מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

מרק ירקות עם שעועית

מרק ירקות עם שעועיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 22, 2019
Last modified:ינואר 22, 2019

Summary:

מרק ירקות עם שעועית לבנה – מרק חורפי, בריא וטעים

מרק ירקות עם שעועית

מצרכים (6-7 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ

5 שיני שום קצוצות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

2 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 קולורבי בינוני חתוך לקוביות קטנות (ניתן להמיר בתפוח אדמה או לפת)

2 גבעולי סלרי חתוכים

2 כוסות שעועית לבנה משקית קפואה

כוס עלי שמיר קצוצים

כוס עלי סלרי קצוצים

8 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום, גזר, קישוא, קולורבי וגבעולי סלרי ומערבבים כדקה. מוסיפים שעועית לבנה ומים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה על אש בינונית-נמוכה.

-כעבור חצי שעה מוסיפים עלי סלרי ושמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהשעועית מתרככת לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הערה: להסמכת המרק ניתן לטחון אותו באופן חלקי בעזרת מוט בלנדר ידני.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    תודה על עוד מתכון מעורר תיאבון. ינוסה עוד השבוע. שאלה לגבי הסלרי במרק : טחינת הסלרי היא בעייתית שכן היא מותירה סיבים של הירק שאינם נטחנים והם לא נעימים בפה. לכן, מקום שמוסיפים סלרי למרק, מומלץ לא לטחון כלל.

    1. תודה אורי 🙂
      מסכימה לגמרי שטחינת מרק שיש בו סלרי מותירה סיבים במרק ובמקרים כאלה מומלץ להעביר את המרק במסננת אבל מאחר והטחינה במקרה הזה היא ממש קצרה וחלקית בדר"כ אין בעיה.
      חוץ מזה המרק טעים גם ללא טחינה כלל:)
      שבוע מעולה!

  2. שלום אפרת
    תודה על אתר מקסים
    האם ניתן להשתמש בשעועית אדומה,האם מתאים ואם כן מה הכמות
    והאם ניתן לשלב גרגרי חומוס
    האם ניתן לשלב רצועות חזה עוף המרק כזה?
    רלוונטי? אם כן באיזה אופן
    תודה רבה

    1. היי אופק,
      אפשר להשתמש בשעועית אדומה משקית קפואה באותה כמות. אם מדובר בשעועית יבשה אז יש לשים ¾ כוס. יש להשרות את השעועית לילה לפני, לבשל אותה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להוסיף למרק.
      אפשר לשלב גרגירי חומוס משקית קפואה.
      לאחר טיגון הבצל אפשר לטגן רצועות חזה עוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר המרכיבים ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

  3. היי אפרת,
    המתכונים שלך מעולים!!!!!
    תמיד אני שמיחה לראות עוד ועוד מתכונים.
    רציתי להוסיף שגם הכתב היפה שאת מביאה את זה מושך אותי להכין…
    ועוד דבר: הדיוק שלך על כל פרט במתכון עוזר לי מאוד!!
    תודה רבה!!

  4. הי בוקר טוב
    שמחה לראות מתכון מצוין נוסף שלך..
    רציתי לשאול, יהיה מתאים להוסיף למרק הזה קניידלך?

  5. בוקר טוב,
    שמחתי לראות מתכון למרק ירקות עם שעועית לבנה! מחכה למתכון כזה…😉
    אני משתמשת בשעועית לבנה יבשה. כמה לדעתך צריך למרק הנ"ל?

    1. היי ברוריה 🙂
      שימי ¾ כוס שעועית יבשה. יש להשרות את השעועית לילה לפני.
      אפשרות אחת היא לבשל את השעועית בנפרד במים עד לריכוך חלקי ואז להוסיף למרק או לבשל ישר במרק אבל אז משך הבישול עשוי להתארך לשעתיים לפחות.

  6. היי אפרת , תדה על עוד מתכון חורפי מעניין
    כמה שאלות:
    1. חייב שמיר טרי או שאפשר שמיר מיובש?
    2. אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי?
    3. אם ממירה את הקולורבי לתפוח אדמה קטן למיקרו כמה כאלה לשים?
    4. בערך כמה פלפל שחור לשים?
    5. כמה זמן לחמם את הסיר? וכמה זמן לטגן את הבצל?
    6. את השעועית צריך להפשיר קודם? אם כן איך וכמה זמן?
    7. מתכננת להכין את המרק הזה ביום שישי כמו שהוא וביום ראשון רוה להשאיל מוט בלנדר ולנסות גרסה סמיכה – כמה זמן בערך צריך לטחון אותו עם המוט ובאיזה שלב?
    המון המון תודה לך

    1. היי,
      1. שמיר טרי (במרקים עדיף רק עלים טריים).
      2. כן, למרות שבמרקים עדיף טרי.
      3. 4 יחידות
      4. קמצוץ עם האצבעות
      5. לחמם את הסיר כחצי דקה עם השמן ולטגן את הבצל כ-3 דקות.
      6. לא
      7. יש לטחון ממש מעט (10-15 שניות). אולי גם לא תרצי לטחון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר