מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק עגבניות

מרק עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

מתכון למרק עגבניות פשוט, מהיר וטעים

מרק עגבניות

*הערה: במתכון הזה חשוב להשתמש במיקסר ידני. השימוש בו עושה את כל המרקם של המרק. מי שאין ברשותו בלנדר, רצוי שיגרד את הבצל דק מאוד.

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ דק

עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (800 גרם)

3 שיני שום כתושות

2 כוסות מים

1 כף גדושה רסק עגבניות

גבעולי אורגנו או בזיליקום קצוצים או חצי כפית תבלין בזיליקום/אורגנו מיובש.

1 כף שטוחה סוכר חום

1 כפית מלח

פלפל (לפי הטעם)

לקישוט ולטעם: גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה.

-מוסיפים את השום ומבשלים כדקה. שופכים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.

-מוסיפים מים, רסק ואת כל שאר החומרים.

-טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים על האש בינונית-נמוכה  כ- 20 דקות.

*ניתן לשים בפנים גריסים, אורז מבושל, שיבולת שועל וכדו'.

*טיפ לשדרוג הטעם: הוסיפו למרק גזר רך (אפשר משאריות של מרק אחר) ותטחנו אותו בבלנדר בתוך המרק.

מתכון למרק עגבניות, מרק עגבניות פשוט, מרק עגבניות מהיר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

113 תגובות

הוסף תגובה
  1. אין לי עגבניות בשימורים .אפשר להשתמש בטריות?אם כן.כמה אני צריכה?אני מאד נהנית מהמתכונים שלך.תבורכי

    1. היי חוי,
      בסביבות 7-8 עגבניות (לגרד בלי הקליפה כמובן). בגלל שאלה עגבניות טריות כדאי לטגן אותן בנפרד כ-10 דקות ורק אז להוסיף את המים, הרסק וכו'. להמשיך כרגיל.

  2. תודה לך אפרת על המתכון הנהדר.
    אני אישית לא מוסיף רסק עגבניות, וכן מוסיף יותר סוכר, כי אחרת המרק מרגיש לי חמוץ מדי.

  3. הי אפרת,
    אני רוצה להוסיף גריסים.
    האם ניתן לבשל אותם בתוך המרק או שצריך בנפרד ואז לשפוך לתוך המרק?
    אם אפשר בתוך המרק, למשך כמה זמן הם צריכים להתבשל?

    תודה,
    אביגיל

    1. היי אביגיל,
      אין צורך לבשל את הגריסים בנפרד. אפשר להוסיף אותם ישירות למרק כבר בהתחלה, לאחר שטחנת את המרק ולבשל במשך 30-40 דקות.
      שבוע נפלא 🙂

  4. הי אפרת,
    אפשר להוסיף את הגזר לטיגון הבצל במידה ואין לי מבושל?
    יש לי רק עגבניות מרוסקות משימורים מתובלים בבזיליקום, יצא טוב או שעדיף להשתמש בלא מתובל?

    תודה,
    קלרה

    1. כן אפשר. יש לבשל אותו במרק עד לריכוך ואז לטחון.
      לגבי עגבניות מרוסקות בתיבול בזיליקום אני חושבת שזה בסדר.
      יום מקסים 🙂

  5. יצא ממש טעים!
    הוספתי טיפה יותר רסק עגבניות ויותר מלח, זה נתן לזה טעם ממש עסיסי.
    הכנתי בשביל המשפחה שלי 2 סירים כי אנחנו 9 נפשות במשפחה ושניהם נגמרו תוך פחות משעה.
    קיבלתי הרבה מחמאות על המרק תודה!

  6. יצא פצצה.
    הוספתי סלסלת פטריות טריות.וכף של אבקת מרק פטריות והבישול עם גריסים כמובן…
    משהו משהו
    תודה!!

    1. היי שני,
      זה כנראה סוג העגבניות. פשוט להוסיף עוד סוכר, מעבר למה ששמת.

  7. בניגוד לרוב מוחלט של מתכונים באתר, את המתכון הזה לא אהבתי.
    יצא מאוד תעשייתי, טעם של רסק עגבניות.
    חשוב לציין שניסיתי את זה עם עגבניות משומרות ולא טריות (זה לדעתי היה עושה את ההבדל) ושלא הוספתי אורגנו, בזיליקום
    או פרמז'ן.
    מקווה לנסות שוב עם העגבניות הטריות והתוספות הנ"ל ולראות איך ייצא.
    תודה!

  8. שלום אפרת
    אשמח להנחיות מדויקות איך להכין את העגבניות.
    הבנתי שצריך לבשל כדי לקלף.
    איך זה עובד בדיוק?
    תודה רבה מאד

  9. רק רוצה לציין – הגדולה של המרק תהיה עם תוספת של רבע כוס אורז .. להוסיף 20 דקות לפני שהוא יורד מהאש

    1. בסביבות 7-8 עגבניות (לגרד בלי הקליפה כמובן). בגלל שאלה עגבניות טריות כדאי לטגן אותן בנפרד כ-10 דקות ורק אז להוסיף את המים, הרסק וכו'. להמשיך כרגיל.

    1. היי לארה,
      אם זה אורז מבושל אז אפשר לשים כוס. אם זה אורז לא מבושל שימי בסביבות חצי כוס כי הוא מכפיל את הנפח שלו לאחר בישול.

  10. הכנתי את המרק ויצא טעים מאד! ובכלל כל מתכון שאני לוקחת מהאתר המקסים הזה יוצא משהו משהו! עכשיו כשאני חושבת על זה , אני לוקחת מתכונים רק מהאתר הזה כי זה פשוט ולעניין ,במקום כל המתכונים הפלצניים האלו עם המיליון חומרים ובסוף יוצאים כמו הצרות של עמ"י. ומה שאהבתי בנוסף זה שאפשר לשאול שאלות ועונים עליהם כמו שצריך.. אז תודה רבה על האתר ואני אשמח להעזר בו הרבה. יום טוב וחנוכה שמח!

  11. נשארתי עם בני החולה בבית והחלטתי להכין מרק. יש לציין שאף פעם לא הכנתי מרק… חיפשתי באינטרנט מתכון למרק (לאו דווקא עגבניות) והמתכון הזה קפץ.
    אין לי עגבניות בשימורים אז החלטתי להשתמש בעגבניות רגילות. היו לי 4 אחרונות אז הוספתי עוד 10 עגבניות שרי… לאחר חליטה והסרת הקליפה גירדתי אותם במגרדת והתחלתי בהכנת המרק לפי המתכון.
    עכשיו טעמתי אותו לאחר 10 דקות בישול (לאחר ריסוק בבלנדר ידני ) – יצא פצצה!! כמו במסעדות ברומא.. אני כבר לא יכול לחכות שאישתי תחזור מהעבודה…

    1. היי מוטי,
      אני שמחה שיצא טעים!
      תודה שחזרת לעדכן.
      המון בריאות ושבוע נפלא 🙂

  12. היי אפרת
    רציתי לשאול אם אין לי עלי בזיליקום או אורגנו מה עושים ?
    ואם אין לי עגבניות מרוסקות בקופסא האם יש תחליף ?

    1. היי שוהם,
      אין לך גם תבלין אורגנו או בזיליקום? כי זה מוסיף טעם.
      אפשר להשתמש ב 7-8 עגבניות טריות חתוכות ללא הקליפה. מומלץ לבשל את העגבניות קודם לפחות 10 דקות עד לריכוך ואז להוסיף מים, רסק וכו'.
      לאחר מכן יש לטחון את המרק.

  13. היי אפרת
    תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים, תמיד מצילים אותי כשהבת שלי משועממת ורוצה להיכנס למטבח לבשל ביחד
    לגבי המרק – אפשר בלי לטחון?
    נראה לי יותר טעים להרגיש את השום והגזר…לא?
    ואם מוסיפים אורז,טוחנים יחד איתו?

    1. היי גל,
      מומלץ לטחון את המרק, כך הטעמים מתגבשים ונעשים אחידים. גם מבחינת מרקם זה עדיף.
      במקרה של מרק עגבניות מומלץ לטחון גם את השום והגזר.
      את האורז מוסיפים לאחר שהמרק נטחן (הכוונה שלא טוחנים את האורז).
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  14. הי אפרת
    משתמשים בבלנדר ידני חשמלי כזה שמקציפים ביצים?
    ואם אני רוצה להוסיף אורז לא מבושל- באיזיה שלב להוסיף?
    תודה רבה
    המתכונים שלך מעולים, שימושיים ומשמחים מאוד

    1. היי מיכל,
      הכוונה למוט בלנדר ידני שטוחן (לא המיקסר הידני שמקציפים בו ביצים לעוגות).
      אם אין לך כזה, אפשר לטחון גם במעבד מזון רגיל (המטרה היא לטחון את המרק למרקם חלק).
      אורז לא מבושל כדאי לשים בסביבות חצי כוס כי הוא תופח ולהוסיף למרק כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שירה,
      הסוכר הוא כדי לאזן את החומציות של העגבניות. אפשר לשים סוכר לבן רגיל או כף סילאן.

  15. המרק יצא מעולה, קל להכנה. בפעם הראשונה הכנתי לפי ההוראות
    בפעם השנייה כבר העזתי להוסיף לטעם המשפחתי – בסיס נהדר לתוספות
    תודה

    1. היי שרון,
      אפשר לוותר על האורגנו (למרות שהעלים מוסיפים טעם). אני לא בטוחה אם המרקם ייצא טעים אם לא תטחני אותו. רק כשטוחנים אותו הוא הופך ממש למרק והחומרים מתגבשים ביחד, אפילו שהעגבניות מרוסקות. ממליצה לך לקנות מוט בלנדר ידני במיוחד לקראת החורף כי רוב המרקים מומלץ לטחון (לא צריך בלנדר גדול).
      לגבי האורז והגריסים, אם זה אורז מבושל יש לשים ממש ב 3-5 דקות האחרונות. אם אלה גריסים מומלץ להשרות כשעה לפני, לסנן ולהוסיף כמות של עד שליש כוס כי הם תופסים נפח לאחר שהם מתבשלים. כעקרון את הגריסים יש להוסיף לאחר שטוחנים את המרק ואז מבשלים יחד עם הגריסים במשך כ-20 דקות.
      יום נפלא 🙂

  16. אפרת המקסימה,אפשר לוותר על גבעולי האורגנו?מתכוונת להוסיף אורז מבושל למרק-באיזה שלב צריך להוסיף אותו?

  17. הי, אם אני רוצה להשתמש בעגבניות רגילות חתוכות (מקולפות), כמה עגבניות צריך לשים? תודה רבה

  18. היי, רציתי להשתמש בהרבה עגבניות שרי "עייפות" וקווצ'יות שנשארו לי במקום בעגבניות מרוסקות. זה יהיה די מתיש לקלף את כולן. האם נראה לך שהקליפה תהיה מורגשת גם אחרי הריסוק בבלנדר או שאפשר לוותר על הקילוף? תודה

    1. היי מיכל,
      בגלל שמדובר במרק לא מומלץ להשתמש בעגבניות שאינן קלופות כי הקליפות מורגשות גם לאחר הריסוק.
      את יכולה להכין מעגבניות השרי קונפי או תבשיל שעועית ירוקה עם עגבניות שרי.
      אפשרות אחרת היא להכין מעגבניות השרי רוטב עגבניות לפסטה ולהקפיא.

    1. היי שרה,
      אפשר לטחון את הגריסים (מי שאוהב) ואפשר להוסיף אותם אחרי שטוחנים את המרק ולבשל אותם יחד עם המרק הטחון כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
      יום מקסים

  19. אפרת, מרק מצויין!!
    הוספתי יותר מים מהדרוש במתכון, לא טחנתי כלום, הוספתי אורז לא מבושל.
    יצא טעים מאאד!! תודה רבה!!

  20. היי, אני מאוד רוצה להכין את המרק הזה אבל יש לי 2 שאלות: אם אין לי סוכר חום אפשר לשים סוכר לבן? ולגבי האורז- כוס אורז זה בסדר?
    תודה,

    1. היי רומי,
      סוכר לבן זה בסדר גמור. לגבי אורז, הכוונה לכוס אורז מבושל? אם כן זה בסדר. אם האורז לא מבושל כדאי לשים כחצי כוס.
      יום נעים 🙂

    1. היי עומרי,
      אם אתה משתמש בקופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם (שהיא נוזלית גם ככה) אז 2 כוסות מים מספיקות.

    1. הי ריקי,
      אם את שמה אורז מבושל אז תשימי לפי העין בהתאם לכמות שאת אוהבת, נגיד בין כוס לשתי כוסות.
      אם את שמה אורז יבש לא מבושל, אז בין חצי כוס ל3/4 כוס.

  21. היי,

    אני רוצה להוסיף פסטה, תפוח אדמה וגזר מגורד.
    לגבי הגזר והתפוח אדמה חשבתי לבשל אות אחרי שטוחנים בבלנדר ובסוף להוסיף פסטה מבושלת (אני יוסיף מים במידת הצורך) , מה דעתך?

    1. היי טלי,
      את יכולה. לאחר שאת טוחנת את המרק, את יכולה להוסיף קוביות תפו"א וגזר חתוך למרק ולבשל אותם בתוך המרק עד לריכוך. ולגבי הפסטה- כן, את יכולה להוסיף אותה מבושלת בסוף.
      שבוע נפלא 🙂

    1. הי סרגיו,
      לאחר שמוסיפים את כל החומרים, טוחנים את המרק עם הבלנדר כדי לקבל מרקם חלק של מרק. לאחר מכן מחזירים את המרק לסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.

    1. הי,
      אם את מוסיפה למרק אורז לא מבושל יש להניח לו להתבשל במרק כ-20 דקות.

  22. הכנתי בקלי קלות, יצא טעים מאוד, הגשתי בקערת לחם, מוסיף המון רק בקערה המרק צריך להיות קצת יותר דליל.

  23. וואוו….יצא טעים טעים….קצת שנתי:..לא היה לי קופסת שימורים אז לקחתי 8 עגבניות רכות. לא טגנתי את הבצל… זרקתי אותו חתוך לרבעים. הכנסתי גזר ואת כל השאר. אההה במקום סוכר הכנסתי כף כמוסוכר…בשלתי רבע שעה טחנתי בבלנדר הידני…ואני נהנתייייייייייי:)..תודה לכם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר