל בסיר לחץ כחצי שעה נתח שריר 8 קפוא שהופשר היטב ולאחר מכן עושה תהליך שהסברת במתכון אבל בפרוסות ולא קוביות
    הערה:–אתר מדהים

    1. היי חנן,
      אין בעיה לוותר על אבקת מרק אבל בלי מלח בכלל ייתכן ויהיה חסר טעם. אם בכוונתך להוסיף את המלח לפי האכילה אז אפשר.
      אין בעיה לשלב את הדבש עם סילאן.
      לגבי סוג הבשר, צורך החיתוך והבישול המקדים בסיר לחץ, זה בסדר גמור.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  60. היי אפרת הכנתי היום וזה היה טעים בטירוף הוספתי למרק סלרי.
    תודה על עוד מתכון מוצלח.

  61. מעולה – מעולה -טרפו את זה אצלי. אצלי לקח קצת פחות בישול של הבשר הטרי וגם של התפוחי אדמה .מתכון מומלץ

  62. מה הכוונה מי בשר? האם הכוונה לציר בקר?
    מה אפשר לשים במקום במידה ואין לי אבל שיתן אותו טעם?

    1. אה ועוד שאלה, אם אני מכינה בסיר לבישול איטי, מה השלבים? ואיך אני עושה כדי לצמצם את הרוטב בסוף כדי שיהיה סמיך?

    2. היי ליליה,
      מי בשר הכוונה למים שבישלת בהם את הבשר בפעם הראשונה.
      אם את מכינה בסיר לבישול איטי זה אותו דבר רק שאולי משך הבישול מעט יתארך. יש לבשל קודם על הגז במשך כחצי שעה ורק אז להעביר לסיר לבישול ארוך.
      את תפוחי האדמה את יכולה להוסיף מהתחלה.

  63. היי, נשמע מעולה!
    השאלה אם כשמוסיפים את תפוחי האדמה בגדר השעה וחצי שהסיר על הגז או מבשלים שעה וחצי נוספים?

    1. היי אנה,
      לאחר שעה וחצי של בישול על הגז מוסיפים את תפוחי האדמה ואז מבשלים שעה וחצי נוספים.
      שבת שלום 🙂

  64. היי
    היום מנסה לראשונה את התבשיל 🙂
    האם זה משנה את הטעם אם זה עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים או עגבניות שאני ריסקתי ?
    מה עדיף?

    1. היי,
      במקרה הזה מבחינת טעם זה לא כל כך משנה. תכיני לפי מה שיותר נוח לך.
      בהצלחה 🙂
      שבת שלום

  65. היי אפרת,
    מתכון של גולאש מעניין מאוד וראיתי שאפשר להכין עם עגבניות טריות מגורדות…האם צריך לגרד במגרדת עבה?ורציתי להוסיף קוביות(תיבוליות) צלי בקר של קנור או בטעם פטריות מה יותר מומלץ לשים והאם קוביה אחת מספיקה?והאם אפשרי פעם אחת להכין עם עגבניות ופעם לוותר?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      את העגבניות אפשר לגרד במגרדת גסה או דקה, לא משנה.
      אני חושבת שתיבולית של צלי בקר יותר תתאים. שימי קוביה אחת בנוסף לתיבול שמצוין במתכון. את כמות אבקת המרק אפשר להפחית לחצי כף אם את משתמשת בתיבולית.
      את מתכוונת שאת רוצה להכין את התבשיל בלי עגבניות בכלל? כי הן מוסיפות טעם. אם בכל זאת את רוצה לוותר שימי 2 כפות גדושות רסק עגבניות + חצי כוס מים בנוסף למה שרשום.
      שבת שלום 🙂

    1. אפשר לוותר למרות הסילאן מאוד מוסיף לטעם, בעיקר בתבשילים ארוכים.

    1. כן, אפשר רק יכול להיות שמשך הבישול יתארך. בכל אופן, כדאי לבדוק אחרי 3 שעות.
      את תפוחי האדמה אפשר לשים מהתחלה.
      יום מקסים 🙂

  66. וואי כמה חיכיתי למתכון של גולאש! תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים שלך!! אני רוצה לעשות עם עגבניות טריות כמה עגבניות להשים בתבשיל? ובנוסף אני רוצה לבשל בתנור במקום על הגז ? באיזה שלב אני מכניסה לתנור? ועל כמה מעלות וזמן?

    1. היי ספיר,
      אני חושבת ש-3 עגבניות בינוניות-גדולות מגורדות יספיקו.
      כדאי לבשל על הגז לפחות חצי שעה. לאחר מכן להכניס לתנור על 170 מעלות (כמובן שהסיר צריך להיות מכוסה).
      מומלץ שהסיר יהיה מונח במרכז התנור על רשת ולא ישירות בתחתית התנור כדי שהתחתית לא תשרף.
      כשמכינים בתנור חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים בסיר ושהם לא מתאדים יותר מידי. מומלץ לבדוק מידי פעם את כמות הנוזלים.
      אחרי 3 שעות כדאי לבדוק אם התבשיל כבר רך.
      את תפוחי האדמה אפשר להוסיף מהתחלה.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  67. תודה רבה על התשובה ואם אפשר לשאול -רשמת כוס עגבניות מרוסקות (260)-כוונתך את כל הקופסה? כוס שווה כל הקופסה?אוהבת מאוד את התבשיל ובמיוחד שיש בן רוטב לנגב עם החלה הנהדרת שלך והקבועה אצלי

    1. זה יוצא פחות מקופסה גדולה. פשוט תמלאי כוס זכוכית רגילה עם ידית בעגבניות מרוסקות (את העגבניות המרוסקות שנותרו אפשר לשמור במקרר או להקפיא).

  68. נראה מעולה ובדיוק חיפשתי מתכון לגולש.
    שאלה בבקשה-האם מי הבישול לא יוצאים עם קצף?(לכלוך?לפי המתכון אמורים להשתמש בזה בהמשך.
    ובכלל -אין צורך להרתיח קודם את הבשר ולשפוך המים? (בשר טרי כוונתי).יום מקסים

    1. היי ענתי,
      אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסיר אותו בעזרת כף גדולה. מעבר לזה, המים מלאים בטעם של הבשר וזאת הסיבה שחבל שלא להשתמש בהם.
      בכל מקרה, זאת רק המלצה וכמובן שאפשר לשים גם מים חדשים.
      יום נפלא 🙂

    2. שבוע טוב אפרת, הכנתי אתמול לקידוש ויצא פצצה. מודה לך מקרב לב על מתכונים טעימים, קלים ומוצלחים. תודה שאת משדרגת לי את המטבח

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר