מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק כתום

מרק כתוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק כתום

Rating:
5
On דצמבר 9, 2013
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מרק בטטה וגזר פשוט, קל וטעים.

מרק כתום

מצרכים (כ-4 מנות):

1 בצל גדול- בינוני קצוץ

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

2 גזרים בינוניים-גדולים פרוסים לעיגולים

2-3 עלי תימין/ מרווה קצוצים גס

תיבול: 1 כף סילאן (לא חובה), 1 כפית אבקת מרק, 1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם, קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את הבטטה והגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב קל כ-3 דקות. מתבלים ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי הירקות (וקצת יותר).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד שהבטטה והגזר מתרככים (מומלץ לבדוק בעזרת מזלג). טוחנים את המרק באמצעות בלנדר ידני עד לקבלת מרק כתום סמיך וחלק. מחזירים לאש, מוסיפים עלי תימין/ מרווה ומערבבים כ-3 דקות. מסירים מהאש ומגישים.

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"יצא מעולה!!" (רעות)

"הכנתי עכשיו – טעים וקל מאוד להכנה" (עינת)

"לקח לי מעל 10 דקות להכין אותו אבל עדיין היה שווה את זה. יצא מצוין!" (אנסטסיה)

 

מרק כתום פרווה, מרק בטטה פשוט, מרק בטטה וגזר, מרק כתום מתכון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

364 תגובות

הוסף תגובה
    1. 1. אפשר להוסיף למרק קצת שמנת מתוקה ולפזר גבינה צהובה או פרמז'ן מעל (בסוף הבישול).
      2. כן. אם מוסיפים לו שמנת אז פחות מומלץ להקפיא (עדיף לשמור במקרר).

  1. יש לי בעיה עם בטטה. אני אופה או מבשל/צולה אותה בשלמותה עם הקליפה מקורצפת היטב ואף פעם לא נשאר לי מספיק למרק כי היא כל כך טעימה כפי שהיא שאני מתעצל להשקיע בה יותר. פשוט מעדן. בבישול עם הקליפה האכילה נשמרים טוב יותר רוב הערכים התזונתיים והקליפה נפרדת מעצמה בזמן חיתוך הפרוסות.

    1. היי ריקי,
      יש לי רק את המתכון הזה. הוא יוצא קרמי כמו במסעדות.

  2. שלום אפרת.
    טיגנתי בצל עם הירקות והלכתי לישון.
    על הבוקר אוסיף נוזלים ותיבול ואהעמיד על האש…
    חייבת סיר מרק טוב ליום קפוא כמו שצפוי מחר…
    שאלה-בגרסה פרווה ילך ריצ' במקום שמנת, או שזה ממש לא קשור?
    תודה מאד

    1. בוקר טוב מלכי,
      זה עניין של טעם. אני מציעה לנסות להוסיף ריץ' לכמות קטנה בקערית ולטעום.
      יום מקסים 🌷

  3. הי אפרת,
    אני רוצה יותר מארבע מנות אבל יש לי רק שתי בטטות…
    מה אפשר להוסיף?

    והאם עדשים כתומות משנות את הטעם או רק את הסמיכות (כי עשיתי בעבר בלי עדשים והיה מושלם אבל בא לי לנסות עם)

    1. היי מורן,
      אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות. זה ישנה מעט את הטעם וגם אם הסמיכות אלא אם כן מוסיפים יותר מים כדי לדלל את המרקם.
      חשוב לשטוף היטב את העדשים הכתומות לפני שמוסיפים למרק.
      איזה ירקות נוספים יש לך? תפו"א, קישואים, קולורבי, דלורית?

  4. היי אפרת,
    שאלה לי – לא הבנתי מה זאת אומרת לסנן את המרק? אני רוצה להכין מרק כתום ללבי – להוסיף שמנת – מה הכוונה לסנן?
    תודה!

    1. היי,
      הכוונה להעביר אותו במסננת. אבל זה רק אם רוצים מרק חלק לגמרי בלי סיבים וחתיכות בטטה (אני למשל לא מסננת).
      את השמנת יש להוסיף בסוף הבישול. אם מסננים אז אחרי סינון.

  5. היי אפרת,

    קודם כל, תודה לך על המתכונים הנהדרים והפשוטים!! פשוט תענוג לבשל ואפילו יוצא טעים😁
    אני מנסה לאלתר קצת היום בגלל שממש בא לי להכין מרק בטטה אבל.. אין לי גזרים. מרק עם בטטה ובצל בלבד יהיה טעים? כיצד אוכל להעשיר אותו אם אני בחוסר של ירקות?😓

    1. היי ג'ני,
      אפשר להוסיף למרק תפו"א, קישואים, קולורבי, דלורית, דלעת, מה יש לך..
      רצוי להוסיף לפחות עוד סוג אחד של ירק כדי לאזן את המתיקות של הבטטה.

  6. היי אפרת,

    1. האם אפשר פשוט להכפיל את הכמות שציינת כדי שיצא יותר מ4 מנות?
    2. האם אפשר להוסיף שמנת כדי להסמיך, להעשיר ולהפוך ליותר קרמי? אם כן כמה ובאיזה שלב?
    3. האם אפשר לסנן את התכולה כדי שתצא חלקה וללא סיבים מהבטטה?

    תודה.

    1. כן לא ראיתי שהתגובה הראשונה עלתה וכבר הספקתי לכתוב עוד אחת, טעות שלי 🙂

      בנתיים הספקתי כבר להכין את המרק בכמויות המצוינות עם בערך רבע-שליש מיכל שמנת לבישול ויצא פשוט טעים בטרוף!

      תודה על כל המתכונים הפשוט מצויינים שתמיד יוצאים לי מעולה.

  7. היי אפרת,

    1. רציתי לדעת האם אפשר לסמן את המרק בסוף כדי שיהיה חלק לגמרי וללא סיבים וחתיכות מהבטטה למשל.
    2. האם אפשר להוסיף שמנת על מנת להסמיך, להעשיר ולהפוך את זה לקרמי יותר? אם כן כמה ובאיזה שלב?

    1. 1. כן אפשר לסנן.
      2. אפשר להוסיף שמת בסוף הבישול (אם מסננים אז אחרי הסינון).

    1. אפשר לוותר ולטעום את המרק. אפשר תמיד להוסיף בסוף לפי הטעם.

  8. היי
    אם מוסיפה רק מלח למרק לא אבקת מרק לא סילאן

    לא אגוז מוסקט לא פילפל שחור (מכינה לילדיי הפעוטים) וגם לא טימין או מרווה האם עדיין יהיה לזה טעם גם אם לא אוסיף הרבה מלח? האם יש טעם להכינו והיה טעים ?

    תודה תודה מראש.

    1. היי לירון,
      יש לשטוף את העדשים היטב במסננת עד שהמים נקיים וישר להוסיף למרק. אין צורך לבשל לפני.

  9. באמת פשוט וקל!! וזה המעדן שלי!!! 🙂 תודה!!!
    שאלה… אני רוצה להכין כמות גדולה ולהקפיא, זה יהיה טוב?

  10. הי אפרת,
    אני מניחה שהמרק יוצא מתוק.. אם אוסיף קולורבי (אנחנו לא אוכלים תפוחי אדמה)- האם זה יכול לעדן?
    תודה רבה

    1. היי רחלי,
      אפשר להוסיף 2-3 קולורבי. עדיין המרק ייצא מתקתק אבל זה יכול להפחית מעט את המתיקות. אפשר גם לשים דלורית במקום בטטה.

  11. הי אפרת, הוספתי 3 כפות קרם קוקוס בסוף ויצא מעולה. אני רוצה להכין שוב ורציתי לדעת אם מתאים להוסיף עדשים כתומות. אם כן, כמה? תודה, מיכל

  12. הי אפרת, אין לי טימין ואבקת מרק. מה לשים במקום?(ראיתי שכתבת באחת התגובות לשים קצת יותר מלח במקום אבקת המרק. כדאי להוסיף עוד תבלין כלשהו? אולי פפריקה מתוקה?
    שבת שלום, מיכל

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על הטימין ובמקום אבקת מרק לשים יותר מלח, לפי הטעם (אין צורך בפפריקה).
      שבת שלום 🙂

  13. היי אפרת,
    הכנתי ממש עכשיו את המרק ויצא כל כך טעים!
    אח שלי וחבר שלו אכלו 3 מנות ונהנו כל כך… ליקקו את האצבעות… תודה על המתכון המוצלח!

  14. היי,
    אפשר לשים במקום אבקת מרק חאוויג' למרק?
    והאם אפשר להוסיף אחד מהתבלינים הללו: טימין, אורגנו, כורכום וכו'…
    תודה

    1. אפשר להוסיף חוואיג' למרק. ממליצה להתחיל בחצי כפית ולהוסיף יותר לפי הטעם.
      אפשר להוסיף חצי כפית כורכום וכפית שטוחה טימין מיובש.

    1. את הצום עדיף לשבור עם כוס נס קפה או תה וחתיכת עוגה.
      אחרי חצי שעה-שעה אפשר לשתות את המרק.

  15. בס״ד

    שלום, ותודה רבה רבה על כל המתכונים המעולים.
    אני מרבה להשתמש באתר שלך והוא פשוט מצויין !

    רציתי לשאול אם דלת ערמונים תשתלב במתכון הזה או שהיא לא תהייה ״קשורה״.

    תודה מראש.

    1. תודה טל, כיף לשמוע 🙂
      דלעת ערמונים יכולה להשתלב בהחלט.

  16. הי אפרת,

    הכנתי את המרק ביום שישי-שמרתי בקופסת אחסון במקרר. האם אפשר עדין לאכול?
    בכלל, כמה ימים אפשר לשמור משהו במקרר?
    חוץ מזה יצא כמובן טעים מאוד 🙂
    תודה רבה,
    גילת

    1. היי גילת,
      תלוי באיזה מתכון מדובר.
      מרק לא בשרי אפשר לשמור בדר"כ 4-5 ימים במקרר.

    1. כן את יכולה לשים דלעת במקום הבטטה, בערך 3-4 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות קטנות.
      שימי כחצי כפית שטוחה תימין מיובש.

  17. הי,
    מתאים לטחון בפנים חתיכת פרגית? בשביל בתי התינוקת שמתעקשת לא לאכול בשר…. ומצד שני, היא מאוד אוהבת את המרק הזה
    גילת

    1. היי גילת,
      אם נראה לך שזאת הדרך היחידה שהיא תאכל פרגית אז אפשר.
      אם את לא רוצה לשים בכל המרק את יכולה לטחון פרגית ולבשל במחבת עם קצת מלח ולהוסיף למנה שלה.

  18. וואו יצא מ ה מ ם!!:)
    כלכך קל להכין וקיבלתי מחמאות בלי סוף😄
    תודה על האתר המדהים הזה
    פורים שמח!!!!

    1. היי מירי,
      הסיר מתאים לכמות שבמתכון. השאלה אם התכוונת שאת רוצה להכין מרק בכמות של 5 ליטר נוזלים.

    1. היי גילת,
      לא בטוחה אם כדאי להקפיא מרק שמכיל שמנת. עדיף לשמור במקרר, זה נשמר כ-4 ימים.

  19. הי אפרת,
    אין על האתר שלך בעולם!!!!!
    ואחרי שפרקתי… אפשר לוותר על הבטטה ולהחליף בדלעת? רוצה לוותר על הפחמימה…

  20. הי מתנצלת על השאלה המוזרה, פעם ראשונה שאני מכינה מרק מסוג כזה
    מערבבים בבלנדר עם הגזר והבטטה ביחד עם המים שיש בסיר? או שצריך לסנן את המים?

  21. הכנתי לאחים שלי והם ממש אהבו! אמרו שזה יותר טעים ממה שאמא שלי מכינה…לימדתי את אמא שלי להכין גם ויצא לה מצוין

  22. היי
    נשמע מעולה וטעים מאודדד
    כבר הרבה זמן אני רוצה להכין מרק כתום בבית
    אני דיי חדשה בכל תחום הבישול
    האם ניתן להשתמש בבלנדר רגיל ? לא ידני?
    והאם טוחנים הכל בזמן שזה חם?

    1. היי אנה,
      אפשר להשתמש בבלנדר רגיל. אם הבלנדר לא מספיק גדול אז יכול להיות שתצטרכי לטחון בכמה פעמים.
      אם הבלנדר עשוי מפלסטיק רצוי לצנן מעט את המרק לפני הטחינה, שיהיה חמים אבל לא רותח.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רונה,
      אני מניחה שאפשר לשים בסביבות 3/4 (שלשת רבעי) כוס עדשים כתומות.

  23. חייב לטחון?
    אני מבינה שצריך לטחון כדי להסמיך את המרק, השאלה אם אפשר במקום לטחון להוסיף קונפלור?
    אם אפשר להוסיף קונפלור- כמה כפיות להוסיף?

    1. מאוד מומלץ לטחון. זה מעשיר את המרקם והטעם.
      אם אין לך אפשרות לטחון אז אפשר להסמיך בכף קורנפלור אבל זה ייצא יותר כמו מרק צח עם קוביות בטטה. יש לערבב תחילה את הקורנפלור שליש כוס מים קרים עד שאין גושים ורק אז להוסיף למרק.

  24. באחת התגובות שאלו באיזה אבקת מרק כדאי להשתמש,
    חיפשתי אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט שהוא די בעייתי, ומצאתי אבקת מרק ירקות אורגני של חברת שדה,ומאז אני עושה בו שימוש רב ומשביחה את טעם המרקים והתבשילים.

  25. שלום אפרת,
    אני מאוד לא אוהבת לטגן בצל (וגם ירקות אחרים), אז חשבתי לדלג על הטיגון ופשוט לבשל את הירקות החתוכים ואת הבצל השלם. מה דעתך, זה יפגע בטעם?
    תודה רבה וחג שמח!

    1. היי מרים,
      לדעתי לא אמורה להיות בעיה. זה עדיין אמור לצאת טעים.
      חג שמח 🙂

    2. היי מרים,
      לדעתי לא אמורה להיות בעיה. זה עדיין אמור לצאת טעים.
      חג שמח 🙂

    1. אפשר להוסיף לו קצת שמנת מתוקה ולפזר גבינה צהובה או פרמז'ן מעל.
      שנה טובה 🙂

  26. ערב טוב, תודה על המתכון!
    האם מתאים להשתמש בבצל סגול או שעדיף בכלל בלי בצל אם אין לי בצל לבן?

  27. שבת שלום,
    רציתי להגיד לך תודה על שגרמת לי לאהוב בטטות….
    הכנתי את המרק שבוע שעבר לא האמנתי שאוהב ועל אחת כמה וכמה שילדיי יאהבו,
    בהחלט מרק קל פשוט והכי חשוב טעים מאוד.
    הכנתי אותו גם השבת.
    מומלץץץץץץ
    שבת שלום♥

  28. אם אני רוצה להוסיף עדשים כתומות באיזה שלב אני מוסיפה אותם? והאם צריך להשרות אותם לפני?

    1. היי צליל,
      אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות בתחילת הבישול (לפני שמוגזים את המים). אני מניחה שזמן הבישול יתארך ל30-40 דקות.
      לא חובה להשרות עדשים כתומות אבל יש לשטוף אותן היטב.

  29. היי,
    בתור מישהי שלא חובבת ירקות כתומים, החלטתי לנסות ויצא מעולה!!!
    בזכותם המשפחה קיבלה מרק חדש וטעים לחורף 🙂

    1. היי יצחק,
      אפשר. רק תשטוף את הגרגירים היטב כדי שלא יהיה טעם לוואי מהשימורים.

  30. המרק ממש טעים. עשיתי אותו בלי עלי התימין/מרווה כי לא היה לי ולדעתי לא מתאים הסילאן אבל המרק היה ממש ממש טעים והוא נגמר תוך כמה דקות.

  31. מרק מהיר ונהדר!
    הוספתי דלעת וקוביית ג'ינג'ר ובסוף קרם קוקוס. יצא טעים ברמות.
    תודה על מתכון קל טעים!

  32. יש לי בטטה אחת גזרים ודלורית. אפשר לעשות מהם את המרק הזה? אם כן – איך?
    תודה על מתכונים נפלאים!!

    1. היי חן,
      זה תלוי באיזה גודל סיר מכינים. צריך למלא מים עד לכיסוי הירקות. אני מניחה שזה יוצא בסביבות 5-6 כוסות.

  33. הכנתי !
    פשוט וקל וטעים בטירוף
    רק יצא מתוק נורא , דיללתי עם הרבה מים ועדיין מתוק מאוד.
    אני חושבת שהסילאן מיותר ..
    אבל בכל זאת אתר מדהים !

  34. מכינה את המרק הזה כבר שנה בערך, הוא יוצא מעולה כל פעם!!
    מה שכן אני מוסיפה גם פפריקה מתוקה לתבלינים (ובלי תימין, מרווה או אגוז מוסקט- לא מתחברת)

  35. תודה רבה על התשובה המהירה !!! ואם אפשר שבהזדמנות תתני מתכון למרק מיסו וגם מתכוני מש
    שהמליצו לבעלי עקב בעיות בריאות
    המון תודה מכל הלב שבת שלום

    1. לגבי מרק מיסו – אין לי מתכון.
      לגבי מתכונים עם מש, זה משהו שאני מתכננת להכין. מאמינה שאפרסם מתכון ראשון בקרוב.

  36. אפרת שלום !
    כמו תמיד מאוד אוהבת להיעזר באתר שלך , מכינה ברגע זה את המרק הנ"ל
    שאלה ? אני לא יודעת להשתמש בתבלינים מלבד אבקת מרק שזה לא בריא
    האם את יכולה לכתוב איזה תבלינים רצוי שיהיה בבית ואיך משתמשים ? כמו תימין? מרווה? אגוז מוסקט ועוד רוצה לקנות השבוע ולהתחיל לתבל כמו שצריך (הילדים צוחקים שאני לא יודעת לתבל )
    ושוב תודה גדולה על כך שאת תורמת לנו המון עם המתכונים שלך

    1. היי טלי,
      במתכון הזה את יכולה פשוט לוותר על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח.
      יש אבקות מרק מחומרים טבעיים בלבד (אני משתמשת רק בהן). יש גם כזאת של אסם.
      התבלינים שמומלץ שיהיו בבית הם: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (אם אוהבים), כמון, כורכום, אבקת קינמון, חוויאג' למרק, פלפל שחור.
      מעבר לזה כדאי לקנות תבלינים מיובשים כמו אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ותימין.
      למען האמת אני כבר הרבה זמן רוצה לנסות להרכיב מתכון לאבקת מרק ביתית. מקווה שבקרוב אצליח ליצור משהו ואוכל לפרסם.
      שבת שלום 🙂

  37. יצא מעולה!! לא היו לי עלים בכלל אז הכנתי אותו דבר רק בלי העלים וזה הכי פשוט בעולם וטעים מאוד. תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר לשים דבש אבל מספיק לשים כפית שטוחה אחת כי הוא יותר מתוק מהסילאן.

  38. היי
    האם טוחנים את הירקות כאשר המרק מתקרר? או שהוא חם להכניס את הטוחן ולטחון? המרק החם לא יגרום יקצר לטוחן?

    1. היי שי,
      טוחנים עם מוט הבלנדר כשהמרק חם, אין צורך לקרר את המרק.

    2. יצא מרק מעולה!!
      היה לי טוחן ידני מפלסטיק וכנראה המרק החם חימם את הפלסטיק… כי הטוחן בשלב מסויים התחיל להישרף/קצר/ריח שרוף..
      אולי צריך להמתין שיתקרר? עדיף טוחן עם גוף לא פלסטיק?

    3. היי שי,
      כעקרון זה לא אמור לקרות (גם אני משתמשת במוט בלנדר מפלסטיק) אבל יכול להיות שזה תלוי בסוג הטוחן/הפלסטיק. בכל אופן, אם זה קרה, פעם הבאה כן כדאי לקרר את המרק לפני שטוחנים (או להשתמש במוט ממתכת).
      בכל מקרה, שמחה שלפחות המרק יצא טעים 🙂
      שבת שלום

    4. תגובה לשי, זה לא קשור לפלסטיק, המכשירים האלה בנויים לכך שילחצו עליהם רק למספר שניות [ נדמה לי עד 10] ואז ישחררו, אם הפעלת בלי הפסקות זה עושה ריח שרוף… מניסיון לצערי..:(

    5. היי שי,
      גם מכשירים עם גוף אלומיניום. בכל מקרה מומלץ כל 10 שניות לעשות הפסקה בלחיצה ולהניח למכשיר להתקרר ולנוח כמה שניות ואז להמשיך ל10 שניות נוספות.

  39. כמה מנות מתקבלות מהמתכון? אני מארחת 8 אנשים ורוצה לדעת אם יש צורך להכפיל כמויות 🙂

    1. היי רותם,
      הכמות מספיקה לכ-4 מנות אז כדאי שתכפילי כמויות 🙂

  40. היי אפרת,
    קודם כל תודה ענקית על האתר המקסים!
    כל מתכון מיוחד ותמיד מצליח ב״ה! ולמתחילה כמוני זה בוסט אמיתי! העברתי מתכונים לאימא שלי ואחותי כי הן כל כך התלהבו.
    אני רוצה להוסיף סלרי למרק, אפשר? אם כן כמה, באיזה צורה ומתי?
    אני עוד רוצה להכין את זה היום אז אשמח לתשובה מהירה אם אפשר
    תודה

    1. היי שרה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר!
      את יכולה להוסיף כחצי כוס עלי סלרי קצוצים במקום הטימין (גם באותו זמן שמוסיפים את הטימין). אם את רוצה את יכולה גם לטחון את הסלרי עם שאר המרכיבים.
      בהצלחה 🙂

    2. שלום אפרת,
      תודה רבה על המענה המהיר. הספקתי לעשות את המרק לפי ההוראות שלך, אכן הוספתי חצי כוס סלרי וטחנתי את זה עם המרק. זה יצא מדהים ברוך השם!!! עוד באותו ערב כתבתי לך עדכון אבל זה לא עבר, עכשיו חזרתי שוב למתכון ונזכרתי שהעדכון שלי עוד לא נשלח.
      אז עכשיו תודה כפולה, ממני, ומאמא שלי שגם אימצה את המתכון וכולם התלהבו! מרק עשיר, קל ומיוחד! תודה לך והמשיכי לעשות חיל!

    3. היי שרה,
      אני שמחה שיצא מוצלח 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

  41. האם חיבים לטגן?
    באיזה טעם האבקת מרק? עוף פרווה זה בסדר?
    האם אפשר בלי אבקת מרק?

    1. היי עמיחי,
      כדאי לטגן לפחות את הבצל מאחר והוא מפריש מתיקות מעודנת בטיגון ומוסיף לטעם של המרק.
      אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף פרווה ואפשר לוותר בכלל על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.
      בהצלחה 🙂

  42. מרק מדהים!!
    טיפה שיניתי את המתכון, הורדתי בטטה אחת והוספתי קישואים ועדשים כתומות. יצא מושלם!!

  43. אחד המרקים הטעימים!
    לא שמתי טימין ולא מוסקט ועשיתי בסיר לחץ שיהיה יותר מהר, יצא מעולה!
    תודה רבה אפרת

  44. מאוד טעים לא היה לי אגוז מוסק אז וויתרתי גם לא שמתי אבק מרק כי היה לי רק בשרי ורציתי שהיה פרווה
    הוספתי טיפה דלעת ויצא ממש טוב
    בלי ספק מרק שאני יכין עוד בעתיד

  45. היי, נראה מעולה
    אם אטגן את הירקות בחמאה במקום שמן זית, זה יצא יותר טעים?
    והאם ניתן להוסיף דלורית?

    1. היי יפעת,
      לגבי החמאה, לדעתי לא יהיה הבדל משמעותי בטעם אבל אפשר לנסות 🙂
      אפשר בהחלט להוסיף דלורית.
      בהצלחה ויום נפלא!

    1. היי נדין,
      הכמות במתכון מספיק לכ-4 מנות. אם המרק הוא למנה ראשונה ולצידו מוגש אוכל נוסף מספיק להכפיל כמויות ב-2. אם המרק הוא המנה העיקרית כדאי להכפיל ב-3.

  46. פעם ראשונה שאני מכין מרק. אישית אני לא מת על מרקי בטטה, אבל אישתי אוהבת אז החלטתי להכין לה. יצא כל כך טעים שגם אני אכלתי ממנו הרבה.
    עשיתי בדיוק את המתכון שיש כאן, למעט אגוז מוסקט שלא היה לי. פעם הבאה אבדוק גם את התוספת הזו.
    תודה רבה על המתכון הקל והטעים הזה. ככה גם גברים שלא מכירים את המטבח יכולים לבשל ושייצא לנו משהו איכותי 🙂

    1. היי יניב,
      איזה כיף לשמוע!
      אני שמחה שיצא טעים ושנהניתם מהמרק.
      תודה שחזרת לעדכן והמשך ערב מצוין 🙂

  47. יאמי!!!!!
    המרק בטטה הכי טעים!!!!!!!
    בישלתי אותו עם כל התבלינים 10 דקות לפני שהוספתי את המים , בישלתי וטחנתי- מבחינתי, המתכון הכי טוב עד כה למרק בטטה!!
    ובכלל אתר מצויין:)

    1. היי חלי,
      אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייתן למרק ארומה של נענע וזה עניין של טעם.
      אני ממליצה שתכיני את המרק בשלב ראשון בלי עלים ולאחר שהמרק מוכן העבירי כמות קטנה ממנו לקערית והוסיפי קצת נענע טריה וערבבי. אם השילוב הזה מוצא חן בעיניך את יכולה להוסיף עלי נענע למרק כולו.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    2. תודה על התגובה המהירה, החלטתי ללכת לירקן
      המתכונים באתר מדהימים את כל ארוחת שישי הכנתי מהאתר תודה!

  48. אני מוסיפה עדשים כתומות , סלרי כורכום ופפריקה. מ ד ה י ם. לא מוסיפה שמנת, סילאן או כל מתוק אחר. מי שרוצה מתוק יותר – שיוסיף גזרים

  49. המרק יצא כל כך טעים עם שדרוג קל של ללא סילאן ואגוז מוסקט כי לא היה לי בבית הוספתי תבלין טוסקנה ויצא פשוט מעולה

    1. שלום רציתי לדעת האם ניתן להמשיך לבשל את המרק ללא טחינה ואם כן כמה זמן (אין לי בלנדר)

    2. היי תהילה,
      מומלץ מאוד כן לטחון את המרק הזה או לפחות למעוך את הירקות עם מועך פירה או עם מזלג ולערבב עם המרק, גם לטעם וגם למרקם שיהיה סמיך יותר.

    1. היי לינוי,
      אפשר לשים בטטה אחת אבל כדאי להוסיף במקום הבטטה הנוספת גזר גדול או תפו"א גדול או דלעת.
      תוסיפי קמצוץ (עם האצבעות) של אגוז מוסקט כשאת מוסיפה את כל התבלינים.
      בהצלחה 😉

  50. יצא נהדר אני החלטתי לשדרג אותו לטעמי בדלעת וללא סלן ויצאה מתיקות עדינה ועסיסית כמו כן הוספתי פלפל ירוק חריף בנוסף לפלפל השחור ויצא נהדר

  51. הכנתי בלי אבקת מרק ובלי סילאן, ועם כורכום וקינמון, והוספתי מעט קרם קוקוס בסוף, יצא ממש מעולה! אציין שבלי הקרם קוקוס המרק היה פחות להיט, והתוספת שלו מאוד שידרגה.

  52. היי אלופה! נגמרו לי הבטטות אבל יש לי חתיכה גדולה של דלעת ולא מעט תפוחי אדמה. אפשרי להחליף את הגזר בתפוחי אדמה ואת הבטטות בדלעת? יעבוד?

    1. היי עוז,
      בגדול זה נשמע בסדר, יכול לעבוד.
      אם תחליט לנסות תעדכן איך יצא, אני סקרנית 😉

    2. חח רק עכשיו שמתי לב שעוד לא החזרתי לך תגובה.
      יצא מעולה עם דלעת במקום בטטה ועם תפוחי אדמה במקום גזר! נטרף תוך חצי יום כאן.
      ועכשיו עובר למתכון המקורי 🙂

  53. יצא פשוט חלומי!
    הכמות מאוד קטנה ויצא מזה רק מנה וחצי!
    אבל פשוט מושלם!

    החלפתי את אבקת המרק במלח אטלנטי. ולא שמתי דפנה / טימין אלא רק מוסקט.

    תודה רבה!

  54. מרק מעולה -לא לותר על הטימין ,מה שכן עדיף להוציא ולא לטחון ביחד אחרת מרגישים את הגבעולים גם אחרי הטחינה .

    1. יצא מרק אליפות!!!!!! הוספתי מעט דבש.
      תודה רבה רבה!
      אני עושה הרבה מתכונים מהאתר…. מדהים!

  55. הכנתי ויצא סוף!! לא היה לי גזר אז הוספתי שני תפוחי אדמה,החסרתי את הסילאן הוספתי טיפת קינמון ויצא מעולה! ללקק את האצבעות! מתכונים מעולים תודה לך

  56. נהנת מהמתכונים שלך!!

    הכנתי את המרק ויצא מדהיםםם
    הכנתי למשפחה שבהתחלה סירבה לטעום כי לא היה נשמע להם טוב מרק מתוק
    אבל עם הגזר יצא פחות
    וממש טעים שבשניה הכל חוסל

    תודה רבה 🙂

  57. וואווו יצא לי מממש מצוין! המוט ישב לי ללא שימוש במזווה
    נראלי שהוא יעבוד הרבה בקרוב
    ממש תודה קליל וטעים!

  58. את ההכי חשוב שכחתם- שום ! אני שמה ראש שום על הירקות שיתרככ גם וטוחנת את כולם ביחד אח"כ…
    למטיבי לכת אפשר להוסיפ גם קצת חמאה זה יוצא מדהים

    1. היי צביה,
      לדעתי המרק טעים כמו שהוא.
      את יכולה לנסות להעביר קצת מרק לצלחת ולערבב עם מעט חלב קוקוס ולטעום. אם מצא חן בעיניך- תוסיפי לכל המרק.
      שבת שלום 🙂

  59. היי:)
    מה אני עושה במידה ואין לי בלנדר? ממש חדשה בכל הבישולים ואין לי גם את המוט הזה שמדובר כאן
    תודה!!

    1. היי אלינה,
      במקרה הזה חייבים לטחון את המרק באיזושהי צורה 🙂

    2. אלינה אני מייעצת לך לקנות בלנדר.הוא לא חייב להיות יקר.משתמשים במטבח ממש הרבה.גם

      מילק שייק וכו

      בהצלחה

    1. היי,
      אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
      אם המרק הופך לדליל מידי בעקבות הוספת המים ניתן להוסיף עד כף קמח או קורנפלור כדי להסמיך את המרק (יש לערבב קודם את הקמח/קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ורק אז להוסיף למרק כדי שלא יווצרו גושים).

  60. עוד שאלה קטנה ! אין לי את המוט, אז אני נאלצת להשתמש בבלנדר. השאלה היא , כאשר משתמשים בבלנדר ומוציאים לשם את המרק, צריך להוציא את המרק לבלנדר עם המים או לסנן ולשים רק את הירקות? (וכמובן לאחר מכן להחזיר לסיר)

  61. אני רוצה להכין כעת את המרק. יש לי את כל המרכיבים וטימין יש לי רק את התבלין. זה בסדר? אפשר להשתמש בתבלין? ואם כן, כמה לשים ממנו?

  62. הבטחתי עדכון: אז ככה: הוספתי חצי מיכל שמנת בישול, ותפו"א אחד…יצא מאוד מאוד טעים , ממש כמו במסעדות גורמה אבל לא יקר 🙂 תודה רבה לך, המתכון נכנס לאהובים של המשפחה.

    1. הי קריסטינה,
      כן, התכוונתי ל 2-3 גבעולי טימין כאשר שמים במרק רק את העלים שבהם.

  63. זהו מתכון פשוט, ממש טעים וגם בריא. הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מעולה. אני שמה יותר גזרים ממה שרשום (בערך 6) והיום שמתי גם תפו"א אחד וגם יצא מצויין. תודה רבה!

    1. הי ליאור,
      שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      כדי למתן את המתיקות אפשר לוותר על הסילאן או להוסיף תפו"א אחד.
      וכן, אפשר לשלב בפנים חצי מיכל שמנת צמחית. את השמנת יש להוסיף למרק בסוף, לאחר טחינת כל המרכיבים.

    1. היי טלי,
      מומלץ להוסיף את את השמנת לבישול בסוף. לאחר טחינת המרק, מוסיפים את השמנת ומחממים על להבה גבוהה עד שהמרק חם.

    1. הי מירב,
      אני מניחה שאפשר אבל חשוב לבשל אותם היטב במרק עד שנעשים ממש רכים. רק קחי בחשבון שהמרק לא ייצא ממש חלק כמו טחינה בבלנדר.

  64. המרק יוצא מן הכלל טעים אך אפשר להוסיף גם שמנת מתוקה חצי קופסה.ואז הוא עוד יותר טעים.

    1. היי עילית,
      לכמות של 15 אנשים הייתי ממליצה להכפיל את הכמויות ב-4 ולהכין בסיר כמה שיותר גדול.
      בהצלחה 😉

  65. המרק יצא מעולה. אמנם יותר מ 10 דרות לטבח לא מנוסה כמוני, אבל עדיין פשוט וקל להכנה. ממליץ בחום.

  66. מרק מעולה, הוספתי גם ג'ינג'ר ואפשר במקום סילן להוסיף כף של דבש.., קראתי תגובות והוספתי קרוטונים 🙂 יצא מצויין !

    1. תודה שולי 🙂
      נכון, לא ציינתי בדיוק את כמות המים במצרכים, במקום זה רשמתי למזוג מים עד לכיסוי הירקות וקצת יותר.
      שמחה שאהבת את המתכון ושיהיה לך סופשבוע נעים!

    1. הי אלי,
      כשרשום אבקת מרק בדר"כ הכוונה לאבקת מרק בטעם עוף אלא אם כן מצוין משהו אחר.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר