מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק מש

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק מש

Rating:
5
On ינואר 3, 2017
Last modified:ינואר 3, 2017

Summary:

מתכון למרק מש וגריסים עם ירקות – קל להכנה וכל כך טעים

מרק מש

מצרכים (5-6 מנות):

בצל בינוני קלוף קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 קישוא בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

כוס שעועית מש (מומלץ להשרות כשעתיים לפחות לפני ההכנה)

חצי כוס גריסי פנינה (שטופים היטב ומסוננים)

7-8 כוסות מים רותחים

חצי כוס עלי פטרוזליה קצוצים

תיבול: שליש כפית כורכום, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הגזר והקישוא ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים את שעועית המש, גריסי הפנינה ומים רותחים (מומלץ להתחיל מ-7 כוסות מים ולהוסיף כוס נוספת בסוף הבישול, לפי הסמיכות הרצויה).

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר שהמרק רתח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות.

-מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור. מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ג'ן,
      אפשר לוותר על הגריסים.
      אם אתם אוהבים אפשר להוסיף חצי כוס אורז כרבע שעה לפני סוף הבישול.

  1. ביום שישי הכנתי את עוגת הקינמון הבחושה עשיתי הכל כפול לשתי תבניות עוגה פשוט מעולה.
    הכנתי גם את הירקות הכתומים יצה מעולה.
    וגולת הכותרת היום הכנתי את המרק אני בדרך כלל לא מכין מרקים ופעם ראשונה נתקלתי עם שעועית מש מרק מהמם אשמח לקבל עוד מתכונים דומים.
    תודה רבה על כל המתכונים שלך אני עושה מהם המון.
    שבוע טוב

  2. מנה ראשונה בשולחן השבת הקטן, של ושל אישי שיחיה. מחמם, משביע וטעים. מעולם לא טעמתי השעועית הזו, אבל היא בהחלט טעימה ולא כבדה בבטן כמו הלבנה, או האדומה. כדי לקצר תהליכים, הוספתי בצל מטוגן יבש לאחר הוספת הנוזלים ותבלין פטרוזיליה יבשה, שעשתה למרק צבע ירוק מלבב. הבעל שלי חושב שאני שפית דלוקס, הוא לא יודע שיש לי כמה שליפים :-). העוף עם פפריקה בתנור שלך, כיכב כמנה עיקרית ושדרגתי עם קצת שום, תבלין גריל ופטריות שלמות מקופסה שניצלו בבישול.
    תודה אפרת. רק אמן אמיתי, יכול לאלתר ארוחות כה טעימות, עם מרכיבים פשוטים ולא רבים. שבת שלום.

  3. לכבוד שבת הכנתי מאכלים מכאן: המרק מש – יצא נפלא. עוגת קנמון – נפלאה. הריח המתפשט בבית היה כל כך מחמם וטוב. בתנור העוגה תפחה מאד, ובסיום האפיה הוצאתי, כיסיתי, ובכל זאת – לאט לאט צנחה. למה? :-( וכן קציצות ברוקולי שלך. בקיצור, השבת את מולכת אצלנו בשולחן!
    שבת שלום

    1. היי פנינה,
      שמחה שהכל יצא טעים :-)
      יכול להיות שהעוגה לא היתה מוכנה לגמרי כשהוצאת אותה מהתנור או שאולי התנור שלך חזק יחסית?
      שבת שלום!

  4. תודה על עוד מתכון מדהים. קניתי שעועית מש. היו שני סוגים ירוק ואדום ולא הייתי בטוחה ואמרו בחנות שהירוק יותר פופולרי… בכל מקרה להשרות שעתיים יספיק? מה קורה לשעועית מש אחרי שעתיים בשונה משמעועית אחרת?

    1. היי שלומית,
      נכון, הכוונה לשעועית מש הירוקה עם פס לבן קטן.
      להבדיל מסוגים אחרים של שעועית, שעועית מש לא חובה להשרות בכלל וגם זמן הבישול שלה קצר משמעותית משעועית אחרת. ההשריה של השעתיים היא מומלצת אבל אפשר גם לוותר עליה כי היא קלה יותר לעיכול מסוגי שעועית אחרים.

  5. בוקר טוב וכל הכבוד על המתכונים החדשים שאת מפרסמת עבורינו כל הזמן… האם יש אפשרות להכין את המרק בגירסה ללא גלוטן? תודה רבה

    1. היי,
      אפשר פשוט לוותר על הגריסים, אולי יהיה צורך בעקבות זאת לשים קצת פחות מים (תתחילי ב-6 כוסות). לקראת סוף הבישול (כ-15 דקות אחרונות) אפשר להוסיף כחצי כוס אורז.
      יום נפלא :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »