מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מלבי

מלביFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מלבי

Rating:
4
On ספטמבר 10, 2013
Last modified:אוגוסט 21, 2018

Summary:

מלבי חלבי ללא שמנת!

מלבי

(4-6 מנות אישיות)

מצרכים:

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

4 כפות גדושות קורנפלור               

כף וחצי סוכר

כף מי ורדים

סירופ מלבי (ניתן לקנות בסופר), בוטנים קצוצים, קוקוס.

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר.

-בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור בחלב הקר (על מנת שלא ייווצרו גושים) ומוסיפים למים הרותחים.

-מוסיפים את הסוכר ומי הורדים ובוחשים במשך כ- 5 דקות עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.

-מוזגים את התערובת לכוסות הגשה אישיות, מצננים בחוץ עד לטמפרטורת החדר ומכסים בניילון נצמד.

-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות.

-לפני ההגשה, מוזגים סירופ ומפזרים בוטנים וקוקוס לפי הטעם.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

70 תגובות

הוסף תגובה
    1. שמת 8 כפות גדושות קורנפלור?
      היה לזה מרקם סמיך לפני שהעברת לכוסות?
      איך המרקם של זה היום בבוקר?

  1. היי אפרת, תודה על כל המתכונים הטעימים
    תמיד כשאני מכינה את המלבי הוא יוצא לי נוזלי רציתי לשאול אם כדאי הוסיף עוד קורנפלור וכמה?.
    עוד שאלה מה אפשר להכין עוד ממי ורדים?
    ושאלה אחרונה אם אני מוציאה מהמקפיא עוגת שמרים כמה זמן אפשר לאכול אותה?
    תודה רבה

    1. היי יערית,
      במקרה שהתערובת לא מסמיכה אחרי 5 דקות בישול יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
      מי ורדים אפשר להוסיף לסירופ סוכר שמכינים למתכונים כמו קדאיף, עוגות, לפתן פירות.
      לגבי עוגת השמרים, לאחר שהיא מפשירה לגמרי (כמה שעות). מקווה שאת מפשירה על השיש, לא במקרר.

  2. בוקר טוב, אני רוצה להכין את זה פרווה ועשיר. ראיתי באחת התגובות שכתבת לשים כוס חלב סויה וכוס ריצ'. על זה צריך להוסיף 2 כוסות מים? תודה

  3. תודה על המתכון, הכנתי אתמול ויצא מעולה!!!
    חסר קצת סוכר, אבל הסירופ מפצה על זה.

  4. היי רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את המלבי חלבי עם שמנת מתוקה לכמות כמו המתכון בין 4-6 יחידות מה אני צריכה להוסיף או להוריד ולשים מקום שמנת אשמח לדעת(:

  5. היי,
    רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות חצי מתכון יחס של כוס שמנת מתוקה וכוס חלב יהיה מוצלח?
    תודה רבה על האתר הנהדר!

  6. היי, אני רוצה לשאול אם אפשר למזוג את המלבי לכוסות של מוסים? פלסטיק. זה אפשרי? מקווה שכן.
    תודה

    1. היי ענת,
      כדי שזה ייצא מוצלח עדיף להכין את זה בשתי פעמים. כל פעם את הכמות הזאת:
      3 כוסות שמנת מתוקה
      3 כוסות חלב
      6 כפות גדושות קורנפלור
      2 כפות מלאות סוכר
      כף וחצי מי ורדים
      *אם את רוצה לשים פחות שמנת מתוקה את יכולה לשנות את היחס ל-2 כוסות שמנת מתוקה + 4 כוסות חלב.

    2. אין מים במתכון. המתכון שרשמתי לך הוא על בסיס שמנת וחלב (יותר טעים ועשיר).
      תרתיחי 3 כוסות שמנת מתוקה + 2 כוסות חלב.
      כוס חלב נוספת תערבבי עם הקורנפלור ותוסיפי לסיר ותמשיכי כרגיל..

  7. הי אפרת בוקר טוב,
    לא מוצאת את הסירופ ברשתות מה השם שלו ? של איזה חברה?
    תודה רבה רבה מחכה להכין כבר..

    1. היי שלי,
      זה בקבוק (לרוב מזכוכית) שרשום עליו "סירופ מלבי".
      ניתן למצוא את זה גם בחנויות תבלינים.
      אם לא מצאת, אפשר להשתמש גם בתרכיז פטל רגיל.

  8. היי אפרתי ערב מקסים,במידה ואני רוצה למזוג את התערובת לתבנית ולא לכוסות אישיות איזו תבנית תתאים?אינגליש קייק?

    1. היי רינת,
      לדעתי התערובת תמלא תבנית אינגליש קייק עד הסוף. מקסימום תמלאי אינגליש קייק ואם נשארת תערובת שימי אותה בכוס זכוכית אחת.
      ערב נעים 🙂

  9. לא, הוא לא הסמיך ועדיין נוזלי.. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. איך אפשר לתקן? או להשאיר אותו לילה שלם במקרר?

    1. היי מור,
      כנראה שהתערובת לא הסמיכה מספיק לפני שמזגת אותה לכוסות. לפעמים קורה שיש להוסיף קצת יותר קורנפלור ממה שרשום מאחר והוא לא עושה את העבודה. כרגע אין הרבה מה לעשות. אני ממליצה להשאיר עד הבוקר ולקוות שזה יסמיך.

  10. המלבי נראה משגע
    אני רוצה להשתמש רק בחלב אז להרתיח 3 כוסות חלב ותוך כדי לערבב כום רבעית עם הקורנפלור ולשפוך?והאם אפשר לוותר על המי ורדים?
    תודה

    1. היי יערית,
      אפשר להכין עם חלב בלבד. להעשרת הטעם אפשר אפילו לשלב חצי כמות שמנת מתוקה.
      מי הורדים נותנים ניחוח למלבי אבל לא חייב להוסיף.
      יום מקסים 🙂

  11. היי, אני רוצה להכין עוגת מלבי ולא כקינוחים אישיים. זה דורש שינוי ברכיבים או רק משך קירור יותר ארוך לטעמך?
    תודה וחג שמח

    1. היי שירי,
      אפשר להכין באותו אופן רק לצקת לתבנית אחת במקום לכוסות.

  12. היי אפרת,להעשרת הטעם (ולהימנעות משמנת מתוקה והקלוריות הרבות שיש בה..)אפשר להכין עם 2 כוסות חלב סויה ו 2כוסות חלב ?
    *אגב, הכנתי את מאפינס הירקות. תודה על המתכון הקליל ! 🙂

  13. היי אפרת, אני רוצה להכין כקינוח פרווה לפסח . במה ניתן להחליף את 2 כוסות החלב? חלב סויה זה אפשרי ? או בקצפת צמחית? על מה את ממליצה?

    1. היי,
      לדעתי הכי מומלץ זה לשלב כוס חלב סויה עם כוס קצפת צמחית.

  14. שלום,
    אני מעוניינת להכין את המלבי יום- יומיים מראש.
    האם אפשר להכין את הסירופ בנפרד ולשמור אותו במקרר ולמזוג באותו יום על המלבי? או שאפשר לשמור במקרר את המלבי עם הסירופ?

    1. היי חן,
      עדיף לשמור במקרר בנפרד ולהוסיף על המלבי רק כשמגישים.
      חג שמח 🙂

  15. הי, הכנתי את המתכון בעבר ויצא מעולה. הפעם לא התקבל מרקם סמיך מספיק. את יודעת אולי למה זה קרה? אגב, השתמשתי ב-3 כוסות חלב וכוס אחת של מים.

    1. היי ליבי,
      זה בגלל הקורנפלור. לפעמים קורה שהוא לא מסמיך באותו אופן אפילו ששמים את אותה כמות (תעלומה שלא הצלחתי לפתור 🙂 )
      במקרה כזה, אם רואים שלאחר 5 דקות של בישול, המרקם לא נעשה סמיך יש להוסיף כף גדושה נוספת של קורנפלור ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה הרצויה (מזכירה שיש לערבב קודם את הקורנפלור עם 2-3 כפות חלב עד שהוא נמס ורק אז להוסיף לתערובת).
      יום נפלא!

  16. האם ניתן להשתמש בתמצית אפייה בטעם ורדים ולא במי ורדים?
    דרך אגב, כל מתכון מהאתר שלך ממש נוחל הצלחה!!! תודה!!!

    1. היי ענבל,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      את יכולה להשתמש בתמצית בטעם ורדים ולשים בסביבות חצי כפית כי אני חושבת שהיא יותר מרוכזת.

  17. היי הכנתי את המלבי, יצא טוב אבל מרגיש שחסר בו מתיקות.. מה כדאי להוביף עוד לפעם הבאה? סוכר או מי ורדים ?

    1. היי נטלי,
      פעם הבאה תוסיפי עוד סוכר.
      כדאי לאכול אותו עם סירופ מלבי, זה מוסיף מתיקות.
      שבת שלום 🙂

    2. כן זה היה עם סירופ מלבי, אבל למלבי עצמו היה חסר גם קצת מתיקות.. אבל תודה רבה, מתכון מעולה !

    1. החליפי את קרם הקוקוס במקום החלב באותו יחס (2 כוסות). תערבבי אותו לפני השימוש עם הקורנפלור ותוסיפי ל- 2 כוסות מים רתוחים.

    1. כן רונית, אפילו מומלץ 🙂
      אפשר גם להעשיר את הטעם ולשים כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית ו-3 כוסות חלב.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר