מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק עוף

מרק עוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק עוף

Rating:
5
On יוני 25, 2013
Last modified:מאי 27, 2018

Summary:

מתכון למרק עוף שמעבר לכך שהוא טעים, הוא מרפא. אם אתם מצוננים וכואב הגרון, אחרי שתשתו את המרק תרגישו בשינוי. מניסיון זאת התרופה הטובה ביותר.

מרק עוף

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

חלקי עוף- שוקיים, כנפיים, ירכיים (לפי בחירתכם)

2 תפוחי אדמה מקולפים

2 גזרים מקולפים

בצל חתוך לשניים

2 שיני שום חתוכות גס

עלי כוסברה קצוצים/ עלי סלרי

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כף אבקת מרק בטעם עוף, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל קצוץ בסיר עם מעט שמן.

-מוסיפים את חלקי העוף, ממליחים מעט עם המלחייה, מפזרים קמצוץ פלפל שחור ומטגנים כדקה מכל צד.

-מוסיפים את הירקות: תפו"א, גזר, בצל ושום.

-שופכים מים רותחים עד 2/3 גובה סיר.

-מוסיפים כוסברה/סלרי ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים ומכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.

מרק עוף מתכון, מרק עוף צח, מתכון מרק עוף, מרק עוף עם ירקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

161 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    אשמח לקבל טיפ לגבי איך לשפר טעם של מרק עוף שיש לו טעם חזק של סלרי

    האם יש דרך להציל את המרק עוף?

    1. היי עדי,
      את הקציצות אפשר להוסיף למרק לאחר 45 דקות בישול ואז לבשל 15-20 דקות נוספות.

  2. ממש טעים! הכנתי והבן שלי מבקש רק אותו מאז.. כזה מרק פשוט שילדים אוהבים בלי הרבה קשקושים 🙂 אימצנו. תודה

  3. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את המרק לכמות של כ-20 איש. תוכלי להגיד לי בבקשה איך לשנות את הכמויות של המצרכים?

    1. היי יעל,
      כמויות מומלצות:
      בצל גדול קצוץ
      חלקי עוף- שוקיים, כנפיים
      5 תפוחי אדמה מקולפים
      5 גזרים מקולפים
      2 בצלים חתוכים לשניים
      5 שיני שום חתוכות גס
      עלי כוסברה קצוצים/ עלי סלרי
      24 כוסות מים (כ-6 ליטר)
      תיבול: 2 כפיות כורכום, 3 כפות אבקת מרק בטעם עוף, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור.
      לגבי העוף, בדר"כ לא כולם אוכלים את המרק עם עוף ומספיק לשים כ-8 חתיכות רק בשביל הטעם. אלא אם כן את לא מכינה עוף בנפרד ואז תצטרכי לשים כמות של חלקי עוף לפי כמות הסועדים.
      חג שמח 🌷

  4. ועל זה נאמר – הגאונות היא בפשטות. מטורף כמה שזה יצא טעים!
    אגב, השתמשתי בשמן זית, ובפטרוזיליה (קצת) במקום הירוקים האחרים 🙂

  5. תודה רבה. יצא מעולה. הבעיה היחידה שיצא לי ממש מעט נוזלים ביחס לעוף והירקות . יש דרך להוסיף עוד נוזלים שיהיו טעימים כמו אלו שכבר במרק?

  6. אפרת היקרה,
    המרק יצא מדהים. אני רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לך על פועלך. אין עוד אתר שבו יש מתכונים מעולים יחד עם הנגשה כל כך ברורה ומחממת לב את עולם הבישול. את מאפשרת לאלו מאיתנו שהתחום לא בא להם בקלות להזין את ילדינו באוכל ביתי ומשובח (ולי זה חשוב).
    תודה לך !

  7. תודה רבה אפרת על המתכון הנהדר והפשוט להכנה.
    הכנתי את המרק פעמיים – פעם אחת עם בני שהתחיל ללמוד לבשל ופעם אחת בעצמי ויצא טעים מאוד.
    את פיצחת את הנוסחה (גם) למרק עוף קלאסי :O)

  8. שאלה נוספת אם אני מעוניינת להוסיף אטריות למרק ולהגיש בליל שבת מה מומלץ?
    להוסיף אותם ישירות למרק 10-15 דק לקראת סוף הבישול כמו שרשמת בתגובות,
    או לבשל בנפרד ולחמם על הפלטה ובהגשה להוסיף?

    1. אם לא אוכלים את המרק מיד אז כדאי לבשל לפני ההגשה ולהוסיף למרק לפני ההגשה אחרת האטריות מתנפחות וסופחות הרבה נוזלים.

    2. הכנתי את המרק נראה מעולה!!!! גם העוף עם הפטריות נראה מושלם!!!
      לגבי האטריות איך מבשלים אותם?

    3. מבשלים את האטריות במים רותחים בהתאם לזמנים שרשומים על גבי האריזה (זה משתנה בין סוגי אטריות). כשהאטריות מוכנות (כדאי לטעום) יש להעביר אותן למסננת ולשטוף במי ברז. לזלף מעל כף שמן ולערבב בעדינות עם מזלג. לאחר מכן להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר.

  9. הייתי חייבת לחזור ולפרגן.
    פעם ראשונה שאני מכינה מרק ותמיד זה היה נראה לי כמשהו שמאוד מסובך להכין אותו. אבל, אזרתי אומץ והכנתי את המרק לפי המתכון והוא יצא מ-ו-ש-ל-ם
    תודה תודה תודה 🙂

  10. היי! אם אני רוצה להוסיף אטריות, באיזה שלב להוסיף? תודה! ואגב,עד כמה חשוב הסלרי? מתעצלת ללכת למכולת לקנות ורוצה להכין עכשיו

    1. היי חיה,
      את האטריות כדאי להוסיף 10-15 דקות לפני סוף הבישול.
      אפשר לוותר על הסלרי אבל כדאי להוסיף עלים אחרים במקום כמו כוסברה, שמיר או פטרוזיליה.

  11. למרות שג׳ינגלתי בין כל התגובות והוספתי ירקות ויש לי פוביה מלהכין מרק עוף – יצא מעולה!!! אפילו הילדים ביקשו עוד ועוד,בחיי
    תודה רבה לך אמשיך לנסות עוד מתכונים

  12. תמיד נמנעתי מלהכין מרק עוף. זה תמיד הרגיש לי כמו משהו שרק אמא שלי מסוגלת להכין. תקרת זכוכית שאין לשבור. אבל לפני כמה ימים בת זוג שלי חלתה ואמרתי שאני חייב לנסות.
    אני עדיין לא מאמין כמה טעים יצא לי המרק. כמעט כמו של אמא.

    תודה לך!

  13. הי אפרת,
    אני לא כל כך יודעת להתעסק עם עוף אבל ממש בא לי עכשיו מרק עוף. צריך לשטוף אותו? להרתיח אותו? לטפל בו באיזשהו אופן לפני הטיגון/בישול?
    וגם, את משתמשת בעוף קפוא או בעוף טרי?
    תודה!

    1. היי מיכל,
      אני לרוב משתמשת בעוף טרי אבל אפשר להשתמש גם בעוף קפוא.
      אם את משתמשת בעוף קפוא יש להפשיר אותו לפני.
      אין צורך לשטוף או להרתיח. ישר מטגנים את חלקי העוף כמו שהם (עם העור) לפי מה שרשום במתכון.
      בהצלחה 🙂

  14. היי,
    אני פשוט באמצע להכין את המרק. הילדים שלי לא כל כך אוהבים עוף מבושל ללא תיבול או ציפוי ולכן רציתי שתתני לי רעיון לתת לעוף משהו שיעשה אותו פריך או שאת ממליצה פשוט לא לשים אותו?
    שמעתי פעם שאנשים מכינים מרק עוף ומבשלים את העוף בפנים אבל אח"כ מוציאים אותו בשביל מתכון אחר…
    אני לא יודעת אם נכון לעשות כך. בכל אופן אני אודה לך מאוד אם תעני לי תשובה…
    תודה
    תיקי

    1. היי תיקי,
      אם זה כך אני ממליצה לוותר על העוף במרק.
      עוף במרק תמיד יוצא "מכובס" ולכן עדיף שתכיני את העוף בנפרד בתנור.

  15. כרגיל, מהממת עם המתכונים שלך!
    יצא טעים גם בלי להשתמש באבקת מרק.. המרק מקבל את הטעם מהעוף עצמו 🙂

  16. סורי על השאלה שוב. מספיק לחסות את המיים מעל הירקות או חצי . כמה זה שליש יוצא בדיוק?

  17. היי, אפרת
    האם אפשר להוסיף עוד ירקות? קישוא, בטטה, דלעת…? והאם אפשר לשים בנוסף לסלרי בצל ירוק?

  18. היי פעם ראשונה כאן.. הצלחתי להרוס את המרק.. זה לא מפתיע אותי 😁
    אני אישית צריכה מתכונים מאוד ברורים ומדויקים למרות שאני יצירתית.. במטבח זה לא מצליח לי לשנות מתכון.. טיגנתי שני בצלים בטעות והעור של העוף הוציא המון שומן.. חשבתי שזה יוסיף אבל זה השתלט על הטעם. נראה לי שטעיתי במידות של התבלינים.. וגם הבצלים המטוגנים שינו את הצבע והטעם.. מקווה שזה יהיה אכיל יותר מחר..

    1. היי,
      את יכולה לתקן את התיבול לפי הטעם. נראה שחסר קצת צבע. שמת כורכום?
      תיבלת באבקת מרק ובמלח?

  19. הכנתי פעם ומאז אני שפוט…כל הזמן מבקשים ממני בבית להכין את המרק הזה….אז אפרת כל הכבוד על המתכון.

  20. היי אפרת,

    לא שמתי לב שרשמת להוסיף מים רותחים, הוספתי מים קרים, הבאתי לרתיחה
    ורק אז שמתי את הכוסברה והתבלינים, הנמכתי את האש ובישלתי שעה. זה בסדר נראה לך? אותו אפקט?

    1. כאשר תפוחי אדמה החלו להתבשל ולא סיימו להתבשל, אם שמים להם מים קרים באמצע, אפשר לבשל אותם אחר כך שעה והם לא יתבשלו יותר, ישארו קשים.

  21. האם אני יכולה להוסיף למרק כרובית, ברוקולי קישואים ושמיר ומנגד – לוותר על התפוח אדמה ועל אבקת המרק? עשיתי לפני שבוע מרק ירקות שלך עם המצרכים הנ"ל ואני רוצה לחבר ביניהם.

    אם כן, איך לארגן את הכמויות והתיבול ?

    מעוניינת בכ – 10 מנות

    תודה !

    1. כן, אפשר.
      מבחינת כמויות, זה לא צריך להיות מדויק אבל בסביבות 8 פרחי כרובית, 8 פרחי ברוקולי, 1-2 קישואים בינוניים חתוכים לעיגולים וכוס שמיר.
      תשתמשי בסיר יחסית גדול ותמלאי אותו בשני שליש מים (10-12 כוסות).
      אם את מוותרת על אבקת המרק שימי יותר מלח, לפי הטעם. אם יש לך חוואיג' למרק אני ממליצה להוסיף לפחות כפית גדושה.

    1. היי אסתר,
      אפשר שוקיים, כרעיים, כנפיים – זה יוצא טעים באותה מידה עם כל חלק שתבחרי.
      כדאי לשים בסביבות 6-8 חלקים. אפשר גם כמות קטנה או גדולה יותר, רק כדאי להתאים את גודל הסיר לכמות.

  22. הי אפרת
    אני רוצה להכין את המרק לתינוק. חלקי עוף אני אוהבת להרתיח קודם לסנן ורק אז להתחיל בהכנת המנה.
    לדעתך זה יפגע בטעם של העוף?

  23. חייבת לשבח את המתכון הזה של מרק העוף! לראשונה יצא לי מרק עוף מוצלח. כולם כולל הקטנים חיסלו צלחות! אז הכנתי לראשונה שבוע שעבר וכעת מכינה שוב. מומלץ מומלץ!

  24. היי אפרת , יש לי עוף שנשאר משבת והוא מטובל בכמון וכורכום. אני יכולה להשתמש בו למרק ?
    תודה ויום קסום

    1. אני מניחה שאפשר. אם הוא כבר מבושל אז כדאי להוסיף אותו כ-20 דקות לפני סיום הבישול.
      יום מקסים 🙂

  25. היי אפרת
    עשיתי אתמול בסיר רחב עם 6 שוקיים וכל השאר לפי הכמויות שכתבת ונראה לי שחסר מלח
    שמתי כפית מלח , הייתי צריכה לשים יותר מלח או יותר אבקת מרק?
    ועוד משהו – ראיתי באחת התגובות למטה שרשמת שבקרוב תפרסמי מתכון להכנת אבקת מרק ביתית.יכולה לצרף לכאןכי לא מצאתי באתר שלך

    1. היי גל,
      יכול להיות שהשתמשת בסיר קצת יותר גדול ולכן היה צורך לשים יותר מלח ויותר אבקת מרק. גם וגם.
      נכון, יש לי איזה מתכון אבל אני רוצה לנסות ולשפר אותו. אפרסם מתכון בקרוב, מקווה שאפילו שבוע הבא.

  26. היי,
    קודם כל- מאוד אוהבת את המתכונים שלך! הם העיקריים אצלי.
    דבר שני- כמה מנות בערך יוצא המרק לפי הכמויות שכתובות? (עדיין לא הכנתי,ורוצה להיערך בהתאם)
    תודה מראש!

    1. היי יפעת,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      מהמרק אמורות לצאת כ-5 מנות יפות. כמובן שתמיד אפשר להגדיל את הכמות לפי הצורך ולהוסיף יותר חלקי עוף, ירקות ומים. תיבול אפשר לשפר בסוף לפי הטעם.
      חג שמח!

  27. היי
    בן הזוג לי לא נוגע בעוף (מכל סוג) או במאכלים שמעורב בהם עוף (משום סוג), האם יש תחליף לעוף או לחילופין לוותר עליו? (לא נוגע גם באבקת מרק עוף…)

    תודה,
    רעות

    1. היי אלייה,
      המתכון מאוד דומה למתכון הזה רק בתוספת של כף חוואיג' למרק.

  28. המתכונים פשוט נהדרים אך יש מתכונים שלא רשומים כמויות של תיבולים כמו במרק העוף שסה קצת מפריע בבקשה אם אפשר לקבל פרוטים בתודה שירה

    1. היי שירה,
      אם את נתקלת במתכונים שלא רשומים בהם כמויות של תיבולים אנא הפני את תשומת ליבי ואתקן.
      במרק העוף הוספתי כמויות תיבול. לגבי מלח, אני ממליצה להתחיל בחצי כפית ולהוסיף יותר לפי הטעם.
      יום מקסים 🙂

  29. היי , קודם כל רציתי לציין שהמתכונים שלך מושלמים!
    אם רוצים להוסיף אטריות למרק?באיזה שלב?
    תודה

    1. תודה רוני 🙂
      אפשר להוסיף אטריות למרק 10-15 דקות לפני סוף הבישול.
      יום נפלא!

  30. היי אפרת.
    אני מבשלת לשבת את המרק עוף, ואת העוף אני מגישה אחרי זה עם תוספות. רציתי לדעת אם יש לך רעיון אולי איך אני יכולה לשדרג את העוף אחרי הבישול. חשבתי שאולי אפשר לשים תיבול, רוטב, על העוף בתוך תבנית ולשים על הפלטה שכאילו יאפה קצת.
    נראה לך?
    תוכלי לכתוב לי אם זה ילך? ואם כן מה לעשות בדיוק?
    (אני לא רוצה לאפות עוף חוץ מהעוף במרק כי לא יהיה לי מה לעשות עם זה, בעלי בקושי אוכל את העוף ואני בכלל צמחונית)

    תודה מראש
    שרה

    1. היי שרה,
      אני לא בטוחה אם כדאי. העוף סופג את הטעמים שבמרק והוא דווקא אמור להיות טעים.
      אם פחות אוהבים אצלכם עוף של מרק את יכולה לשים במרק חתיכה אחת בלבד של עוף רק כדי שהמרק יקבל טעם ולהכין כמה חתיכות נוספות בתנור, באפיה רגילה או לבשל בסיר בנפרד, עם תפוחי אדמה או ירקות אחרים כמו במתכון הזה- עוף מבושל.

    2. תודה על המענה.
      חשבתי שצריך את כל העוף כדי לקבל טעם טוב, אבל אם את אומרת שלא אז אולי אנסה באמת.

      דרך אגב אפרת, אני חושבת שאם תפרסמי ספר מתכונים עם הטיפים שלך וכו' זה יהי ה רב מכר!
      אני כנראה אקנה מייד 4 כדי לתת למשפחתי:) (מקווה שתעשי משלוח לחו"ל?!)

      שוב תודה על הכל
      שרה

    3. אני מתכוונת להוציא חוברת מתכונים ראשונה בקרוב.
      אעדכן ברגע שזה ייצא לפועל 🙂
      תודה ושבת שלום!

    1. אפשר אבל מומלץ גם להשתמש בעלי סלרי או לפחות עלי כוסברה או פטרוזיליה.

  31. המרק יצא מדהים. בדיוק לפי ההוראות. את שלב הטיגון של הבצל הקצוץ עם העוף הארכתי קצת.

    1. היי שרון,
      לאחר הוספת הכוסברה או הסלרי מתבלים במרק עוף, מלח וכורכום.
      יום מקסים 🙂

  32. אפרת המון תודה על כל המתכונים הנפלאים!
    רציתי לשאול לגבי מרק העוף: מה היחס בכמויות בין חלקי העוף למים שמוסיפים? למשל: 2 כרעיים על 3 ליטר מרק..?
    תודה ושנה טובה 🙂

    1. היי רחלי,
      זה לא משנה. בסופו של דבר יש למלא את הסיר במים עד 2/3 גובה באופן שיכסה את הכל. אם את משתמשת בכמות גדולה של חלקי עוף כדאי להשתמש בסיר רחב וגדול יותר.
      כמה חלקי עוף את רוצה לשים במרק?

    1. היי שר,
      בגדול אין צורך מאחר ומטגנים את העוף קודם משני הצדדים ובדרך כלל אין קצף. אם במקרה מצטבר מעט קצף בחלק העליון של המרק אפשר להסיר אותו בעזרת כף גדולה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי נעמה,
      אפשר לשים שוקיים לפי הצורך (לפעמים אני שמה 2 ולפעמים 6).
      וכן, אפשר להגיש עם קוסקוס.
      שבת שלום 🙂

  33. היי אפרת,
    קניתי שוק מפורק ואני רציתי לשאול איך ניתן להכין אותו האם ניתן לחתוך את השוק המפורק לקוביות לטגן שמן כשהשמן רותח להוסיף את השוק לטגן כמה דקות ואז להוסיף את הבצל ואז פטריות מקופסת שימורים? והאם צריך להוסיף מים או שאין צורך?כמה זמן השוק מתבשל?והאם חייב לטגן על אש גבוהה וצריך ליסגור עם מכסה?
    תודה רבה על המתכנים

    1. היי קרינה,
      את יכולה לחתוך לקוביות או לטגן את זה כמו שהוא אחרי טיגון הבצל. אין צורך לכסות. פשוט טגני כדקה מכל צד. גם ככה אחר כך העוף ממשיך להתבשל בתוך המרק.

    1. היי בת שבע,
      הסלרי או הפטרוזיליה מעניקים טעם יותר חזק אבל אם אין לך, את יכולה לשים גם פטרוזיליה.
      יום מעולה 🙂

    2. תודה על התשובה!
      עוד שאלה….
      מה יכול ללכת עם מרק עוף? מה מתאים להגיש עם זה וכו
      תודה!

  34. אפשר להוסיף קישואים ? תפוח אדמה הפסקתי לשים כי מקצר את חיי המרק וגם לא כולם יכולים לאכול אותו בגלל בעיות סכרת. הייתי מעדיפה יותר תיבול ובלי אבקת מרק.. אפשר לוותר על הטיגון ???? פשוט יותר בריא !

    1. היי,
      אפשר להוסיף קישואים ולוותר על תפו"א.
      אפשר גם לא לטגן רק קחי בחשבון שטיגון מקדים של הבצל מוסיף טעם למרק. אפשר לטגן בכף שמן זית.
      במקום אבקת מרק שימי יותר מלח. מומלץ להוסיף גם כמה שיותר עלים (כמו סלרי וכוסברה) שמוסיפים למרק טעם.

  35. לא צריך לנקות באיזושהיא צורה את העוף לפני שמכניסים אותו? איך מנקים את חלקי העוף אשר יוצאים מהקפאה?

    1. היי תמיר,
      אם קנית עוף שהוא כבר מפורק לחלקים (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו') מספיק רק לשטוף מעט את החלקים ולסנן. בגלל שהבישול הוא במרק אפשר להוריד את העור במידה ואתה מעדיף את העוף בלי העור (אני אישית מבשלת עם העור ומסירה אותו רק לאחר הבישול).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    2. להרתיח מים. לשים את חלקי העןף, 3דקות הרתחה עד לקבלת עף נקי. לשפוך ולשטוף את העוף, לנקות את הסיר ולהתחיל בישול כ שעה וחצי

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר