מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק גריסים

מרק גריסיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 19, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון למרק גריסים וירקות קל להכנה וטעים

מרק גריסים

מצרכים (כמות 4-5 מנות):

כוס גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות

תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות

קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

6 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, קוביות גזר, תפו"א, קישוא וגריסים ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים 7 דקות נוספות.

*הערה: אם לטעמכם המרק סמיך מידי- ניתן להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך ולתקן תיבול בהתאם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


195 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עינת,
      אם את אוהבת כמון לדעתי הוא ייתן את הטעם. אם יש לך חוואיג' למרק זה גם יכול להיות תחליף לאבקת מרק.

  1. היי אפרת! אני מכין כרגע את המרק. בשלב הבישול של הירקות יוצא לי מלא קצף מעל המים. זה תקין? מה אני צריך לעשות??

    1. היי שרון,
      זה בגלל הגריסים. בעזרת כף גדולה תסיר את הקצף מהחלק העליון ותמשיך לבשל רגיל.

    1. כן אפשר להוסיף לאחר טיגון הבצל. לטגן את העיוף משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים.

  2. היי אפרת, שאלה. החומרים מוכנים וכבר בסיר ופתאום ראיתי שבשקית של הגריסים יש חרקים. יש לך רעיון לקטניות אחרות עם אותו מצרכים? תודה

    1. סורי ראיתי רק עכשיו. אם יש לך שעועית לבנה או גרגירי חומוס משקית קפואה אפשר לשים כ- 3/4 שקית.
      אפשר גם לשים קינואה או בורגול או אטריות דקות במקום הגריסים.

      1. לא נורא, הוספתי עדשים אדומות ויצא ממש טעים!! אשמור את האפשרויות ששלחת לפעם הבאה..
        תודה רבה ולילה טוב:)

  3. היי

    עכשיו אני מכינה את המתכון

    האם זה משנה אם מכסה את הסיר או לא עד שהמים מבעבעים כלומר אחרי שמזגתי את המים הרותחים כלומר לאחר ששמתי את הירקות ולפני הנמכת האש ל30 דקות

    1. היי רינת,
      זה לא משנה. חשוב רק לכסות את הסיר בבישול עצמו שזה אומר לאחר הרתיחה והנמכת האש.

    1. היי סוזן,
      לאחר 10 דקות של בישול המרק אפשר להוסיף את כדורי הבשר (כדורי הבשר צריכים 25-30 דקות בישול).

  4. מכינה עכשיו, שמתי בטטה וגזר כי זה מה שהיה לי, וגם אין לי פטרוזיליה, איזה תבלין יכול להחליף אותה?

    1. אפשר להוסיף כחצי כפית אבל אם יש לך עלים טריים אחרים כמו סלרי, כוסברה או שמיר עדיף לשים במקום הפטרוזיליה.

  5. כך נראה מרק הגריסים שאני מכין.
    מרק גריסים עם ירקות שטורפים אצלי באופן קבוע בכל חורף.
    הבעיה היא שלא משנה איזה גודל סיר אכין הוא אף פעם לא יספיק

    1. היי טניה,
      עדיף פטריות טריות כי הן מפרישות למרק את טעמן אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה אז אפשר להוסיף כרבע שעה לפני סוף הבישול.

  6. המתכון ממש טעים,הכנתי לילדים והם ממש התלהבו הסיר נגמר בשניות, ממולץ ביותר. (אני הוספתי גם חווג מרק ממש טעים)

  7. יאמיייייייי, ניסיתי את המתכון שלך לפני כמה חודשים ומאז בעלי מבקש אותו לפחות פעם בשבוע!! אחד המרקים הטעמים!!
    ד"א טיפ קטן אני אישית מוסיפה גם כרפס (סלרי קצוץ) ומעט איטריות דקות.
    תודה על המתכון 💕

      1. היי יעל,
        את הגבעולים הקצוצים מומלץ להוסיף בהתחלה עם הירקות. את עלי הסלרי מומלץ להוסיף לקראת הסוף יחד עם עלי הפטרוזיליה.

    1. היי ורוניקה,
      אפשר לשים במקום בטטה קטנה או דלעת. אפשר גם להוסיף קישוא נוסף במקום.
      יום נפלא 🙂

  8. נשמע מתכון מעולה. את התבלינים מוסיפים רק לאחר חצי שעה של בישול? האם הבנתי נכון? ואם כן מדוע?
    תודה על האתר המקסים!

    1. היי חני,
      אני אוהבת לתבל לאחר הבישול שהטעמים התגבשו. כמובן שאפשר לתבל גם לפני. זה לא משנה.
      שבת שלום 🙂

    1. אין בעיה רק יכול להיות שמשך הבישול יתארך בכ-10 דקות נוספות. פשוט כדאי לטעום את הגריסים ולוודא שהם מוכנים.

  9. שלום אפרת יקרה,
    אני מאוד רוצה להכין את המרק הזה אבל מכיוון שאני נמנעת מכוזברה/פטרוזיליה וכו׳ (בשל בעית התולעים וקושי הבדיקה)
    ומכיוון שאני יודעת שהכוסברה והפטרוזיליה מוסיפים המווון טעם לתבשיל אז רציתי לשאול אם עדיין המרק יצא טעים ללא העלים הנ״ל?
    או שיש תחליף או אולי עדיף להכין משהו אחר.
    תודה על כל המתכונים הנהדרים!!!!!

    1. היי מלכה,
      העלים בהחלט מוסיפים טעם למרק אבל אני חושבת שייצא טעים גם בלי זה.
      אם במקרה יש לך תבלינים מיובשים של כוסברה או פטרוזיליה אפשר לשים כחצי כפית.

    2. תשרי את העלים במים עם חומץ לדקות אחדות. החרקים יצופו .
      אני שוטפת גם את העוף במים עם חומץ, לא יאומן איזה לכלוך יורד.

  10. האם ניתן להחליף את אבקת המרק בחוויאג' למרק? אם כן- כמה לשים, ואם לא- מה החלופות האפשריות + כמויות?

    1. היי שרון,
      במקום אבקת מרק אפשר לשים כפית מלאה חוויאג' למרק ואולי קצת יותר מלח, לפי הטעם.

  11. שלום
    1. תודה על המתכון
    2. הכנתי את המרק אבל שחכתי לשטוף את הגריסים והמרק מוכן!
    מה לעשות??
    תודה

    1. היי ריקי,
      לצערי אין כל כך מה לעשות בשלב זה. תטעמי את המרק, אם הטעם בסדר אז אין בעיה 🙂

  12. הכנתי מרק גריסים . הצבע מעולה . המרק סמיך וטוב. והעיקר טעים מאוד . תודה על המתכוון . אני ממשיך לנסות מתכונים אחרים

  13. היי .. במידה ואין לי אבקת מרק אני צריכה להוסיף משהו אחר במקום?
    יש לי אבקת מרק פטריות בבית אבל פחות בא לי על הטעם של פטריות

      1. בשום פנים ואופן לא מוותרת על הכמון אני אוהבת מאוד!!
        תודה רבה יצא סוף הדרך!!!
        פשוט במקום אבקת מרק שמתי מרק עוף ויצא מושלם!

    1. היי ליאת,
      אולי את לא אוהבת כמון. את יכולה להוסיף עוד 1-2 כוסות מים כדי לדלל את הטעם של הכמון. לאחר מכן תוסיפי מלח ואבקת מרק לפי הטעם.

    1. היי מרים,
      לא חובה להשרות גריסים אבל חשוב לשטוף אותם היטב עם מסננת מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים (כמובן שאם יש לך זמן את יכולה להשרות אבל זה לא חובה).
      יום מקסים 🙂

    1. בוקר אור 🙂
      אפשר לוותר על הקישוא בכלל או לשים גזר נוסף.
      בלי קשר אפשר גם להוסיף כחצי כוס עלי תרד קצוצים בסוף הבישול (יחד עם הפטרוזיליה).
      יום מקסים 🙂

  14. היי, לא אמרת מה עושים עם הגריסים
    נראה טעים אני אנסה אותו
    אני מתארת לעצמי ששמים את הגריסים יחד עם המרק או מרתיחים בנפרד?

    1. היי לימור,
      את הגריסים מוסיפים עם הירקות (ראי שורה ראשונה באופן ההכנה).
      בהצלחה 😉

    1. היי פנינה,
      לא אמור להיות שינוי למעט משך הבישול שאולי עשוי להתארך בכ10 דקות (כדאי פשוט לטעום את הגריסים ולוודא שהם מוכנים).

  15. רוצה להכין את המרק למישהי אחרי לידה שלא אוכלת כרגע שום ובצל, יש לך רעיון איך לתבל שיהיה בכל זאת אעים בלי שום ובצל? גם למרק וגם לתבשילים אחרים7

    1. היי אירית,
      אין ספק שבצל ושום מוסיפים המון טעם, במיוחד במרקים. אם לא אוהבים אז אפשר להכין בלי ולתבל באבקת מרק שהיא מוסיפה בהחלט טעם. כיום יש אבקת מרק מחומרים טבעיים ואני ממליצה להשתמש בזה (יש של אסם, רשום על זה בטעם עוף אבל זאת אבקת מרק שהיא פרווה. מצוין על זה "רכיבים טבעיים בלבד").
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

      1. היי יצחק,
        חצי כוס גריסי פנינה
        בצל קטן קצוץ
        1 שן שום קצוצה
        גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
        תפו"א קטן חתוך לקוביות קטנות
        קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
        שליש כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
        4 כוסות מים
        תיבול: כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.

  16. מכינה את המרק עכשיו וחייבת להבין מדוע מוסיפים את התבלינים רק אחרי חצי שעת בישול?
    למה לא בהתחלה כשכל העסק מתגבש?
    תודה

  17. תודה רבה על המתכון של המרק מוצלח ביותר לא הפסיקו לאכול כך שביום שישי וגם שבת הכנתי הן המבוגרים והן הילדים אהבו מאוד מאוד
    שאלה האם יש לך מתכון למש ?

  18. שלום אפרת,
    תודה על המתכונים הנהדרים. המרק יצא טעים.
    אפשר להשתמש במשהו אחר במקום קישוא? אפשר להשתמש בלקט ירקות?
    תודה,
    יעל

    1. היי טל,
      אם רוצים לוותר על אבקת המרק יש לתבל ביותר מלח ולא כדאי לוותר על הכמון.
      אם יש לך חוויאג' למרק אפשר לשים בנוסף.
      שנה טובה 🙂

  19. אפשר להוסיף שמיר? זה שייך? (הטעם קשור?)
    אני פשוט חולה על שמיר….
    ותודה רבה על האתר!! הוא מדהים!! אני נכנסת אליו ומבשלת ממנו לפחות 3-4 פעמים בשבוע!

    1. היי לאה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      לדעתי אפשר להוסיף שמיר, זה רק יוסיף לטעם.

  20. מתכון ממש מעולה. הכנתי אותו כבר בפעם השניה. ויתרתי על המרק עוף והכמון והוספתי סלרי ושמיר. מומלץ בחום!

  21. היי!

    עשיתי ויצא טעים.
    (הוספתי הרבה ירקות).
    הוספתי אחר כך גם כוסברה או כמון. לא יודעת מה. אבל נשפך לי ותר מדי והצבע מאד חזק יש מה לעשות?
    תודה רבה!!!

        1. אז עדיף להשאיר את זה כמו שזה אלא אם כן הצבע ממש מפריע ואז הפתרון הוא להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול בהתאם (בלי כמון הפעם 😉 )אבל אז גם המרק יהיה דליל יותר והצבע לא יעלם אלא יהיה פשוט חלש יותר.

          1. חבל על הזמן.אפשר לנסות ולהוסיף גם
            מעט בטטה שממתיקה מעט את התבשיל.ניסיתי והשתפר בפעם הבאה
            אסים טיפת קינמון במקום כמון ואכתוב.אשמח לקבל תגובות.אלי.

    1. היי שרון,
      אפשר להשרות אבל לא חובה כל עוד את שוטפת את הגריסים היטב.
      כמויות:
      כוס וחצי גריסי פנינה
      בצל גדול קצוץ
      3 שיני שום קצוצות
      גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
      תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנות
      קישוא גדול חתוך לקוביות קטנות
      3/4 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
      8-9 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור

  22. מרק הגריסים ממש עכשיו על הגז… עוד מעט אספר לכם איך יצא…הריח בבית נפלא! הוספתי גם סלרי, חוואג' למרק, שום, כמון, א.מרק, פלפל שחור. נא חכו בסבלנות…

    1. היי עופרה,
      אפשר להשתמש גם בגריסים רגילים. אין הבדל משמעותי בטעם. גריסי הפנינה פשוט מתבשלים מעט יותר מהר.

  23. הי. שמתי לב רק עכשיו שכבר כתבת כמה מנות יש…
    לא משנה…
    הכנתי את המרק ויצא ממש משביע וטעים. מתאים ליום כזה גשום…
    תודה

    1. היי מעין,
      אם יש לך עלים טריים אז עדיף אבל אם אין לך, שימי כף שטוחה פטרוזליה יבשה.

  24. נראה טעים וקל להכנה.
    רק רציתי לדעת, לכמה מנות זה מספיק?
    תודה.
    אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר.

    1. היי שגית,
      שימי יותר מלח ויותר עשבי תיבול כדי שייתנו טעם כמו כוסברה, עלי סלרי, פטרוזיליה.
      יום נפלא 🙂

  25. היי אפרת! נראה חמים וטעים :-). האם אפשר איטריות דקות קצרות למרק במקום הגריסים? בעלי לא עף עליהם. תודה!

    1. כן שרון, את יכולה לשים אטריות במקום הגריסים. אם תרצי להסמיך את המרק בסוף הבישול, ממליצה לטחון מחצית ממנו או להוסיף 1-2 כפות קורנפלור או קמח ולהמשיך לבשל עוד 5-10 דקות עד להסמכה (יש לערבב לפני את הקמח או הקורנפלור עם כרבע כוס מים קרים עד שאין גושים ואז להוסיף למרק).
      יום נפלא! 🙂

  26. היי. אני רוצה להשרות את הגריסים כמה זמן אני משרה כוס אחת של גריסים? והאם ההשקייה צריך להשתמש במים חמים או רגילים? תודה

    1. היי אנה,
      הניחי את הגריסים בקערה ומלאי במים מהברז עד שהמים מכסים אותם. השאירי במשך חצי שעה-שעה.
      לאחר מכן סנני את הגריסים ושטפי אותם מתחת לברז עד שכל ה"לבן" נשטף מהם.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme