מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק אטריות

מרק אטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 18, 2017
Last modified:דצמבר 31, 2017

Summary:

זה אולי אחד המרקים הכי קלים להכנה שיש – מרק צח עם אטריות וגזר

מרק אטריות

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל קטן-בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

2 כוסות אטריות דקות

6 כוסות מים רותחים

חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה

תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האטריות הדקות ועלי הפטרוזיליה. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.

*הערה: אם במקרה האטריות ספחו הרבה מהנוזלים, ניתן להוסיף כוס מים נוספת ולשפר תיבול בהתאם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

100 תגובות

הוסף תגובה
  1. מושלם פשוט אין! טעים קל ותמיד כשבא מרק נשאר רק להרתיח מים עם מה שיש בבית והטיבול הזה טעים!

  2. תודה רבה יצא מעולה!!
    בעלי ואני ממש התענגנו!
    לא היה לי גזר אז שמתי בטטה וזה נראה לי יצא מוצלח עוד יותר…

  3. אם משתמשים באטריות דקיקות להוסיף עדיין בהתחלה או יותר מאוחר כי הם צרכות 3 דקות בישול בעיקרון?

    ואם אני מוסיפה תפוח אדמה צריך יותר זמן בבישול?

    1. היי מרים,
      את האטריות הדקיקות תוסיפי 5-7 דקות לקראת סיום הבישול.
      אם את מוסיפה תפו"א זמן הבישול עשוי להתארך. תחתכי אותו לקוביות כדי שיתרכך מהר יותר.

  4. היי,
    בסוף הוספתי שתי כוסות פתיתים.
    הוספתי עוד כפית אבקת.מרק
    ו3 גבעולי סלרי (אוהבים אצלנו מאוד)

    טעים מאוד תודה

  5. היי אפרתי,
    איך אני מקווה שתעני לי בזמן חח..
    אני כבר באמצע המרק באתי לשפוך אטריות וגיליתי שנגמר לי..
    ראיתי שאפשר לשפוך פתיתים במקום
    אפשר לדעת כמה ואיך?

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שזה מרק צח יכול להיות שהחוויאג' לא לגמרי יעשה את העבודה.
      תתחילי מכפית חוואיג' ותטעמי.

  6. הכנתי את המרק שלך וזה התפקשש לי.. יצא לי תבשיל סופר טעים של אטריות אבל לא מרק.. אין נוזל.. בכלל.. הכל נספג.. אולי כי השארתי את המרק לכמה שעות טובות והאטריות ספגו את הנוזל
    רוצה להשאיר את האטריות במקרר ומחר רק להכין את הנוזל ואז לערבב עם האטריות מהיום.
    כמה שאלות
    1. בהנחה שהפעם לא יהיו אטריות שיספגו מים כמה מים את מציעה לשים?
    2. מה לעשות מבחינת התבלינים? אותן כמויות?
    3. כמה זמן לבשל את המרק?
    4. כשאוסיף לסיר את האטריות מהיום כמה זמן לבשל כי הן כבר מבושלות ולמעשה צריכות רק להתחמם?
    תודה מראש

    1. היי דן,
      כנראה שהמרק עמד והאטריות ספגו את כל הנוזלים.
      אם אתה מכין רק את המרק אפשר להכין עם 5 כוסות מים. כדאי לטגן בצל קטן או חצי בצל קצוץ ולהוסיף שן שום קצוצה (זה מוסיף טעם למרק). לתבל באותו תיבול, למעט מלח שכדאי להוסיף לפי הטעם. את המרק כדאי לבשל 10-15 דקות.
      בגלל שהאטריות כבר מבושלות יותר מידי אני מציעה להוסיף אותן למרק רגע לפני שאוכלים ולא לבשל אותן יחד עם המרק כדי שלא יהיו רכות מידי. לדעתי ברגע שתוסיף אותן לקערית עם מרק חם הן יתחממו מיד.
      יום מעולה 🙂

  7. אפרת שלום, הכנתי את המרק שלך אתמול ויצא מעולה, כל הבית התלהב!
    הבת שלי ביקשה שאני אכין לה את אותו המרק בדיוק אבל בלי האטריות (הגברת בדיאטה).
    האם משהו מבחינת כמות המים או התבלינים או הירקות משתנה?
    מה קורה מבחינת זמן בישול?
    ועוד שאלה – אם הבת תסכים שאסים לה עוף במרק איך עושים את זה מבחינת זמן הבישול והתבלינים
    תודה רבה לך על מתכונים משגעים ובמילותיו של הבן הקטן שלי "אמא זה מרק יותר טעים משל סבתא" הסבתא זאת חמותי.. תודה לך!

    1. היי סבטה,
      קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
      אין שינוי בתיבול או בזמן הבישול. בלי אטריות זה ייצא פשוט מרק צח. אם היא אוהבת גריסים אפשר להוסיף כחצי כוס.
      אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן להוסיף עלי פטרוזיליה ולבשל 5-10 דקות נוספות.
      יום מקסים 🌺

  8. אני בשלנית מתחילה ורק המתכונים שלך מצליחים לי.
    כמה שאלות לגבי המתכון (סליחה על ההצפה):
    1. יש לי שום כתוש בצנצנת. אפשר במקום הטרי ואם כן כמה לשים?
    2. בגלל שיש רגישות לגלוטן משתמשת בספגטי ללא גלוטן, זה בסדר? כמה לשים? האם זמן הבישול משתנה? האם כמות המים משתנה? האם משה ברכיבים/תיבול משתנה?
    3. יש לי פטרוזיליה יבשה – כמה לשים ממנה? אפשר במקום הטרייה? אם אמצא גם קפואה מה עדיף טרי או קפוא וכמה לשים מהקפוא?
    4. רוצה להוסיף 4 שוקי עוף, איך מכינים אותם? מה בדיוק עושים? כמה זמן מבשלים? מה בדר הפעולות?
    5. בגלל העוף האם משהו ברכיבים/תיבול/כמות מים משתנה?
    סליחה על ההצפה והמון תודה על מתכונים מדהימים

    1. היי אפי,
      1. כפית שום כתוש.
      2. אין שינוי.
      3. עדיף פטרוזיליה טריה (במרקים עדיף תמיד להשתמש בעלים טריים). אם אין לך שימי 2-3 קוביות קפואות או כפית פטרוזיליה יבשה.
      4. את העוף יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן מוסיפים אטריות ועלי פטרוזיליה. ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.
      5. אין שינוי.
      בהצלחה 🙂

    1. כן אפשר להוסיף חלקי עוף. את העוף יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן מוסיפים אטריות דקות ועלי פטרוזיליה. ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.

  9. בוקר טוב!
    המתכונים שלך מעולים אני משתמשת בהם הרבה ומאוד נהנת, תודה רבה!

    ולשאלה: האם אפשר להכניס למרק גזר גמדי במקום הגזר הרגיל, וא"כ אז כמה?
    תודה

    1. כן בטח. בסביבות כוס – כוס וחצי גזר גמדי.
      יום מקסים 🙂

    1. היי יערית,
      לא בטוחה אם שעועית ירוקה מתאימה כל כך.

    1. כן. עדיף פסטה מסוג ספגטי ומומלץ לשבור את הפסטה לחתיכות יותר קטנות לפני שמוסיפים למרק.

  10. הי יש לי בבית קוביות קפואות של שמיר כוסברה ופטרוזיליה . ידוע לי שטעמם פחות מורגש במרקים . מה את ממליצה לשים במרק זה ומה כמות הקוביות ? תודה מראש .

    1. היי אביבה,
      את יכולה לשלב. תתחילי ב-2 קוביות פטרוזיליה וקוביה אחת שמיר או כוסברה ותטעמי.

  11. היי יש לי שאלה מה עושים עם האחריות כששמים אותם צריך שהם יהיו מבושלות כבר או שעדיין לא והכל ביחד יתבשל את יכולה לענות עכשו כי ממש עכשיו אני מכינה וזה דחוף

    1. עלי פטרוזיליה או סלרי מוסיפים לאחר שמוסיפים את האטריות.

  12. היי יקירה. לצערי , המרק יצא כמעט ללא מים.
    אני השתמשתי באיטריות דקיקות. האם כדאי להוסיף עוד כוס מעם ולהמשיך לבשל?
    תודה

    1. מוזר, שמת 6 כוסות מים? בכל מקרה תוסיפי עוד 1-2 כוסות מים ותתקני תיבול לפי הטעם.

  13. ברגעים אילו ממש מתענגת על המרק המוצלח הזה!!!!! ממש תודה אפשר לשמור אותו גם למחר (אם יהיה סיכוי שישאר משהוא ) האטריות לא נהיות סמרטוט?

    1. שמחה שאת נהנית 🙂
      לדעתי אפשר לשמור אותו במקרר, לא רואה בעיה.

  14. אפשר לשים גם קוביות תפו"א ובטטה אם כן כמה?
    ומה בעניין עלי סלרי?
    תודה על כל המתכונים המצוינים והקלים.

    1. כן, אפשר להוסיף קוביות של תפו"א קטן וחצי בטטה בינונית.
      עלי סלרי משתלבים תמיד מעולה במרק.

    1. היי,
      הכורכום מוסיף טעם וצבע למרק. אם אין לך תכיני בלי.
      הכמות מספיקה ל4-5 מנות.

  15. שלום! אתמול אפיתי מאפינס גזר בריא של הספר שלך עשיתי מתכון כפול וכבר נגמר! כי היה מאוד טעים! וגם מרק שעועית לבנה! חנוכה שמח! תצליחי תמיד!

  16. כ"כ פשוט וכ"כ טעים..
    אבל..רק עם האבקת מרק הבריאה שלך !!
    תודה רבה על עוד מתכון קל וטעים:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר