מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מעקודה

מעקודהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מעקודה

Rating:
5
On מרץ 28, 2018
Last modified:מרץ 28, 2018

Summary:

פשטידת מעקודה (מחמאר מרוקאית) ללא גלוטן, פרווה –  מבוססת על תפוחי אדמה מבושלים מעוכים, אפונה וגזר וביצים. מתאימה בעיקר לפסח כי אינה מכילה קמח.

מעקודה

תבנית עגולה בקוטר 21 (עומק 4 ס"מ)

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים

כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)

בצל בינוני קצוץ מטוגן

3 ביצים

רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

תיבול: שני שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 21.

-מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, מערבבים עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.

-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, משטחים לגובה אחיד ומכניסים לתנור למשך כ-45 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר שהיא התקררה והתייצבה, הופכים אותה על צלחת שטוחה ומגישים.

מעקודה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

51 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא מומלץ להקפיא אבל אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.

  1. בוקר טוב
    אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית אחת , אינגליש קייק – חד פעמית .
    מה הכמויות שאני צריכה ?
    תודה רבה !!!

    1. עדיין אני ממליצה להכין את הכמויות שבמתכון. אני מניחה שהתערובת תגיע עד גובה התבנית אבל אין עם זה בעיה כי הפשטידה לא תופחת.

  2. היי אפרת! קודם כל ממש תודה אני משתמשת המון במתכונים שלך! כל מתכון נגיש וטעים מאוד!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף אפונה וגזר בפטריות מקופסת שימורים? זה יצא טוב לדעתך? ואם תוספת של ביצה קשה תוסיף לדעתך? תודה מראש על תשובתך:)

    1. היי הודיה,
      לגבי שימוש בפטריות והוספת ביצה קשה זה משהו שצריך לנסות 🙂 אבל נראה לי שכן.

    1. הכמות במתכון מתאימה לתבנית נמוכה (גובה 4 ס"מ) בקוטר 21.
      אם יש לך תבנית גבוהה יותר את יכולה להשתמש בקוטר 18-20.
      את הגזר הטרי יש לחתוך לקוביות קטנטנות ולבשל עד לריכוך. שימי 3/4 כוס קוביות גזר.
      אפונה קפואה או יבשה מבושלת יש לשים 3/4 כוס. המדידה היא לאחר הבישול.
      אם את לא שמה אבקת מרק שימי כפית מלח אבל לא מלאה (בין שטוחה לרגילה).

  3. היי

    אני שמה לאפונה וגזר גזר טרי כמה לשים במקום הגזר הקפוא ? אם משתמשת באפונה קפואה?

    ואם אשתמש באפונה יבשה שאני מבשלת כמה להוסיף?
    תודה.

  4. היי אפרת

    מה גודל התבנית העגולה צריכה להיות בלי להכין כמות כפולה?

    ומה הקוטר?
    אני מכינה בתבנית זכוכית רק .

  5. היי אפרת. הפשטידה אף פעם לא יוצאת לי טוב. בדרכ מדחימה למעלה . נראית טוב. אבל בפנים יוצאת נוזלית. טעימה אבל לא יציבה. מה נראה לך שאני לא עושה טוב?

    1. היי שרון,
      הכוונה לפשטידה הזו ספציפית או לכל פשטידה ?
      חשוב לוודא שאופים בתוכנית רגילה של התנור (קו עליון וקו תחתון) כשהפשטידה מונחת במרכז התנור.
      אולי התנור שלך חזק מידי וכדאי לאפות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

  6. נראה ממש טוב.
    חשבתי להכין בתבניות אישיות-אלומיניום או סיליקון.
    יהיה שינויים במתכון, חוץ מזמן האפייה שבטח יקוצר?
    תודה

    1. אפשר. אין שינוי מלבד זמן האפיה שבטח יתקצר ל 35-40 דקות.

  7. בוקר טוב אפרת
    אפשר להוריד ביצה ולהחליף אותה בקצת קמח אולי?
    הכנתי כבר פעם להורים והם ליקקו את האצבעות, תודה!!

    1. היי ענת,
      הביצים הן אחראיות להדבקת החומרים. יכול להיות שאם תוסיפי קצת קמח הוא ייצב מעט אבל אני לא בטוחה עד כמה.

  8. שלום רב
    ראשית רוצה להודות לך שהפכת אותי ממישהי שחוששת לבשל לאוהבת מטבח ובישולים. רציתי לדעת האם אפשר להשתמש ב 2 ביצים גודל L/XL במקום 3 ?
    שלך בהערצה, רותי

    1. היי רותי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להכין עם 2 ביצים XL אבל הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה מאשר עם 3 ביצים.

    1. היי,
      תבנית 24 היא גדולה לכמות. תצרכי להגדיל כמויות לפחות לאלה:
      3 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)
      בצל בינוני קצוץ מטוגן
      4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות
      שליש כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
      תיבול: כפית מלח, כפית וחצי אבקת מרק, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

    1. היי עינת,
      לתבנית בקוטר 26 אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה.

  9. רציתי לשאול האם הפשטידה לא צריכה לקבל קצת צבע שחום? היא יוצאת כולה צהובה? תודה רבה מראש וחג שמח. ספיר

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר