מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק קישואים ואפונה

מרק קישואים ואפונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 16, 2016
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

מתכון למרק קישואים ואפונה – שילוב מנצח, פשוט וטעים

מרק קישואים ואפונה

מצרכים (4 מנות):

בצל בינוני קצוץ

4 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לקוביות

תפו"א קלוף בינוני חתוך לקוביות קטנות

כוס וחצי אפונה משקית קפואה

2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישואים, תפו"א, אפונה וסלרי. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה.

-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

-טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


67 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא לי מאד טעים, הורדתי בכמות המים ויצא סמיך. במקום תפוח אדמה שמתי גזר, במקום בצל שמתי כרשה. תודה אפרת.

  2. היי אפרת צהריים טובים
    שאלה בנוגע לאפונה הקפואה- האם את ממליצה להרתיח אותה בנפרד לפני שמכניסים לסיר?
    יש איזה קטע שצריך להרתיח את מה שקפוא כדי לחטא אותו לא?

    1. היי נועה,
      לא חובה. אפשר להכניס ישירות לסיר. בדר"כ אין צורך לחטא מצרכים קפואים.
      אם בכל זאת את רוצה אז אפשר לשפוך על האפונה מים רותחים, להשאיר כחצי דקה ולסנן.

  3. שלום אפרת,
    האתר שלך מעולה!!! לחסרת ביטחון כמוני במטבח הוא מצויין, כי המתכונים קלים להכנה ופרקטיים
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באפונה יבשה למתכון הזה? והאם זה משנה את זמני הבישול?

    1. היי טובה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר להשתמש באפונה יבשה אבל יש לבשל אותה קודם בנפרד במים עד שהיא כמעט מתרככת לגמרי ורק אז להשתמש בכמות של כוס וחצי למרק (זמן בישול ראשוני בסביבות 45-60 דקות). האפונה סופחת נוזלים ולעיתים מכפילה את נפחה לכן אם נותרו שאריות אפונה אפשר לשים בשקית ולשמור במקפיא לפעם הבאה.

  4. בהמשך לשאלה של השימורים, כמה כמות לשים? גם כוס וחצי?
    לשים אותם גם באותו זמן ששמה את הקישואים?

    1. אותה כמות. כוס חצי.
      בגלל שהם מאוד רכים אפשר להוסיף אותם כ10 דקות לפני שטוחנים את המרק.

  5. בקר טוב,
    הכנתי את המרק (ללא סלרי כי לא היה לי) יצא מאוד מאוד טעים.
    פשוט להכנה ומפתיע, תודה☺

  6. שלום אפרת,

    רציתי לדעת למה דווקא להכין במחבת? אפשר בסיר או יש עניין במחבת?
    תודה רבה על האתר המקסים, אני משתמשת בו הרבה:)

    1. היי רותם,
      זאת טעות שלי. הכוונה לסיר (אני כבר באוטומט רושמת מחבת).
      בכל מקרה, בזכותך תיקנתי 🙂
      יום נפלא

    1. כן יעל, אפשר להכין גם בלי הסלרי.
      אם את אוהבת פטרוזיליה או כוסברה אפשר לשים במקום.

  7. היי,
    רציתי לוודא שכשמועכים את הירקות עם הבלנדר הידני, להשאיר גם את הסלרי והעלים שלו להיטחן יחד או להוציאם לפני המעיכה?
    תודה, מרים

  8. תודה על המתכונים.
    אף כי אני רווית ניסיון , את מרעננת את התפריט שלנו בקלות.
    חשוב מכל שכל הרכיבים ברי השגה.
    תודה, עונג לחיך והאירוח קל.
    שבוע נעים
    מירי

  9. שלום אפרת רציתי לשאול אפשר לוותר על הבצל? מה הכמות לשתי מנות? אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה לפני? תודה

    1. היי מיטל,
      הבצל מוסיף טעם (גם לאחר שטוחנים את המרק לא מרגישים אותו), אבל אם ממש לא אוהבים אפשר להוסיף 1-2 שיני שום כתושות במקום (יש להוסיף למרק יחד עם הקישואים, האפונה וכו').
      אם את רוצה להכין 2 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. אני ממליצה להכין את הכמות כמו שהיא כי זאת גם ככה לא כמות גדולה, ואם יתחשק למישהו מנה נוספת שיהיה 🙂
      אם רוצים להשתמש באפונה יבשה יש לבשל אותה לפני בנפרד במים רותחים עד לריכוך ולאחר שהיא נעשית רכה, להשתמש בכמות של כוס וחצי. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.

  10. יצא מעולה! הוספתי קצת אפונה קפואה אחרי שטחנתי במוט בלנדר, כדי שיצא יפה כמו בתמונה, ממש ללקק את האצבעות, תודה!

  11. האם לא בעייתי לשים משהו רותח בתוך מיכל הפלסטיק של המעבד מזון? ולגבי מוט בלנדר יש לך אולי המלצה לאחד?מאוד רוצה להכין את המרק.

    1. היי יעל,
      אני בדר"כ טוחנת בבלנדר מוט ידני כשהמרק עוד בתוך הסיר (הכי נוח, פחות מלכלך).
      אם טוחנים במעבד מזון כדאי לצנן קצת את המרק לפני כדי שלא יהיה רותח.
      אני משתמשת במוט בלנדר ידני moulinex שקניתי בשופרסל במחלקת מוצרי החשמל שלהם. לפני כן, היה לי אחד עם מוט ממתכת שהיה גם מעולה והחזיק לי כמה שנים.
      בכל מקרה, מומלץ לבקש בחנות עצמה המלצה על בלנדר ידני חזק וטוב.

    1. היי גילי, אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהבטטה די תשתלט על הטעם של המרק לעומת תפו"א שיותר נייטרלי בטעם.

  12. איך שלחת את המתכון בזמן!! מרק מושלם, טעים בטירוף. התאים לי בדיוק לסוף שבוע כשאין כוח למתכונים מסובכים ומצד שני בא משהו מפנק, במיוחד עם המזג אוויר הקריר. אין עליך ואין על האתר שלך. שה' יפנק וישמח אותך כמו זאת עושה לאחרים!
    שבת שלום

    1. היי מרגו,
      אם זאת אפונה יבשה טריה זה בסביבות 30 דקות בישול. ככל שהאפונה ישנה יותר, זאת אומרת עמדה יותר זמן על המדפים, לוקח לה יותר זמן להתבשל.

    1. היי אפרת,
      מאחר ויש במתכון תפו"א אני לא בטוחה. כעקרון אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפו"א כי לאחר הפשרה המרקם שלו נפגע. אין לי מושג האם זה נכון גם למרק שיש בו תפו"א.

  13. המתכון קצת דל בחומרי גלם. שימוש בשקית או חצי שקית של אפונה עדינה קפואה במקום יבשה הרבה יותר טעים, הוספת גזר והוצאת תפוח האדמה גם כן ישדרג את המרק. תוספת של כף או שתים מרק בטעם עוף (לא עוף) גם כן יוסיף מאד, כל שכן פטרוזיליה ושום ובצל. זורקים את כל החומרים לכלי פיירקס עמוק וגדול עם מים רותחים ומבשלים במיקרוגל כעשרים וחמש דקות, טוחנים עם עמוד בלנדר ויש מרק לתפארת.

    1. היי חנה,
      אפשר. מומלץ לבשל את האפונה היבשה במים רותחים עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי ואז להשתמש בכמות של כוס וחצי אפונה למרק (את היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה).
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »