מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק צח

מרק צחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק צח

Rating:
5
On דצמבר 2, 2019
Last modified:דצמבר 2, 2019

Summary:

מתכון למרק צח טעים שניתן לאכול עם שקדי מרק

מרק צח

מצרכים (5-6 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

חלק אחד של עוף: שוק, כנפיים, ירכיים (ניתן לוותר אם רוצים מרק לא בשרי)

3 שיני שום קצוצות

1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

7 כוסות מים רותחים

חצי כוס עלי פטרוזיליה

שליש כוס עלי כוסברה או סלרי או שמיר

תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים שום וגזר ומערבבים כ-2 דקות.

-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את העלים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות.

-מסננים את המרק ומגישים. 

*הערה: העוף מוסיף טעם למרק אבל אפשר לוותר עליו. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי אתמול בערב ויצא מעולה (השום נתן טעם מדהים! להבא חושבת לשים קצת יותר פטרוזיליה וכוסברה).

    הבן שלי ביקש שאכין מחר שוב אבל אמר שבא לו אוריות בפנים

    אשמח להכוונה באיזה אטריות להשתמש, כמה לכמות הזאת,איך להכין אותם ומתי להוסיף (אשמח אם לא יהיה צורך לבשל אותם בנפרד אלא בתוך המרק)

    תודה!
    פשוט מרק מדהים

    1. אפשר להוסיף למרק 1-2 כוסות אטריות דקיקות כ-15 דקות לפני סיום הבישול.

  2. לא הבנתי למה הכוונה לסנן את המרק? לא אוכלים את הגזר והבצל?
    כמו כן כמה זמן בערך מחממים את המחבת עם השמן וכמה זמן בערך מטגנים את הבצל?

    1. העוף והירקות נותנים למרק טעם. בגלל שזה מרק צח יש לסנן אותו.
      כמובן שלא חובה לסנן ואפשר להגיש עם העוף והגזר.
      מחממים את הסיר עם השמן כחצי דקה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.

  3. לילה טוב אפרת
    לגבי העוף – אני משתמשת בשוקיים – האם חובה להוריד את העור או שאפשר גם לא. מה עדיף?
    לגבי השום – אין לי שום טרי רק כתוש בצנצנת או טחון באבקת תבלינים. מה משניהם עדיף וכמה לשים?
    נ.ב אם אני רוצה להגיש את המרק בשבת בצהריים, יש אפשקות להכין אותו בחמישי בצהריים או שזה מוקדם מידי?
    תודה!

    1. -אין צורך להסיר את העור.
      -במרקים עדיף להשתמש בשום טרי אבל אם אין אז עדיף שום כתוש. שימי כפית מלאה.
      -אפשר אבל עדיף להכין לפחות יום לפני אם יש לך אפשרות.

  4. ערב טוב אפרת!
    אחותי בחול, אני עם הקטנים שלה, ונראה לי שזה בול המתכון עבורם.
    בגלל שבדרך כלל אני לא מבשלת רציתי להבהיר שלוש דברים:

    1. חשבתי אולי לשים 4 שוקיים במרק וככה יהיה לי גם מנה עיקרית לחסוך זמן. זה אפשרי או יהרוס את המרק? איך עושים את זה מבחינת כמויות של שאר המרכיבים וכו?

    2. חשבתי שבשביל לחסוך זמן אני אשתמש בפתיתי גזר קפוא שיש במקפיא במקום להתחיל לגרד גזר. כמה כדאי לשים?

    3. אני לא אוכלת שקדי מרק אבל הילדים מתי עליהם. כמה בערך כדאי להוסיף להם לכל צלחת?

    בטוחה שהם יתלהבו מהמרק

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר