מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק תירס

מרק תירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק תירס

Rating:
53
On פברואר 26, 2014
Last modified:יוני 5, 2018

Summary:

מתכון למרק תירס- המרק הכי קל להכנה שיש! ולא תאמינו כמה הוא טעים…

מרק תירס

מצרכים (כ-3 מנות):

קופסת שימורים גדולה של תירס עם הנוזלים (550 גרם)

2 כוסות מים רותחים

1 כף קורנפלור (למי שאין- אפשר להמיר בקמח)

תיבול: 1 כף אבקת מרק, מעט מלח, מעט פלפל

אופן הכנה:

-שופכים לסיר את התירס עם הנוזלים וטוחנים גס. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק. מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים את תכולת הכוס. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.

טיפ: לשדרוג המתכון ל מרק תירס סיני– יש להוסיף למרק 1 כף רוטב סויה אמיתי + 1 כף גדושה סוכר. לאחר שהמרק מוכן, יש לטרוף ביצה אחת ולהזליף נטיפים ממנה לתוך הסיר בעזרת מסננת, לבשל תוך כדי ערבוב עד שהנטיפים מלבינים.

 

מרק תירס מתכון, מרק תירס פשוט

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

170 תגובות

הוסף תגובה
  1. אין דברים כאלה!
    הכנתי בגירסה הסינית
    הכפלתי את הכמות
    התחסל עד הערב ע"י בעלי ואני 🙂
    מווושלם וטעייים
    וקל להכנה ברמות!
    תודה אפרת!

    1. אני מציעה לטעום את המרק ואם הקליפות מפריעות לך אז את יכולה לסנן (בדר"כ זה לא מפריע).

  2. היי אפשר לימעוך את הגרגירי תירס בעזרת מועך פירה כשהם בתוך הסיר? כי אין לי בלנדר
    ואפשר לשים קרח רגיל בימקום קורנפלור?

    1. היי מיכל,
      לדעתי מועך פירה לא ימעך כמו שצריך.
      אפשר לשים קמח במקום קורנפלור.

  3. הי אפרת,
    קראתי באחד האתרים על מתכון של מרק תירס עם חלב או קרם קוקוס (לא זוכרת)
    מה דעתך על זה במקום הנוזל מהקופסא?

    תודה

    1. כן, אפשר להוסיף קרם קוקוס. אני ממליצה להתחיל בשליש כוס ולהוסיף יותר לפי הטעם.

  4. קודם כל עליי לןמר שאני מאוהבת במתכונים שלך ! הכי טעים זה פה
    יש לי שאלה;
    אם אני רוצה להכין את המרק לא מקופסת שימורים אלא מהשקית של סנפרוסט זה יצא גם סבבה ?

    1. בוקר טוב 🙂
      אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה (לא חובה להפשיר לפני).
      שימי 2 כוסות גרגירי תירס וסה"כ 3 כוסות מים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם.
      יום מקסים 🌺

  5. היי אפרת ראשית תודה ענקית! אנחנו כ"כ נהנים מהמעדנים שלך!
    רציתי לשתף שלמרק תירס הוספתי בצל מטוגן (מתכון של חברה) ויצא טעים..
    כל מילה מיותרת.

  6. היי.
    נראה מעולה!
    תוכלי לומר לי מה הכמות שיוצאת מזה?
    אני רוצה בערך ל7 אנשים ובמדיה וירצו יותר ממנה אחת יספיק? או להכפיל?

  7. שלום אפרת,

    נראה לי שמאד מתאים לי להכין לשבת.

    השאלה אם אפשר לבשל לפני הטחינה כדי שאוכל להפריש מעט מרק צח ואת השאר לרסק?

    המרק הצח יהיה טעים?

    מתאים לו הסויה וכו'?

    קצת דחוף!

    אלפי תודות ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      אפשר להכין מתירס קפוא ולשים כ-2 כוסות תירס. יש להוסיף כוס מים בנוסף למה שרשום במתכון (במקום הנוזלים שבשימורים) ואולי גם קצת סוכר אם את אוהבת את זה מתקתק.
      אני יותר אוהבת בלי הסויה אבל זה טעים גם עם סויה (עניין של טעם).
      את יכולה לבשל לפני ולהפריש מרק צח אבל תצטרכי לתבל אותו באבקת מרק.
      שבת שלום 🙂

  8. שלום ותודה על המתכונים הנפלאים!
    אין לי אבקת מרק עוף, האם זה הכרחי?
    אם לא אז כיצד מומלץ לתבל במקום?

    תודה ושבת שלום !

    1. היי רונית,
      את יכולה להכין ולתבל רק במלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

  9. טעים טעים טעים!
    הכנה קלה ופשוטה מאוד. מעט חומרים. בדיוק כמו שמתכון טוב צריך להיות.
    תודה!

    1. היי ענת,
      אני ממליצה לטגן קודם את קוביות חזה העוף כדקה מכל צד.
      להכין את המרק בהתאם למה שרשום ולהוסיף את קוביות חזה העוף 10 דקות לפני סיום הבישול.

    1. היי שירה,
      מה הכוונה לתירס יבש? לגרעיני תירס שמכינים מהם פופקורן? אם כן זה לא מתאים למתכון. צריך להשתמש בתירס שהוא משקית קפואה או מקופסת שימורים.

    2. אז יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות איתו? ואי אפשר לבשל אותו עד שהוא רך ואז לעשות איתו את המרק? תודה רבה וחג שמח!

    3. לא ניסיתי לבשל גרגירי תירס יבשים אבל אני לא חושבת שהטעם יהיה אותו דבר כי אלה גרגירי תירס שעדיין לא הבשילו.
      אני ממליצה להכין מהם פופקורן.
      חג שמח 🙂

  10. היי אני רוצה להכין את המרק. רציתי לדעת אם חובה לשים ביצה?? כי אכלתי פעם במסעדה עם ביצה וזה לא היה טעים בכלל. הכוונה שלי בלי ביצה זה עדיין יוצא טעים?

    1. היי לאה,
      הוספת ביצה זה רק למי שרוצה להכין מרק תירס סיני. אפשר להכין לפי המתכון (בלי ביצה) וזה ייצא טעים.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי
      מאיזה בשר כדורי עוף? עוף טחון? או פשוט חזה עוף?
      לטגן את זה לפני או חדר להוסיף למרק ?
      תודה

    2. היי פנינית,
      אפשר להוסיף כדורי עוף טחון. אני חושבת שכדאי לאפות את הכדורים לפני או לטגן אם את מעדיפה טיגון. מצרפת מתכון לכדורי עוף אפויים. מומלץ להוסיף אותם למרק 5-10 דקות לפני סוף הבישול.

  11. אחרי הכנה של כמעט כל המרקים מהאתר שיצאו מוצלחים מאוד אני רוצה להכין גם את המרק הזה
    שאלה: האם אפשר במקום קורנפלור לשים איטריות דקיקות? הילדים פשוט אוהבים את זה במרק
    תודה

    1. היי שלי,
      הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את המרק כך שהוא יכול להיות בנוסף לאטריות.
      בכל מקרה, אם אין לך קורנפלור את יכולה להכין בלי.
      בהצלחה 🙂

  12. הגעתי הביתה רעבה. הקלקתי. מצאתי מתכון והכנתי. שמתי יותר מדי פלפל לכן הכנתי לבסוף כמות כפולה. עדין היה קצת חריף אבל טעים אש. גמרנו כמעט הכל – שני מבוגרים ושתי בנות.

    לא הכנסתי את הביצה ולא את הסויה. יצא מעולה ומשביע. פשוט-פשוט ומהיר. כמו שאומרים אצלנו: טרח-בום-מרק.
    תודה 🙂

  13. ניסיתי מרקים מהאתר ויצאו מעולה, את המרק תירס פחות אהבתי מרגישים את כל הקליפות של התירס לא כל כך נעים…

  14. אין על האתר שלך! אני נשואה די טריה ולא נכנסתי למטבח מיימי מאז שהכרתי את האתר שלך אני פשוט לא מפסיקה לבלות במטבח ולהכין מטעמים! (בחיי שבעלי גאה בי)
    אז תודה!!!
    לגבי המרק.. יש אפשרות להשתמש בתירס קפוא (והפשיר אותו קודם) במקום קופסת שימורים?

    1. היי בתאל,
      קודם כל אני ממש שמחה לשמוע!
      אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה (לא חובה להפשיר לפני).
      שימי 2 כוסות גרגירי תירס ותוסיפי עוד כוס מים (במקום הנוזלים של השימורים). יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר (ממליצה שתטעמי ותמתיקי לפי הצורך).
      בהצלחה 🙂

    1. היי תמי,
      אפשר לשים כף קורנפלור או 1-2 כפות קוואקר דק (עדיף טחון), זה רק בשביל להסמיך מעט את המרק.

  15. היי, אני סטודנטית תפרנית נטולת מעבד מזון, כיצד אפשר לטחון את התירס בלי מעבדי מזון למיניהם?

  16. הכנתי היום את המרק במתכון הפשוט, יצא טעים מאוד!
    לא נראה אף טיפה!
    תודה על האתר, משתמשת בו הרבה. מתכונים מעולים!

  17. היי, הכנתי את המרק. הסתפקתי בחלק הראשון (לא הוספתי את הסויה, הסוכר והביצה) ויצא נהדר! תודה רבה!

  18. היי, יש שינויי הכמויות ?? השתמשתי בעבר במתכון 2 קופאות האם הו עדיין קיים,? תודה
    אור

    1. היי אור,
      אולי הכפלת כמויות ושמת 2 קופסאות? או שהקופסאות היו קטנות אז שמת 2?

  19. אוהבת מתכונחם פשוטים…הוספתי גם גזר גמדי לבישול ובצל אחד מתוגן…וריסקתי את הכל אחרי הרתיחה והמשכתי עוד כמה דק לבשל הוספתי קצת טריאקי וצ'ילי טחון במקום אבקת מרק..ואני מאד מרוצה ובזמן הגשה גם פיזרתי פרמזן…

  20. הצלחתי להכין מרק תירס ללא אבקת מרק וללא קורנפלור הוא יצא סמיך וטעים,מתכון:
    רכיבים
    2 בצלים בינוניים
    תפו"א 1 גדול
    1/2 חבילת תירס קפוא
    טריאקי
    שמן זית
    ליטר וחצי מים רותחים
    רוטב צ'ילי מתוק
    ביצה
    מלח
    אופן ההכנה:
    קולפים בצל ומרסקים אותו בבלנדר
    על הגז מניחים סיר ובתוכו מעט רוטב טריאקי
    (לפי הטעם) ומעט שמן זית בערך 2 כפות
    מערבבים יחד עם הטריאקי ממתינים שיתחמם
    ולאחר מכן מוסיפים את הבצל.
    קולפים את תפוח האדמה,מרסקים אותו
    קטן עד שנהיים פתיתים של תפו"א,
    מוסיפים לבצל.
    מוסיפים את התירס, את המים הרותחים,
    מעט צ'ילי מתוק(לפי הטעם)ומלח(לפי הטעם),
    מביאים לרתיחה,טועמים מתקנים.
    ומגישים בהנאה.
    בתאבון.

  21. ניסיתי…
    פעם ראשונה לפני שביקרתי באתר, ולא היה מוצלח.
    פעם שנייה אחרי שימוש במתכון, היה שיפור רציני,
    (לא הוספתי קורנפלור)
    נקווה שפעם שלישית תירס…

  22. במרק הסיני, באיזה שלב אני מוסיפה את הסויה והסוכר? לפני הרתיחה (על אש גבוהה?) או אחרי ששמתי את ה קורנפלור (מנמיכה את האש?)
    (לפי השאלות ניתן להבין שאני לא מתמצאת בכלל במטבח…:/)
    תודה

    1. היי עדי,
      את מוסיפה את הסויה והסוכר לפני הרתיחה (לאחר שטחנת את התירס, הוספת מים רותחים ותיבלת באבקת מרק, מלח ופלפל שחור).
      בהצלחה 😉

    2. תודה על התגובה המהירה ☺
      שאלה נוספת, יש לי קופסאות תירס של 400, איך זה משנה את כמויות הנוזלים והתיבול?

  23. היי,
    רציתי לדעת האם אפשר להכין את המרק בלי קונפלור וקמח בכלל?
    אם לא אפשר לשים קמח תופח?
    ואיך מבצעים את כל העניין עם הקמח בדיוק כמו הקונפולר עם מים בכוס מערבבים ואז מוסיפים?

    תודה

    1. היי,
      הקורנפלור או הקמח מסמיכים מעט את המרק. אפשר לנסות להכין בלי ובמידה וכן רוצים להסמיך אפשר להוסיף קמח תופח ולערבב לפני עם מים קרים (באותו אופן של הקורנפלור).
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

    1. היי,
      יש גם את הנוזלים של התירס שבקופסת השימורים.
      הכמות מספיקה ל-3 מנות. אם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות של כל החומרים.

    2. היי,
      אם טחנת את התירס והמרק עדיין לא הסמיך כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות קורנפלור. יש לערבב את הקורנפלור עם רבע כוס מים ורק אז להוסיף למרק ולהמשיך לבשל עד שיסמיך.

    3. אז כנראה שהיתה בעיה עם הקורנפלור, בכל אופן שמחה שהסתדרת בסוף 🙂

    1. היי ליאת,
      ניתן לטחון את התירס בעזרת מוט בלנדר ידני או כל בלנדר או מעבד מזון.

  24. הכנתי ויצא מעדן, הקטנה שלי בת 3 אכלה וביקשה תוספת, שדרוגון קטן שלי הוא הוספת 2 קוביות תיבולית שמיר קפואות למרק…

  25. האתר מעולה ואני משתמשת בו המון! יש לי שאלה, אני משתדלת לבשל בלי אבקת מרק, יש לך רעיון למשהו אחר שאפשר לשים או רק מלח ופלפל? תודה!

  26. מתכון נהדר – מהיר ופשוט, הכנתי כבר מספר פעמים את הגרסה של המרק הסיני ותמיד קוצר שבחים. תודה רבה!

  27. קודם כל,תודה על מתכונים מעולים. שאלה קטנה,איך לטחון את הגרירים? בתוך הסיר עם המועך פירה? או בבלנדר ?
    תודה

    1. בשמחה נופר 🙂
      את גרגירי התירס יש למעוך בעזרת בלנדר (אפשר גם מוט בלנדר ידני אם יש לך).
      שבוע נפלא!

    2. תודה:)
      עוד שאלה קטנה, אני משתדלת להכין בלי ביצים בכלל,יהיה טעים להוסיף רק את הסויה והסוכר? בלי הביצה ?

    3. לדעתי המרק טעים כמו שהוא, בלי להוסיף שום דבר. תטעמי אותו ואם תרצי בכל זאת להוסיף, תמזגי לך קצת מרק בצלחת ותוסיפי מעט סויה מעורבבת עם סוכר ותטעמי. אם ימצא חן בעיניך תוכלי להוסיף לכל המרק 🙂

  28. שאלה לגבי אבקת המרק, הצלחתי למצא בסופר אבקת מרק עוף אבל רק בצורה של קוביות דחוסות כאלא. כמה מזה צריך לשים במרק? הקוביות דיי קטנות

    1. היי ליליה,
      אני ממליצה שתתחילי בקובייה אחת, תטעמי ותוסיפי עוד בהתאם לצורך.
      יום נפלא! 🙂

  29. אחד המתכונים למרק תירס!!כלום עבודה,מאוד טעים והמון מחמאות.
    ממליצה בחום על האתר שלכם.

    1. הי כרמיה,
      הקמח נועד להסמכת המרק כך שאני מניחה שאפשר, רק רצוי שהקמח יהיה טחון דק.

  30. מכינה מרק תירס כזה כבר שנים רבות, תמיד כולם מרוצים.
    מוסיפה לעיתים לקראת הסוף, בצל ירוק חתוך (פרט לביצה).

    תודה על אתר נהדר ! <3

  31. ערב טוב
    הכנתי הערב את מרק התירס ויצא טעים להפליא. נחכה לתגובות האוכלים בשבת:)
    תודה רבה על המתכון ושבת שלום

  32. אכן יוצא מעולה, אני אוהב שיש גרגרים שלמים במרק ולכן מעביר חצי מהתירס בקופסת השימורים כמו שהוא, בלי המים, ואז טוחן עם מיקסר סטיק את החצי הנותר עם המים שלו בתוך הקופסה ומוסיף למרק. תודה רבה על המתכון 🙂

    1. תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
      כל שבוע עולים לאתר מתכונים חדשים. בקרוב יעלו גם מתכוני מרקים חדשים 🙂

  33. שלום רב
    כשאת כותבת כוס את מתכונת לכוס מדידה?
    כמו כן
    לגבי התירס יש לי תירס סנפרוסט קפוא
    כמה להתשמש ?
    ובתירס הזה אין נוזלים כמו בשימורים זה לא בעייתי
    מבחינת הטעמים?
    תודה

    1. היי,
      ניתן להשתמש בכוס מדידה אבל אפשר להשתמש גם בכוס זכוכית רגילה (זה לא חייב להיות ממש מדויק).
      עדיף להשתמש בתירס מקופסת שימורים מאחר וגרגירי התירס יותר עסיסיים ומתוקים וגם בגלל הנוזלים שמוסיפים את הטעם למרק.
      אם בכל זאת את רוצה להשתמש בשקית קפואה, תשימי 2 כוסות גרגירי תירס ותוסיפי עוד כוס מים. לדעתי תצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר (אני ממליצה שתטעמי ותמתיקי לפי הצורך).
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר