מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק פטריות וגריסים

מרק פטריות וגריסיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 11, 2019
Last modified:פברואר 11, 2019

Summary:

מתכון למרק פטריות עם גריסים – סמיך וטעים

מרק פטריות וגריסים

מצרכים (5-6 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

4-5 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

חצי כוס גריסי פנינה (יש לשטוף היטב ולסנן)

7 כוסות (1.7 ליטר) מים רותחים

2 כפות מלאות קורנפלור + חצי כוס מים קרים

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

כפית ושליש מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים גריסים ומים רותחים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות. 

-מערבבים 2 כפות מלאות קורנפלור עם חצי כוס מים קרים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק/פטריות ופלפל שחור ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.

הערה: אם המרק לא סמיך מספיק לטעמכם ניתן להוסיף כף קורנפלור נוספת מעורבבת עם 2 כפות מים קרים ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ-5 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

30 תגובות

הוסף תגובה
    1. אולי בישול של קישואים ואח"כ טחינה שלהם יכולה לעזור ל"אוורר" את המרק. בכל מקרה הייתי מוסיפה לחצי מכמות המרק מים ומחית קישואים מבושלים.
      את החצי השני אפשר להקפיא או לשפר באותו אופן אם זה יוצא מוצלח לטעמך.

  1. SORY עוד שאלה להיום:

    הכנתי מרק שורשים (בצלים, שורשי סלרי ופטרוזליה, גזר, קולורבי ותפו"א.)

    ריסקתי וזה מאד כבד.

    את הגזר הוצאתי לאחר הבישול. קודם הריסוק.

    מה לדעתך אפשר להוסיף כדי לפתור זאת?

    הרבה תודה לך!

    1. אם זה יצא כבד מידי מבחינת המרקם אפשר להוסיף למרק מים ולדלל אותו קצת. כמובן לשפר תיבול אחר כך.

  2. אפרת יקרה
    האם ניתן להשתמש בבורגול במקום גריסים והאם זמן הבישול משתנה?
    תודה על המתכונים הנפלאים וחג שמח(:

    1. אני חושבת שכן.
      הקורנפלור תפקידו להסמיך את המרק. אפשר לשים במקום קמח רגיל או שיבולת שועל דקה (רצוי טחונה).

  3. היי אפרת, יופי של מתכון ושאלתי היא האם ניתן לוותר על אבקת מרק פטריות? אני משתדלת כמה שפחות אבקות מסוג זה. תודה רבה

  4. אפרת היי

    יש לי רק פיטריות פורטובלו האם אפשר רק מהן להכין?

    מעוניינת להכין רק למנה אחת או שתיים אפשרי להשתמש בסלסלה אחת ואז להפחית לחצי את הקורנפלור המים גריסי הפנינה והשאר ?

    ובמקום אבקת מרק מה ניתן להשתמש חוץ מלהוסיף מלח או להכין מאבקת המרק שבאתר ?

    תודה .

  5. שבוע טוב אפרת!
    נראה מתכון מוצלח
    מה זה פטריות "פורטבלו"?
    ודבר נוסף, לא הבנתי כמה מים, ידוע לי ששבע כוסות זה בדיוק ליטר לא?
    תודה

    1. שבוע טוב 🙂
      פטריות פורטבלו אלה פטריות כהות יותר מפטריות שמפיניון.
      כל כוס מים זה 240 מ"ל.

  6. היי אפרת, תודה על המענה
    לגבי הפטרוזיליה – איך קוצצים אותה? עם סכין או מספריים או מה?
    לגבי השום – לכמה הכוונה קצוץ? חתוך דק? עם מה חותכים עם סכין?
    מעבד מזון קטן יכול להיות טוב לקציצת שום ו/או פטרוזיליה?
    בנוסף את השמן אפשר לשים בסיר קר או שצריך לחמם קודם את הסיר?
    תודה רבה על הכל

    1. פטרוזיליה אפשר לקצוץ עם סכין.
      שום- לחתוך עם סכין לחתיכות קטנות.
      אין צורך להפעיל מעבד מזון בשביל זה.
      לגבי חימום השמן – לא משנה.

  7. היי אפרת
    תודה על מתכון מדהים
    בדיוק רציתי מרק גריסים
    כמה שאלות:
    1. כמה זמן לחמם את השמן זית? לשים אותו בסיר קר?
    2. אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן או שעדיף שלא? ואם כן כמה כפיות מהצנצנת לשים?
    3. אם אין פטריות פורטבלו זה קריטי? אפשר לשים שתי סלסלאות שמפניון? משהו אחר?
    4. למה הכוונה לקצוץ את הפטריות גס?
    5. לגבי הפטרוזיליה – חייב טרי? אפר קפוא או יבש? אם כן כמה לשים?
    6. כמה זמן לטגן את הבצל?
    7. אחרי שמוסיפים את הפטריות בכמה מלח להמליח? והאם כשממליחים בסוף להמליח בכמות שכתבת – כפית ושליש?
    המון המון תודה לך

    1. היי אלה,
      1. חצי דקה.
      2. במרקים עדיף שום טרי אבל אפשר גם לשים כפית וחצי שום כתוש מוכן.
      3. אפשר רק שמפניון.
      4. הכוונה לקצוץ לחתיכות גדולות. אפשר גם לפרוס לפרוסות.
      5. במרקים עדיף להשתמש בעלים טריים. אם אין לך שימי קפוא.
      6. כ-3 דקות.
      7. כרבע כפית. כן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר