מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרכיבים באפייה

מרכיבים באפייה

טיפים שחשוב לדעת על כמה מהמרכיבים שאנו משתמשים בהם לאפייה:

 

אבקת סודה לשתיה:

אבקת סודה לשתיה היא אבקה המכילה את המלח נתרן פחמתי. אם המתכון מכיל מרכיבים חומציים כדאי להשתמש בסודה לשתיה שכן היא מנטרלת ומאזנת את החומציות. דוגמאות למרכיבי מזון חומציים: שמנת חמוצה, יוגורט, מיץ לימון, מיצי פירות, פירות, דבש, קקאו ושוקולד.

יש להשתמש בסודה לשתיה בכמויות מדויקות שכן עודף עלול להשאיר טעם לוואי מר.

אבקת סודה לשתיה בדר"כ מתפיחה לרוחב בעוד שאבקת אפיה מתפיחה גם לגובה.

סודה לשתיה מעניקה צבע שחום לעוגיות.

האבקה מתחילה לעבוד מיד במגע עם נוזלים לכן כאשר במתכון יש סודה לשתיה, יש להוסיף אותה תמיד בסוף ולאפות מיד לאחר הוספתה (בעיקר בעוגות).

טיפים לשימוש בסודה לשתיה באוכל:

*ניתן להוסיף סודה לשתיה לבשר, הדבר גורם לריכוך הבשר.

*כשמשרים קטניות (חומוס, שעועית וכו') מומלץ להוסיף למים כפית סודה לשתיה שכן היא מקצרת את הזמן הנדרש לריכוכן ומפחיתה את נטייתם לגרום נפיחות. לאחר מכן יש לשטוף את הקטניות ולבשל כרגיל.

*ניתן להוסיף לעגבניות כדי לנטל את החומציות שלהן.

 

אגוזים

מומלץ לקמח את האגוזים לפני שמוסיפים אותם לתערובת, שכן הדבר מונע מהם לשקוע בתחתית התבנית. גם חימום קצר  של האגוזים בתנור לפני שמוסיפים אותם לתערובת מונע מהם לשקוע.

את האגוזים יש להוסיף לתערובת בסוף כדי שישארו פריכים ולערבב ערבוב קצר.

אגוזים קצוצים גס– מומלץ להכניסם לשקית אוכל סגורה ולרדד אותם בעזרת מערוך או לדפוק בהם בזהירות בעזרת פטיש.

אגוזים טחונים דק– יש להכניסם למעבד מזון ולהוסיף להם מעט קמח ואז לטחון בפולסים קצרים, שכן הקמח מונע מפירורי האגוזים השומניים להידבק לדפנות המעבד.

 

ביצים:

הפרדת ביצים (חלבונים וחלמונים) עדיף שתעשה כשהביצים קרות.

אם בטעות נפלה טיפת חלמון (צהוב) לחלבון (לבן) מומלץ להוציא אותה בזהירות בעזרת חתיכה של קליפת ביצה.

עדיף תמיד להפריד כל ביצה בנפרד בשתי קערות  ורק אז (לאחר שההפרדה עברה בשלום) להעביר את החלבון לקערה עם כל החלמונים. מדוע? שאם ביצה אחת התפספסה והחלמון התערבב עם החלבון (או שזאת ביצה פגומה) זה לא יהרוס את כל החלבונים שבקערה.

הקצפת ביצים מומלץ שתעשה כשהביצים בטמפ' החדר. הוציאו אותן מהמקרר כשעה לפני ההקצפה. חשוב לוודא שלא תהיה טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה. חשוב שהקערה תהיה יבשה לחלוטין ועדיף להשתמש בקערה ממתכת מאשר פלסטיק מאחר והשומנים נוטים להידבק לכלי פלסטיק גם לאחר שטיפתם.

איך מקציפים? מניחים את כל החלבונים בקערה ומתחילים במהירות איטית ועוברים בהדרגה למהירות המקסימלית. לאחר שהחלבונים הופכים ללבנים מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

רצוי להשתמש בקצף מיידית. אם מניחים לו לעמוד הוא הופך בהדרגה לנוזל.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר אור!

    כיצד ממירים מרגרינה בשמן קוקוס, שליש מרגרינה בכמה שמן קוקוס(נראה מוצק)?
    (לפשטידת קרנבריס).

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. בוקר טוב,
      במקום שליש כוס מרגרינה (66 ג') יש לשים 3 כפות שמן קוקוס מוצק (כפות רגילות, לא מלאות ולא שטוחות).
      שבת שלום 🙂

  2. הי אפרתי צהריים טובים
    היה לך מתכןו של כרעיים ממולאים באורז מבושל 5 דק
    אני לא מוצאת אותו
    (זה מה שקנה אותי באתר ומאז אני רק שלך)
    תוכלי לשלוח לי את המתכון??

    1. היי שרית,
      אין לי מתכון לכרעיים ממולאים באורז או משהו דומה (אבל אני שמחה שבכל זאת הגעת אליי 🙂 ). אולי ראית את זה במקום אחר?

    1. היי שיר,
      זה מאוד תלוי במה מדובר. באפיה או בבישול. בגדול שמן מעניק עסיסיות.

  3. הי,

    לא מצליחה לשלוח היום שום שאלה.
    מה אפשר לעשות עם 2 חלבונים שנשארו?
    יש לך מתכונים?
    דחוף אם אפשר!!!

  4. תודה! השתמשתי בטיפ של הסודה לריכוך הבשר (בקציצות עם הבורגול שלך, בהם שיניתי מהודו לבשר) ויצא מעולה ורך

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר