מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק בצל

מרק בצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מרק בצל

Rating:
5
On דצמבר 12, 2013
Last modified:נובמבר 30, 2018

Summary:

מרק בצל פשוט – מרק עם מרכיבים מאוד פשוטים. הדבר היחיד (והחשוב) שלוקח מעט זמן הוא תהליך האידוי של הבצל.

מרק בצל

מצרכים (3-4 מנות):

4 בצלים בינוניים/ 3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים דקים

1 כף שטוחה סוכר חום כהה

1 כף גדושה קמח + 1/4 כוס מים קרים (לערבב עד לקבלת מרקם ללא גושים)

תיבול: 1 כף גדושה אבקת מרק בצל, מלח לפי הטעם

3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם שמן/חמאה ומוסיפים את הבצלים. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ונותנים לבצלים להתרכך באידוי איטי. לאחר שהבצלים נעשים שקופים, מוסיפים את הסוכר החום, מכסים ומבשלים עד שהבצל משחים (זה קובע את צבע המרק).  בכל תהליך הבישול יש לערבב את הבצל מידי פעם.

-מוסיפים את בלילת הקמח ומתבלים. שופכים מים רותחים ומערבבים היטב.

-טוחנים את המרק עם מעבד מזון/ בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק/גס (לפי הטעם) ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

*מומלץ לאכול עם קרוטונים.

הערות וטיפים לקבלת מרק בצל מוצלח:

*חשוב לא לטגן את הבצלים על אש גבוהה אחרת ישרפו וטעם המרק ייצא מריר.

*להעשרת הטעמים אפשר להשתמש בשילוב של בצל לבן עם בצל סגול.

מרק בצל מתכון, מתכון למרק בצל, מרק בצל פשוט, מרק בצל פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

145 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את המרק, לקח לי 40 דקות להגיע לקירמול הבצל, השתמשתי ב3 בצלים לבנים ואחד אדום, החלפתי קמח בקורנפלור. המרק טעים מאוד, אחלה ארוחת ערב, הכנתי גם קורטונים איתו.
    אבל רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האבקות מרק בצל במשהו אחר שהוא לא אבקת מרק (מכל סוג שהוא)? משהו שהוא טבעי…?

    תודה לך 🙂
    הוספתי תמונות להנאתכם

    1. היי רותם,
      אפשר לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם. יש אבקות מרק טבעיות שאפשר להשתמש בהן.
      גמר חתימה טובה 🌺

  2. הכנתי ויצא לדעתי טעם מאוד "פשוט" של בצל מטוגן (לא מפתיע בהתחשב בזה שזה מרכיב הטעם היחיד…)
    חבל לי על הטיגון של כל כך הרבה בצל. יש לך הצעה למתכון/דרך שאוכל להשתמש במרק הבצל (שהוא תכלס כמעט בצל מטוגן) עבור מתכונים אחרים?

    1. היי דנה,
      אפשר להשתמש במרק כבסיס לכל מרק אחר ולהוסיף לו ירקות/קטניות. אפשר גם לסנן אותו ולהקפיא ולהשתמש בו כציר לכל תבשיל (במקום מים).

  3. שלום אפרת ותודה על המתכונים הנפלאים
    אם אני מוסיפה בסוף תהליך הבישול יין אדום יבש, זה יכול להשביח?
    אם כן כמה?

    1. זה עניין של טעם. אני ממליצה לנסות על כמות קטנה של מרק ולטעום.

  4. שלום אפרת

    המרק בצל מעולה !!! הכנתי כמות כפולה.
    אהבנו מאוד! ממש מוצלח.
    טעם עדין ועמוק גם יחד. יותר טעים מהרבה מסעדות… מניסיון… וכל זה בלי יין.
    אני לא טחנתי בסוף. אנחנו אוהבים את זה ככה.

    תודה רבה !!!

  5. מרק פשוט מצויין! כל כך מעט חומרים וכלום עבודה והטעם עשיר וממכר.
    מכינים את זה על בסיס שבועי כמעט בחורף. אוכלים יחד עם גבינה צהובה מגורדת וקרוטונים. יאמי!

  6. שלום אפרת,
    ראיתי במתכון הזה ובעוד מתכון של מרק שאת עותבת לשים מים רותחים.
    זה משנה אם אשים מים מהברז וארתיח?
    שאלה מצחיקה, אבל מנסה להבין אם יש עניין מאחורי המים הרותחים שתורם לבישול 🙂
    תודה

    1. זה סתם כדי לזרז עניינים 🙂
      אפשר להוסיף גם מי ברז ולהביא לרתיחה.

  7. אני רוצה להכין את המרק הזה, אבל לא בצבע כהה, איך?
    וכן בלי לרסק אח"כ בבלנדר,
    זה עדיין יצא לי טעים ומיוחד כמו שכותבים כאן כמו שכולם כותבים כאן?

    1. אם תשתמשי בסוכר לבן ותטגני את הבצל 15-20 דקות, הצבע ייצא בהיר.
      לגבי הריסוק בבלנדר, אין ספק שזה תורם למרקם ולטעם אבל אפשר להכין גם בלי לרסק (קחי בחשבון שחתיכות הבצל יורגשו).

  8. ואו אפרת, המרק יצא מדהים! מודה שאידינו וכירמלנו את הבצל במשך שעה (!) עד שהתקבל הצבע המבוקש, אבל הבישול שאחרי כבר היה ממש עניין קצר. הכנו קרוטונים לפח המתכון שכתבת פה וקצת גבנ"צ מגורדת מעל. תענוג

  9. היי תודה על המתכונים המדהימים❤
    יש לי בבית רק סוכר לבן אז שמתי עם הבצל אבל עכשיו לא יודעת כמה זמן יקח עד שזה ישחים?
    תודה מראש
    נועה

  10. הי אפרת,
    יצא טעים מאוד! תודה על המתכון! מצרפת תמונה 🙂
    שאלה לפעם הבאה: המרק יצא מצד אחד בהיר ומצד שני מתוק (לא יודעת אם זה קשור, אבל הכפלתי כמויות). יש לך רעיון איך אפשר להפחית את המתיקות אבל גם להרוויח צבע חום יותר? השתמשתי בסוכר חום קלאסי של סוגת.

    1. היי מיכל,
      נראה טוב 🙂
      למעשה ככל שתשחימי את הבצל לפני זה מה שיוסיף צבע למרק. אני ממליצה פעם הבאה להפחית מכמות הסוכר החום ולטגן את הבצל עד להשחמה של ממש, כמה זמן שזה ייקח.
      שנה טובה 🌺

  11. המתכון הכי מוצלח למרק בצל שיצא לי להכין.
    גם אניני הטעם שבמשפחה, שיצא להם לאכול אחד בצרפת ואחד במסעדת פקהפקה,
    אמרו שהמרק מעולה.
    ואני, כמובן, לא גיליתי את המתכון(:

  12. הי אפרת!
    אתמול הייתה לנו פה חגיגת יומולדת לחברה ממש טובה,הכנתי את המתכון וכולם ממש התלהבו…
    יצא משגע!!
    תודה לך

  13. שלום לך.
    אני רוצה להכין את המרק ל40 מנות בערך, את יכולה לומר לי מה הכמות?
    וגם ניראה לך שאם אני ישים שמנת צמחית (אני צריכה אותו חלבי) זה יוסיף הקרמה? אם כן, באיזה שלב להוסיף?
    תודה רבה!!

    1. היי דבורי,
      זה מיועד לארוחה של 40 אנשים בה יוגשו גם מנות נוספות או שאת רוצה ממש כמות של 40 מנות? כי אם כן זה המון. יהיה צורך להכפיל כמויות בכ- 10.
      אפשר להוסיף שמנת מתוקה לקראת סוף הבישול, כ5-7 דקות לפני הסוף. לאחר שמוזגים את המרק לצלחת אפשר גם לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.

    2. לא
      זה מיועד להיות עוד מנה בסעודה שבעיקר יש בה לחמים ותוספות והמרק זה תוספת שיהיה משהו חם.
      אז לכמה כדאי להכפיל? זה מיועד לבערך 40 אנשים.

    3. מאחר ומוגשות תוספות נוספות וקרוב לוודאי שלא כולם יאכלו מרק (או שאני טועה? 🙂 ) אז תכפילי בערך ב 6-7 ואם את רוצה להוסיף שמנת בסוף שימי בערך 2-3 מיכלים (את השמנת כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום תוך כדי). אם זה אמור להיות חלבי אז כדאי להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית.
      שימי לב שאת משתמשת בסיר מספיק גדול.
      בהצלחה 🙂

  14. היי אפרת, אני רוצה לשלב עם מרק פטריות כי אני לא ממש אוהבת מרק בצל ואני גם רוצה שיהיה חלבי, מה את אומרת על לטגן את הבצל עם פטריות, להוסיף את התיבול שלך ולהוסיף שמנת ומים והשאר כרגיל ומלמעלה להוסיף גבינה צהובה, כל זה בלי לטחון, מה את אומרת?
    וכרגיל תודה רבה על האתר הנפלא ועל המתכונים המושלמים!האתר הראשון לחיפושים!!!!

    1. נשמע טוב. תכיני כמו שרשמת ולפני שאת מוסיפה גבינה צהובה תטעמי כדי לוודא שלא צריך לתקן תיבול.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אירית,
      אם אין אבקת מרק בטעם בצל אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף או בטעם ירקות.

  15. המרק יצא מוצלח וטעים.
    לא טחנתי כי אנחנו אוהבים את חתיכות הבצל…
    הוספתי קרוטונים שהכנתי וגם גבינה צהובה מגוררת מעל.
    תודה רבה על המתכון. היה חשוב לי שיהיה ללא יין לבן כי הוא מיועד לילד.

  16. הכנתי אתמול ויצא מצוין.
    במקום לערבב את הקמח עם מים קרים ערבבתי עם יין לבן חצי יבש.
    וגם לא טחנתי כי המעבד מזון נורא מסורבל להפעלה ולא הייתה לי סבלנות להתעסק עם זה.
    הוספתי קרוטונים שהכנתי, והנחתי פרוסת גבינה צהובה בתחתית כל קערה לפני המזיגה.
    יצא מעולה ונהנינו מאד.
    תודה,
    על המתכון הזה ועל כל המתכונים.

  17. היי,
    חשבתי להוסיף שמנת מתוקה כדי לתת למרק טעם מוקרם,יהיה שייך להוסיף או שזה פחות מתאים למרק?אם שייך באיזה שלב להוסיף?

    1. אפשר להוסיף שמנת מתוקה כ-5 דקות לפני סוף הבישול. לאחר שמוזגים את המרק לצלחת אפשר גם לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת מעל.

  18. היי,
    אתר מדהים!!
    מבלה בו המון..תודה !!!
    שאלה לי אליך,אין באפשרותי לטחון את המרק,
    האם כדאי להכין אותו?
    שוב תודה על הכל.

    1. אני מתבלטת כי הטחינה של המרק מסמיכה אותו ומדגישה את הטעם של הבצל.
      בגדול אפשר לא לטחון ואם המרק דליל מידי אז אפשר להסמיך אותו על ידי הוספת כף נוספת של קמח או קורנפלור מעורבבים עם מים קרים אבל צריך לקחת בחשבון שיהיו חתיכות של בצל (אם אין בעיה עם זה).

  19. אפשר בבקשה מתכון לקרוטונים?
    ותודה על האתר המוצלח שלך. לפניו הייתי גרועה בבישול ונתת לי בטחון וכלים לשדרוג המטבח. כל מתכון שלך קוצר מחמאות

    1. היי רות,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      מתכון לקרוטונים:
      5 פרוסות לחם או חלה
      5 כפות שמן זית
      כפית שטוחה פפריקה מתוקה
      כפית שטוחה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה או טימין או בזיליקום (מומלץ לשלב)
      רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
      רבע כפית מלח
      קמצוץ פלפל שחור
      אופן הכנה:
      חותכים את הלחם לקוביות קטנות.
      מתבלים את קוביות הלחם בתערובת השמן והתבלינים באופן אחיד.
      מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
      מניחים את קוביות הלחם המתובלות על נייר אפיה ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה קלה.
      שבת שלום!

    1. היי שולה,
      בדר"כ מרק הכי טעים כשהוא טרי. במקרה הזה יכול להיות שדווקא הטעמים מתחזקים לאחר יום במקרר. בכל אופן, אצלי המרק חוסל באותו יום כך שאני לא יודעת לומר בוודאות 🙂

  20. היי. האם ניתן להוסיף הקרמה למרק ע"י הוספת גבינה צהובה? אם כן איזה סוג גבינה שמים ובאיזה שלב מוסיפים את הגבינה למרק

    1. היי לאה,
      אפשר לפזר גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת על המרק. מומלץ לשלב גם גבינת פרמז'ן.
      לאחר שמוזגים את המרק לקערית מפזרים את הגבינה. אפשר גם לפזר את הגבינה ולהכניס את הקערה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה.

    1. היי נוי,
      אבקת המרק מוסיפה טעם. אם אין לך אבקת מרק בטעם בצל אפשר לשים אבקת מרק בטעם עוף או בטעם ירקות.
      אם אין לך, אפשר פשוט לתבל רק במלח אבל אולי יהיה חסר לזה קצת טעם.

    1. היי אנה,
      מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצלים. מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבצלים להתבשל מהאדים שמצטברים בתוך הסיר. באיזשהו שלב הבצלים הופכים לשקופים. אז מוסיפים את הסוכר החום.
      בהצלחה 🙂

    2. כן, צריך לערבב מידי פעם. מבשלים על אש נמוכה ולכן אין חשש שיישרף.
      חשוב גם להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או מתכת יציקה.

    1. היי,
      לא מומלץ לוותר על טחינת המרק מאחר וזה מגבש את כל הטעם של המרק למרקם אחד.

  21. תודה רבה על המתכון!
    שילבתי בצל סגול ולבן כמו שהמלצתם, והמרק יצא ממש סגלגל…
    יש מה לעשות עם הצבע? אפילו שטעים, המראה מוזר קצת

    1. היי יעלי,
      הבצל הסגול כנראה השפיע על הצבע מעבר למה שהוא אמור. בכל אופן, בשלב זה לא חושבת שיש כל כך מה לעשות עם הצבע, נשאר רק להנות מהטעם 🙂

    1. היי שיר,
      שמת כף שטוחה סוכר חום או יותר?
      נסי להוסיף למרק כף מיץ לימון או חומץ בלסמי.

    1. היי נטע,
      עיקר הבישול הוא עד שהבצל משחים. זה משתנה ויכול לקחת 25-30 דקות.

    1. לגמריי צודקת. אני גם מעדיפה תבלינים שנים שאני לא משתמשת בא. מרק למנהם! עדיף להשתמש בכורכום, מלח ופלפל הרבה יותר טעים, הרפה יותר בריא!

  22. יצא טעים מאוד! תודה על המתכון.
    אני לא אוהבת אבקת מרק אז הוספתי כף רוטב סויה וזה הוסיף טעם טוב

    1. היי מיטל,
      במקום סוכר את יכולה לשים כף סילאן או כף שטוחה דבש.
      במקום אבקת מרק בצק תשימי אבקת מרק בטעם עוף.

  23. זה לוקח יותר מעשר דקות (חחח) … שמתי את הסוכר החום , הבהיר , כי זה מה שיש לי ומחכה …. לא צובע לי את הבצל , יהיה לי מרק בהיר בגלל זה ?

    1. היי לילי,
      הצבע הכהה הוא גם מהסוכר החום כהה וגם מאידוי הבצל. גם אם זה יוצא בהיר לא נורא 🙂

    1. היי חנה,
      אם יש לך סוכר חום כהה אז עדיף כי הוא צובע את המרק אבל כמובן שאין בעיה להשתמש גם בבהיר יותר.
      שבוע טוב 🙂

    1. כן. יש את הסוכר החום הבהיר ויש את הכהה יותר. עדיף לשים את הכהה כי הוא צובע את המרק אבל אם יש לך את הבהיר זה גם בסדר.

    1. היי רוני,
      כ-2 דקות לאחר שמוסיפים את המים ניתן לטחון את המרק במעבד מזון.
      לאחר הטחינה, מבשלים עוד כ-5 דקות ומגישים.

    1. הי איציק,
      הכמות במתכון מתאימה ל3-4 אנשים.
      אם אתה רוצה כמות גדולה יותר, אתה יכול להוסיף יותר מים אבל תצטרך לטעום ולשפר טעם באמצעות הוספת יותר אבקת מרק בצל או מלח. אם תרצה להסמיך יותר את המרק, תוסיף 1/2 כף קמח מעורבב עם רבע כוס מים קרים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר