מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק קובה

מרק קובהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק קובה

Rating:
5
On מרץ 17, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

במתכון הזה משתמשים בקובה קנויה וכל שנותר לעשות זה להכין את המרק.. ארוחה נפלאה במינימום מאמץ.

מרק קובה

מצרכים (6-8 מנות):

חבילת 'קובה למרק' קנויה (1 קילו)

1 בצל גדול קצוץ

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

2-3 סלקים קטנים חתוכים לקוביות קטנות

4 כוסות מים רותחים

4 כפות גדושות רסק עגבניות

חופן עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 1 כף גדושה סילאן (או כפית גדושה סוכר), 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה,  1 מלח, 1 כפית גדושה אבקת מרק, פלפל שחור.

אופן הכנה:

מטגנים בצל בסיר עד להזהבה. מוסיפים את קוביות העגבנייה והסלק ומערבבים. לאחר מספר דקות מוזגים מים רותחים, מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים. מביאים לרתיחה (כשהתבשיל מבעבע) ומניחים את כדורי הקובה בתוך המרק. מנמיכים את האש ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות. מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מרק קובה אדום, מרק קובה סלק

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי! האם צריך באיזשהו שלב לסגור את הסיר עם מכסה? או לבשל פתוח?
    והשתמשתי בסלק בואקום כששמתי אותו בתחילת הבישול, כמה זה נוראי??

    1. היי בטי,
      לאחר שמניחים את כדורי הקובה בתוך המרק, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
      לגבי הסלק, זה בסדר.

    1. אפשר להוסיף כחצי כוס עלי סלרי קצוצים בשלב שמוסיפים את הכוסברה. 10 דקות לפני הסוף.

  2. היי אפרת יקרה! תודה רבה על כל המתכונים המעולייים באמת!!
    רציתי לשאול, האם צריך לקלף את הסלק? רק זה לוקח לי עשר דקות 🙁

    תודה!!

    1. היי שירן,
      צריך לקלף את הסלק. זה אמור לקחת פחות מ2 דקות עם קולפן 🙂

  3. היי, קודם כל אגיד שיש לך מתכונים מעולים ואני תמיד חוזרת לאתר הזה כשבא לי להכין משהו. כמובן שגם ממליצה בטירוף.

    לגבי הקובות, רציתי לשאול, במידה ואני מכינה קובות בבית בעזרת אחת התגובות פה, כמה זמן עליהן להתבשל במרק? אני מניחה שלא אותו פרק זמן כמו הקובה הקפואה.
    והאם אפשר להחליף את הכוסברה בתבלין אחר? אני מתכוונת להכין את המרק בלי סלק אז אני לא רוצה שהוא יצא חסר טעם.

    תודה מראש.

    1. היי מיכל,
      זמן הבישול אינו משתנה (40-50 דקות).
      במקום כוסברה אפשר לשים עלי סלרי או פטרוזיליה.
      את יכולה להוסיף למרק גזר, בטטה או קישוא אם את אוהבת.

  4. שלום!
    אני ממש אוהבת את המרק, אבל לא כ"כ את הטעם של הקובה הקנויה.
    אפשר אולי להחליף לדעתך את הקובה באורז? כמה להוסיף?
    תודה!

    1. היי יונה,
      את יכולה להכין את המרק בנפרד ואורז לבן בנפרד ולחבר בניהם בקערית אישית לפי הכמויות שאת אוהבת.

  5. שלום, ניסיתי פעמיים עם 2 יצרנים שונים, "שלושת האופים", ו"חטיפי אלקיים", הקובות יוצאות קשות כמו אבנים, לא סופגות את טעם המרק בכלל, את חטיפי אלקיים צריך לפתוח עם סכין כדי לאכול, קשה מאד עם הכף, בקיצור, וויתרתי, אחפש מישהי שמכינה באופן פרטי ומוכרת, זה פשוט לא יוצא טעים..

    1. היי איתמר,
      יכול להיות שהשתמשת בקובות רגילות? הכוונה לא קובות שרשום עליהן "קובות למרק"?

  6. המרק יצא ממש טעים.אם אני רוצה להשתמש בקובה של חברת יסמין איזה מהם מתאים לקובה סלק?

    1. היי אודליה,
      את יכולה להכין כל קובה שרשום על האריזה שהיא קובה למרק. גם קובה במלית בשר מתאימה (קובה מטפוניה).

  7. שלום,
    תודה על האתר המושקע והיפה! הוא מסודר בצורה מאוד נוחה!
    המתכונים פה טעימים וקלים עם מוצרים שיש בבית שזה חשוב.
    ואת נותת רעיונות לארוחות קלות מהירות וטעימות שזה מה שכולם מחפשים היום…
    כל מי שמבקשת ממני מתכון מענין לארוחת צהריים אני מפנה לאתר שלך!!!!
    בכל אופן רציתי לתת לך מתכון לקובות ביתיות טעימות:
    שמים בקערה קילו סולת מעט מלח ובערך 2 כפות שמן ואז מוסיפים מים בחופשיות עד שניהיה בצק נוח לעבודה
    במחבת מטגנים הרבה בצל ועליו מטגנים בשר טחון ומטבלים במלח, פפריקה ובהרט או תבלין קציצות
    לוקחים חתיכת בצק ומגלגלים לכדור ומועכים אותו דק וממלאים בבשר ומכדררים לכדור סגור חזרה
    בין לבין טובלים את הידיים בכלי עם מים כדי שהבצק יותר יזרום ולא ידבק לידיים.
    ניתן להקפיא את הכדורים ולהכין את המרק ביום אחר ולהשתמש בהם.
    במרק שכתבת ניתן להוסיף מעט בהרט זה יוצא ממש טעים
    ועדיף לבשל קצת את הסלק לפני הוספת כל שאר הדברים.

  8. היי אפרת
    ראיתי בתגובות שמישהי שאלה איך עושים קובה אז אם לא אכפת לך אצלינו
    אני תמיד את הקובה לבד וזה הולך ככה
    בוררת סולת מוסיפה שמן 2סיבובים מלח פלפל שחור ומים בכמויות קטנות עד שאני מגיעה למרקם הרצוי של העיסה כמו שהיא רכה ככה היא אחרי בישול ואני תוכנת פטריות עם בצל מטגנת מטבלת וממלאת את הקובה ויוצא קובה פרווה
    אני רוצה לנסות את המרק שלך אצלנו זה מרק אחר לגמרי
    אפשר במקום עגבניה להשתמש בעגבניות מרוסקות? אם כן כמה?
    תודה וסליחה

    1. היי שלי,
      קודם כל תודה על המתכון 🙂
      במקום עגבניה אפשר לשים כרבע כוס עגבניות מרוסקות.
      שבוע נפלא

    1. היי אורלי,
      אני לא בטוחה כי בדר"כ קובה שמיועדת לאפיה פחות מתאימה ויש להשתמש בקובה למרק. אני לא מכירה את הקובה הטבעונית ולכן אני לא יודעת.

    2. אפשר לדעתך לאפות את הקובה בתנור, לבשל את המרק בנפרד ואז לשפוך על הקובה כרוטב?

  9. יואו אפרת, הכנתי, והמרק יצא כל כל כך טעים, היתה לו סמיכות נעימה וצבע מעלף!
    להבא אכין את הקובה גם ואכניס למרק המושלם הזה. (הפעם קניתי – זה חוסך מלא זמן והטעם אחלה אבל אין על קובה ביתי)
    חזרתי פה כדי לכתוב לך שאני מכינה מלא מתכונים מהאתר שלך וחוץ מהעיצוב הפחות נעים לעין שלו (בלשון המעטה -סורי) הוא מושלם ממש המתכונים שלך ברורים, קלים וטעימים בטירוף.
    תודה לך על הסבלנות וההשקעה!

    1. היי חמדה,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
      אשמח אם תפרטי לי לגבי העיצוב ותשלחי לי הערות למייל [email protected] והאם את גולשת מדסקטופ או ממכשיר נייד.
      תודה ויום מקסים 🙂

    1. היי טלי,
      אני יודעת שיש קובות טבעוניות במילוי סייטן. אני מניחה שאפשר למצוא במחלקות green של שופרסל או ברשתות/חנויות טבע.
      שנה טובה 🙂

  10. בס"ד
    שלום
    הכנתי אבל הסתבכתי עם הסלק, בסוף קניתי טרי ולא בוואקום.
    הקובות היו מוכנות והסלק היה קשה
    הוצאתי אותן והמשכתי לבשל רק את הסלק.
    אולי זה קשור בטיגון לפני הבישול {עם העגבניות}?כמה זמן צריך?
    חתכתי קטן יחסית.
    יצא ממש טעים.

    1. היי שירה,
      בדר"כ אם חותכים את הסלק לקוביות קטנות הוא אמור להתרכך בזמן הזה (זה כמעט שעה בישול) אבל הכל תלוי בסוג הסלק. יש סלקים שהם יותר סיביים (בדר"כ הגדולים) או קצת פחות טריים ולוקח להם יותר זמן להתרכך.
      הכי מומלץ לקנות סלקים שהם קטנים וקשים (שיניתי במתכון לסלקים קטנים במקום סלק אחד גדול).
      בכל אופן אני שמחה שבסופו של דבר יצא טעים 🙂

    1. היי שירה,
      בגלל שהסלק כבר מבושל, תוסיפי אותו לקראת הסוף, נגיד אחרי חצי שעה של בישול.
      אם יש בשקית הואקום קצת מיץ מהסלק, אל תשפכי אותו, תוסיפי אותו למרק.

    2. בס"ד
      תודה רבה
      אני מחכה להכין
      סבתי ז"ל הייתה מכינה את המרק עם אורז לבן בצלחת ליד והוספנו למרק.
      :}

  11. היי,

    שאלה- היכן ניתן למצוא את השקיות קובה המוכנות?
    רשת מסויימת של סופר? חברה שמייצרת?

    תודה,
    שבוע מקסים

    1. היי סיון,
      בדר"כ ניתן למצוא בכל סופר במקררים (בדר"כ ליד הסיגרים והבצקים הקפואים).
      יש כמה חברות שמייצרות אבל אני ממליצה על "שלושת האופים". מבחינת טעם לדעתי זה הכי מוצלח.
      בהצלחה 😉

  12. בס"ד
    לא ידעתי שיש קובה מוכנה למרק…
    חבל שלא ידעתי את זה קודם :{
    זה המרק שאני הכי אוהבת…מקווה שיש את זה בסופר שלנו.

    1. כן שירה, רק תוודאי שרשום על האריזה "קובה למרק" ולא קובה במילוי בשר.
      חג חנוכה שמח 🙂

  13. שלום
    רוצה להכין את המתכון
    יש לי קובה של שלושת האופים "קובה במילוי בשר" ואין איזכור של המילה מרק, ידוע לך אם זה מתאים?

    1. היי אורטל,
      לצערי לא 🙂 הקובה הזה מיועד לאפיה או לטיגון.
      צריך להיות רשום "קובה למרק" כי זה קובה שמיועד להתבשל בתוך נוזלים והמרקם שלו הוא אחר.

  14. 4 כוסות מים זה לא מעט מים בשביל לעשות שקית שלמה של קובה קנוי ? אני רוצה לעשות כמות גדולה וזה נראה לי מעט מיץ

    1. היי לירון,
      כמות המים אמורה להספיק אבל תמיד אפשר להוסיף יותר בהתאם לצורך ולשפר תיבול בהתאם.
      אם רוצים כמות גדולה של מרק אפשר להכפיל כמויות.

  15. שלום!
    לפני שנה בערך לקחתי מפה מתכון קציצות עם סלק. תוכלי בבקשה, להגיד לי אם אני יכולה במקום חבית קובה קנויה להכין את הקציצות מבשר טחון שיש לי במקפיא?

    1. היי שירן,
      בגדול הרעיון נחמד אבל מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך זה ייצא.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉
      יום נפלא!

    1. הי עדי,
      אין צורך לבשל את הסלק לפני. אם את חותכת אותו לקוביות קטנות (1.5-2 ס"מ) הוא מספיק להתבשל ולהתרכך עם המרק.

  16. שלום,
    הכנתי את מרק הקובה ויצא מעולה וטעים.תודה על המתכון ובזכות האתר הזה התחלתי לבשל!!!
    ימית

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר