מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 28, 2014
Last modified:אוקטובר 10, 2018

Summary:

מרק עדשים כתומות בקלי קלות!

מרק עדשים כתומות

מצרכים (4-5 מנות):

1.5 כוסות עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות

1 בצל בינוני קצוץ

5 שיני שום גדולות קצוצות

1 עגבניה גדולה מגורדת

6 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן קנולה/זית עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב במשך כדקה (שימו לב שלא יישרף).

-מוסיפים את העגבניה המגורדת, ממליחים מעט ומערבבים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים וכפית מלח ומבשלים על אש נמוכה במשך כ40 דקות. מתבלים באבקת מרק, כמון ופלפל שחור ומערבבים.

*מומלץ לטחון מעט את המרק במוט בלנדר בהתאם למרקם הרצוי ולבשל 5 דקות נוספות.

**ניתן להוסיף למרק קוביות גזר ו/או תפו"א.

מרק עדשים כתומות, מרק עדשים אדומות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

388 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי בן,
      אני מנסה להבין את התגובה שלך ולא מצליחה (אתה מאשים את המתכון?)
      בכל מקרה אני מאחלת לו החלמה מהירה.

  1. מתכון מדהים!!! קל, מהיר והתוצאה… טעימה!!! הכנתי לארוחת צהריים והסיר התחסל ברגע… תודה על כל המתכונים.

  2. לא הכרתי בעבר את המרק הזה ובעלי ביקש שאחפש מתכון מתאים ואכין..יצא וואווווווווו!!!! איזהה טעיםםםםם! ובריא! תודה רבה!!

  3. ערב טוב אפרת היקרה
    אני מכינה את המרק באופן קבוע יוצא מצויין.
    תודה רבה לך.
    הפעם נתקעתי בלי בצל.
    זה בסדר? או שיצא משהו אחר?

    1. היי דיקלה,
      האמת שעוד לא יצא לי להכין מרק בלי בצל אז אין לי מושג. אני מאמינה שהבצל מוסיף טעם אבל במקרה הזה בגלל שיש גם שום אז אני מניחה שזה ייצא בסדר גם בלי בצל.

  4. היי אפרת

    מעוניינת להכין את המרק רק למנה אחת או שניים אם מכינה מחצי כוס עדשים כתומות כמה מים רותחים עליי לשים כדי שיצא סמיך ?

    תודות

    יום מקסים לך.

  5. מרק מעולה!
    מאוהבת באתר ובמתכונים שלך! תמיד יוצא מוצלח ומינימום מאמץ!
    הוספתי גזר, תפוא, ורבע כוס גריסי פנינה, בלי אבקת מרק.. הסיר התחסל מאוד מהר
    תודה!

  6. אפשרי להוסיף בטטה? לא מצאתי בתגובות..חיפשתי הרבה זמן.. חח
    צריכה לכמות של 10 אנשים
    2 כוסות עדשים ובטטה, תפוא,גזר? כמה?

    1. לכמות של 10 אנשים כדאי להכפיל כמויות ב-2, זאת אומרת 3 כוסות עדשים וכו'.
      אפשר להוסיף בטטה, תפו"א וגזר. אחד גדול מכל סוג.

  7. היי רציתי לדעת אם באיזשהו שלב של הכנת המרק יש צורך לכסות אותו
    מתכון כיפי וקל להכנה התוצאות בהמשך 😉

  8. היי, אני מאוד אוהבת את האתר שלך! אשמח לדעת באיזה שלב צריך להוסיף את הקוביות גזר ותפוחי אדמה

  9. היי אפרתי,

    כרגיל המתכונים שלך מעולים.🌸

    הכנתי היום הוספתי תפוחי אדמה וקצת כורכום,
    יצא ממש טעים

  10. הוספתי גבעול סלרי, קוביות קטנות תפו"א וגזר מגורד גס.
    יצא מושלם!! הקטנה שלי בת שנה ליקקה את השפתיים ורצתה עוד תוספת ועוד…
    תודה רבה על עוד מתכון מנצח!!!

    1. היי יעקב,
      לאחר שהמרק מוכן אפשר להוסיף לו שמנת לבישול/מתוקה ולבשל כ-2 דקות נוספות על אש בינונית. גם לאחר ההגשה עצמה לתוך קעריות אפשר לזלף כמה נגיעות של שמנת.

    1. היי רותם,
      אפשר להכין מחצית כמות, לא מומלץ פחות:
      3/4 כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות
      חצי בצל בינוני קצוץ
      2 שיני שום גדולות קצוצות
      עגבניה קטנה מגורדת
      3 כוסות מים רותחים
      תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק בטעם עוף, רבע כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
      יום נפלא 🙂

  11. היי אפרת,

    נהנית מאוד מהמתכונים שבאתר. כך גם בני הבית 🙂 יש לי שתי שאלות: מה אפשר לשים במקום עגבניה? (אין לי כרגע) והאם לדעתך יתאים להוסיף דלורית? אם כן, דלורית שלמה או פחות? תודה רבה

  12. היי אפרתי
    אם אני רוצה 6 מנות מה משתנה לי מבחינת תיבול
    תוכלי לכתוב לי בבקשה שלא אסתבך?
    תודה מראש
    שרון אימרגליק

    1. היי שרון,
      כמויות ל6 מנות:
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות עדשים כתומות
      בצל גדול קצוץ
      7 שיני שום קצוצות
      2 עגבניות קטנות מגורדות
      8-9 כוסות מים
      תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, 3/4 כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
      גמר חתימה טובה 🌺

    1. אפשר להוסיף בסוף, לאחר שטחנת את המרק.
      כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הטעם.

  13. איזה מרק טעים!
    הוספתי תפו"א וגזר חתוכים לקוביות קטנות, תיבלתי רק במלח ופלפל (זה מה שהיה בבית). יצא נפלא!
    תודה 🙂

    1. אני מציעה שתוותרי רק על הכמון. היתר בסדר. זה דווקא מרק שילדים בדר"כ אוהבים.

  14. היי אפרת,
    אני מאוד אוהבת את האתר שלך! הכנתי מרק, גריסים ויצא טעים 🙂
    האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות?
    יום מקסים

    1. היי מירי,
      קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר לשים כפית מלאה רסק עגבניות.
      שבוע נפלא 🌷

  15. היי אפרת

    מה מטרת ההמלחה לאחר שמוסיפים עגבנייה האם זה משמעותי ?

    אפשר לוותר על ההמלחה של העגבנייה?

    1. היי עינת,
      ההמלחה מרככת את העגבניה יותר מהר. אפשר לוותר על זה.

  16. לגבי המתכון הראשון מלמעלה יצא מעולה. תודה רבה.אני הוספתי אחרי הבישול כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון לכל מנה.אגדה.

  17. יצא מעולה!!! הוספתי גם כוסברה ובזיליקום, וטחנתי הכל ביחד עם בלנדר מוט. המון המון תודה על מתכונים שתמיד מצליחים!

  18. ערב טוב עשיתי את מרק העדשים הכתומות יצא טעים מאד והריח משגע וכמו כן גם הטעם מגיע לכם פידבק תודה רבה על המתכון המשוגע,חן חן לכם.

  19. הכנתי הערב את המרק. יצא מאד טעים אבל דליל יותר ממה שציפיתי וממה שנראה בתמונה בפוסט.
    נראה לי שבפעם הבאה פשוט אשים 5 כוסות מים ולא 6.

    1. היי ענבל,
      מוזר כי המרקם צריך לצאת די סמיך אם שומרים על היחסים של כוס וחצי עדשים ו-6 כוסות מים.
      בכל מקרה, פעם הבאה תתחילי מראש מ-5 כוסות מים מקסימום תמיד אפשר להוסיף עוד מים בסוף הבישול, לפי הצורך.

    1. היי,
      כמות ל-8 מנות:
      2.5 כוסות עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות
      1 בצל גדול קצוץ
      8 שיני שום גדולות קצוצות
      2 עגבניות קטנות מגורדות
      10 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק בטעם עוף, כפית שטוחה כמון, פלפל שחור לפי הטעם

  20. היי אפרת אני עשיתי את המרק הזה המון פעמים ויצא מווושלם וטעים.
    רציתי לשאול אם אני יכולה להוסיף חתיכות חזה עוף ואם כן מתי?

    1. היי חיה,
      אפשר לטגן חתיכות חזה עוף בהתחלה, לאחר שמוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כדקה מכל צד וממשיכים במתכון כרגיל (מוסיפים עגבניה מגורדת וכו').

  21. היי

    בעדשים הכתומות האורגניות בשקית כשאני משרה ושופכת את המים

    אני שמה לב שיש משהו שנראה כמו מעופפים

    קשה לי להבחין אם אכן זה מעופפים למינהם או אולי רק קליפות שצפות

    נתקלתי בתופעה זו גם בחברות שונות

    אך אינני בטוחה שאלו מעופפים

    מישהו נתקל במצב הזה

    איך אוכל לוודא אם לו קליפות או חרקים?

    1. תודה על התשובה

      יש לך או למגיבים פה טיפ בשבילי כדי לוודא שאכן אילו קליפות ולא מעופפים
      הם כל כך קטנים ,קשה להבחין מה זה בדיוק וזה מאוד חשוב לי
      ומשנה לי.

    2. היי רינת,
      כשקונים עדשים כתומות (או קטניות בכלל) שארוזות בשקיות אטומות (כמו סוגת וכו') בדר"כ אין בעיה של מעופפים/חרקים.
      כשקונים קטניות במשקל משקים פתוחים שיש בחנויות תבלינים אז יכול להיות (למרות שלרוב זה לא קורה).
      בכל מקרה תמיד כדאי להשרות במים לפני השימוש.
      לאחר שמשרים עדשים כתומות מתקבלים מים עכורים בצבע לבן וכמה קליפות שצפות.
      אני לא יכולה לומר בוודאות שמה שראית הוא קליפות כי אין לי אפשרות לראות את זה בעצמי אבל אפשר להוציא אחד ולבחון אותו מקרוב.

  22. שלום!
    המתכונים שלך מדהימים!!!!
    שאלה לגבי המרק הזה- אין לי שום אפשר לשים במקום תבלין אבקת שום אם כן מה הכמות?
    תודה!

  23. הי,
    אין לי עגבניה, האם אפשר להכין את המרק בלי?
    וגם, אני רוצה שהמרק יצא יותא משביע. מה אפשר הוסיף לו?
    תודה רבה!

    1. אפשר להכין בלי עגבניה.
      המרק יוצא די משביע אבל אם רוצים אפשר להוסיף אטריות 10-15 דקות לפני סוף הבישול.

  24. יצא ממש מעולה
    המרק שודרג מעט עם קוביות גזר ,תפ"א וקצת פטרוזליה.
    כל הטוב הזה נמזג לתוך קערת לחם טריה וחמה.
    תודה

  25. היי! האם יש צורך להשרות את העדשים לילה לפני? תודה!
    שוב אציין שכל מה שאני מבשלת זה רק דרך המתכונים שלך וזה תמיד יוצא מושלם 🙂

    1. קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      עדשים כתומות אין צורך להשרות בכלל. מספיק לשטוף היטב ולסנן.

    2. אוקיי, ואם יש לי עדשים שחורות?
      יש לך מתכון שאפשר להכין איתם תבשיל?
      ראיתי את המתכון של הבורגול ועדשים, במקרה כזה גם אין צורך להשרות ?
      תודה!!

  26. ניסיתי, מרק עדשים הראשון שלי אי פעם האמת, יצא סבבה. קצת סמיך לטעמי אבל היה באמת בסדר. לציין שגם הוספתי קוביות תפו"א ושמיר קצוץ – מוסיפים הרבה לחוויה!
    תודה על המתכון.

    1. היי אסף,
      שמחה שיצא מוצלח. אפשר תמיד לדלל את המרק על ידי הוספת מים ושיפור התיבול לפי הצורך.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

    1. מוזר, שמת רק 6 כוסות מים?
      תבשלי את זה על אש בינונית, בלי מכסה, עד שהנוזלים יצטמצמו.
      אפשרות נוספת להסמכה היא לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים עד שאין גושים ולהוסיף למרק. לבשל תוך כדי ערבוב כמה דקות.

  27. יקירתי…איזה ריח בבית ! המרק על האש!
    רק שאלונת , צריך לכסות את הסיר בבישול?
    כי כרגע הוא לא מכוסה.
    תודה

    1. חייבת לעדכן : יצא טעים מאוד…! למרות שלא אוהבים אצלי כמון , הוספתי וכולם נהנו!
      תודה, אפרת.

  28. תודה רבה אפרת על המתכון! הכנתי לסעודה מפסקת והיה מאוד מאוד טעים, למרות שבטעות שמתי זרעי כוסברה טחונים במקום כמון (נו, זה דומה חחח) 🙂 מחר הולכת לאסוף מתכונים לשבת! תודה שוב ולילה טוב 🙂

  29. תודה רבה על המרק המושלם הזה! עשיתי לפי ההוראות והוספתי גם טיפה כורכום במקום אבקת מרק ויצא מעולה! נכנס ישר לספר מתכונים המשפחתי. תבורכי…

  30. שאלה 🙂

    כמה מנות המתכון הנ״ל?
    אם אני רוצה לבשל רק מנה אחת בשביל הטריות, רק לחלק את המצרכים במספר המנות של המתכון או שזה לא יצליח?

    סליחה על הבורות,
    עדיין משתלם בבישול עצמי…

    1. היי רן,
      אין בעיה שתכין מחצית מהכמויות, פחות מזה לא מומלץ.
      מבטיחה לך שזה טעים כך שלא תצטער אם תצא כמות קצת יותר גדולה ממנה אחת 🙂

  31. שלום אפרת,
    יש לי שאלה לידע כללי, האם עדיף תמיד לתבל בסוף את הבישולים? מאיזה סיבה? חשבתי תמיד שאם מתבלים כבר בהתחלה אז סופג יותר את הטעם

    1. היי אביגיל,
      בדרך כלל שמתבלים בסוף אז הטעם הטבעי של התבשיל מתגבש ואז יותר קל לתבל אבל מאחר ואני כבר רושמת את המינונים אז זה לא משנה אם תתבלי בהתחלה או בסוף.

  32. מרק מושלם! הסמיכות שלו והטעם מעולה, הבת שלי בת ה3 מחסלת את זה ויחד איתה גם אנחנו.

    1. היי צליל,
      בין 10-12 כוסות מים. מומלץ להתחיל ב-10 ולהוסיף יותר לפי הסמיכות הרצויה.

  33. היי 🙂
    הכנתי את המרק לערב שבו היו הרבה אנשים, והמרק קיבל מלא מחמאות!
    מתכון מצויין וכל כך טעים!!!
    עשיתי טעות קטנה בתיבול (שמתי יותר מדי כמון) וכדי לתקן הוספתי למרק קצת חוואייג', וזה מאוד שידרג את הטעם.
    תודה רבה!

    1. לדעתי כ-2 כפיות מלח אבל אני ממליצה להתחיל בכפית וחצי, לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.

    1. היי אילונה,
      את הגזר ותפו"א מוסיפים עם העדשים הכתומות.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נעמה,
      יכול להיות שקצת לשפר תיבול. תטעמי בסוף ותחליטי אם ומה להוסיף.

  34. תודה רבה על המתכונים המעולים!
    התבקשתי להכין מרק לגן (מנות ל-30 ילדים בני 4)
    בכמה כדאי להכפיל את הכמויות?
    תודה רבה!

    1. תודה על התשובה המהירה!
      ושאלה לגבי עוגות בחושות, מה יותר טוב להקציף במיקסר או ידנית?

    2. לעוגות אווריריות יותר כדאי להקציף במיקסר ולהתחיל מהקצפת הביצים עם הסוכר במשך כדקה לפחות ואז להוסיף את יתר החומרים כאשר הקמחים תמיד בסוף.

  35. מרק מושלם,
    ברשותך ממליצה לסחוט לימון בסוף הבישול, מוסיף המון ומשדרג את המרק מאוד,
    תודה לך, כל המתכונים תמיד קלים להכנה, מובנים וטעימים.
    תבורכי.

    1. היי אדוה,
      אני חושבת שכן. כדאי לטגן את העוף משני הצדדים לאחר טיגון הבצל ואז להוסיף את יתר החומרים.

  36. הוספתי בהמלצתך גם גזר ותפו"א ויצא פשוט נפלא! נפלא! אני מאוד נהנית מהאתר שלך וממליצה עליו לכל מי שמבקש מתכון קל ובטוח.

    1. היי ציפי,
      אין צורך להשרות עדשים כתומות אבל כן חשוב לשטוף אותן היטב במסננת מתחת לברז.
      יו מקסים 🙂

  37. שלום אפרת, הכנתי את המרק הזה וגם את המרק שעועית ויצא טעים מאוד. כולם אהבו מקטן ועד גדול. מחפשת תמיד מתכונים טבעוניים אצלך בבלוג ולא מתאכזבת. תודה רבה מאוד.

  38. היי אפרת יצא מושלם אבל שאני אדע לפעם הבאה לשים את קוביות הגזר ובתפוחי אדמה באיזה שלב של הבישול או הטיגון?

    1. היי תהל,
      את קוביות הגזר ותפו"א יש להוסיף יחד עם העדשים. מומלץ לחתוך לקוביות קטנות כדי שהם יספיקו להתרכך לאחר 40 דקות בישול.
      שבת שלום 🙂

  39. הכנתי את המרק ויצא מעולה
    אמנם הייתי סקפטית לגביי העגבניה אבל יצא מאוד טעים.
    לא שמתי אבקת מרק במקום הוספתי כורכום בטיגון של הבצל והוספתי גזר וקישוא מגורדים. לא טחנתי כי לא היה לי מוט בלנדר
    יצא מושלם. תודה על המתכון

    1. אם את מכינה כמות וחצי אלה הכמויות:
      שתי כוסות ורבע עדשים כתומות
      בצל גדול קצוץ
      7 שיני שום גדולות קצוצות
      2 עגבניות קטנות מגורדות
      9 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, 3/4 כפית כמון, רבע כפית שטוחה פלפל שחור.

  40. יצא פשוט מדהים!טעים כל כך, סמיך במידה והעגבניה מוסיפה חמיצות עדינה. אפשר להכין כמות גדולה יותר ומה כמות כל אחד מהמרכיבים?

    1. אני שמחה שיצא טעים!
      את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב2 ואז תצא כמות כפולה.

    2. היי דיקלה,
      מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
      את יכולה פשוט להוסיף יותר מלח לפי הטעם.

  41. ניסיתי את המתכון ומה לאמר – יצא בטעם גן עדן. כל בני הבית אהבו ושיבחו ובקשו שאשמור את המתכון לפעמים נוספות. אז תודה רבה!!

  42. כבר כמה פעמים שאני מכינה את המרק הזה. כל פעם משדרגת עם ירקות אחרים וכל פעם המרק הזה מצליח להפתיע אותי. מרקים זה נקודת האור שלי בחורף, במיוחד המרק הזה. תודה 🙂

  43. לא מתכוונת לטחון עם מוט – אחרי שמתבלים המרק מוכן או שצריך עוד לבשל?שמה רק 1/2 כפית אבקת מרק – כמה מלח ופלפל לשים?

    1. אחרי שמתבלים תבשלי עוד 2-3 דקות וזה מוכן.
      אם את שמה חצי כפית אבקת מרק, שימי כפית גדושה מלח ורבע כפית פלפל שחור.

  44. טוב, תשמעי, המתכונים שלך פשוט מעולים!
    אני מגיב על זה, כי במקרה הכנתי אותו עכשיו אבל ניסיתי כבר כמה וכמה ויצא תמיד טעים לאללה (ופשוט לאללה!)
    או בקיצור, תודה

  45. היי, תודה על המתכון הנפלא, הכנתי ויצא טעים מאד !!!

    הולכת להזמין את החברים שלי להשוויץ להם במרק 🙂

    תודה רבה, וחג חנוכה שמח 🙂

    * אני חייבת להעביר אותך למועדפים שלי… זו פעם ראשונה שנתקלתי בפורום הזה ועכשיו, כשאני מגלה שאכן יצא מדהים, אמשיך ואהיה חברה בפורום הזה. תודה תודה תודה 🙂

    1. היי נטלי,
      סלרי יכול להוסיף טעם למרק. הכמון לא מאוד מורגש אבל בהחלט מוסיף טעם. אם לא אוהבים אפשר לוותר.
      בהצלחה 😉

  46. אני מכינה ברגעים אלו, יצא לי מאוד סמיך גם בלי מוט הבלנדר (אין לי אותו בכל אופן), כך זה אמור להיות או שעליי להוסיף עוד מים? הכנתי כמות כפולה של עדשים ושל כוסות מים

    1. היי ליזי,
      זה אמור להסמיך אבל לא מאוד. תמיד אפשר להוסיף עוד מים בסוף אם זה סמיך מידי לטעמך ולתקן את התיבול בהתאם.

  47. אני רוצה להכין את המתכון ורציתי לדעת עם אין לי את המוט הזה שרשמת בסוף, המרק עדיין יצא סבבה?
    ולשים את התפוח אדמה מתי ? עם אני רוצה להכין ?

    1. היי ליאת,
      תחתכי את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ותוסיפי למרק אחרי שאת מוסיפה את העדשים.
      עדיף לטחון את המרק אבל גם אם לא, המרק עדיין יוצא טעים.
      בהצלחה 😉

  48. יצא מעולה! אני שונאת לשים עגבניות במרקים אבל פה זה לא היה מורגש בכלל והמרק יצא טעים ממש 🙂

    1. היי שמואל,
      אפשר להקפיא את המרק כל עוד אין בו תפוח אדמה. לדעתי המרק שומר על ערכיו התזונתיים גם בהקפאה.

  49. עשיתי את המרק שעועית יצא מושלםםםם. הסיר נגמר באותו היום ואחי חא הפסיק לדבר על המרק 3 ימים

    1. היי שלומית,
      אלה הכמויות ל6 מנות:
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות עדשים כתומות
      בצל גדול קצוץ
      7 שיני שום קצוצות
      2 עגבניות קטנות מגורדות
      8-9 כוסות מים
      תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, 3/4 כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

    1. כן שני, רק חשוב שתשתמשי באבקת מרק מחומרים טבעיים (ללא מונוסודיום גלוטמט) או שתוותרי בכלל על אבקת המרק לפחות במנה שהוא אוכל.

    2. כן זהו תיארתי לעצמי אז זה מה שעשיתי,
      הוצאתי לו בצד מנה וטחנתי ולנו הוספתי מרק עוף..טעים מאוד,תודה:)

  50. אני ממליץ לאחר שהבצל מזהיב להוסיף 1 גזר ו 1 תפוח אדמה שגורדו בפומפיה ואחר כך להמשיך את המכון הנפלא הזה. מרק מחמם לחורף שנותן תחושה טובה של טוב טעם .יישר כח אפרת.

    1. שמחה לשמוע מירב, הכי כיף שהילדים אוהבים כי הוא גם בריא 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

  51. שלום.אני נהנית מאד מאתר שלך ומכינה הרבה מתכונים.
    האם אפשר לשים עדשים ירוקות במקום כתומות?
    תודה

    1. שמחה לשמוע צילה 🙂
      המרקם של עדשים ירוקות שונה לעומת הכתומות. הכתומות מתפרקות במשך הבישול. וגם הטעם מעט שונה.
      לא ניסיתי להכין את המתכון הזה עם עדשים ירוקות אבל לדעתי יותר מתאים (מבחינת הטעמים) להכין את המתכון הזה.
      המשך יום נפלא!

  52. היי! זה כל כך נורא אם שמתי את התבלינים ואז בישלתי 40 דקות? זה משנה משהו? (שמתי את כולם) .
    תודה מראש

  53. חזרתי לעדכן שהכנתי בסוף עם העגבניה והמרק יצא מושלם!טעים והכי חשוב בריא! ליקקו את האצבעות! תודהההה 🙂

    1. היי נופר,
      אפשר לוותר על העגבניה (למרות שלא ממש מרגישים אותה) וכן, הכוונה לעדשים אדומות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אביטל,
      שמחה שאתם נהנים מהאתר 🙂
      לגבי המרק- גם אטריות וגם אורז יכולים להתאים, אז מה שבא לך 😉
      אם זה אורז/ אטריות מבושלים- להוסיף בסוף (1-2 דקות לפני שהמרק מוכן), אם זה אורז/אטריות לא מבושלים- להוסיף כ-15 דקות לפני שהמרק מוכן.
      ערב נעים

    1. היי מיטל,
      לא חייבים לטחון. לאחר שהמרק יהיה מוכן – אם תרצי להסמיך אותו פשוט תוסיפי כף קמח או קורנפלור מעורבבים עם שליש כוס מים קרים (כי אם מוסיפים את הקמח ישר למרק החם נוצרים גושים).

    1. הי שימרית,
      כן, מוט הבלנדר הוא רק כדי להסמיך את המרק. את יכולה להסמיכו גם באמצעות קורנפלור/קמח: תערבבי כף קורנפלור או קמח רגיל עם רבע כוס מים קרים, ואז תוסיפי למרק. ואפשר גם לוותר על זה..
      שבוע נפלא 🙂

  54. האם צריך להשרות את העדשים קודם במים? לפי המתכון מכניסים מלח עם העדשים. האם מלח לא מפריע לבישול העדשים? תודה!

    1. היי,
      אם אלה עדשים כתומות אין צורך להשרות קודם במים, מספיקה רק שטיפה מהירה וסינון.
      המלח אינו מפריע לבישול. כמובן שאפשר להוסיפו גם בסוף הבישול.
      סופשבוע נעים 🙂

  55. תודה רבה על המתכון הנהדר, הכנתי את זה והילדים שלי שהם לא אכלנים ממש התלקקו על זה ואפילו ביקשו עוד.
    תאמיני לי מאז שהכרתי את האתר הזה (חצי שנה)יש לי יותר חשק להכין דברים בגלל המתכונים הקלים והתמונות המושכות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר