מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מעדן חלב ביתי

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 14, 2016
Last modified:דצמבר 14, 2016

Summary:

מתכון למעדן חלב ביתי טעים בטעם שוקולד חלב-מריר או שוקולד לבן.

מעדן חלב ביתי

מצרכים (כ-5 כוסות קטנות):

כוס וחצי חלב

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

70 גרם שוקולד מריר + 70 גרם שוקולד חלב  או  150 גרם שוקולד לבן

כף סוכר

2 כפות שטוחות קורנפלור מעורבב עם 3 כפות חלב/מים

אופן הכנה:

-מניחים בסיר קטן כוס וחצי חלב, חצי כוס שמנת מתוקה וכף סוכר ומחממים על אש נמוכה.

-מערבבים בכוס 2 כפות שטוחות קורנפלור עם 3 כפות חלב או מים עד לקבלת בלילה לבנה חלקה (שימו לב שלא יהיו גושים). מוסיפים לתערובת החלב והשמנת, מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים כל הזמן, עד שהשוקולד נמס לגמרי בתערובת והתערובת מעט מסמיכה.

-מעבירים לכוסות ומניחים לתערובת להתקרר מעט (רצוי להשתמש בכוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה). לאחר מכן עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות של 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

במשך כל הבישול יש לערבב כל הזמן! אם במקרה יש גושים בתערובת מומלץ להעביר במסננת לפני שיוצקים לכוסות.

הערה: המרקם צריך להיות בין מעדן "דני" לבין מעדן "yolo". מי שרוצה יותר סמיך/ג'לי מומלץ לשים 2 כפות מלאות קורנפלור. מי שרוצה את המעדן יותר נוזלי (כמו yolo) מומלץ להפחית את הכמות לכף וחצי קורנפלור.

מעדן חלב ביתי






אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מרגו,
      לא בטוחה לגבי פודינג וניל (לא ניסיתי).
      אני מניחה שאפשר אבל יוצא יותר טעים שילוב של שוקולד לבן עם מריר.
      שבת שלום :-)

  1. שלום! תודה על מתכון נפלא!!
    עירבבתי ממש טוב ובכל זאת נשארו גושים, איך נמנעים מהם? זה עניין של טמפרטורה?
    עשיתי בטעם שוקולד לבן ויש לי שאלה נוספת:
    ליולו יש טעם מאוד חזק של שוקולד לבן, לי יצא יותר טעם של דני. איך מחזקים טעם?

    1. היי לילי,
      אם נשארו גושים יכול להיות שהקורנפלור לא עורבב כמו שצריך עם המים הקרים או שלא ערבבת ברציפות את התערובת לאחר שהוספת את הקורנפלור (אגב אפשר להעביר במסננת דקה את הבלילה ורק אז להוסיפה לתערובת החלב והשמנת).
      פעם הבאה אפשר פשוט לשים יותר שוקולד לבן (200-250 גרם).
      ערב נעים :-)

  2. איך מכינים קצפת בטעם מוקה?
    מוסיפים לשמנת המתוקה כפית נס קפה?
    ואם כן איזה רגיל(של עלית) או מגורען?

    1. כן, אפשר להוסיף לקצפת 1-2 כפיות אבקת נס קפה + כף אבקת סוכר. מומלץ להוסיף גם 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל לייצוב הקצפת.

  3. שלום.
    אפשר לעשות זאת במיקרו ולא על גז?
    ושאלה נוספת שהכוסות חמים ומכסים בניילון נצמד ישר להכניס למקרר?
    תודה

    1. היי,
      אני מאמינה שאפשר אבל עדיף להכין על הגז כי זה מאפשר יותר שליטה על הטמפרטורה.
      יש להניח לזה להתקרר קצת לטמפ' החדר ורק אז לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר.

        1. זה דומה לפודינג מבחינת המרקם רק שאפשר "לשחק" עם המרקם. אם רוצים אותו יותר נוזלי מומלץ לשים פחות קורנפלור ולהפך. ראי הערה בתחתית המתכון. הטעם קצת מזכיר יותר מעדן חלב מאשר פודינג שוקולד.

        1. אז אני ממליצה לשלב חלב רגיל או חלב סויה יחד עם קרם הקוקוס, רצוי במינונים הרשומים במתכון (כוס וחצי חלב + חצי כוס חלב קוקוס).
          בבאונטי זה מצוין שזה סמיך.

    1. היי,
      אני לא בטוחה ששמנת חמוצה מתאימה במקרה הזה. אני חושבת שעדיף כבר לשים חלב במקום (חצי כוס). זה ייצא פחות עשיר מאשר עם שמנת אבל עדיין אמור לצאת טעים.

  4. היי המתכונים פה נראים עשר… אבל רציתי לדעת אם יש איזה אפשרות לדעת כמה קלוריות יש בכול מתכון…

    1. היי,
      יש מחשבוני קלוריות ברחבי הרשת שניתן לחשב באמצעותם כל מתכון (פשוט לרשום בגוגל "מחשבון קלוריות").
      במתכונים הדיאטטיים אני אוסיף נתונים על קלוריות בהמשך.

  5. היוש אפרת.
    אני רוצה להכין ת'מעדן אבל רק מנה אחת או גג שתיים.
    יש מצב להוריד כמויות?
    איך?

    1. היי דבורי,
      הכמות מספיקה ל-5 כוסות קטנות. אם את מכינה בכוסות בינוניות זה יספיק ל 2-3 מנות.
      אם בכל זאת את רוצה להכין כמות קטנה יותר פשוט תכיני חצי כמות: 3/4 כוס חלב, רבע מיכל שמנת מתוקה, 75 גרם שוקולד מריר (אם יש לך שוקולד חלב אני ממליצה לשלב חצי-חצי), חצי כף סוכר, כף שטוחה קורנפלור + 2 כפות מים או חלב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »