מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרינדות לפרגיות

מרינדות לפרגיות

אוסף מרינדות לפרגיות או לחזה עוף

מרינדות לפרגיות

הכמויות הן ל500 גרם חזה עוף או פרגיות.

מרינדה עוזרת לחזה העוף לשמור על עסיסיות ולכן מומלץ להשרות את חזה העוף במרינדה גם אם אין לכם הרבה זמן. הזמן הממוצע שחזה עוף צריך להיות במרינדה הוא בין שעה אחת ללילה שלם. לבחירתכם.

אם משרים את חתיכות חזה עוף במרינדה, יש לטגן את העוף כ-2 דקות מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה.

לגבי פרגיות לא חובה להשרות שכן הפרגיות הן חלק שהוא שומני ועסיסי יותר.

 

מרינדת צ'ילי מתוק

חצי כוס צ'ילי מתוק

כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

מרינדת צ'ילי מתוק וסילאן

6 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף וחצי סילאן

מלח ופלפל שחור לפי הטם

 

מרינדת סילאן

4 כפות סילאן

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

 

מרינדת טריאקי

5 כפות רוטב טריאקי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

חזה עוף בטעם חמוץ-מתוק

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

2 כפות צ'ילי מתוק

4 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

4 כפות מים

1 שן שום כתושה

1 כפית קורנפלור

 

מרידנת דבש וחרדל

5 כפות דבש

2 כפות חרדל דיז'ון

4 כפות צ'ילי מתוק

3 שיני שום שמנות כתושות

קמצוץ מלח

 

חזה עוף במרידנת עשבי תיבול

שליש כוס שמן זית

1 שן שום שמנה כתושה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים דק

כף עלי תימין

 

חזה עוף בלימון

רבע כוס מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

1-2 כפיות דבש (לאיזון החמיצות)

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

מרינדה לחזה עוף, מרינדה לפרגית, תיבול לחזה עוף, תיבול לפרגיות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. אין פשוט אין על המתכונים שלך, טעימים! פשוטים! מהירים! בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח! תודה .

  2. שאלתי האם ניתן להכין גם עם כנפי עוף על גריל🍖 קניתי שיפודי פרגית עם הקיסם האם ניתן להשרותם עם הקיסם ולהכינם על גריל

    1. כן, אפשר לתבל גם כנפיים במרינדות.
      אפשר להשרות את הפרגיות עם השיפוד ולהכין על הגריל.

  3. הי!

    רציתי להתייעץ אתך אם הרוטב שלי לבשר בקר יכול להתאים לפרגיות?

    אני עושה רוטב מבצל מטוגן, סוכר חום, קטשופ וחומץ, אפשר להשתמש בזה אחרי הבשר?

    האם יש משהו שכדאי להוסיף?

    כדאי שהרוטב יכסה?

    תודה רבה!

    1. נשמע לי מתאים. לא חושבת שצריך להוסיף משהו חוץ ממלח שבטח את מוסיפה.
      הרוטב גם לא חייב לכסות את הפרגיות.

  4. היי וקודם כל תודה על מתכונים מנצחים שמככבים אצלי במטבח!
    אני רוצה להכין את החזה עוף עם עשבי תיבול ורציתי לשאול מה אפשר לשים במקום הרוטב צ'ילי. קצת רוטב סויה יכול להתאים?

    תודה רבה וישר כח!
    חנה

    1. היי חנה,
      רוטב הצ'ילי מאוד מוסיף במקרה הזה אבל אם אין לך אני מניחה שאת יכולה לשים 1-2 כפות מיץ לימון עם כף סילאן (אם את אוהבת טעם חמצמץ) או שתשימי קצת סויה עם סילאן.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מאי,
      פרגיות בבישול אפשר להכין באופן של המתכון הזה- פרגיות בדבש וחרדל.
      פרגיות בתנור – יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות וכשהתנור חם להכניס את התבנית עם הפרגיות למשך 12-15 דקות מכל צד.

  5. אפרת המדהימה שאני מכורה למתכונים שלה אבל פעם ראשונה כותבת…תודה רבה על הכל!!מתכונים כ"כ טעימים ברורים וסופר קלים להכנה !!
    ישלי שאלונת ..
    מה אפשר להשים במקום הקרונפלור? האם ניתן לוותר על זה ?

    תודה רבה ושבת שלום:)

    1. היי פנינה,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      אפשר לוותר על הקורנפלור.
      שבת שלום:)

  6. אני רוצה להכין פרגיות עם מרינדה של רוטב טריאקי ויש לי כמה שאלות:
    האם הרוטב טריאקי עם הפלפל שחור והמלח נותנים מספיק טעם? והאם יש להשרות אותם קודם וכמה זמן?
    מהו אופן ההכנה? האם אפשר גם בתנור?

    1. היי לאה
      לטריאקי יש טעם מספיק חזק כך שזה בסדר.
      לא חובה להשרות לפני.
      אפשר לטגן כ-2 דקות מכל צד ואז לשפוך את יתרת המרינדה מעל, לכסות ולהשאיר 2-3 דקות נוספות.
      אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות.

  7. אפרת המקסימה!כשמטגנים את החזה במרינדת עשבי התיבול יש צורך בשמן?במרינדה יש 1/3 כוס שמן זית.

    1. בגדול אין צורך לשמן אבל אם זאת מחבת שהיא עם ציפוי שיכול להדבק אז אפשר לשמן ממש מעט.

  8. היי,

    קצת דחוף לי כדי להזמין.

    בקשר למרינדת סילאן, זה מתאים גם לעוף רגיל? לחזה עוף?

    אני רוצה לחסוך לי עבודה ולהכין ל-2 סעודות דברים שונים באותה מרינדה.

    (כרעיים ופרגיות, או פרגיות וחזה עוף)

    כמו כן לא הבנתי אם המרינדות מתאימות לתנור.

    הרבה תודה!

  9. יצא מקסים וכולם אהבו מאד.

    תיבלתי כהוראותיך וטיגנתי הרבה זמן כל צד, חששתי איך יהיה בשבת אז בסוף שמתי בסיר גתוספת סילאן.

    אפשר לקצר את הטיגון ועדיין יצא צרוב?
    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      שמחה שיצא מוצלח.
      עם מחבת פסים הטיגון יותר מהיר וגם יש סימני צריבה יפים.

    1. מתנצלת על העיכוב..
      את יכולה לתבל בפפריקה, שום, מלח ופלפל שחור.
      אם בא לך ללכת על תיבול סויה אפשר לערבב כף סויה וכף סילאן/דבש. כמובן שיש להגדיל כמויות לפי הצורך.

  10. בוקר אור לך!

    קודם כל תודה רבה!

    פפריקה, פלפל שחור, גבישי שום, צ'ילי מתוק וחריף,פלפל חריף. פטרוזליה,כוסברה, חיווג',קארי, תימין וכנראה עוד.

    הרעיון לצרוב ושלא יתיבש על הפלטה.

    הרבה תודה ושבת שלום לך!

  11. הי אפרת,

    אני מכינה פרגיות לשבת ובא לי פרגיות צרובות, לא יודעת איך להגדיר.

    על מחבת בלי רוטב. או לפחות רוטב אחרי הטיגון.

    אפשר להכין כך פרגית, כמו סטייק?

    איזה תבלינים כן צריך? (עדיף לא כמון או כורכום).

    יש לך רעיון והוראות? אשמח לקבל.

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      אם בא לך תבלין הכי הולך זה תבלין גריל אבל השאלה אם יש לך.
      גם רוטב טריאקי מעולה לצריבה, לא נשאר כל כך רוטב לאחר הטיגון אבל יש טעם וצבע לפרגית.
      אם לא, תרשמי לי איזה תבלינים יש לך ואנסה להרכיב משהו.

  12. אפרת המקסימה רוצה להכין כמות ל750 גר'חזה להגדיל כמות המרכיבים פי 1.5?כמה מלח ופלפל לשים במרינדות שציינת לשים לפי הטעם ל750 גר'?

    1. נכון, להכפיל מרכיבים ב1.5.
      פלפל שחור מספיק קמצוץ ומלח לפי הטעם. כמות המלח משתנה בין מרינדה אחת לאחרת בגלל יתר המרכיבים באותה מרינדה.

    1. היי שרון,
      לדעתי אם כבר מכינים חזה עוף אז שיהיה טעים 🙂
      בגדול בגלל שזו מחבת פסים אפשר לשים רק כף אחת של שמן, לתבל בקצת פפריקה מתוקה, קמצוץ כורכום, מלח ופלפל שחור אבל זה יהיה תיבול מאוד פשוט ובסיסי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר