מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק כרוב

מרק כרובFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק כרוב

Rating:
5
On ינואר 28, 2018
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון למרק כרוב פשוט, בריא וטעים

מרק כרוב

מצרכים (6 מנות):

1 בצל בינוני

3 שיני שום קצוצות

חצי כרוב גדול חתוך לרצועות דקות

עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

עגבניה מגורדת בפומפיה גסה

גזר גדול מגורד בפומפיה גסה

8 כוסות מים רותחים

2 כפות שמיר קצוץ

תיבול: כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית חוואיג' למרק (או כפית אבקת מרק), חצי כפית כמון (לא חובה), רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, עגבניה מגורדת ועגבניה חתוכה מערבבים כדקה. מוסיפים את הכרוב והגזר, ממליחים מעט ומבשלים על אש בינונית, עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהכרוב מעט מצטמצם ומאבד מנפחו. מתבלים במלח, כורכום, חוואיג', כמון ופלפל שחור ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כ-50 דקות. מוסיפים שמיר קצוץ ומבשלים 5-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

59 תגובות

הוסף תגובה
  1. קל ומהיר מאוד להכנה. מרק טעים. ממליץ לשקול את הוספת הכורכום והכמון, פחות אהבנו.
    תודה על המתכון!

  2. הכנתי את המרק ויצא יותר ממושלם! השילוב של העגבניות מאוד מוצלח!
    אני הוספתי עוד גזר ושני קישואים מגוררים שיהיה יותר עשיר ובמקום שמיר שלא היה לי שמתי כוסברה- יצא פצצה!

  3. הי אפרת,

    האם למרק הזה מתאים תוספת מיץ לימון לדעתך?
    הוספתי גם שומר וגם שעועית לבנה

  4. לפני מספר דקות סיימתי את הכוס הראשונה של המרק!
    חבל על הזמן!! משהו משהו!!
    אפילו גברים יכולים לעשות ולהפתיע את האשה שמגיעה הביתה מהקור וצמאה (או יותר נכון רעבה) לצלחת מרק חם וטעים.
    יישר כח!

    1. היי ורדית,
      האמת שאין לי מושג 🙂 לא ניסיתי. הכרוב הלבן יותר עדין בצבע ובטעם ולכן הוא עדיף.
      המשך יום מקסים 🌷

  5. אפרת!!
    תקשיבי את פשוט אלופה

    הכנתי את המרק (חלק מדיאטה שהתחלתי)
    א-ל-י-פ-ו-ת ממש טעים.

    הייתה לי רק עגבניה אחת אז שמתי חצי חתוך חצי מגורד.
    ושמיר לא היה לי אז ויתרתי
    אך אין ספק שזה רק היה מוסיף.

    תודה רבה אלופה 😁

    (הכנתי גם את המאפינס גזר נרשמה הצלחה ענקית בקרב הילדים ובעלי..)

  6. בוקר אור לך!

    מתאים לטחון את המרק?

    אפשר לוותר על הכורכום והחוואיג'?

    אפשר להחליף את השמיר לפטרוזיליה?

    תודה רבה ויום נעים!

    1. היי דבי,
      לגבי טחינת המרק אין לי מושג. אולי תטחני כמות קטנה ממנו ותטעמי או שתטחני אותו באופן חלקי.
      אפשר לוותר על הכורכום והחוואיג' אבל כן כדאי להוסיף קצת אבקת מרק לטעם.
      אפשר לשים פטרוזיליה.

  7. יקירתי!
    הרבה זמן שלא הגבתי כאן…
    עכשיו חייבת: כשבן זןגי ראה את הכרוב, הוא הזהיר מראש שיש מצב שלא יטעם, אך כשטעם ואכל צלחת שלמה: התוודה שהמרק פשוט טעים!
    לא הוספתי כלום, את החוואג׳ המרתי באבקת מרק ללא מונוסודיום.
    טיפ; אל תוותרו על שמיר!
    תודה רבה!

  8. יופי של מרק! הוספתי שומר אחד לגזר ולכרוב, הוספתי קצת קימל טחון,. במקום עגבניות בשתי צורות, פשוט ריסקתי כמה עגבניות שרי שהיו לי בבית, לדעתי זה אותו אפקט. תודה רבה!

    1. לא ניסיתי אבל כל עוד המרק אינו מכיל תפו"א לא אמורה להיות בעיה.

  9. הי אפרת,

    אנחנו נהנים מאד מהמתכונים הקלילים והטעימים שלך! תודה!
    לגבי המתכון הנ"ל האם אפשר להשתמש בכרוב סגול או רק לבן?

    תודה.

    1. תודה הדס, כיף לשמוע 🙂
      לדעתי עדיף להשאר עם כרוב לבן.
      שבוע נפלא!

  10. לכרוב מתאים להוסיף קמצוץ תבלין קימל טחון גם לטעם 6גם מונע נפיחות יתר
    וכמובן כמו שנרשם יתר המצרכים קשוא וסלרי ועליו קצוצים במידה יחליפו קצת את אבקת המרק יש לעשות חוואג לבד בבית לטחון הכולל כמון כורכום גרעיני כוסברה ואולי קמצוץ פפריקה בישלתי ויצא מעדן בכלל כדאי שתקדישי פעםעינין התבלינים ושטוחנים רק בבית לפי הצורך3
    אוהב את מתכונייך שאי ברכה

  11. הי אפרת,
    תודה על המתכון, יצא מעולה ! הוספתי קצת כרובית כי היה במקרר וגם ת. אדמה קטן.
    טעים ביותר ! העגבניות מוסיפות טעם נהדר! נהנינו, שוב תודה !

  12. הי,

    יש לי כרוב בבית והרעיון למרק כרוב נראה לי נפלא, רק רציתי לדעת האם חייבים להשתמש בעגבנייה או שיש אופציה אחרת? והאם גם חייבים שמיר או שאפשר פטרוזיליה או כוסברה במקום…
    כמו כן אשמח לראות עוד רעיונות למתכונים עם כרוב וכרובית.
    תודה

    1. לא חייבים להשתמש בעגבניה למרות שהיא משתלבת טוב עם כרוב ומוסיפה לטעם. אם את מוותרת על העגבניה כדאי להוסיף קישוא.
      במקום שמיר אפשר לשים עלי סלרי או כוסברה או פטרוזיליה.
      לינקים למתכונים שביקשת
      מתכונים עם כרוב או כרובית

    1. היי חנה,
      במקום כרוב את יכולה לשים שילוב של ירקות כמו כרובית, קישוא, תפו"א חתוכים לקוביות קטנות.

  13. המרק יצא נפלא טעים בטירוף גם משביע גם דיאטטתי זללתי ממנו בכל פעם שהייתי רעבה. מומלץ בחום.ביום אחד כמעט חי בלתי הסיר.

  14. חייבת להמליץ על המרק בעלי מת על מרקים.
    אתמול חיפשתי מרק פשוט של הדקה ה90 וכרגיל שום מתכון שלך לא מאכזב
    הוספתי שוקיים וקצת תפוח אדמה קוביות.
    ויצא מעדן הוא חיסל 5 צלחותת 🙂

    1. היי דבי,
      לעגבניות אין בכלל טעם של רסק. אם ממש לא בא לך על עגבניה את יכולה לוותר למרות שלדעתי העגבניה משתלבת טוב עם הכרוב. אם את מוותרת שימי קישוא מגורד אם יש לך כדי להוסיף עוד טעם.
      אני חושבת שאפשר לרסק מעט את המרק, באופן חלקי. תחליטי אחרי שהמרק יהיה מוכן.
      כן, חבילה שלמה של כרוב חתוך.
      יום מקסים 🙂

  15. בוקר אור!

    חייבים עם עגבניות? יש לזה טעם כמו כששמים רסק? כי אין צבע אדום בתמונה.

    אפשר לרסק את המרק?

    בערך איז משקל ההכרוב? חבילה קטנה של כרוב חתוך?

    תודה רבה ויום טוס!

  16. היי אפרת, עשית את זה שוב! קניתי בסופר כרוב שתוף וחתוך לרצועות בוואקום ובדיוק וחשבתי מה לעשות עם זה חחח 🙂 כתוב 400 גרם, אז לשים את הכל?? ואם אין לי שמיר, אפשר לשים משהו אחר (כוסברה/פטרוזיליה/בצל ירוק/סלרי)? פשוט זה לא משהו שאנחנו רגילים להחזיק בבית ולא רוצה לקנות רק בשביל 2 כפות. תודה רבה ולילה טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      שימי את כל החבילה. במקום שמיר שימי עלי סלרי.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר