מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק קישואים

מרק קישואיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 21, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון למרק קישואים ושמיר קל להכנה וטעים במיוחד

מרק קישואים

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

5 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים גס (1 ק"ג)

1 גזר בינוני (ניתן לשים במקום תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות או כוס דלעת/דלורית חתוכה לקוביות)

כוס עלי שמיר קצוצים

5.5 (חמש וחצי) כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון (לא חובה),  פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוספים את השום ומערבבים דקה נוספת.

-מוסיפים את הקישואים והגזר ושופכים מים רותחים. מתבלים בכפית מלאה מלח ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות.

-מוסיפים עלי שמיר ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה 5 דקות נוספות.

-טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק (אם נוצר קצף בחלק העליון של המרק- יש להסירו בעזרת כף גדולה).

-מבשלים על אש גבוהה ללא מכסה במשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

146 תגובות

הוסף תגובה
  1. מרק קישואים נפלא.
    השתמשתי בפלחי תפוחי אדמה
    קוביות שמיר קפוא
    ללא התכנון.
    תודה
    מרבה להעזר המתכונים שלך

  2. יצא מצוין!
    תודה רבה למתכון לרעיון להחליף תפוח אדמה בגזר
    לא היה לי שמיר- הוספתי עלי נענע וקצת חסה…..

  3. אהבתי את האתר. כבר נרשמת לרשימת התפוצה. במידה ויש שתי רשימות שאחת רק לצמחונים, אעדיף לא לקבל מתכונים בשריים. תודה.

    1. היי אסתי,
      נכון להיום כל המתכונים נשלחים בניוזלטר אחד. בכל שבוע יש גם מתכונים צמחוניים.
      שבת שלום 🙂

  4. היית סקפטית… יצא מעולה!!
    מתה על האתר שלך!!!
    שמתי קישואים, גזר, ומעט דלעת שהייתה לי… ללא שמיר
    תודה רבה

    1. יש מתכון למרק אפונה. אפשר להכין עם אפונה יבשה רק שיש לבשל קודם את האפונה היבשה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.

  5. הי,
    שוב מכינה רק רצוני להבין מה זה עלי שמיר, בלי הגבעולים?

    מודדים עם הכל בכוס?

    הרבה תודה!
    קצת דחוף!

    1. לנמנעים מא.מרק אני תמיד ממליצה על HERBAMARE שניתן למצוא בכל חנות טבע. מבטיחה שתתאהבי בה מהשימוש הראשון

  6. המרק מעולה, אבל הכמון הדומיננטי שהולך נהדר עם עדשים וחומוס מיותר בו, ולדעתי מפחית מהטעם העדין של הקישואים עצמם. להבא אכין בלעדיו. גם אבקת המרק והכורכום יכולים בקלות לרדת ממנו לטובת תוספת סלרי, קמצוץ אגוז מוסקט ויותר שום ושמיר ומלח אבל זה לטעמי האישי בלבד וכך או כך המרק טעים ופשוט להכנה.
    תודה על המתכון.

  7. איזה מתכון מושלם.נגמר הסיר (סיר 5 ליטר) והכנתי שוב. אפילו שאנחנו בקיץ. תודה על אתר מווושלם⁦❤️⁩

    1. אפשר לשים בטטה קטנה. צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע קצת על הטעם כי הבטטה די דומיננטית.

  8. סתם מספרת:

    שוב עשיתי (בפעם ה…) ושוב יצא מעולה והפעם יותר מתמיד. יש לו טעם כמו עם שמנת או משהו חלבי.

    מה לדעתך עושה את זה?

    (השתמשתי בשמיר מיובש ויותר קישואים והפעם שמתי כורכום)

    תודה!

  9. המרק משגע, קרמי וטעים כמו במסעדת שף. אין צורך לקלף את הקישואים. הוספתי פטריות טריות ולא טחנתי לגמרי את כל הירקות.

    1. היי מאור,
      המרק יותר טעים ומרוכז בטעמים כשהוא טחון אבל אם אין לך אפשרות לטחון אותו אז אפשר לאכול את המרק כמו שהוא.

    1. היי ציפי,
      עגבניות בדר"כ הולכות מצוין עם קישואים. לא ניסיתי במרק אבל אני חושבת שאפשר לנסות לשים עגבניה אחת בתור בהתחלה ולטגן אותה קצת לאחר הוספת השום.
      שבוע נפלא 🙂

  10. בס"ד
    תודה רבה על המתכון!
    לא היה לי שמיר לכן המרתי בפטרוזיליה
    ו..לא טחנתי את המרק 🙂
    ויצא ממש מעולה! הכמויות והתיבול כ"כ מדוייקים – כיף!

  11. הכנתי עכשיו, פשוט ומעולה! במקום מרק עוף שמתי חוויאג' למרק.
    ממליצה לא לקלף את הקישואים – יותר מזין.
    תודה על עוד מתכון בריא וטעים!

  12. המתכון הזה פשוט מעולה וקל להכנה…ממש היה טעים…
    אני בכלל רציתי לומר שאני נהנת מהמתכונים שלכם והכל מוסבר בצורה מאד ברורה .ישר כח!

  13. היי,
    בעלי צוחק שהאתר הזה הוא חבר הכי טוב שלי…
    הכנתי כבר מלא מתכונים מהאתר וכולם יצאו טעימים בטירוף…
    אתמול הכנתי לארוחת ערב את מרק הקישואים עם המתכון שלך למקלות בצק מתובלים ואת פשטידת הפלפלים ופטריות והוספתי לתערובת קופסת טונה והכנתי בתבנית מאפינס והארוחה הייתה פשוט מושלמת, קצרה כ"כ הרבה מחמאות.
    תודה רבה על האתר.

  14. היי אין לי שמיר מתאים לשים כוסברה או שכוסברה יותר מידי דומיננטית?
    אגב הכנתי לפני שבועיים את המרק עם שמיר ויצא מעולה!!!!

    1. שבוע טוב 🙂
      השמיר משתלב טוב עם הקישוא אבל אם אין לך, אפשר להכין עם כוסברה או פטרוזיליה במקום. יש לשים כוס אחת לא דחוסה.

    1. היי חוה,
      לבטטה יש טעם דומיננטי שעלול להשתלט על כל הטעם של המרק. ממליצה להמיר את הבטטה ב-2 תפו"א בינוניים אלא אם כן זה בסדר מבחינתך שהטעם הדומיננטי יהיה של הבטטה.

  15. תודה רבה לך שחידשת לנו!!! המרק יצא מעולה, ועם השמיר שמשדרג את הטעם…
    היתה לנו אחלה ארוחת שישי בערב, יחד עם פשטידת הבשר גם מהאתר שלך ובתוספת ירקות בתנור.
    תבורכי, ותמשיכי להכניס מתכונים קלילים וטעימים…

    1. היי שרה,
      כן, שמים כוס שמיר קצוץ אבל לא כוס דחוסה. לא מרגישים את זה יותר מידי במרק.
      שבת שלום 🙂

  16. בוקר טוב.
    לענין חיתוך הקישואים הכוונה לחתוך לקוביות גדולות ולא לגרד אותם המגרדת גסה, נכון.
    ניתן לגרד את הקישואים ובכך לוותר על טחינת המרק?או שהטחינה משדרגת את המרק?
    תודה רבה.

    1. היי איילה,
      הכוונה לחתוך לגודל בינוני (לחצות את הקישוא לאורך ולחתוך לחצאי עיגולים). לא מומלץ לוותר על הטחינה של המרק, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
      יום נפלא 🙂

  17. ווואוווווווו !
    כבר מזמן שמרתי את המתכון הזה אבל חששתי להכין, היה נשמע קצת מוזר.
    היום בערב התחיל להיות קריר ואמרתי לעצמי זהו חייבת להכי והוא פשוט מושלם !!!!!
    תודה תודה ואשוב לעדכן במרק הבא 🙂

  18. כדאי לתבל מלח,פילפל-שחור, וכפית חוואייג' למרק,שכולל בתוכו כמה מרכיבים נהדרים למרק.
    הכנתי את מרק הקישואים ויצא ממש טעים.

    1. היי רותי,
      אפשר לטחון במעבד מזון אבל כדאי לצנן מעט (שיהיה חם אבל לא רותח).

    1. היי חנה,
      אלה מרכיבים שמעניקים טעם למרק אבל אם בכל זאת את מעדיפה לוותר שימי רק מלח ומעט פלפל שחור.

  19. הי הכנתי ויצא ממש טעים. בכלל אתר מדהים מלא במתכונים נהדרים וטעימים ניסיתי כבר כמה ויצא טעים. כמובן שאם היה חסר לי איזה מרכיב יכולתי להוריד או להחליף בלי לבקש "אישור" וזו המעלה של המתכונים. הבת שלי צריכה עכשיו לשנות תזונה ובגלל המתכונים כל הילדים(6…)רוצים גם, אז הרווח נקי.תודה.

    1. תודה ליאורה, אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      המון בריאות ונחת מהילדים.
      יום נפלא!

  20. היי אפרת, הכנתי את המרק לפי המתכון שלך ויצא ממש טעים. לקראת סוף הבישול הוספתי מעט אטריות למרק ונתתי לזה עוד רתיחה עד שהאטריות התרככו.

  21. I received the same receipe in Africa, instead of zucchini they suggest cucumber, I made it, couldn't believe it was cucumber, delicious, try it you might like it, Zahava

    1. היי דבורי,
      היא מספרת שהיא מכירה מתכון דומה מאפריקה רק שבמקום קישואים הם משתמשים במלפפונים רגילים היא ניסתה את זה ואמרה שזה יצא מעולה והיא ממליצה לנסות.

    2. למה מגעיל? שניהם מאותה משפחה ושניהם אכילים עם שמיר גם ללא בישול..כן כן כן😀 גם דלעת אפשר וטעים לאכול ללא בישול. ואגב, דלעת וקישואים מחליפים היטב בטעמם עוגת תפוחים ועוגת גזר. באופן מוצלח ביותר.

  22. ערב טוב!!!

    וואוו! נראה לי סופר דיאטטי.
    אפשר בלי שמיר? אני מפחדת שזה יהיה מדי בטעם שמירי
    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      השמיר מוסיף לטעם ומשתלב מעולה. אפשר להפחית בכמות אבל לא ממליצה לוותר לגמרי 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר