מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מקלות בצק עלים במילוי גבינה

מקלות בצק עלים במילוי גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 28, 2017
Last modified:מאי 28, 2017

Summary:

מתכון למקלות בצק עלים במילוי גבינה. תוספת מעולה לארוחה חלבית ולחג שבועות.

ניתן גם להגיש לצד סלט עלים לקבלת ארוחת ערב קלילה וטעימה.

מקלות בצק עלים במילוי גבינה

מצרכים (16-20 מקלות בצק עלים):

500 גרם בצק עלים מופשר (יש להפשיר כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר)

מילוי גבינה:

כוס דחוסה גבינה צהובה מגורדת (כ-120 גרם)

2 כפות גבינה בולגרית, רצוי רכה (כ-40 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

חצי כפית מלח

*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום ו/או קצח

אופן הכנה:

-פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים למלבנית בגודל 8X5 ס"מ.

-מערבבים בקערית את כל חומרי מילוי הגבינה: גבינה צהובה, בולגרית, גבינה לבנה ומלח.

-מניחים במרכז כל מלבן (לאורך) מתערובת הגבינה (*חשוב לא להעמיס בתערובת אחרת המקלות עלולים להפתח באפיה).

-מקפלים למקלון ומהדקים היטב, גם בצדדים.

-מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כאשר הצד אותו הידקנו נמצא כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ו/או קצח.

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.

מקלות בצק עלים במילוי גבינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. היה לי בצק עלים מופשר במקרר ורציתי להכין משהו בזריזות ולקחת איתי לארוחת ערב אליה היינו מוזמנים. יצא מעולה וכולם נהנו לנשנש עם היין לפני הארוחה! תודה!

  2. תודה רבה על המתכון נהנתי מאוד
    רציתי לשאול איך למרות שהידקתי טוב מכל הכיוונים אפשר לשמור שלא יפתח ויצאו הגבינות
    האתר מוצלח ביותר-תודה גדולה

    1. היי אסתר,
      אם הדקת היטב ובכל זאת הם נפתחו אז זה קשור במילוי. פעם הבאה נסי לשים קצת פחות מילוי.
      פורים שמח 🙂

    1. היי ענת,
      אין דרך לזרז את ההפשרה חוץ מלהפשיר מחוץ למקרר ולנסות לפרוס את הבצק בעדינות מבלי שהוא יתפרק.
      אין צורך לרדד את הבצק.

  3. שלום אפרת היקרה,
    מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים או בצק פילאס. למה כל אחד מתאים?
    דבר נוסף אין על המתכונים שלך. תודה רבה.

    1. היי אפרת,
      אפשר להשתמש בשני הבצקים לאותה מטרה זאת אומרת שאחד יכול להמיר את האחר.
      בצק עלים יותר עבה ושומני. בצק פילאס יותר דק ומכיל קצת פחות שומן.

  4. הי אפרת יקירה!
    רציתי לשאול כמה שאלות:
    האם אפשר להכין את המאפה עם בצק פילו?
    האם אפשר להכין מראש ולהקפיא וכיצד לחמם שנית?
    תודה ענקית מראש

    1. היי שירה,
      אפשר להכין עם בצק פילו. את יכולה לראות במתכון – בורקס פילו במילוי גבינה איך להכין. אפשר לגלגל למשולש או לסיגר, איך שבא לך.
      לגבי הכנה מראש והקפאה, אומרים שהמרקם של הבצק נפגע לאחר הקפאה. אני יודעת שיש כאלה שכן מקפיאים ומדווחים שהתוצאה טובה. לשיקולך 🙂
      אם הקפאת, יש לחמם מראש תנור ל190 מעלות ולהכניס את הבורקסים לחימום עד לקבלת פריכות.
      שבת שלום

      1. תודה רבה רבה על התשובות.
        רק שאלה קטנה, האם להפשיר אותם קודם או להכניס ישר לתנור החם בעודם קפואים?

  5. זה יצא פשוט מושלם!!!
    כל מתכון שאני מוצאת באתר שלך יוצא לי קל וטעים!!
    תודה רבה לך על ההשקעה!

    1. היי אפרת,
      הבולגרית בהחלט מוסיפה לטעם אבל אם אין לך שימי גבינה צהובה במקום.

  6. בס'ד
    הי אפרת,
    יש לי מסיבה לילדה בגן שבוע הבא על הבוקר, האם אני יכולה להכין בערב (יום קודם) את "המקלות בצק עלים" להקפיא ולחמם על הבוקר? או שאין צורך להקפיא רק במקרר?
    אותו שאלה גם לגבי ה"חטיפי בצק עלים-פיציות"
    תודה על שפע המתכונים.

    1. היי אהובה,
      אפשר יום לפני להכין את מקלות בצק העלים ולשמור במקרר כזה עטוף או מכוסה היטב בנייר כסף. למחרת להבריש ביצה ושומשום ולאפות בתנור שחומם מראש.
      גם את חטיפי בצק העלים אפשר להכין מראש ולכסות במקרר.
      שבת שלום 🙂

  7. האם 500 גרם של מלית מתוקה שהצעתי לי קודם אפשר להכניס ל-500גרם או קילו של בצק עלים? סליחה ותודה על כל התשובות.

    1. אני חושבת שכדאי שתכיני מחצית מהכמויות (עם 250 גרם ריקוטה) ובמידה וזה לא יספיק תמיד תוכלי להכין עוד (זה דקה לערבב את החומרים).

  8. תודה על כל התשובות המהירות. ובכל זאת אם אני רוצה להכין גבינה מתוקה בתוך בצק עלים אבל לא כעוגיות אלא כעוגה. יש לך אולי מתכון לזה כי בעלי לא אוהב גבינה מלוחה בעוגות.

    1. מתכון למלית גבינה מתוקה: 500 גרם גבינת ריקוטה 5%, כף אבקת סוכר, 3-4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל.
      חג שמח 🙂

  9. אני רוצה להכין מקלות מתוקים ולפזר עליהם סוכר וקינמון. כמה סוכר לשים בתערובת גבינה?

    1. היי אלה,
      אני ממליצה להכין את המתכון הזה כמו שהוא (לא בטוחה אם שילוב של קינמון וסוכר ייצא מוצלח גם אם תוסיפי סוכר לגבינה).
      אם את רוצה להכין גם מקלות מתוקים עם סוכר וקינמון אני מצרפת מתכון – מקלוני קינמון (זה עם בצק מלוואח אבל ניתן להכין את זה גם עם בצק עלים).
      אגב יש גם עוגיות קינמון מבצק עלים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר