מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק חומוס

מרק חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 13, 2016
Last modified:אפריל 4, 2017

Summary:

מתכון למרק חומוס טעים וקל להכנה שמכינים מגרגירי חומוס מבושלים קפואים,

מה שמקצר את זמן הבישול.

מרק חומוס

מצרכים (4 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

בצל בינוני קצוץ

3 עגבניות בינוניות קצוצות

3 שיני שום קצוצות

גזר בינוני חותך לקוביות קטנות

כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כמון, כף מלאה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הגזר, הדלעת וגרגירי החומוס ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.

-טוחנים את המרק עם מעבד מזון או מוט בלנדר ידני באופן חלקי (שהמרק יסמיך אך עדיין יישארו חתיכות של חומוס וירקות). בעזרת כף גדולה מוציאים את הקצף שנוצר בחלק העליון של המרק ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו


52 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי יהודית,
      אם את משתמשת בגרגירי חומוס משקית קפואה אין צורך לבשל לפני. הם כבר מבושלים.

        1. אם אלה גרגירי חומוס יבשים יש להשרות אותם לילה לפני במים ואז לבשל אותם במים עד שהם מתרככים כמעט לגמרי ורק אז אפשר להשתמש בהם למרק לפי הכמות שרשומה במתכון. את עודפי החומוס ניתן לשמור בשקית ולהקפיא לפעם הבאה.

  1. המרק יצא מושלם…
    אני תמיד מכינה מרקים בעזרת המתכונים שלכם..טיפה משדרגת ומשנה אבל הבסיס שלכם..
    תודה לכם

  2. היי,

    המרק יצא נפלא,ממש טעים,אני לא משתמשת באבקת מרק עוף,שמתי במקום זה,כפית גדושה של כורכום,
    יצא ממש טוב,

    תודה רבה
    אורנה :-)

  3. שלום,

    הכנתי אתמול (יום שלישי) את המרק ויצא טעים ביותר! תודה.
    כמה ימים ניתן לשמור אותו במקרר?
    כלומר, מרקים ״רגילים״ (כדוגמת מרק עוף ומרק ירקות)
    נשמרים היטב במקרר עד חמישה ימים.
    כאן מדובר במרק קטניות, לכן הוא אולי רגיש יותר.

    תודה מראש על תשובתך,
    עינת

  4. שלום,

    אני מעוניינת להשתמש בחומוס יבש.
    אשרה אותו לילה שלם, אבשל איתו עד ריכוך
    ורק אח״כ אתחיל בהכנת המרק?

    תודה על עזרתך,
    עינת

    1. היי עינת,
      נכון, יש להשרות למשך לילה ולבשל עד לריכוך כמעט מלא. לאחר מכן להכין את המתכון כפי שרשום.
      שימי לב שזה צריך להיות סה"כ 2 כוסות גרגירי חומוס לאחר הבישול (את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא).
      יום נפלא :-)

    1. כן אורלי רק כדי שהמתיקות של הבטטה לא תשתלט על המרק אני ממליצה לשים רק חצי כוס בטטה חתוכה לקוביות ועוד גזר קטן אחד.
      בהצלחה ויום נפלא!

  5. המרק מהמם וממש פשוט להכנה! הכנתי גם את פשטידת הבצל הוספתי פטריות יצא מעולה. הכנתי שוב את פשטידת הקישואים בתבנית יותר גדולה יצאה יותר טוב אם כי צריך שהיא תתקרר בשביל שתהיה יציבה.

    תודה!

  6. הי, האם ניתן להשתמש בגרגרי חומוס מקופסת שימורים?

    ושאלה נוספת לא קשורה:
    האם יש לך מכון לעוגה אישית ומהירה במיקרוגל?

    1. כן חגי, אפשר רק כדאי לסנן את הגרגירים מהנוזלים שבקופסת השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
      לגבי עוגה מהירה במיקרוגל- אין לי כרגע מתכון אבל אני מקווה לפרסם בהמשך :-)

  7. המרק יצא טעים ברמות. אחד הטעימים שהכנתי. אומנם לא נצמדתי לכמויות. השתמשתי בדלורית במקום בדלעת (לדעתי יותר טעים). מוצלח מאוד!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »