מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק חומוס

מרק חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 13, 2016
Last modified:אפריל 4, 2017

Summary:

מתכון למרק חומוס טעים וקל להכנה שמכינים מגרגירי חומוס מבושלים קפואים,

מה שמקצר את זמן הבישול.

מרק חומוס

מצרכים (4 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

בצל בינוני קצוץ

3 עגבניות בינוניות קצוצות

3 שיני שום קצוצות

גזר בינוני חותך לקוביות קטנות

כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כמון, כף מלאה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הגזר, הדלעת וגרגירי החומוס ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.

-טוחנים את המרק עם מעבד מזון או מוט בלנדר ידני באופן חלקי (שהמרק יסמיך אך עדיין יישארו חתיכות של חומוס וירקות). בעזרת כף גדולה מוציאים את הקצף שנוצר בחלק העליון של המרק ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

82 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת 🙂 הכנתי היום ו כאקט של רעב הוספתי מעט בורגול. יצא משביע טעים ומחמם – שילוב מופת באירופה.
    תודה לך על עוד מתכון מצויין 🙂

  2. יצא מעולה!
    אומנם לא היתה לי דלעת ושמתי בטטה במקום.
    בנוסף הוספתי קצת קליפת לימון מגוררת וזה הוסיף טעם חמצמץ מצוין.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר