מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מצה במילוי תפוח אדמה

מצה במילוי תפוח אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 12, 2017

Summary:

בורקס מצה במילוי תפוח אדמה – ניתן לאפות או לטגן.

מצה במילוי תפוח אדמה

מצרכים (4 מנות):

2 מצות

למלית:

2 תפו"א בינוניים מבושלים ומעוכים לפירה

1 בצל קצוץ מטוגן

1 כף ביצה טרופה

1/2 כפית אבקת מרק, מלח פלפל

לציפוי: ביצה טרופה , קמח מצה

אופן הכנה:

-מרטיבים שתי מצות ועוטפים במגבת נקייה לחה במשך כ-30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (מומלץ לטעום ולהמליח במידת הצורך). חוצים מצה לשניים ומניחים כף גדושה מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לסיגר.

-טובלים בקערה עם ביצה ולאחר מכן מגלגלים בקמח מצה. מניחים על נייר אפיה משומן כשהקצוות כלפי מטה.

-מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל-15 דקות. הופכים בזהירות צד ומשאירים 5 דקות נוספות.

*במקום לאפות ניתן לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי האתר שלך פשוט מהממם יש בו שפע מכל טוב מתכונים מיוחדים ומוצלחים , ה' יברך אותך 🙂
    שאלה קטנה , יש אפשרות להחליף את התפו"א בבטטה ? ולהשמיט את הביצה

    1. תודה אילנית 🙂
      אפשר להכין פירה מבטטה רק מומלץ לשלב אותו עם תפוח אדמה כי אח"כ המרקם שלו קצת מימי ופחות מוצלח.
      אפשר לוותר על הביצה.
      חג שמח 💝

  2. אם אני רוצה להכין עכשיו ולהגיש מאוחר יותר, זה עדיין יהיה טעים? אני צריכה לחמם את זה לפני ההגשה?

    1. זו לא טעות. כף ביצה טרופה זה מספיק להעשרת הטעם של הפירה. את שאריות הביצה אפשר לשמור במקרר (בפסח יש לזה הרבה שימוש).
      כמות הבצל אינה משנה. רק חשוב שהפירה יהיה טעים ומתובל במידה הנכונה (מלח בעיקר).
      לגבי כמות הפירה, לדעתי 2 תפו"א בינוניים זה יוצא כוס וחצי פירה. בכל מקרה, זה לא משנה כי את שמה כף גדושה מכמות הפירה בכל חצי מצה ומגלגלת. תבדקי כמה כפות גדושות יש לך מהפירה ולפי זה תדעי כמה יחידות ייצאו (כל יחידה – כף גדושה פירה).

  3. בוקר אור!

    תוכלי לאמוד לי כמות של פירה לפי כפות? (בהשוואה לכמות במתכון כמובן).

    חשוב הרבה בצל? כי בפירה שלי יש מעט.

    שוב תודה!

    1. היי קרינה,
      להרטיב את המצות במי ברז.
      עדיף לשים כף ביצה טרופה. ביצה שלמה זה הרבה. את יכולה לשמור את שאריות הביצה הטרופה במקרר, בקופסה סגורה או עטוף בניילון נצמד. אני בטוחה שתמצאי איך להשתמש עם זה, במיוחד בפסח 🙂

  4. הייי ותודה על מתכוני פסח נפלאים וטעימים. רציתי לשאול האם יש אופצייה של מילוי גבינות שהיית ממליצה לי עליה. תוןדה רבה וחג שמח!!!!

    1. היי מאיה,
      אפשר להכין עם מילוי גבינות ולערבב כ-2 כפות גבינה לבנה, 2 כפות גבינה בולגרית (רצוי רכה), וכוס גבינה צהובה. אפשר גם להוסיף זיתים קצוצים.
      אפשר לטגן במחבת במקום לאפות. פשוט לחמם מחבת עם כרבע כוס שמן ולטגן 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מומלץ להניח תחילה את המצה המגולגלת במחבת כשהצד הפתוח כלפי מטה (היכן שסיימת לגלגל) כדי שיידבק וייסגר כמו שצריך.
      חג שמח 🙂

  5. הייי ותודה על מתכוני פסח נפלאים וטעימים. רציתי לשאול על אופציית טיגון במקום בתנור (יש בעיה עם התנור כרגע ורציתי לנסות) וגם האם יש אופצייה של מילוי גבינות שהיית ממליצה לי עליה. תוןדה רבה וחג שמח!!!!

  6. אני תמיד מצליחה לעקוב אחרי המתכונים שלך. אבל הפעם הכל הלך לעזאזל…
    איך הצלחת לגלגל את המצה??? רטוב מתפרק ויבש נשבר…

    1. היי,
      כנראה שהמצות לא היו רכות וגמישות מספיק.
      הרטבת אותן היטב ושמת בתוך מגבת לחה? כמה זמן הן היו בתוך המגבת?

  7. היי
    תודה רבה על אתר נפלא!
    האם אפשר לוותר על קמח המצה? לאפות רק לאחר שטבלתי בביצה וריססתי קצת שמן?
    נשמע לי יותר מדי- גם מצה וגם קמח מצה…
    תודה מראש

  8. אין על האתר שלכם הכי הכי מוצלח והכי טוב ברצוני להודות לכם על האתר המוצלח המון מתכונים מוצלחים וקלים הכי כיף לקחת מתכון של מסובך ולא המון מצרכים יישר כח מעולה תמשיכו לתת מתכונים לכל החגים הכל מצליח ממש כמו שכתוב והכל מוסבר בדיוק כמו שצריך

    1. היי מיכל,
      אני מניחה שאפשר. לגבי הציפוי מומלץ לשמן את הסיגר ואז לצפות בקמח מצה (כדי שיידבק).
      חג שמח!

  9. היי רציתי בבקשה אם יש אפשרות לוותר על הביצה ובמקום זה לטבול בשמן

    נ.ב האתר שלך מדהייים תמיד משתמשת בו:)

    1. היי אורין,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אם קמח המצה נדבק עם השמן אז אין בעיה.
      חג שמח!

  10. בוקר טוב,
    הכנתי את "בורקס" תפוח האדמה גם בגירסה המטוגנת וגם בגירסה האפויה.
    שתיהן טעימות ומוצלחות.
    הגירסה האפויה כל כך מוצלחת- פחות קלוריות, בלי הבלאגן של הטיגון.
    בפעם הבאה אנסה עם מילוי בשר
    שאפו על ההסבר המדויק ועל המתכון המוצלח!
    חג שמח!
    אורנה

    1. היי אורנה,
      תודה שאת תמיד חוזרת לעדכן!
      שמחה שיצא מוצלח, חג שמח ויום מקסים 🙂

    1. היי מיטל,
      אם המצה מתנהגת כמו מצה רגילה אז לא אמורה להיות בעיה (הכוונה שניתן להרטיב אותה ולעטוף במגבת עד שהיא נעשית גמישה).
      חג שמח 🙂

    1. הי גנינה,
      כרגע יש באפשרות ההדפסה העליונה תקלה זמנית שמראה כיתובים.
      עד שזה יפתר, את יכולה להשתמש באפשרות ההדפסה התחתונה (ראי מתחת לכל מתכון -"הדפס בקובץ PDF" בירוק).
      עדכני אותי אם עדיין יש בעיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר