מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מניפת תפוחי אדמה

מניפת תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 3, 2015
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מניפת תפוחי אדמה

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם הקליפה)

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי טימין/רוזמרין

כפית שטוחה מלח גס (מלח ים אטלנטי)

פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (יש לפרוס כמעט עד הסוף אך עדיין להקפיד שהתחתית תהיה מחוברת).

-מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפיה ומורחים את התערובת בין הפרוסות.

-אופים במשך כשעה עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים אך פריכים מבחוץ (*מומלץ להגביר את המעלות ל- 190 ב 10 דקות האחרונות).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת יקרה,
    איכשהו שכחתי להעלות תמונה של המניפות היפות והטעימות, שהגשתי בארוחת חג שני.
    כולם התעלפו עליהן, והגדיל מכולם דודי – בן 88 – שביקש שאכין לו שוב "מפרשי תפוחי אדמה" 🙂
    תודה וישר כח על המתכונים הנהדרים ועל האתר המוצלח כל כך!

    1. נראה מעולה!
      שמחה שכולם נהנו. שתזכו לארח תמיד בבריאות ובשמחה.
      תודה לך ❤️

    1. היי הדס,
      בהנחה וזו תוספת 6 תפוחי אדמה גדולים אמורים להספיק. אם לדעתך יאכלו יותר אז תוסיפי עוד 1-2.

  2. מעלף. תודה רבה. לא הייתי מאמינה שחיתוך ידני באופן שתיארת יכול לצאת כל כך נאה. אני לא מחזיקה טימין אן רוזמרין. שמתי אורגנו במקום וגם תבלין צ'ילי חריף לאמיצים שבחבורה. ואת אותו טיפול (מריחת הרוטב) הענקתי לבצל פרוס ולבטטה פרוס. פ צ צ ה!!! המון תודה שוב.

  3. ראיתי מתכון דומה אבל משודרג
    מניפות תפוחי אדמה עם גבינות נמסות
    כמות מנות: 8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | דרגת קושי: קל

    מצרכים (לתבנית בגודל 20X30):
    8-9 תפוחי אדמה אדומים ושטופים, בגודל בינוני-קטן, לא קלופים
    80 גרם (1/2 קופסה) פרוסות מוצרלה תנובה
    130 גרם (1/2 חבילה) גבינת חמד 16% תנובה
    4 כפות שמן זית
    2-3 ענפי טימין
    1/4 כפית מלח

    אופן הכנה:
    – מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות.
    – יוצרים חתכים לאורך תפוחי האדמה עד 1/2 ס"מ לפני שמגיעים לתחתית. המטרה היא ליצור פרוסות דקות לאורך תפוחי האדמה בלי לחתוך עד הסוף.
    – חותכים את גבינת החמד לפרוסות דקות בעובי פרוסות המוצרלה ואותן חותכים ל-4 מלבנים.
    – חותכים את פרוסות המוצרלה ל-8 מלבנים קטנים.
    – בזהירות פותחים את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים פעם בפרוסת מוצרלה ופעם בפרוסת גבינת חמד. זה בסדר אם לא ממלאים כל חתך בתפוחי האדמה, העיקר שתמלאו את הרוב.
    – מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפזרים עלי טימין.
    – עוטפים בצורה רופפת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות.
    – מוציאים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה) עד שהם רכים והגבינה זהובה.
    הערות ושדרוגים
    – לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לשמן 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
    – באותה שיטה ניתן להכין גם בטטות, גזרים וחצילים.
    – אם רוצים להכין את המנה כמה שעות לפני הגשה פשוט מכינים לפי השלבים אבל מפסיקים את האפייה אחרי 25 דקות ומשאירים את התבנית עם רדיד האלומיניום. כשרוצים להגיש מכניסים לתנור ל-20 דקות ללא כיסוי

  4. היי, מתכון מצויין מאוד נהננו!!!!!
    אפיתי בתנור מעל שעה וחצי למרות שהפרוסות היו דקות אבל לא חתוכות עד הסוף.
    רציתי לשאול: אם אפרוס פרוסות דקות עד הסוף- נראה לך שזה יקצר את זמן האפייה?? (כי החלק שלא נאפה מהר הוא איפה שהפרוסות מחוברות)

    1. היי שירה,
      ככל שתפרסי דק יותר עמוק, זמן האפיה יתקצר.
      אפשר לזרז את משך האפיה ולבשל את תפוחי האדמה (עם הקליפה) קודם במים עד לריכוך חלקי, לצנן אותם לטמפ' החדר ואז לחתוך לפרוס ולהכין לפי המתכון.
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  5. אם מוסיפים בטטה צריך לקלף אותה לפני כן? האם צריך גם לבשל אותה לפני כן?
    בנוסף – האם המלצתך לחמם את התפו"א במיקרוגל משיגה תוצאה דומה לזו של בישול? לפרוס רק אחרי החימום?

    תודה על האתר המצויין!

    1. היי רועי,
      אפשר להכין עם קליפה ובלי קליפה (לפי איך שאוהבים). אין צורך לבשל לפני (בטטה מתרככת יותר מהר מתפו"א).
      אפשר להכין את תפו"א במיקרוגל אבל זה לא יוצא אותו הדבר. מה שכן, אפשר לקצר את משך האפיה ולרכך קודם במיקרוגל "חצי ריכוך" ואז לפרוס ולהכניס להמשך אפיה בתנור.
      בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂

    2. כמובן, התכוונתי האם "חצי ריכוך" במיקרוגל משפר את התוצאה והאם הוא שקול לחצי בישול בסיר לפני שמכניסים לתנור.

      תודה על תשובתך המהירה.

  6. שנה טובה! יצא מעולה 🙂 בישלתי חצי בישול כדי שיהיה יותר קל לפרוס והכנסתי לתנור רק עם שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. תודה 🙂

  7. התוצאה נראית מצוין. מירב, אחת המגיבות למתכון שלך כותבת שהיא מבשלת קצת
    את תפוחי האדמה לפני ההכנסה לתנור. הגבת שזאת אפשרות.
    השאלה היא , כמה זמן זה קצת?

    1. היי יפית,
      אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים כשהם שלמים עם הקליפה במשך כ-20 דקות, רק עד שהם מתרככים חלקית ולא לגמרי.
      אפשר גם להכניס אותם למיקרוגל למשך 5 דקות, להוציא ולהכניס ל 3-4 דקות נוספות (גם עד לריכוך חלקי).
      בהצלחה 🙂

  8. אני מאוד אוהבת את האתר שלך. תודה! לגבי מתכון הזה – ת"א היו בתנור יותר משעה וחצי אבל עדיין לא היו רכים. יש לך מוסג מה עשיתי לא נכון?

    1. היי אולגה,
      יכול להיות שהפרוסות לא היו חתוכות מספיק דק?
      זה גם יכול להיות קשור לסוג תפו"א עצמו.
      יום נפלא 🙂

  9. תפ"א יצאו טעימים מאוד. הוספתי גם 2 בטטות והכל יצא ממש טעים. השארתי בתנור לשעה וחצי והקצוות נעשו קריספיות, מזכיר את התפוציפס. כך מכינים חטיף ציפס? זה הסוד לטעים ובריא??

    1. היי שרונה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      יש באתר מתכון לצ'יפס בתנור שמזכיר תפוצ'יפס. מצורף לינק למתכון – צ'יפס בתנור.
      כמה טיפים:
      *ככל שתחתכי את תפוח האדמה לפרוסות דקות יותר כך הוא יהיה קריספי יותר.
      *לאחר שחתכת לפרוסות חשוב לייבש אותן עם מגבת נקייה או מגבת נייר שלא יהיו רטובות ורק אז לתבל בשמן.
      *מומלץ לשים קצת יותר שמן (בסביבות 4 כפות).
      *כדי שהצ'יפס יהיה קריספי חשוב לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בצורה כזו שלא יהיו אחד על השני.
      בהצלחה!

  10. המתכון הנ"ל יוצא מצוין. לפעמים מחוסר זמן אני מכניסה למיקרו בלי שום בישול מוקדם. יוצא מאד טעים.

  11. יופי של מתכון! הלך אצלנו מצוין בבית, לא בטוח שהמנה תזכה להגיע לפה של האורחים כי בני הבית מכרסמים.
    תודה!

  12. היי, מאוד התלהבתי מהמתכון וחשבתי לעשות מניפות תפו"א ובטטות יחד.
    האם זה יעבוד גם עם בטטות לדעתך?

    1. שלום!
      מידי פעם אני שומרת מתכונים במחברת אך רין לי מושג איפה למצוא אותם,אשמח אם תסבירו לי.
      בברכה
      רחח

    2. היי,
      יש בתפריט העליון כפתור שנקרא "מחברת המתכונים שלי". לחיצה עליו מעבירה לדף עם כל המתכונים ששמרת.
      שימי לב שכדי שהמתכונים יישמרו היטב ולא ימחקו אפשר להרשם לאתר ולהתחבר באמצעות שם משתמש וסיסמה.
      יום מקסים 🙂

  13. תודה רבה שוב! על מתכון קל ומצויין!
    יצא ממש מעדן, תמיד שאלתי את עצמי איך עושים את זה… ממש כמו באולמות

    1. חזרתי לספר שיצא מצויין. לא היה לי טימין ורוזמרין אז השתמשתי באיזה תבלין שהבאתי מפרובנס ויצא מעדן.

  14. מתכונים נפלאים, קלים להכנה, טעימים ומצרכים ברי השגה….כצמחונית, אני מברכת על הגיוון ועל העושר.
    תודה רבה. דליה.

  15. ניסיתי ויצא פשוט מעולה….חוסל במהירותתת
    תודה רבה
    אגב, אפשר לוותר על הרוזמרין או טימין
    יוצא מעולה גם

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר