מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק תרד קטניות ואטריות

מרק תרד קטניות ואטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 7, 2015
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

גרסה מהירה וקלה להכנת מרק פרסי בריא וטעים בשם "אשרשתה"

מרק תרד קטניות ואטריות

מצרכים (5-6 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוסות

3/4 כוס עדשים ירוקות (קפואות או יבשות שהושרו שעתיים במים)

כוס שעועית לבנה מבושלת (משקית קפואה)

כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)

חבילת עלי תרד חתוכים גס (200 גרם)

כוס עלי כוסברה חתוכים גס

100 גרם אטריות דקות (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש באטריות אורז ללא גלוטן)

כף גדושה קמח/ קורנפלור

7 כוסות מים רותחים

תיבול: כף אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים) חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים בסיר 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום, השעועית, העדשים, גרגירי החומוס, עלי התרד והכוסברה. מערבבים במשך דקה ומוסיפים 7 כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.

-מערבבים כף גדושה של קמח/קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ומוסיפים למרק (הסיבה היא שאם נוסיף את הקמח למרק החם יווצרו גושים). מתבלים את המרק באבקת מרק עוף, מלח, כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מגבירים את האש ומביאים את המרק לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מוסיפים את האטריות, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה למשך 10 דקות. מרימים את המכסה וטועמים. מתקנים תיבול במקרה הצורך ולפי הטעם.  זהו.. המרק מוכן 🙂

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

57 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא משהו לא מהעולם הזה, הילד הצמחוני טרף ואני יצאתי סופר מרוצה. גם מזין ממש וגם יצא לטעמו. תודה תודה!

  2. שלום אפרת, מרגיש לי מתאים להוסיף קצת לימון סחוט למרק. אשמח לשמוע אם לדעתך יכול להתאים. תודה

    1. אפשר בהחלט. כדי להיות בטוחה תוסיפי לימון סחוט למנה קטנה בקערית ותטעמי.

  3. בוקר טוב אפרת, אני משתמשת בשעועית וחומוס רגילים, לא קפואים שהושרו יממה. איך את ממליצה להשתמש בהם?
    תודה,
    הדס

    1. היי הדס,
      אני ממליצה לבשל אותם בנפרד במים רותחים במשך שעה- שעתיים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להשתמש בהם למרק. אם נשארים לך עודפים אפשר לשים בשקית ולהקפיא.

    1. היי ציפי,
      נכון לעכשיו אין. מקווה מאוד שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן ברגע שתהיה.
      שבוע טוב 🙂

  4. ערב טוב
    האתר שלך מצויין. אני מרבה להשתמש בו. גם קל בהכנה וגם מאוד טעים.
    ולשאלה…
    התבשרתי שהאורחים יגיעו רק לשבת.
    האם ניתן להקפיא מרק זה?
    יישר כוח על הכל

    1. אפשר להכין בלי תרד למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
      שימי קצת יותר כוסברה או תוספת של עלי סלרי אם יש לך.

  5. שבוע טוב,
    דבר ראשון – פירגון: אתר מעולה. מתכונים אמינים ויוצאים מצוין אחד אחד.
    לאחרונה זה המקום היחיד בו אני סומכת על מתכונים בעיניים עצומות. תודה!!!!
    ושאלה: כמה קריטי השעועית והחומוס? אין לי זמינים ואני ממש רוצה להכין עכשיו…

    1. היי מיכל ושבוע טוב 🙂
      קודם כל אני ממש שמחה לשמוע.
      אפשר להכין גם בלי החומוס והשעועית. ממליצה לשים יותר עדשים (לפחות כוס וחצי).

  6. הי ותודה על האתר הטעים.

    אני רק שאלה – יש אפשרות לשים עדשים שחורות במקום ירוקות ? כי אין לי…
    ודם אולי נודלס דק במקום אטריות ? כי גם אין לי…

    תודה מראש 🙂

    1. היי תמר,
      אפשר להשתמש בעדשים שחורות ובנודלס.
      שבוע נפלא 🙂

  7. צהריים טובים, יש לי שאלה, אין לי גרגירי חומוס קפואים אלא רק בקופסת שימורים האם זה בסדר להשתמש בזה? ובנוגע לשעועית יש לי רק קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות? מה עושים? וממש בא לי על המרק…

    1. היי גילי,
      אפשר להשתמש בחומוס משימורים רק מומלץ לשטוף את החומוס מהנוזלים שבקופסא כדי למנוע טעם לוואי. גם לגבי השעועית, אפשר לסנן אותה מהרוטב ולשטוף מתחת לברז ולהשתמש בה.

  8. בס"ד
    שלום אפרת
    אין לי ניסיון בבישול תרד בכלל.
    הבנתי שיש תרד קפוא?
    מה ההבדל בין טרי לקפוא?
    אני שואלת למקרה שלא אשיג טרי.

    1. היי שירה,
      אחד זה תרד טרי (שמאוד דומה לעלים של סלט) והשני זה פשוט תרד שהקפיאו אותו. לדעתי התרד הטרי יותר טעים כמו כל דבר שהוא טרי 🙂 אבל אפשר להשתמש בשני הסוגים וזה בסדר.

  9. היי
    הכנתי את המרק הזה עכשיו ולא בפעם הראשונה. זהו מתכון מעולה שלך, אחד מני רבים. גיליתי את האתר הזה לפני שנה בדיוק ומאז כמעט כל מה שהכנתי זה מכאן. מתכונים קלים ומוצלחים
    תודה לך/לכם!

    1. אלה אטריות דקות פשוט הן התנפחו כתוצאה מכך שספגו את הנוזלים מהמרק 🙂

    1. היי רינת,
      לכוסברה יש טעם שונה אבל אם אין לך את יכולה לשים פטרוזיליה.

  10. הי,
    תודה על המענה המהיר !
    אשתמש בעלי כוסברה טריים ובתרד (למרות שאף פעם לא טעמתי תרד…)
    נראה לי שיהיה טעים מאוד (:
    תודה!

  11. בוקר טוב!
    המרק נראה עשיר וטעים!
    האם ניתן להשתמש בכוסברה טרייה טחונה או שעדיף עלים?
    האם סלרי מתאים למרק הזה?
    תודה ויום נפלא (:

    1. היי לירז,
      במרקים תמיד עדיף להשתמש בעלים הטריים עצמם.
      לגבי הסלרי- אפשר לשים במקום עלי התרד ואז את יכולה להשתמש גם בחלק של העלים וגם בגבעול.
      יום מקסים 🙂

    1. הי שרית,
      במרק הזה יותר מתאים להשתמש בעדשים הכהות אבל אם אין לך תשתמשי בכתומות, רק קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול (בטח שמת לב כשהכנת את מרק העדשים הכתומות) והעדשים הירוקות לרוב נשארות שלמות.
      יום נעים וחמים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר